- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kétszáznál is több játékhoz hozta el az FSR Redstone-t az új AMD Software
- Hamarosan "kémkedhet" az NVIDIA a saját GPU-i után?
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Úgy tér vissza, hogy igazából el se ment a világ legdrágább csúcs-VGA-ja
- A popóalávaló: DXRacer Drifting gamer szék tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
Aktív témák
-
kisza25
félisten
hát kipróbáltam, Media show Espressot, de nem,hogy jobb minőséget csinált, amikor 700Mb divxből mpeg2-be konvertáltam (720*480 4,6Gb) hanem még sokat romlott is a minőség viszont 15perc alatt végzett
viszont azt ne felejtsük el, hogy ez egy fizetős PRG, hát nem adnék érte pénzt
-
FireGL
aktív tag
Szerintem a direct-x api hangra használatos kódjaival semmit sem kezd a vga.
Vannak hangkártyák amik szoftveresen számolják (CPU segítségével) az effekteket. [link] Ha a processzor más számítási feladatát pl.: fizika és/vagy inteligencia a GPU el tudja a végezni akkor az audio effektek számítását miért ne tudná ? Minden adott hozzá.
Találtam a BionicFX-ről egy 2004-es cikket: [link]
MacOS X alatt is használják a GPU-kat más feladatokra is: [link] -
FireGL
aktív tag
De nem csak a hang, hanem minden egyéb sokszálú és párhuzamosítható lebegőpontos számolás lehetséges lenne.
A youtube-n vannak fent videok x1600pro és x1900-as kártyákkal készült GPU-physics, GPU-AI techdemokról, de google-n rákeresve találsz más SM3.0 gpu-król is. Pl.: GeForce 7900GTX SLI [link] -
FireGL
aktív tag
Véleményem szerint, bár nem próbáltam a SM3.0 kompatibilis GPU-k a DX9.0c kompatibilis hangkártyák EAX3.0 és 4.0, 4.0 Advanced HD, 5.0 támogatását le tudják kezelni hardveresen mert ezek directx api függőek, jelen esetben 9.0c. Tehát egy HDMI-s hangrendszert akár játék alatt is képes a SM3.0-s GPU működtetni.
Vannak DVI-D to HDMI átalakítók [link] de azt nem tudom, hogy a DVI-D a hangot is tudja továbbítani a HDMI-re vagy csak a képet. Bár nemsok értelme lenne hogyha csak a képet tudná.
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Kétszáznál is több játékhoz hozta el az FSR Redstone-t az új AMD Software
- Viccrovat
- Ingyen és modern rendszerekre szánva tér vissza az Unreal Tournament 2004
- Hamarosan "kémkedhet" az NVIDIA a saját GPU-i után?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 12GB GDDR7 PRIME OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- ASUS RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X TUF GAMING OC Eladó!
- GAINWARD GeForce RTX 2060 SUPER GHOST
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2137, 100% Akksi
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 zsanér törött laptop
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

!

![[kép] [kép]](http://img.presence-pc.com/news/6/9/696_large_sapphire_x1600_pro_hdmi_card.jpg)