Hirdetés
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen SSD-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kingpin73
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég jutottam hozzá, egy GV-R587OC-1GD (Gigabyte 5870OC 1GB GDDR5 PCIe) kártyához. Bugos a ventillátor szabályozása.Duál ventis kivitel.Az a baj, hogy bootoláskor és a rendszer feláláskor 55C fokon 21%-on szeretné felpörgeti ventiket, de azok csak állnak. Terhelés esetén 60C fokot eléri akkor végre beindulnak. Elég furcsa. Megnéztem más változatok BIOS-ait. Pld.:GV-R587SOC-1GD-nál az F3 BIOSban ezt már korrigálták. Az első kiadású GV-R587UD-1GD változatnál meg rendben van. Csak az 5870 OC-nél basz...tak kiadni egy megfelelő BIOS-t. Mindössze egyetlen értéket kéne átállítani. (Fan Settings szekció --->Fan Throttle Control Settings ---> Tmin 55-ről 21C fokra ). A 5870 SOC BIOS-át meg nem akarom ráhúzni,mert lehet hogy nem megy vele.
Sajna így a VGA idle: 55-58C fok
VGA full load : 77-81C fok nem igazán jó ez így.Mivel még nem csináltam ilyet, kérdezném, hogy ki az aki belefutott már ilyen problémába, illetve sikerült-e kijavítania és hogy csinálta.
Az eredeti BIOS-t lementettem és sikerült benne módosítanom az RBE 1.28 BIOS editorral, de próbáltam flashelni a Gigabyte Easytool VGA progival, de azt írta hogy hibás a BIOS fájl. Így nem sikerült.
Esetleg próbálkozzak az ATIflash-el vagy más szoftverrel, esetleg DOS-ból próbáljam nem tom. Tetszik a kártya és nem akarom elszúrni. Manuálisan meg nem akarom hajtani a ventillátorokat a kártyán stb....
Ebben kérném a segítségeteket.
Üdv.:
Steve
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest