Új hozzászólás Aktív témák
-
GG888
senior tag
Nincs valami olyan progija az Atinak, mint az nVidiának a nibitor nevű biosíró progi, azt már használtam és tök jó cucc sztem.
Üdv -
GG888
senior tag
gen, ezt azért tudom, most például egészen érdekes dolgokat csinált....felmentem a pontosido.hu-ra, hogy beállítsam értelem szerűen a pontos időt, nyomom, hogy alkalmaz, vidkari felpörög, gép rastart........ezeknek úgy tudok örülni, ilyen kor megint egy bő óra, mire istenesen beindulnak a letöltőprogik
-
barnam_
nagyúr
néztem azon az oldalon nincs his x1950 pro-hoz való bios.
talán más gyártó x1950pro biosát meglehet próbálni, de nem nagyon ajánlom.
vagy google, de ott meg istenudja milyen biost talál az ember...
mod: x1950pro topicban kérdezz rá, hátha tud valaki a kártyádhoz biost adni
[Szerkesztve] -
GG888
senior tag
Sziasztok,
ha valami VGA-igényesebb alkalmazást futtatok, szinte egy percen belül kifagy, ha visszatér a kép, akkor vagy az ati ccc vpu recovere fogad, ha nem, akkor pedig újraindul a gép.
A probléma VGA-bios frissítés után történt, amit egy bizonyos ATI Winflash nevű progival csináltam.
Túlzott magabiztosságom jeleként nem csináltam backup fájlt. Így most b@szom a rezet.
Kérlek titeket, aki tud, az valahonnan segítsen eredeti bios fájl-t keríteni, a HIS-nek már írtam ezügyben, de még nem válaszoltak.
A kártya pontos típusa:
HIS RADEON X1950PRO ICEQ3 TURBO VIVO EDITION, 256MB, PLATINUM PACK
Előre is köszönök minden segítséget
Üdv -
Flesselés megoldva
Sapphire x1800 gto2 512Mb Gyári biosát keresem... -
Tud valaki perfecht angolul? [link]
-
Senki?
-
Lementettem a biost és editorral belenéztem
X1800 helyett x1900-as.... -
Üdv
Lecseréltem a videokártyámon a biost X1800gto2.
Letöltöttem egy Powercolor xt bios-t. Rendesen meg is irta (elöte vagy 4 et próbáltam) és következő restart óta nem bírok felrakni egy drivert se, azt irja ki hogy nincs ati kártya a gépbe. Ugyen ez a winflash, atiflash ,flashrom, progi is ,nem bírok beleirni semmilyen biost. Mindig azt irja ki hogy nincs ati kártya a gépben.
Létezik valami olyan progi amivel felül tudom irni a biost?
HELP ME! -
spyduck
nagyúr
Esetleg vki letudná írni egy ati x800-nak a bios cseréjét?
pontokba szedve h még egy hülye is megértse
Ha vkinek van ráérős idelye persze! És az se lenne baj ha privin küldenétek!
köszi -
kneedeep
tag
hogy lehet leszedni egy 7600gt nvidia kártya bios-át a kártyáról???
-
Kenny88
tag
Hi. le tudnad irni hogyan kell Biost frissiteni mert VGA-n meg nem csinaltam! De ha lehet es nem broblema reszletesen
Irhatod privibe is elore is kosz -
[SYDER]
tag
Üdv nem tudom jó helyen kérdezek e egy inno3d 6600 ra ha gt biost rakok (ha lehet persze) nekem mennyivel nő majd a teljesítményem kb választotk előre is köszi
-
Kenny88
tag
Hello van egy Nagyon lama kerdem. Van egy MSI 7900GTO es ha Bisot cserelnek rajta mi valtozna az az gyorsabb lenne valmiva a kartya??
Meg erdemesebb a legujabb Biost felteni mert ahonan le toltotem a REV:4 Biot (leg ujabb) ott tobben toltottek le a REV: 2 (ami regebbi) -
janika223
csendes tag
Hy
Az lenne a kérdesem hogy miért lehet az hogy inno3d nvidia 6200 kari elöször csak minden féle szint játszott pl piros lett a kép utána meg halt de a div csatolon mukszik
aki tud segitsen thx
Ja és vane olyan prg ati-hoz mint a nvidia nak vgabios vagy ilyesmi amivel ki tudom próbálni a biost égetés nélkul hogy jó e
elöre is thx
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
Hogyan lehet felrakni a régi BIOS-t DOS-ból ha nem látni szinte semmit a mert annyira szemetel a kép?
Meg lehet csinálni így egyáltalán? -
Elrond
senior tag
más még nem járt így mint én?
xt bios ok csak a 16 helyett 12 pipa megy............................
[Szerkesztve] -
Szmuki
tag
szerintetek mennyi esély van arra,hogy jó lesz a VGA-m, ha ultra bios helyett vissza lenne téve a gyári bios?Mivel megadta magát a karim bootoláskor is durván szemetel....
ui:így lehet biost frissíteni hogy nem is látsz semmit? -
Elrond
senior tag
sziasztok!
próbáltam flashrom-mal x800pro-ból xt-t varázsolni,
és dos mode alatt ezt a hibaüzenetet kaptam:
adapter 0 not found
error 0FL01: press 1 to continue
valakinek dereng valami hogy mi lehet ez? -
Dr Smoke
aktív tag
Van egy kis problémám! Úgy néz ki, hogy rossz bios van a kártyán (9800xt)! Nem tudom sehogy felülírni, valószínüleg írásvédett! Atiflash kiírja, hogy megcsinálta, de mégis a régi marad rajta! Megpróbáltam winflashel is, azt írta ki, hogy nem tudja törölni azt, ami benne van! Mit tudok tenni????
-
endre27
csendes tag
Sziasztok! Hogy tudom lementeni egy asus n7600gs kártyáról a bios-t? Előre is köszönöm!
-
mulika2
csendes tag
Valaki segítsen plz!
INNO 6600-os biosát akarom VGABios-al módosítani, de mindíg azt írja hogy cheksum error, vagy vga bios not found! Mért???? -
Someballs
tag
Draut_HeV válasza ILASIK (#124) üzenetére Új Válasz Privát Email 2006-09-02 09:24:54
Másfelől: Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne memória címtartományt letiltani egy nVidia 7900GT-n? Valószínűleg az egyik mem modul purcant meg, csak meg kellene tudni, hogy melyik.
Hmmm....most h nézem lehet nekem is jó lenne ha lehet ilyet -
Someballs
tag
Egy kérdés biost csak floppyrol tudok frissíteni?Mert hallotam valami pentdrive-os megoldást is,mert nekem nincs floppym
-
Someballs
tag
Elméletileg van.Akitöl én vettem az azt mondja h neki a tulaj azt mondta h van gari,de nekem a tulaj már azt mondta h nincs gari szóval mind1...eldöcög ígyis a wc3 csak ne legyen pixeles és menne végre a CS is
Hát igen általában azért szoktákDe engem most csak az érdekel h ne legyen pixeles
Videokártya Yuan Radeon 9600
GPU kódneve RV350
PCI eszköz 1002-4150 / 12AB-4150
Tranzisztorok száma 76 millió
Gyártási technológia 0.13 um
Busz típusa AGP 8x @ 4x
Memória mérete 128 MB
GPU órajele 324 MHz (eredeti: 324 MHz)
RAMDAC órajele 400 MHz
Pixel futószalagok 4
TMU futószalagonként 1
Vertex árnyalók 2 (v2.0)
Pixel árnyalók 4 (v2.0)
Hardveres DirectX támogatás DirectX v9.0
Pixel Fillrate 1296 MPixel/mp
Texel Fillrate 1296 MTexel/mp
Memóriabusz tulajdonságai
Busz típusa DDR
Busz szélessége 128 bit
Valódi órajel 202 MHz (DDR) (eredeti: 203 MHz)
Effektív órajel 404 MHz
Sávszélesség 6464 MB/mp
Memória időzítések
CAS Latency (CL) 3T
RAS To CAS Delay (tRCD) 4T
RAS Precharge (tRP) 4T
RAS Active Time (tRAS) 8T
Row Refresh Cycle Time (tRFC) 14T
RAS To RAS Delay (tRRD) 3T
Write Recovery Time (tWR) 3T
[Szerkesztve] -
Someballs
tag
Hello!
Én egyátalán nem értek a témához csak van egy olyan problémám hogy pixeles a kép és szerintem 99% hogy megoldaná egy bios csere(alacsonyabb órajeleken járjon a mem) mivel ha alapértelmezett vgaként ismeri fel akkor nem pixeles a kép.Volt egy srác aki felajánlotta hogy csinál egy módosított bios-t csak hát ahogy az lenni szokott reggel formáznom kellett és az asztalon volt egy txtben a neve és a PÜ meg nincs már meg.
Ha véletlen betévedne rePÜ pls -
Hikvision
senior tag
HI, egy Geforce Ti4200 on szeretném módosítani a gyári bos-t az órajelek miatt, de a Ray Adams féle X-bios editorban az Inicializáló fülnél van a memória órajel táblázat ahol 8x lehet beállítani a GPU és a Memória órejeleit, namost hiába irtam mint a nyolc rublikába az általam módositott 275/545 öt, Lementettem, Flasseltem a GPU az szépen beállt 275 re de a memória változatlanul a gyári értéken maradt. Fogalmam sincs h miért van 8 olyan kis rublika
-
-
Apexi
csendes tag
-
((DTM))
csendes tag
Sziasztok
Inno3D 6600 256MB PCI-E -re felmegy a 6600GT BIOS-a? (természetesen ha a memória sebességét csökentjük a GT biosban!) -
Draut_HeV
tag
Videókarikhoz nem nagyon szoktak kiadni új BIOS-t, ezért szerintem keresni sem érdemes, de ha van, akkor itt megtalálod: [link]
Másfelől: Nem tudja valaki, hogy hogyan lehetne memória címtartományt letiltani egy nVidia 7900GT-n? Valószínűleg az egyik mem modul purcant meg, csak meg kellene tudni, hogy melyik. -
ILASIK
csendes tag
Sziasztok!
Kis segitséget szeretnék kérni, hogy az általam használt videokártyához honnan tudnék letölteni friss verzióju BIOST?
A videokártyám: NVIDIA GEFORCE FX5200 128MB 8XAGP +TV OUT a GPU kód: GV-N52128D
A jelenlegi BIOS verzió száma: 4.34.20.69.
Az Asrock alaplapomat már befrissitettem melnyek igy a BIOS dátuma 2006.08.06.
Amennyiben tudna valaki érdemi infót adni, hogy honnan lehet beszerezni friss Nvidia BIOST letölteni, az lécci irjon vagy ide, vagy az ilasik@chello.hu cimre.
Előre is köszi!!!!! -
PPSH
őstag
hi emberek.az uj nvflash 5.31-ben sem latok beegeto parancsot,eleg lenne csak siman beirni hogy nvflash_biosneve.bin?
-
Sziasztok.
Ez az nvflash progi (már a legújabb), alkalmas egy 7600GT biosz írására?
Csak azért aggódom, mert a videókari is elég új...
Köszi, üdv: csigi -
-
-
-
-
UP!
Még mindég keresek
MSI NX6600-VTDE128 Diamond Edition Pci-express kártyához biost
Seniknek nincs ilyen karija? -
Danecay
addikt
Történt az, hogy a VGA-m GF INNO3D 6800GT el kezdett fagyogatni,
és egyébként is szemetelt, de a fagyások már minden játék elindításánál
jelentkeztek. Ekkor gondoltam, hogy VGA BIOS-t frissítek, amit nem
életemben tettem volna meg először. Gondoltam rárakom az MVKTech-ről
letöltött és ehhez a VGA-hoz való rev 2-es BIOS-t. El is kezdtem a
műveletet, a VFFLASH progitségével, de a VGA-n lévő BIOS mentése közben
megállt, lefagyott a folyamat. Mivel mint írtam mentés és nem írás közben
volt a folyamat, gondoltam újraindítom a gépet mivel lefagyott, de sajna
újból már nem jött fel a rendszer, sőt a monitor sem kapcsolt be. Kérdésem
mi a teendő ilyen esetben. Tudom, hogy ha van egy PCI-os VGA akkor lehet
próbálkozni de sajnos nem tudom a pontos menetét, így erre lennék
kíváncsi, valamint a itt a PH-n olvastam a témával kapcsolatban valami
BOOTOLHATÓ BIOS-rol amit elvileg valahonnan innen: www.techpowerup.com
-ról lehet letölteni. Ez mit takar? Mege lehet oldani a javítást PCI
kártya nélkül? -
Üdv
Nem tud valaki ''NX6600-VTD128E Diamond'' Biost?
S.O.S. lenne.Thx
-
Hokken
csendes tag
Abit FX5600 128MB VGA-m teljesítménye romlik. Tudom, hogy hülyén hangzik, de ez van. Korábban simán ment pl. a Fry Cry most meg diafilm. Próbáltam frissíteni, de összeomlott a rendszer. Honnan tudok egy jó frissítést letölteni? Két külön forrásból hallottam, hogy az MX400-asa jobban megy, mint az FX5600. Létezhet ez? Az FX5600 széria selejt?
-
Hequila
őstag
Ugyan nem ide tartozik, de:
Valaki meg tudná nekem mondani a következő VGA-k megjelenési évét és hónapját? Köszi!
ATI Radeon 7000
ATI Radeon 7500
ATI Radeon 8500
ATI Radeon 9000
ATI Radeon 9100
ATI Radeon 9200
ATI Radeon 9500
ATI Radeon 9700
ATI Radeon 9800
ATI Radeon 9800XT
ATI Radeon X800
nVidia GeForce 3 Ti
nVidia GeForce 4 MX széria
nVidia GeForce 4 Ti
nVidia GeForce 5200
nVidia GeForce 5600
nVidia GeForce 5800
nVidia GeForce 5900
nVidia GeForce 6600
nVidia GeForce 6800
nVidia GeForce 6800GT -
luci
aktív tag
HY
Valaki meg tudná mondani ,hogy lehet -e ATI FIREGL V7100 -as kártyára x800xt bioszt tenni?A mag ugyan az R423.
köszi -
somé
őstag
Itt egy konkrét leírás -ez esetben 6600GT,aminek a hőmérőjét kapcsolják be többek között-,lépésről lépésre történő Bios-cseréjéről.
Bonyolultnak tűnik,de csak először.Másodjára nem kell hozzá 5 perc.Minden nV kártyához jó a leírás és egyszerűbb a fentebb leírtaktól.
[link]
[Szerkesztve] -
Soni
tag
Sziasztok !
Még egy próba:Leagtek 6600 Gt TDH kártya bios frissitésénél ezt írja ki,szerintetek mi lehet a gond?:Identifying EEPROM....
EEPROM ID(20,FF): UNKOWN
ERROR:SUPPORTED EEPROM NOT FOUND
Valaki valami ötlet,esetleg használható bios,mert én csak 2db-ot találtam.
[Szerkesztve] -
Soni
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.A történet:Leagtek 6600 Gt TDH,gyárilag 500/900,de én megszerettem volna nézni,hogy húzva hány pontot csinál 3dmark05 ben.Felraktam 550/1000-re a gyári szoftverével,és lefuttattam a tesztet.Csinált 39xx pontot,de mindaddig rendben volt minden,amig ujra nem indítottam a gépet.Inditásnál már csak sípolt,és fekete képernyő.Szerintetek bios gond lehet?Ja és teszt előtt volt egy biosfrissités is.Várom a tanácsokat,és előre is köszönöm! -
csikasz76
csendes tag
Sziasztok
Kaptam pár darab Xpertvision Nvidia és ATI kártyákat amit a szerviz már hibásnak vett és
kidopta öket.
Egy kártyát már sikerült bios modolással helyreállítani.
Van 2db 9800SE ami kép hibásan elindul de nem sikerül bios frissitenem rajta.
atiflash írja: Error: data not erased
Flash type= STM25P05
A -f kapcsolóval sem működik. Lementeni persze tudtam. De visszaírni nem tudtam
Az eredeti 9800SE biost nem találtam meg a neten. Ezen a kártyán samsung ramok vannak, én csak Hynix ramos kártyát találtam.
Egyébként van valamilyen szabály hogy mennyire lehet lassitani a kártyát. Van-e valami összefüggés a CORE sebesség és a Memória sebessége között.
Volt olyan 9600P kártya ami csak csikokat mutatott induláskor. De amikor a lassított bios beírtam akkor a kártya el se indult, de amikor visszaírtam az eredeti biost akkor újra jöttek a csíkok.
Nem próbáltam de video kártya nélkül a gép elindul? Találkoztam olyan kártyákkal amivel a gép be sem bootolt, pedig csak a floppynak kellene elindulnia, hogy bios irás elinduljon.
Ha valaki tud segíteni írjon. -
Kery
csendes tag
Hi!
Lenne egy két kérdésem,
ha teszem azt van egy Abit 5700-e Vg-ám arra tehtek pl. Asus, Msi... Biost?
És ha felrakom azzal a progival ami windows-ban megy akkor rögtön az új biossal fog menni?
És ha egy ''erősebb'' Biost teszek fel pl 5700-re 5700 ultrát akkor az nem gáz, hogy a memórián nincs hűtés?
Amemória azonnal elfüstőlhet vagy csak újraindul?
THX -
sekli
addikt
FX5200-on átállítottam a Riva Tunerben az NVStrap driver fülön a ''Use ROM Straps for PCI deviceID programming''-et 0321-re, most minden program (XP, AIDA, 3dMark...) Ultrának ismeri fel, ha kiveszem a kártyát és másik gépbe teszem, akkor visszaáll nonultrára???
Egyébként így sokkal jobban húzható, 300/500-nál áltam meg, mert uncsi volt mindig végignézni a 3dMarkot, ja ezt a gyári gyenge passzív hűtővel. -
sekli
addikt
VGABIOS -fROMFILE -tM (ROMFILE = A BIOS neve...) ezt vágom, de mégse megy, így kell: f:\VGABios.exe -f fx5200u -tM ???
-
sekli
addikt
Hello
Leadtek A340T (GeForce FX5200 250MHz/405MHz) Kártyám van, mit lehet vele tenni? Esetleg 340 Ultra T BIOSt lehet rá tenni? -
zsolo_d
tag
Az nem lehet, hogy írásvédett a BIOS-od???
Idézek mástól...
nVIDIA:
VGAbios: (flesselés nélkül menet közben be tud tölteni egy másik BIOS-t a rendszer memóriájába, nincs szükség újraindításra sem, ha esetleg hibás BIOS kerül a rendszerbe akkor elég egy újraindítás és feláll az EEPROMban található BIOS-ból)
dumpbios: (elmenti az éppen memóriában lévő BIOS-t egy Bios.bin fileba)
nvflash: (az nVIDIA flashelő programja)
Utasítások:
-f - BIOS beírása az EEPROM-ba
-b - BIOS beírása fájlba
-k - ROM-ban található BIOS összehasonlítása egy állománnyal
-c - megvizsgálja hogy tudja-e flesselni a kártyán található EEPROM-ot
-w - írásvédetté teszi az EEPROM-ot
-r - eltávolítja az írásvédettséget
-a - rendszerben található nVIDIA VGA-k listája
-j - egy nagyon speciális utasítás, amihez földelni kell az EEPROM egyik lábát, azoknak fontos, akik hibás vagy törölt BIOS-t akarnak írni
Opciók:
-5 - vendor ID vagy device ID eltérések figyelmen kívül hagyása flesseléskor
-6 - subsystem ID eltérések figyelmen kívül hagyása flesseléskor
-y - újraindítás
-i - egy konkrét device index erőltetése, akkor kell használni, ha több nVIDIA kártya van a gépben és -a-val megállapítottuk melyik a kiszemelt kártya device indexe
X-BIOS: (nVIDIA BIOS editor)
BIOS lementése:
nvflash -b biosneve.bin
nvflash -c (EEPROM flesselhetőségének letesztelése)
nvflash -f biosneve.bin (új BIOS feltöltése) -
Proky
senior tag
Tudnál segíteni nekem, lenne egy kis gondom.
MSI NX6800 GT kártyám van, és nem tudom miért, de nem ad be képet, csak vaami csíkos, ugráló szineket. Próbálnék biost frissíteni rajta, a legújabb nvflash programmal, de valami nem frankó. Egy másik kártyán frissíti is a biost(mx 220) de ezen nem jön össze valami miatt. A bios elvileg jó, gyári oldalról szedtem le. PCI-os kártya nincs kéznél sajnos, helyette az alaplapra integráltal összelehet valahogy hozni? -
zsolo_d
tag
Hello Mindenki!
Valaki segítsen már nekem, hogyan lehet bekapcsolni a hőfokmérést a videókarimon.
Egy sor BIOS flesssselő progit letöltöttem.
Aki tud egy kicsit részletesen leírva segítsen.
(inno geforce 6600 128Mb 128 BIT) -
zfarkas
senior tag
Hi!
Van egy MSI 6600GT AGP-m, a #1-ben található utolsó linkről szedtem le hozzá BIOS-t, és a Nibitor-ban módosítottam: engedélyeztem a hőmérséklet figyelését. Aztán elmentettem. És:
VGABios.exe -fNew.rom -t0
...
Checksum Error!
Mi lehet a baj? Mivel szerkesszem a ROM fájlt? -
Petike168
aktív tag
Hi! Flashelésnél most már ezt írja ki hibának: Block protect not disabled
Ez mit jelent? -
gaboooka
aktív tag
válasz
Petike168 #61 üzenetére
#1 és Bővebben: link
-
gaboooka
aktív tag
válasz
Petike168 #58 üzenetére
Egy BIOS szerkesztővel Bővebben: link módosítod az órajeleket, majd DOS-ban besütöd a kariba.
De valóban jobb (egyszerűbb, biztonságosabb), ha az ATITtoolt Bővebben: link használod. -
n_gy_k
aktív tag
válasz
Petike168 #55 üzenetére
Ez igaz, de melyik 9550-es BIOS-t? Link? Volt már ilyen másnak is lehet, hogy elég lenne ha csak vmi tuningprogival (Atitool) felhúzod, mert ha elérnéd vele a 9600Xt órajeleit akkor még OK, de így...!
Mod.: Vagy még azt is teheted, amit Gaboooka ír! De ha csak szoftveresen Wondows alól csinálod akkor biztos nem lesz semmi baja...!
Atitool, Powerstrip, Rivatuner... (nem csak az atitool létezik!)
[Szerkesztve] -
Petike168
aktív tag
Azért akarok biost frissíteni, mert a kari memója csak 165Mhz-en megy! Tudtomal meg 200-on kéne neki mennie! A gpu az 250-en megy rendesen
-
Petike168
aktív tag
HI! VAn egy Radeon 9550 videókártyám! Mikor flesselni akarom a biost Mindig valami ilyet ír ki hibának data not erased vagy valami ilyesmi! MI lehet a baj?
Ezt írom be: atiflasf -p -f 0 biosveve.bin -r! Tudtomal így kell csinálni! -
Gdi
senior tag
Nézegettem az itt emlitettt linkeket, de egyiken sem találtam GF4 Ti-hez biost.
Ez a bioscserélős mánia FX-eknél jelentkezett elsőnek, vagy mi?
Aki esetleg tudna GF4 Ti4600 -t, azt linkeljen, elöre is kösznöm
DE Asus V8460-hoz jobb lenne!! -
n_gy_k
aktív tag
Bővebben: link
Ugye nem sima FX5700-ra akarsz Ultra BIOS-t tenni? (adataid...)
[Szerkesztve] -
over1120
tag
Nemtud vki nekem egy jó 5700U biost????????
-
n_gy_k
aktív tag
No tehát!
Van rajta Molex (nem kis floppy-s) tápcsatlakozó ez a moddolhatóságra és a húzhatóságra is kihat, mert ha tápcsatis akkor jobban húzható (lásd Eagle 6600-ak), A2-es tehát ''elvileg'' moddolható
és teljesen 6600-as nyákja van! Próbáld meg úgy, hogy a Rivatuner-rel aktiválod a +4pipát, majd felraksz egy másik, újabb drivert (LEHET, hogy ez a baja) és újraindítod a gépet hátha így jó lesz, ha nem akkor meg kéne kérdezni Rudi-t (e-mail-ban
), hogy mit szól ahoz, hogy erre a karira fel szeretnéd rakni a 6600-as BIOS-t...!
-
duo
addikt
nokérem. www.club-3d.com. products-és ott a 6200es kártya. már ha beadja a képet. tök gány az az oldal. drivereknek be van linkelve az nvidia oldala, azt kutathatsz a különböző forceware-k közt.
a kártya kék nyákon van, kerek fekete gpu bordával, azon elöl lyukacsos ezüst fedőlap, középen pici club3d logó. körülötte (2 balról 2 jobbról) vannak a ramok(Samsung), a másik négy a kártya hátoldalán van. alatta jobbra réz hűtőborda gondolom a HSI csipet hűti. molex tápcsati van a kártya seggében és A2-es a kari, ezt megmondja a rivatuner is. Meg -hangsúlyozom- be is tudtam gond nélkül kapcsolni a +4 pipet. nem is volt gond asztali alkalmazásoknál, csaK ha bármilyen gamát indítotam, vagy benchmarkot. a bioscsere azért érdekel, mert hátha egy másik, jobban megírt biossal nem hibázna ez a X@r...
más. ezexerint akkor betöltötte azt az asus biost, csak tesztelnem kellett volna...megnézem megint -
n_gy_k
aktív tag
Duo, tudnál mutatni nekem egy pontosan uolyan képet, mint a Te kártyád? Van rajta tápcsati? Mert ha van akkor A2-es a kari azaz moddolható (szoftveresen vagy BIOS mod) vagy ha nincs rajta akkor A4-es és akkor már vszeg nem moddolható, mert hardveresen van ''deaktiválva'' a +4pipa...
-
n_gy_k
aktív tag
Amikor én az FX5200-amra ráraktam az Ultra BIOS-t (VGABios-sal) akkor fekete képernyő + néha láttam, hogy mit írok, tehát nem volt jó a BIOS! Viszont amikor a sima FX5200-as tuning BIOS-t próbáltam meg feltenni akkor nekem is uezt. írta ki szóval SZVSZ ekkor jó, de ez még nem jelenti azt, hogy megy hibátlanúl a 8pipa, de mindjárt jön vki és megmondja, hogy valójában mit is jelent ez!
-
zso73
veterán
http://www.techpowerup.com/bios/
Leszedtem innen a kártyám bioszát. De a Radedit Checksum bad hibaüzenetet dobott a biosz fájl betöltésekor!!!!!Ilyenkor mi van? XP alatt volt.
-
duo
addikt
megcsináltam az első néhány lépést. megfelelő progikat kicsomagoltam, parancssort indítottam, kiadtam az említett parancsit, erre kiírt egykét infót a VGABiosról, majd egy olyan néhány sorral alább, hogy: VGA BIOS not found. azt ennyi. nem töltötte be az újat. Mit csináltam rosszul?
-
n_gy_k
aktív tag
Üdv.
Na tehát van egy Ti4400-ad (4×AGP) Ti4600-as GPU-val!? Tuningban mit bír, bírja a Ti4600-as órajeleit? (300/650)
Létezik egy ilyen program, hogy:
VGAbios: (flesselés nélkül menet közben be tud tölteni egy másik BIOS-t a rendszer memóriájába, nincs szükség újraindításra sem, ha esetleg hibás BIOS kerül a rendszerbe akkor elég egy újraindítás és feláll az EEPROMban található BIOS-ból)
Tehát ennek semmi kockázata nincs Windows alól betöltesz vele az EEPROM-ba egy kívánt BIOS-t és ha nem megy akkor RESET és újra minden a régi...! Ha viszont megy akkor az nVFlash-el is be kell írni a BIOS-t az EEPROM-ba. (ezt már nem Windows alól!)
[Szerkesztve] -
Gdi
senior tag
Üdv
Van egy Asus v8440es videókatri elméletileg gf4 Ti 4400 GPU lenne rajta, de ezen egy 4600as van.
Megkisérelhetnék e feltenni rá egy 4600os bioszt szerintetek?
Ha nem sikerülne akkor még visszatudom állitani vagy a kártya totál használhatatlan lesz? -
n_gy_k
aktív tag
Szia!
''Az lenne a kérdésem, hogy ha az új Bios-szal nem hülyéz le a kártya, és műxik akkor tesztelhetem is rögtön?''
Igen, de akkor vszeg nem lesz baja...
''Megy a +4pipa reboot nélkül is?''
Ha a VGABios-sal kipróbálod a BIOS-t és minden ok, de ha újraindítod akkor megint csak 4pipa van! Ha az nVFlash-el már beflesselted a BIOS-t a régi helyére akkor értelemszerűen minden eggyes beindításkor 8pipa lesz. (elötte VGABios-sal nézd meg, hogy jó-e a BIOS...)
''Szerinted jobb lesz?''
Ezt nem értem, de természetesen igen, ha a 4>8pipára gondolsz!
''És ha jó, de resetelek akkor is visszaáll a régi?''
VGABios-sal ha kipróbálod jó, és resetelsz akkor visszaáll a régi, ha nVFlash-el csinálod akkor nem!
''Sokat kérdezek?''
Erre inkább nem válaszolok...
Mod1.: próbáld meg, mert próba ''cseresznye''! (VGABios-sal)
[Szerkesztve] -
kovi
senior tag
Szóval akkor senki nem tud egy értelmes magyarázatot adni erre?
-
duo
addikt
aha. köszi. részletesen leírtad. még én is megértettem.
Az lenne a kérdésem, hogy ha az új Bios-szal nem hülyéz le a kártya, és műxik akkor tesztelhetem is rögtön? megy a +4pipa reboot nélkül is?(és ami fontos mert ugye így is megy, csak xarul. szerinted jobb lesz? vagy csak hipotézis. és ha jó de resetelek akkor is visszaáll a régi? sokat kérdezek ?
-
gaboooka
aktív tag
Próbáld ki ezt! Bővebben: link
-
orbano
félisten
Szasztok! Valaki tud mondani olyan progit, amivel a biosban meg tudom valtoztatni az orajeleket?
-
kovi
senior tag
-
kovi
senior tag
Valamit írt igen, viszont csalódva mentem be a driverbe mert az órajelváltoztatások ott nem jelentkeztek s megnéztem 3 progival és képtelenség ez.
Pedig ha megnyitom egy bios editorral a modosított biost akkor ott nagyobb órajelűnek írja.
Hiába kapcsolom performance módba vagyis 3D módra ott is a factory értékek vannak.
[Szerkesztve]
makacs ez a 6600, de rajtam nem fog ki
[Szerkesztve] -
n_gy_k
aktív tag
Szia!
BIOS: Basic Input Output System, ezen keresztül kommunikál a rendszer a videokártyával, egy EEPROM (elektronikusan törölhető ROM) memóriában található a videokártyán.
VGABIOS: Flesselés nélkül menet közben be tud tölteni egy másik BIOS-t a rendszer memóriájába, nincs szükség újraindításra sem, ha esetleg hibás BIOS kerül a rendszerbe akkor elég egy újraindítás és feláll az EEPROM-ban található BIOS-ból.
Amit csinálnod kell:
1.) Letöltöd a legújabb VGABIOS-t, kicsomagolod!
2.) Letöltöd a legújabb ''sima'' referencia 6600-as BIOS-t, kicsomagolod!
3.) Start Menü / Futtatás / ''command'' (ezt írod be)
4.) Pl.: ''C'': (''C'' meghajtó) célszerű egy helyre rakni a BIOS-t és a VGABIOS-t, ezután:
- VGABIOS -fROMFILE -tM (ROMFILE = A BIOS neve...)
Amivel csináld:
Kicsomagolás: Pl.: legújabb Total Commander (Bővebben: link)
BIOS kipróbálása: legújabb VGABIOS (Bővebben: link)
--------------------------------------------------------------------------
BIOS beégetése: legújabb nVFlash (Bővebben: link)
Mielött belekezdesz az égetésbe szólj, hogy magyarázzuk el pontosan, hogy mit hogy, mikor kell!
Szólj nyugodtan, ha nem értesz valamit, segítünk...! -
duo
addikt
aha. köszi. nem tűnik annyira bonyolultnak. de nem tudom bele mernék e vágni egyedül. a 6600 as Bios alapból kezeli a 8 pipát. ha hibás a 4 pipám akkor így is az lesz igaz? olyankor vissza kell állítani a régi biost gondolom.
A kérdésedre igazából nem tudom a választ. az általad említett két kártya csak az órajelekben tér el? -
kovi
senior tag
Figyu én csak egy órajel emelkedést állítottam be de ugyanazt a bios-t rakom rá.
Amikor 6800-as VGA -m volt rengeteg BIOS-t raktam rá MSi, Leadtek, ASUS. S ezek modosítva órajelben.
De a 6800-hoz még jó volt a 4xx-es NVflash de ehhez már nem jó.
-- Commands and Options --
help ? Display this screen.
save b <filename> Read EEPROM and save to <filename>.
compare k <filename> Read EEPROM and compare with <filename>.
tv x <filename> Transfer TV data from file to EEPROM.
version v <filename> Display file version and ~CRC32
(if no filename, acts on display adapter).
display d [bytes] Display 256 the first bytes of the EEPROM
(default is 256 bytes)
check c Check for supported EEPROM.
protecton w Write protect EEPROM (only on some EEPROM's).
protectoff r Remove EEPROM write protect (only on some EEPROM's).
straps m <straps> Change soft straps.
format is: AND Mask 0, OR Mask 0, AND Mask 1, OR Mask 1
guid q <guid> Set the IEEE 1394 GUID in the firmware image
(GUID is in the form of 16 hex digits).
guidsource 1 <location> Set the source of the IEEE 1394 GUID.
main - main EEPROM image
dedicated - separate serial EEPROM part
list a List all NVIDIA display adapters found in the system.
nolight l Do not light keyboard LEDs.
overridetype 5 Allow firmware and adapter PCI device ID mismatch.
overridesub 6 Allow firmware and adapter PCI subsystem ID mismatch.
reboot y Reboot the PC after other tasks completed.
keepstraps g Keep the soft straps already present in the EEPROM
after flashing the new image.
romstrap j Override the ROM strap setting to allow flashing an
image when grounding the STRAP_SUB_VENDOR pin.
This allows flashing a corrupted or erased EEPROM.
Note: Make sure there is a physical EEPROM present
when using this option
index i <index> Force a specific device index.
fwindex F <fw index> Index of which firmware image to use from a firmware
bundle.
auto A When possible, run without user intervention.
directpci n Bypass the PCI BIOS.
most ezek közül melyik az ''égető'' gomb? -
n_gy_k
aktív tag
Mit szeretnél ráflesselni, ha szabad kérdeznem? Mert ha az eredeti BIOS-t szerekeszted meg úgy, hogy menjen a hőmérő (egy pipa az egész) akkor lehet, hogy jó lenne...! (gondolom ezt akarod) Bár ki tudja, kérdezd meg a sima 6600-as topikban ott asszem Overlocker cserélt már BIOS-t a karián!
-
csucsu_17
aktív tag
Én si flasheltem már bios-t a kártyámon, de voltak közben gubancok
Rudi az oldaladon találtam a csoda 8500 biost a 7006-ost de hiába állítottam be a force kapcsolót felrakása után sötét képernyő fogadottígy a sötétben kellett visszatöltenem az eredetit! Mitől lehetett ez ?
(pedig a 7006-os biost ugy módosítottam hogy az órajelei megfeleljenek az én kártyámank) -
kovi
senior tag
ati-nál az f az force-ot jelentett.
így ráégethettél mindenre gyakorlatilag mindent -
n_gy_k
aktív tag
Hy!
Nem tudom, hogy jelente-e vmit, hogy kicseréled a BIOS-t, mert ha a +4pipa hibás akkor nincs mit tenni...! (Bár meg lehet próbálni...) Én a helyedben a VGABios nevű programmal próbálkoznék, hátha csak a Rivatuner-rel nem ment a MOD! Én ezt csinálnám:
1.) Letöltöd a legújabb VGABIOS-t, kicsomagolod! (Bővebben: link)
2.) Letöltöd a legújabb ''sima'' referencia 6600-as BIOS-t, kicsomagolod! (Bővebben: link)
3.) Start Menü / Futtatás / ''command''
4.) Pl.: ''C'': (''C'' meghajtó) célszerű egy helyre rakni a BIOS-t és a VGABios-t, ezután:
- VGABIOS -fROMFILE -tM (ROMFILE = A BIOS neve...)
5.) Ha fekete lesz a képernyő, tehát nem normális akkor újraindítod a gépet (Reset) és feláll az EEPROM-ban található BIOS-al (ez az eredeti).
6.) Ha szerencsés van és minden jól ment akkor semmi ilyesmi (fekete monitor) nem lesz!
És ha szerencséd volt akkor a NiBiTor-ral átszerkeszted a BIOS-t (órajel...) és szólsz ,hogy segítsek a BIOS beégetésében...! (Bővebben: link)
Az Én kérdésem:
Miért nem lehet sima FX5200-as kariba FX5200Ultra BIOS-t tenni? (órajelet megváltoztattam...) -
kovi
senior tag
Hy emberek!
Az uj nvflashnél 5xx verzióknál nem működik a -f parancs.
Hiába böngészem az info file-t nem látom az uj parancsot.De lehet vak vagyok.
Tudtok -é valamit? -
duo
addikt
és ehhez kapcsolódik a hozzászólásom. szerinted egy bioscsere a kártyán jelentene valamit? vagy tegyek le végleg a +4pipáról...
-
duo
addikt
hali! kedves n_gy_k. nem sikerült moddolni a 6200-est.(a +4pipe bekapcsolás után borzasztó képet adott a játékban, 3Dmarkban egyaránt. 400/550-en viszont lazán megy, sőt még lehetne húzni.na majd ha izmosabb hűtést tettem rá...
-
n_gy_k
aktív tag
Hy!
Nah megoldódott a ''problémám''... (hisz én voltam a béna)
Kipróbáltam sima FX5200-as BIOS-okat, mennek is ha a ''VGA BIOS Not Found!'' azt jelenti, hogy minden rendben?! De viszont ha FX5200Ultra BIOS-t akarok rátenni akkor fekete monitor (képernyő), aztán újra kell indítani!
Miért nem lehet rátenni az FX5200Ultra BIOS-t? (módosítottam az órajeleket...)
Thx! -
asimov
aktív tag
Sziasztok!
ATI kártyával rendelkezők figyelmébe ajánlom ezt az oldalt!!
Bővebben: link -
n_gy_k
aktív tag
Hy!
Van egy ilyen kártyám: Inno3D nV GF FX5200 ''sima'' 128Mb DDR 64Bit, (Tehát a lehető legrosszabb FX5200...) ebből szeretnék egy kicsit többet kicsikarni VMOD-dal, házi hűtéssel, és a lényeg BIOS cserével! Érdemes / lehetséges erre a kártyára rárakni egy FX5200Ultra BIOS-t?
Mivel nem akarom szétcseszni a kártyát, ezért a VGAbios-t szeretném használni a különböző BIOS-ok kipróbálásához... DE amikor elindítom 1s alatt ki is lép, mi lehet a baj / mit csinálok rosszúl?
Thx! -
n_gy_k
aktív tag
Élből egy kérdés: vmiért, ha be akarom indítani a VGAbios-t akkor kb. 1s alatt ki is lép! Miért? Mit csinálok rosszúl? Vagy inkább hogyan kell használni a progit?
Thx! -
n_gy_k
aktív tag
HY!
Mivel nem találtam ezzel a témával foglalkozó gyűjtőtopikot, ezért helyesnek találtam, hogy elindítsak egyet! Mindjárt egy kis alappal kezdenék:
BIOS:
Basic Input Output System, ezen keresztül kommunikál a rendszer a videokártyával, egy EEPROM (elektronikusan törölhető ROM)
ATi:
atiflash: (az ATi flashelő programja)
Utasítások:
- i - információ az ATi VGA kártyákról *-al jelölve az éppen aktív (bootolt), AGP a 0-s
- v - verziók flashelő, kártya, BIOS
- s [szám] [file] - [szám] egység BIOS-ának írása [file] állományba
- p [szám] [file] - [file] állomány írása a [szám] egység BIOS-ába
- r - újraindítás az utasítás elvégzése után
- f - FORCE flash - más p/n és ID számos BIOS-ok ráerőltetése hasznos lehet
- loading - leindul az aktuális könyvtárban található fájlok között és az első olyan BIOS filet beírja minek a P/N-je megfelel a kártya BIOS-ában lévőnek
- load505 - hasonló az előzőhöz de konkréta az 113-50501-102 P/N-ekre keres
- flashrom további kapcsolója a -l ,amivel le lehet olvasni hogy a BIOS le van-e zárva
BIOS lementése:
atiflash -s 0 biosneve.bin
- s - BIOS lementése
- 0 - VGA egység sorszáma (ha nincs benn még egy VGA akkor 0, elvileg ez mutat az AGP-re de aki nem hiszi az a -i opcióval megnézheti melyik kártyája is a flashelendő Radeon)
új BIOS feltöltése:
atiflash -f 0 biosneve.bin (-r)
- p - BIOS beírása
- f - flashelést kikényszeríti hibás checksum és védelem ellenére is
- 0 - VGA egység sorszáma
- r - opcionális, ha odaírjuk, akkor a flashelés után automatikusan újraindítja a rendszert
RADedit (ATi BIOS editor)
nVIDIA:
dumpbios: (elmenti az éppen memóriában lévő BIOS-t egy Bios.bin fileba)
nvflash: (az nVIDIA flashelő programja)
Utasítások:
-f - BIOS beírása az EEPROM-ba
-b - BIOS beírása fájlba
-k - ROM-ban található BIOS összehasonlítása egy állománnyal
-c - megvizsgálja hogy tudja-e flesselni a kártyán található EEPROM-ot
-w - írásvédetté teszi az EEPROM-ot
-r - eltávolítja az írásvédettséget
-a - rendszerben található nVIDIA VGA-k listája
-j - egy nagyon speciális utasítás, amihez földelni kell az EEPROM egyik lábát, azoknak fontos, akik hibás vagy törölt BIOS-t akarnak írni
Opciók:
-5 - vendor ID vagy device ID eltérések figyelmen kívül hagyása flesseléskor
-6 - subsystem ID eltérések figyelmen kívül hagyása flesseléskor
-y - újraindítás
-i - egy konkrét device index erőltetése, akkor kell használni, ha több nVIDIA kártya van a gépben és -a-val megállapítottuk melyik a kiszemelt kártya device indexe
X-BIOS: (nVIDIA BIOS editor)
BIOS lementése:
nvflash -b biosneve.bin
nvflash -c (EEPROM flesselhetőségének letesztelése)
nvflash -f biosneve.bin (új BIOS feltöltése)
Forrás: Bővebben: link
A programok, BIOS-ok letölthetőek innen: (nem mind)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- GEFORCE RTX 4070 SUPER WOW EDITION (bontatlan)
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 WINDFORCE OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 27% Számla, Fóliás! RTX 4090 XTREME WATERFORCE 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4090 BTF 24GB GDDR6X Graphics Card
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest