- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Forrmell.enn
- Nem tetszik a Procon-SP-nek, hogy a Nintendo távolról kivégezheti a Switch 2-t
- UHD filmek lejátszása
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Dell notebook topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ahodovan
csendes tag
Szörnyű!!
Ennél már az is egyszerűbbnek tűnik, hogy újra összejöjjek az ex-barátnőmmel és újra lefotózom hasonló körülmények között...
Nya de komolyan:
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Tanulság egy mondatban:
Otthoni környezetben SOHA ne használd az NTFS Encription funkciókat,(inkább bármilyen egyéb jelszavas titkosítást.) -
WN31RD
addikt
Én a következőt tenném:
Minden fölösleges (nem titkosított) file-t törölnék a kérdéses partícióról. Aztán az üres területet feltölteném nullákkal (egy file-ba írnám a nulla byte-okat addig, amíg meg nem telik a lemez, utána törölném a file-t). Ezután az egész partíció tartalmát összetömöríteném egy file-ba, és szükség szerint feldarabolnám, hogy CD-re vagy DVD-re menthessem őket, természetesen ellenőrzőösszegekkel és némi redundanciával.
Ha 20 év múlva fel tudjuk törni az NTFS titkosítását, akkor az ilyen módon lementett adatokat biztosan vissza lehetne nyerni. (Természetesen időnként ellenőrizni kellene, hogy a lemezek olvashatóak-e, és szükség szerint új médiára másolni mindent.) -
ahodovan
csendes tag
Épp 2. pontban említett dolog a célom, azaz titkosított tartalommal lementsem egy CD-re és húsz év múlva - a ma még nem ismert technikával - megpróbáljam feltörni.
A jogosúltságot tényleg nem értem,
-az NTFS secutity-ben FULL jogom van a fájlon én vagyok a tulajdonos
-a tartalma titkosított (de az csak a tartalom)
Számomra ebből a logikus az lenne, ha másolni tudnám, csak szemetet látnék benne.
Jól gondolom?
Fel kellene instalálnom egy Linuxot, hogy lemásoljam? Nincs egyszerűbb megoldás? pl.: egy windows progi? -
sh4d0w
félisten
Szvsz mondj le róla. Más: szerintem két dolgot keversz.
1. A másolás azért nem megy, mert nem vagy jogosult a fileokhoz való hozzáférésre és ezért bármilyen filekezelőt használsz Windows alatt, nem fog menni a dolog.
2. Ha mondjuk vmilyen UBCD vagy Linux alól le is tudnád másolni a fileokat, a tartalmuk akkor is titkosítva marad.
Nemrég egy unixos kolléga is beleszaladt ebbe, aztán jött, hogy szar a Windows... -
ahodovan
csendes tag
válasz
Cyberslider #5 üzenetére
Sajna biztos, hogy letitkosítottam... saját tulajdonba vettem, nem működik, nem jogosultsági a probléma.
A partició, amin van 60 GB....ezt mind most nem archiválom. Másolni meg nem engedi a fájlt egy kissebb particióra... a windows.
Jól gondolom, hogy elvileg másolni lehetne ezeket a fájlokat, csak a tartalmuk egy nagy halom szemét a titkosítás miatt? Jól gondolom, hogy a Winfos ennek ellenére nem engedi ezt a másolást sem?
Ha jól gondolom, akkor légyszi mondjatok egy olyan NTFS fájlkezelőt, ami nem a windows-os fügvényeken keresztül kezeli az FS-t. Hmm...
Előre is köszi!
Úgy látom nincs más mint 20 év múlva újrapróbálni... -
Cyberslider
őstag
Hmmm ja hát nem tudtam,hogy ilyen dógok vannak rajta,ezesetben add ide a winyót,mindent meg fogok próbálni
De a viccet féltretéve, ezt akkor kellett volna megtenned,amikor még a régi telepítés volt fenn! Sokan könnyedén bepipálják a titkosítást,de biztonsági mentést már nem készítenek. Ez nagy hiba volt!
Van rá ugye program,de őszintén az adatmentés valószínűsége nagyon csekély. Szerintem majdnemhogy lehetetlen. Megpróbálni meg lehet természetesen.
Biztos,hogy tényleg letitkosítottad? Nem csak a hozzáférést korlátoztad? Menj be az intézőbe,és pipáld ki az Eszközök - Mappa beállításai - Nézet-nél az egyszerü file megosztás használatát.
Utánna jobb egérgombal nézd meg az engedélyeket, mi van bejelölve.
Pl.:
1 SYSTEM
2 Felhasználók (xxxxxx\Felhasználók)
3 Rendszergazdák(xxxxxx\Rendszergazdák)
4 Létrehozótulajdonos
5 1-2-5-5156-789466133-455552111 ?
Pl. nincs-e ott az a hosszú szám? Vagy ilyesmi? Adj jogokat magadnak, speciális gombnál lehet valahol vmi örökölt engedélyek izé,fejből ezt én sem tudom, lényeg,próbáld meg saját tulajdonba venni. És akkor beenged.
De ha tényleg letitkosítottad,akkor lőttek azoknak a szép képeknek
Esetleg MS tud segíteni,ha haverod Bill Gates,de gyakorlatilag törölheted...
1 dolgot tehetsz: a mappát tartalmazó partícióról csinálsz egy ghost backuppot.. Az csinál 1db jóó nagy file-t. Ezt szépen elrakod,kiirod pl. valami cartridge-re ;))))) Legalábbis ne egy 100Ft-os DVD-re mert annak is annyi leszlol.
És majd 20 év múlva talán feltöröd.
[Szerkesztve] -
ahodovan
csendes tag
-
X-COM
nagyúr
Bővebben: link
sok örömöd nem leled majd benne -
ahodovan
csendes tag
Én hülye beállítottam egy NTFS könyvtáramra az Advanced fül alatt az 'Encrypt contetnt to secure data' pipát egy Win Xp alatt.
Újra kellet húznom az op. rendszert és többet nem érhetőek el a könyvtárban lévő fájlok... (most xp-t és w2ks-t is használok)
Amikor ki akarom kapcsolni az Encryption-t vagy le akarom másolni, az eredmény --> Access denied!
Plese help!!! Hogy tudom feltörni az NTFS Encryption-t???
Előre köszi.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest