- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Tovább csúsztatja az 1,4 nm-es node-ját a Samsung
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
Aktív témák
-
oregcsóka
őstag
Igen-igen, igazatok van, már rájöttem én is, csak hát még nem találkoztam ilyennel, és nekem új volt.
A röhej az egészben az, hogy az öcsém pont azért adta ide hétvégére a laptopot, hogy csináljak már vele valamit, mert lassan megy... -
_seth_
veterán
Egyébként az, hogy 600-on megy azért van mert olyankor nem fut semmi ami megerőltetné a procit amikor felugrik olyankor vmi cpu igényes alkalmazás fut. Ez a mobil platform lényege...
-
oregcsóka
őstag
válasz
SimonMágus #4 üzenetére
A dolog vége az lett, hogy egy másik fórumon kaptam egy tippet szintén, letöltöttem a Centrino Hardware Control nevü progit, felraktam hozzá a NET keretrendszert, mert másképp nem engedte telepíteni, aztán innentől kezdve úgy állítom a proci órajelét, ahogy nekem jólesik.
Így aztán a te tippedet ki sem próbáltam, bocsi, azért hálás vagyok a segítőkészségedért! Köszönöm. -
oregcsóka
őstag
válasz
SimonMágus #2 üzenetére
Köszönöm a tippet, rákeresek és kipróbálom.
-
SimonMágus
senior tag
Javaslom szedd le a SpeedSwitch nevű progi valamelyik verzióját, ennek segítségével tudod simán állítgatni, hogy milyen sebességgel fusson a proc, attól függően, hogy telepről vagy hálózatról megy. Ha teleppel használod, hajlamos visszafogni a proc steppingjét, hogy minél kevesebb energiát fogyasszon.
Remélem, ez megoldja a problémát!
Ahoj: SM -
oregcsóka
őstag
Nos a felállás a következő: Acer Travelmate 380-as notebook, Pentium M-725 procival, ami alaphelyzetben 16x-os szorzóval menne, 1600MHz-en.
De nem teszi. 6x-os a szorzó, 600MHz a frekvencia. Néha-néha felugrik 1600MHz-re, de csak egy pillanatra. /CPU-Z a tálcán/
Elöször a melegedésre gyanakodtam, de reggel bekapcsolás után is ezt teszi, pedig ekkor még hideg. Az automatikusan induló progikat is levettem minimálisra.
A Norton uninstallálva, helyette az Avastot tettem fel.
Mi a fenét csináljak, hogy normálisan menjen?
/a BIOS-ban nem lehet állítani ezzel kapcsolatban semmit./
Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Próba
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- BestBuy topik
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest