Új hozzászólás Aktív témák
-
hedgehog01
tag
válasz
Thunderzolee #10591 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a választ. Ez nem túl jó hír, mert amúgy nagyon elégedett vagyok ezzel a masinával, és amire az idő 70%-ában használom, arra tökéletes. Sajnos a maradék 30%-ban Flight Simulator X-szel szeretnék repülni. (amihez a világ összes hardvere kevés lenne mondjuk)
Amúgy nem olyan gyenge a cucc, nem a mostani játékokat nyomom, mert azokat egyrészt nem komálom annyira, másrészt ott az xbox, a régebbieket (értsd: 2010 és előtte) meg gond nélkül viszi.Köszi a tippet, írok a kollégának.
-
hedgehog01
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Asrock Vision 3D 137D típusú gépet használok otthon. Ez ugyan nem laptop, de a kompakt kialakítás okán laptop alkatrészekből van felépítve. Mivel már négy éve megvan, gondolkodtam, hogyan lehetne a teljesítményét javítani. Ami most van benne:
- core i3 370M 2,4GHz
- Geforce 425M (1 GB DDR3 memóriával)
- 2 x 2 GB 1066 MHz-es memóriamodul
- 500 GB HDD 7200 rpmA gépet főként filmnézésre és játékra használom. Filmnézésre most is tökéletes, viszont a játékok terén már van egy kis lemaradása.
Első körben nézegettem a memória árakat, ez viszonylag tiszta sor, a Windows-nak sosem árt egy kis plusz.
Második körben gondolkodtam egy SSD beszerzésén, amire a rendszert felpakolnám, az eredeti vinyó meg maradna adattárolásra. Ez is jó megoldásnak tűnik, bár drágább mint a memória.
A proci-videokártya páros cseréje a legérdekesebb, és emiatt fordultam hozzátok. Olvasgattam teszteket, amikből az jött le, hogy a szintén az alaplapba illő nagyobb proci (pl core i5 560M) önmagában vajmi kevés teljesítménytöbbletet ad, cserébe arányaiban igen drága. Ugyanakkor a videokártya mxm kártya formátumú, így elvileg az is cserélhető lenne. Nézegettem ezeket is. Találtam egy 460M-et, ami jónak tűnne, ugyanakkor a fogyasztása 50 watt (vs 23 watt a 425-nél). Kérdés, hogy egyáltalán működhet-e egy dupla áramfelvételű kártya ugyanabban a vasban? Illetve cserélt már ilyet valaki? Merre lenne érdemes elindulni? Foglalkozik ezzel hazánkban (ne adj isten Budapesten) valaki? Ha nagyon muszáj, akár én magam is kicserélem, de azért nem mindenáron akarok erre mozdulni. Esetleg mást javasoltok?Köszi szépen a segítséget előre is.
-
hedgehog01
tag
válasz
Thunderzolee #7383 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm, ez nagyon hasznos volt, főleg az összehasonlítás, így legalább tudom, miben érdemes gondolkodni.
Az a helyzet, hogy nagyon szeretem ezt a gépet, halk, kompakt, (viszonylag) gyors, ezért nem szívesen válnék meg tőle, inkább bővíteném, ha tudom. A videokártya látszik nehezebb diónak, procit menet közben találtam az ebay-en, igaz, hogy Hong-Kong-ban, de elég jó értékelésű eladótól, szóval azzal várhatóan nem lesz baj.Köszi még egyszer!
-
hedgehog01
tag
válasz
sityuka80 #7371 üzenetére
Szia!
Köszi szépen, ott néztem én is, de ott nem szerepel olyan, hogy cserélhető-e vagy sem, csak az, hogy milyen procikkal kompatibilis. Bár, ha úgy értelmezem, akkor cserélhető, különben nem lenne ott a bios által támogatott processzorok listája... (jól megválaszolom magamnak a saját kérdésemet
Vajon a videokártyával ugyanez a helyzet?
-
hedgehog01
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel a kérdést:
Van egy Asrock Vision 3D 137D típusú nettop pc-m. Közel két éve szolgál, nagy örömömre. A közelmúltban viszont kitaláltam, hogy nem ártana kicsit nagyobb teljesítmény. Az ok amiért ide írok az, hogy ez a gép legnagyobbrészt mobil alkatrészekből áll össze. A proci egy Core i3-370M, a videokártya egy Geforce GT425M.
Kérdésem: lehetséges-e ebben a gépben a fő alkatrészek (proci, videokártya) cseréje? Az alábbi tesztben levő fotók szerint mindkét komponens eltávolítható elvileg (jómagam még nem szedtem szét a gépet, nem tudtam csekkolni):
http://images.bit-tech.net/content_images/2010/10/asrock-vision-3d-mini-pc-135b-review/asrock-3d-vision-intel.jpg
http://images.bit-tech.net/content_images/2010/10/asrock-vision-3d-mini-pc-135b-review/asrock-3d-vision-nvidia.jpgHa igen, vajon hol találhatok ehhez alkatrészeket?
Előre is köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tőzsde és gazdaság
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Formula-1
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Fotó állvány eladó
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged