- Leégett az első Radeon a hírhedt 12V-2x6 tápkonnektorral
- India betiltja a pénzalapú online játékokat
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Módosítana a CHIPS-törvény kifizetésein a Trump adminisztráció
- Egy friss tanulmány szerint az AI-ban utazó cégek 95%-a csak elégeti a pénzét
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen alaplapot vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy Tab S11 és Tab S11 Ultra: minden, amit tudni érdemes
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisztianby
tag
válasz
ricsi99 #15165 üzenetére
Szia.
Ennél a naptopnál nem nagyon volt lehetőségem ilyen műveletre
A billentyűzet bele volt építve a felső keretbe.
Egész laptop olyan volt mint egy bölcső. Szóval alsó burkolatba belesüllyedt a felső.
Így csak "felfelé" tudtam feszíteni oldalsó irányokba még nyomni se volt lehetőségem.
+ féltem tovább reped.Csak kicsit lelki ismeret furdalásom van mert lehet megtudtam volna jobban oldani.
Csak míg a szalagkábelt kicseréltem 20 perc alatt addig a burkolattal majdnem 3 órán kínlódtam hogy mi legyen vele.
Végül maradt a nem túl esztétikus ragasztás. -
Krisztianby
tag
Sziasztok. Ingyen szoktam hobbiból laptopokat néha javítgatni nemrégiben egy LCD szalagkábel hibás laptop került hozzám ASUS X501A lassan 10 éves laptop.
Szegény nem volt túl jó állapotban kijelző keret elvolt törve. Laptop burkolata több helyen megvolt repedve néhol tördelve. Takaró zsanérok is el voltak törve. Nagy keret nem volt a tulajtól a így csak a kábelt cseréltem és kitakarítottam és törött elemeket össze ragasztottam és szikszalaggal megerősítettem. És valószínű laptop már előttem biztos szétvolt szedve.Viszont nem tudom én vagyok ilyen béna?
3-4 szétszedő és összeszerelő videót megnéztem először a laptopról és szerelés közben is néha néha belenéztem hogy biztosra menjek. Nem saját cuccokkal mindig nagyon óvatosan bánok. Viszont így is sikerült a burkolatot össze tartó elemeket(azok a kis pöckök amik egymásba akadnak nyomás hatására) néhol eltörnöm.
Nagyon finoman megszoktam nyitni a burkolatot majd pengetővel kis nyomással "szétpattintani" a burkolatot. Sehol se feszegetem. Ahol nem akar szétjönni ott nem erőltettem hanem megpróbálok másik oldalról megbontani.
És nem tudom mit csinálok egyszerűen rosszul.Nem volt képem úgy vissza adnom a laptopot hogy itt ott rés van a burkolat között mert nincs ami fogja így körbe ragasztottam a biztonság kedvéért. És úgy raktam össze. Nem lett túl esztétikus viszont biztos hogy nem esik szét a laptop.
Egyszerűen ezekkel a pöckökkel mit lehet kezdeni? Vagy komolyan ilyen gyengék?
Új hozzászólás Aktív témák
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Apple asztali gépek
- Milyen routert?
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Zbook/860/850/840/30 G10/G9/G8/G7/G6/G2/T14/14S/T590/T490/T580/T480/T570/T560/W541/Legion 5/X1yoga3
- Lenovo Thinkpad W520 - W530 laptop töltő 170W 20V
- HP 19.5V 3.34 A 65W center-pin, 7.4mm x 5mm
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3128
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest