Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
Boldog új Évet!
Nemrég végeztem a "műtéttel", a Packard Bell Easy Bote MZ35 notebookban kicseréltem a zsanértartó alu lemezt, kicsréltem a Celeron M410 procit Intel T 2450-re és működik . Most egy full hd film megy rajta a youtubon (kis képernyőn) a proci használat 29-42 %-között mozog, RAM ( állítólag 1GB, de a rendszer 894 MB) használat 57-60 % között. A film nem szaggat, nekem folyamatosnak tűnik. Kellene a RAM-ot bővíteni 2GB-ra, de valószínűleg jobb párban venni és a régit "kidobni" belőle.Néztem a System Profiler and Benchmark-ot (a gépen Lubuntu linux van), bár nem tudom mit jelentenek ezek, de aki ért hozzá annak bizotos mondanak valamit :
CPU Blowfisht : 8,50 (az előző procival 27 környékén volt)
FPU Raytracing : 28,95 (40)
CPU Fibonacci : 5,01 (8,0)
Lehet kellene egy BIOS frissítés, de annak nem merek neki állni és még jobb eredmények lennének.
Mivel lehetne a procit tesztelni? -
teleahocipöm
senior tag
Ma megkaptam a 23-án rendeltem a procit Kínából
, pedig jan 9-30 közöttre igérték, csomagolás is korrekt, sajna csak 2-án rakhatom be.
-
teleahocipöm
senior tag
Van egy ugyanilyen kijelzőm, azt kínáltam, több tucat tipusba jó. Ha csak a zsanért cseréltettem volna ki akkor lehet, hogy nem éri meg, de így, hogy ingyenes beszereléssel árult terméket vettem volna, amihez amúgy is szét kell szedni a gépet .. .. Na mindegy, kereshettek volna 10-11 ezer Ft-ot +kjelző, így meg semmit.
-
teleahocipöm
senior tag
Egyébként próbáltam itthon is venni Intel T2450 procit, egy szervízben találtam, érdeklődtem, hogy ha veszek egy procit, meg egy ram-ot (ingyen beszereléssel adják) és ki kellene cserélni az egyik zsanért, amihez viszem az alkatrészt, és ha már úgyis szét kell dobni a gépet nem számolnak-e be alkatrészt, úgyis itt csak hányódnak és nem, majdnem 20ezer Ft lenne az egész, na annyit azért nem ér meg. Pedig nem hiszem, hogy nem érte volna meg alkatrészeket beszámítani, ha már úgyis szinte darabokra kell szedni.
Ahol meg beszámítanák -valószínűleg- ott meg nincs ilyen proci jelenleg. Kénytelen leszek magam csinálni, pedig nem sok kedvem van hozzá. -
teleahocipöm
senior tag
Köszi a válasz! A gondom, hogy túl olcsó, itthon ilyen használt procit 5000-8000 Ft között láttam, ez meg újonnan Kínából postázva csak ennyi. Olvastam máshol is, hogy M410-est cseréltek erre, így gondolom nekem is jó lehet, előtte keresek egy tesz programot Lubuntura -az van rajta- remélem van ilyesmi és csere után is megnézem.
-
teleahocipöm
senior tag
Van egy Packard Bell Esasy Note MZ35-213 Argo C1 notebookom, és mivel újból szét kell szednem -ismét eltört a zsanér- az Intel Celeron M 410 procit kicserélném Intel T2450-re, elméletileg lehetséges.
Új procit találtam is elég olcsón itt, Kínából: [link]A képen eredetinek látszik, de az ördög nem alszik.... Tapasztalata esetleg van valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Motoros topic
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó gyári Lenovo laptop töltők és töltőfej átalakítók
- ÚJ Lenovo ThinkPad világítós MAGYAR billentyűzet X280 A285 X390 X395 L13 Yoga S2 5th S2 Yoga 5th X13
- Dell D3100 USB 3.0 Ultra HD Triple Video Dokkoló Állomás
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Eladó gyári Dell laptop töltők és töltőfej átalakítók
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest