- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
Szia!
A procis mondatod végéről ha jól sejtem lemaradt valami: "ezek amúgy a ..."
Memóriából azért csak 4 van benne, mert ennyit támogat az alaplap, hiába teszek bele többet, és ezt is csak 667MHz-en.
A HDD adapterben egyetértünk, ott inkább az SSD lehet húzósabb árban, nem tudom milyet érdemes manapság választani, de úgy gondolom, hogy már a legolcsóbbak is ugrásszerű növekedést hoznak a HDD-hez képest.Újrapasztázás és takarítás (teljes szétbontással) nyáron megvolt, ez sajnos nem emiatt hangos.
Új vásárlása esetén ha számlásat veszek, akkor az áfát le tudom róla iratni. Bár főképp az nem tetszik az újakban, hogy kicsi a felbontásuk (1366x768, 1440x900), ha pedig nagy felbontást szeretnék, akkor nagy gépet kell választanom. Viszont 14-nél nagyobbra szerintem nincs szükségem, fontosabb a mobilitás, pl folyosón kézben is tudjam használni wifi hálózat méréshez, stb.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
A tanácsotokat kérném laptopcserét, avagy felújítást illetően.
Jelenleg egy HP Compaq 8510p (T7500, 4GB) géppel dolgozom, amit idestova 5 éve vásároltam (egészen pontosan 1 hónap múlva lesz 5 éves a gép), és nagyon meg vagyok vele elégedve, hiszen még mindig működik különösebb hiba nélkül. Az akku 1x volt már cserélve, de jelenleg ismét cserére szorul, mert sajnos pár percnél nem megy többet konnektor nélkül, illetve az alvó módot sem bírja ki 1 napnál tovább.
Az akkun kívül szerintem a HDD-t kellene SSD-re cserélni a gyorsítás végett, viszont ez esetben vásárolnom kell egy beépítő keretet az optikai helyére, hogy oda be tudjam szerelni a jelenlegi 500-as WD HDD-met, amit szintén utólag vettem a gépbe. Amit sajnos már kicsit megbántam az az, hogy dedikált VGA-s gépet vettem anno, mert egyrészt semmi szükségem rá, másrészt roppantul melegszik, tehát amint valami elkezdi használni a procit akár 10-15% körül, a venti máris pörög fel, ami zavaróan hangossá teszi a gépet.
Tehát felújítás címszó alatt ezen a 3 dolgon gondolkodtam, kérdés, hogy ezzel járok jobban, vagy azzal, ha eladom a gépet, és veszek helyette másikat? Igaz, ha az utóbbit választom, akkor az nálam azt jelenti, hogy minimum egy minőségi üzleti szériás gépet, amivel várhatóan pár évig biztosan nem lesz probléma, ahogy a mostanimmal sem. (renew gép volt, 250-ért vettem)Segítségeteket előre is köszönöm!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Notiknál milyen szisztéma szerint vannak a szalagkábelek? Gondolom egy adott gyártó sem ugyanolyat használ minden típusánál, mi szerint szeparálja őket?
Adott ismerősöm Acer 5620-as laptopja, amiben szerintem a szalagkábel haldoklik, kipróbálnám másikkal, mielőtt vetetek vele egy újat, de nem tudom honnan szerezzek, egyáltalán milyet keressek.. -
A_ScHuLcZ
addikt
A helyzet változott, néztem egy Everestet és felfedeztem hogy most is 7200-as Seagate Momentus van a gépemben. Így már más a helyzet, így valóban nem vennék 5400-ast, hisz az visszafejlődés lenne sebesség szempontjából.
Viszont mitől lehetnek ilyen lassú eredmények a többi 7200-ashoz képest? (win7 prof 32bit) -
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
Notebook-ba szerintetek 5400-as vagy 7200-as fordulatú HDD-t érdemes venni? Biztos volt már róla szó, de sürgős lenne, és mivel dolgozom nem tudom most visszaolvasni a hozzászólásokat. Jelenleg egy 5400-as 120-as SATA winyó van benne, ezt szeretném cserélni legalább egy 500-asra. (HP 8510p)
Ezt a 2-t találtam nagyon jó árban:
WD Scorpion Blue 500GB
Samsung SpinPoint M7 500GB
Vagy esetleg másikat ajánlanátok inkább?A 7200-asok nagyon drágák, épp ezért érdekelne, hogy van-e értelme egyáltalán olyanokat nézegetnem, vagy elenyésző a különbség? Gondolom a 7200-asok többet is fogyasztanak.
Kisebb SSD is megfordult már a fejemben + mellé egy usb-s 2,5"-os winyó, de akkor azt mindig hordoznom kell magammal, drágább megoldás és macerásabb is, nem biztos, hogy ér annyit az a flash.Előre is köszönöm a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest