Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
echterion #11652 üzenetére
Hát ez jó kérdés.
Toshiba laptopon cseréltem már, ott KBC frissítést kellett a gépnek adni.
Nekem ő csinálta: prohardver.hu/tag/killhates.html
Bár Sonykkal nem foglalkozik, de azért megkérdezheted, hátha ismeri azért ennyire őket, h fejből tudja Sonynál kell-e hókuszpókusz, vagy beledugod a csatikat, és megy a világítás.A Toshibánál végülis úgy lett meg, h ki/bekapcsolni nem lehet, de fél perc után ha nem nyúlunk hozzá, magától elalszik.
Esetleg a másik notebookos topicban nem kérdezted?
http://itcafe.hu/tema/azonnali_notebookos_kerdesek_oraja_2/friss.html -
dSERiES
senior tag
-
-
válasz
echterion #10872 üzenetére
Hát ha HM76-os a chipset, akkor kezeli a harmadik generációs Core i sorozatot, meg valószínűleg a másodikat is.
Viszont 3GHz az elég húzós.
Ezek a processzorok nem nagyon mennek akkora órajeleken.
Miért fontos a magas órajel? Valami spec. programhoz?
Ezeknek a processzoroknak a számítási kapacitása alacsony(abb) órajelen is jónak tekinthető. -
válasz
echterion #10868 üzenetére
Ha HM-55-ös, akkor elvileg viszi azokat a processzorokat.
Az már más kérdés, h a Sony lehet lekorlátozta a BIOS, és csak azokat a cpu-mikrokódokat rakta bele, amit feltüntetett a manualban.
Hát nem tudom mit mondjak, megveszed, belerakod az i5-öst, aztán nem viszi...
Ezt csak úgy fogod megtudni, ha megvétel előtt belerakjátok a nagyobb processzort. -
válasz
echterion #8461 üzenetére
A gép chipsete HM70.
Olvasd el ezt:
http://itcafe.hu/tema/notebook_laptop_alkatreszek_csereje_processzor_ram_hdd/hsz_8463-8463.htmlDE a géped chipsete elvileg nem visz minden Core i-t.
Sőt, csak Celeront, ill. Pentiumot:
http://www.cpu-upgrade.com/mb-Intel_%28chipsets%29/HM70_Express.htmlA listában a 2. generációs B970-es bent sincs például, de gondolom visszafelé kompatibilis.
Az amit i5-2450-el szereltek, az W-re végződő típus volt, nem?
Legalábbis némi keresés, és külföldi fórumok olvasgatása során arra a következtetésre jutottam, h ez a gép nem fog mással menni, csak a fent említett processzorokkal.Sajnálom, részemről ennyit a Sonyról.. Nesze neked átlagnál drágább árazású notebook..
Ha teljes értékü chipsettel szerelték volna a gépet, lehetőséget biztosítottak volna a későbbiek folyamán esetleges bővítésre, de így elvágták ennek a lehetőségét (5Dollárért).
A HM70, és a HM75 között 5 Dollár árkülönbség van. Ennyiért adták el a lelküket az ördögnek. Ennyit a nagy sonyról.. tipikus fillérb×szó japán cég; menjen is csak csődbe az ilyen..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged