- Apple notebookok
- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuggyerca
csendes tag
válasz Kolondrum #11033 üzenetére
azokkal nem lenne gond mert az alaplap bírná(tudja az 1066fsb-t,meg a 45w-t is),inkább az hogy a chipszettel nem kompatibilis vagy mi a szösz.
Ez alapján bár ez alapján a mostani sem kompatibilis vele,mert az sincs a listában[ Szerkesztve ]
Füles
-
hentes555
senior tag
-
hentes555
senior tag
válasz Kolondrum #11005 üzenetére
Hát ez 40 alatt sosincs. Bekapcsolom, 2 perc múlva 40+. Most megy ~10 perce, letöltöttem egy GPU-Z-t, 45 fokon áll jelenleg, proci 50-en. De most így, hogy ráraktam a hdd fölötti műanyag panelt, mintha jobban szívna kicsit azon a bizonyos szívónyíláson az elején, de netezés közben is tartja magát 60 alatt. Na majd mindjárt lövök neki egy youtube vidit, szerintem addig lesz 60 alatt. Az a baj így nagyon hardveraprón sem akar elkelni, hirdetem két hónapja, de semmi :/
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
Ðávid
aktív tag
válasz Kolondrum #10999 üzenetére
Nem az enyém a laptop, csak én járok utána mik a fejlesztési lehetőségek, mert felmerült, hogy esetleg még lehetne munkához használni.
Sejtettem, hogy a Celeron után igazi megváltás lenne a Pentium. Volt szerencsém nem egyszer használni azt a gépet. Hát..., nem volt egy táltos paripa.
Elég meggyőző a videó. Majdnem olyan gyors, mint az én Toshibám (lásd az adatlapomon).
Köszönöm szépen még egyszer a segítségedet!
-
dSERiES
senior tag
válasz Kolondrum #10980 üzenetére
Én erre jutottam, így nem is tudok feljebb menni sajnos a 2020M-emről, 2030M-re meg nem érdemes váltani.
HM70 egy belépőszintű chipset, és bár a tokozás megegyező a jobb processzorokéval, de valami gyári tiltás van benne, hogy i3/5/7-tel 30 perc után kikapcsoljon a gép, és elvileg ez nem feloldható.
Áthidalható úgy, hogy 29 percre beállítasz egy alvó állapotot és utána mehet tovább minden de az úgy elég szar...@vs2009: mainboard fül / chipset
[ Szerkesztve ]
⊿sff⊿
-
veterán
-
veterán
válasz Kolondrum #10961 üzenetére
Te meg kérdezted a TDP-t, még lejjebb.
Nem írom le amit úgyis össze tudsz Googlezni, a péhás tudástár elég jól összeszedte a lényeget:
http://prohardver.hu/tudastar/a_processzorok_fogyasztasa.htmlÉs való igaz, a hőmérséklet az egyes processzorok között eltér, még ha azonos TDP osztályba is kerülnek, de szándékosan nem szoktam megemlíteni, nehogy emiatt valami laikus ne akarjon normális processzort tenni a gépébe a túl kicsi processzor helyére "óvatosságból".
Egyébként emiatt nem szoktam a T9ezreseket javasolni. Túl melegek.
A T7ezresek ugyanazt tudják, mégsem annyira melegek.
Amiben különböznek, az az L2 tár mérete, de alap felhasználóknak bőven sok a 2×2MB is, felesleges 6MB belőle.És hát ha a chipset PM/GM45, akkor meg ott vannak a P-betűvel kezdődő processzorok, amik meg egyértelműen kevesebb hőtermeléssel működnek, csak hát sajnos nálad a chipset 965-ös, az nem viszi ezeket a CPU-kat.
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
sulaco79
tag
válasz Kolondrum #10892 üzenetére
Gratula! szépen ki lett maxolva a gép! Ha a játékgrafikus teljesítményét is felakarod majd pörgetni, akkor mPCIe-on keresztül köthetsz még rá egy külső GTX460-as asztali kártyát.
Ha nem vagyok indiszkrét, ugyan mennyi volt a T9500-as?
Külön riszpekt a profi videóért!
-
válasz Kolondrum #10879 üzenetére
Ez sokkal jobban fűt TDP ide vagy oda.
Ilyen venti sebességet még nem hallottam ettől a notitól. 85fokos CPU-nál 100%-ra kapcsol. Belenyal a 90-be is! Várható volt. Jó ez stabilitás tesztelő nem egy vidi hozza ki belőle.
Viszont a IDLE állapotban alacsonyabb sebességen üzemel mint a T4400-as. Ahogy elnézem hiába csökkent a CPU kihasználtság, a hőfokok nőttek. Az egyik meg terhelésre melegebb is valamivel. Még így is bőven a jó tartományban dolgozik.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
válasz Kolondrum #10879 üzenetére
Mérési eredmények alapján nem sokkal lett gyorsabb, pl a memória olvasás meg úgy minden jobb lett egy kicsivel. SSD nem lett se jobb se rosszabb. Ami nagyon durván változott az a gyakorlati sebesség. Sokkal sokkal gyorsabban reagál és alig várakozik valamit. Megérte!
Aki keresné:
Acer Extensa 5635Z 1.3311-es BIOS verzióval megeszi a T9300-as CPU-t.
Köszi a segítséget mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
veterán
válasz Kolondrum #10857 üzenetére
Hát most erre nem tudok mit mondani, még az is lehet, h rossz BIOS fájlt próbált rátenni.
De erre akkor sem alapoznék.
Aprón amúgy ki/beforrasztás nélkül is javítanak BIOS hibás gépeket, csak a megfelelő BIOS-t felprogramozzák a chipre. Persze ez is pénzbe kerül.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Kolondrum #10853 üzenetére
Ezt most nem értem, BIOS frissítés az egy t×k általános dolog, nem kell tőle félni, (pláne laptop esetében, ha esetleg elmenne az áram, még az akksiról fog kapni).
Millió gépen frissítettem már BIOS-t, sose volt vele gondom.
-
veterán
-
sulaco79
tag
válasz Kolondrum #10832 üzenetére
ahh, the mighty T9300 a legjobb választás hatalmas kedvenc a 386 dx40 és a i7 3632qm-el együtt
Remek kis lapi lett az Acer-ből, az SSD-vel és a T9300-al simán hozza a mai pentiumok, u-s i3-sok általános felhasználói élményét.
Az XPS-nek az akksija is fiókban töltött 4 évet, és 1 órát simán bír, eddig azt hittem ez Guinness rekord, de nem
-
sulaco79
tag
válasz Kolondrum #10829 üzenetére
A nagyon lassúhoz is hozzá lehet szokni, új laptopra várva két napja egy 10 éves P4-es Amilo d7830-al vigéckedek Hát a 2005-ös Motörhead Stage Fright koncert 360p-ben sem megy a yt-on , de meg van ennek is hangulata, a kétezres évek közepe...a sötét középkor
Sok sikert az új procihoz, mi lett végül?
SSD wins, fatality!
-
sulaco79
tag
válasz Kolondrum #10826 üzenetére
Azt nem tudom milyen az Acer hűtése, de az XPS M1530-as takarítás és pasztázás után alapjáraton 32-37°-on, webes pötyörészésnél 40-60°, kiterhelve (tartós 4 órás Adobe AE render) 80-85°-on tartotta a procit, ami nem különösen vészes, tekintve, hogy 105° Tmax-ja a T9300-asnak. A Merom C2D, a T7250-es viszont rendre benézett 90° fölé, és az alapjárata soha nem ment 40° alá. (a T7250-es 65nm-es a T9300-as meg 45nm-esek)
Az a BIOS ami viszi a T4400-ast valszeg viszi a család nagyobb tagjait is (T8100-T8300-T9300-T9500)
[ Szerkesztve ]
-
sulaco79
tag
válasz Kolondrum #10824 üzenetére
A jó öreg GL40-es, elég ellentmondásos csipszet, a hivatalos Intel kompatibilitási listával szemben, a gyakorlat azt mutatja, hogy szinte biztosan bővíthető a 800 Mhz-s P foglalatú Merom és Penryn procikkal.
Egy hasznos poszt a tomshardware.co.uk-ról:
Thank you very much for your response eatmypie. I have ordered an Intel Core 2 Duo T9300 as intended, and have received it today. I've replaced my current processor with it, and it the Core 2 Duo works perfectly, with no setup required (just plug and play).
For anyone else on the same chipset (GL40) looking for upgrades, it does not matter if the CPU you desire to upgrade to is not listed on your laptop's CPU support list. However, if it's a Socket P processor with 800MHz FSB (not higher), then it will work with your GL40 chipset. Here's a quote, by Drev9 from CPU-Upgrade.
Quote:
The GL40 chipset will support Any Socket P CPU with a max of 800Mhz FSB. I have owned multiple Toshiba Satellite L355's, and have installed upwards of a T9500 and T9300 successfully. These all work:
T9500
T9300
T7800
T7700
T7500
T7300
T7250
T7100
T6500
T6400
T5800
T5750
T5550
T4200
There are plenty more, but I have tried all of these successfully in a GL40 chipset motherboard. As long as you are running socket P, and do not exceed 800Mhz FSB, it will work.
I can vouch for Drev9, my CPU also worked on the GL40 chipset; even though it's not listed on the CPU support list on my laptop's manual (which should have been, as the T9300 was released 2 years before my laptop was purchased as new).Ebben a linkben pedig épp GL40-es Aceresek lelkendeznek a sikeres bővítések után.
A legtökösebb procik, amiket belerakhatsz: T8100, T8300, T9300, T9500. Az első 3 sűrűbben előfordul az aprón (6-10ig) a T9500-as fehér holló és bazidrága.
!!!FONTOS!!! Vásárlás csak próbával!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest