Hirdetés
- Mini-ITX
- TCL LCD és LED TV-k
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- DUNE médialejátszók topicja
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hamarosan megjön az ASUS házak új zászlóshajója
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ParadoxH
aktív tag
Sziasztok!
A rutinos szerelőktől szeretnék szakmai iránymutatást kérni.
Az előzmények: Hozzám került egy bontott, Asus N550JK-DS521H EAN0CY310763423 típusú laptop, kijelző, akksi, merevlemez és dvd modulok nélkül. Hogy mi történt vele arról semmit nem tudok és csak tanulási szándékkal próbálom javítgatni a saját káromra is akár.
Szeretném lecsökkenteni a valószínűségét hogy tényleg csak kiejlző hiány problémája van és a többi alkatrész jó. Amiket eddig észrevettem:
- Áram alá helyezve egyből kigyúl a töltésállapot led.
- Bekapcs után pár másodpercre felpörög a vga és proci és tartósan megy amíg ki nem kapcsolom a gépet
- Semmilyen beep bios hibaüzenetet nem kapok ha van memória benne ha nincs (2 modul volt alapból, próbálgattam csak 1 slotot és próbáltam saját memóriamodullal is)
- A bekapcsológom lapka moduljáról ami nem az alaplapon van hiányzik az összekötő kábel (kép csatolva - ASUS N550JV N550LF ) (két bekapcsoló gomb van rajta, a másikkal kapcsolom be elvileg)
- HDMI-n külső monitorra kötve nem jelenik meg kép, akkor sem ha használom a monitor átváltás funkciókat
- Billentyűzet háttérvilágjtás nincs, nem tudom, hogy van-e ehhez a típushoz, a funkcióbillentyűk között ott van a jele a háttérvilágításnakTehát elsősorban tanulási szándékkal érdeklődnék, hogy itt merre érdemes továbbindulni? Mit szoktak nézni ilyenkor a tapasztaltabb szerelők?
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X240 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest