Új hozzászólás Aktív témák
-
ParadoxH
aktív tag
Sziasztok!
A rutinos szerelőktől szeretnék szakmai iránymutatást kérni.
Az előzmények: Hozzám került egy bontott, Asus N550JK-DS521H EAN0CY310763423 típusú laptop, kijelző, akksi, merevlemez és dvd modulok nélkül. Hogy mi történt vele arról semmit nem tudok és csak tanulási szándékkal próbálom javítgatni a saját káromra is akár.
Szeretném lecsökkenteni a valószínűségét hogy tényleg csak kiejlző hiány problémája van és a többi alkatrész jó. Amiket eddig észrevettem:
- Áram alá helyezve egyből kigyúl a töltésállapot led.
- Bekapcs után pár másodpercre felpörög a vga és proci és tartósan megy amíg ki nem kapcsolom a gépet
- Semmilyen beep bios hibaüzenetet nem kapok ha van memória benne ha nincs (2 modul volt alapból, próbálgattam csak 1 slotot és próbáltam saját memóriamodullal is)
- A bekapcsológom lapka moduljáról ami nem az alaplapon van hiányzik az összekötő kábel (kép csatolva - ASUS N550JV N550LF ) (két bekapcsoló gomb van rajta, a másikkal kapcsolom be elvileg)
- HDMI-n külső monitorra kötve nem jelenik meg kép, akkor sem ha használom a monitor átváltás funkciókat
- Billentyűzet háttérvilágjtás nincs, nem tudom, hogy van-e ehhez a típushoz, a funkcióbillentyűk között ott van a jele a háttérvilágításnakTehát elsősorban tanulási szándékkal érdeklődnék, hogy itt merre érdemes továbbindulni? Mit szoktak nézni ilyenkor a tapasztaltabb szerelők?
Új hozzászólás Aktív témák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- iPad topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- Haditechnika, harcászat
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- HP Elite Thunderbolt 3 dokkoló/ HP Zbook Thunderbolt 3 dokkoló
- Újszerű 17.3" FHD (1920x1080) IPS 40pin 144Hz matt LED kijelző. AUO B173HAN04.9
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- Notebook bontás (Asus, Acer, HP, Dell, Lenovo)
- Lenovo 100, 300, B50 egyes típusaihoz való utángyártott szűz akku eladó, csere!
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest