Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
válasz
pixelblondie #5983 üzenetére
Szerintem is jobban jársz vele.
szivi :-*
(#5984) _petja_ Igazán nincs mit.
A hűtőgépcseréről lemaradtál, most mosógépcsere-akció van, ami a vízhűtés szempontjából igen hatásos.
Bár a vizet ebben formában kevésbé tolerálja a gép.
-
Impressa
őstag
válasz
pixelblondie #5981 üzenetére
Őszintén szólva mindegy, milyen padot teszel alá, a proci ugyanúgy fog melegedni utána is. Most újra megnéztem, az NC-3000-nek csak 10 CFM-mel több a légszállítása, mint az U3-nak, ami igazából nem sok.
Látványos javulást nem fogsz tapasztalni. Ha még emlékszel, volt a CM E1, ami a majdnem a legnagyobb légszállítással bírt (92 CFM), nos, pont az én gépem alatt vérzett el, míg asszony gépe alatt jobban teljesít.Persze ennek a teljesítménykülönbséghez is köze van.
-
Impressa
őstag
válasz
pixelblondie #5979 üzenetére
Ahoy, Hölgyem!
Bocsánat, tegnap már alig volt nyitva szemem.
Ezer éve...
Anno én is szemeztem a paddal, amit kinéztél, de nem vettem meg, még. Tudsz feldobni képet a géped aljáról?
Kivi lennék mennyire nyitott, vagy zárt az alja.A fenti alternatíva neked is jó lehet, csak nehéz mozgatni.
-
Impressa
őstag
válasz
_petja_ #5977 üzenetére
„Bár a jobb hűtés reményében lemondok bármiről”
Ebben biztosan nem fogsz csalódni:
Első körben érdemes lenne kitakarítani a gépet - porcicákat kikergetni - ha még nem volt ilyen.
Második lépésként, újrapasztázni a gépedet, ha szükséges persze.
Harmadik lépésben, lehet alátenni hűtőt, hogy a gép alatt ne rekedjen meg a levegő.
Például egy ilyet. - ennek sajnos nincsen az alján perem.
Ami peremes az a Zalman NC-2000, 3000, de ezek már magasabb árkategóriában vannak.
Nekem a NC-2000-es van már 6 éve, és teszi a dolgát rendesen, de csodát nem várok tőle. -
Impressa
őstag
Értem, amit írsz, csak nem sok értelmét látom. Mivel külső tápot használnál a padhoz, így felszabadulna az USB-port a gépen, tehát ugyanott vagy. Én ezt úgy csináltam, h egy USB-hub-ot külső tápra kötöttem, s így kötöttem össze a géppel. Így + 3 USB-portot nyertem.
De ami fontosabb volt, h a tápom 2 A-t bír, így nincs gondom terhelés alatt.
Elméletileg nem lehet probléma azzal, amit szeretnél, de ha potenciálkülönbség jön létre vmi folytán, akkor lesz a nagy csinnadratta.
-
Impressa
őstag
válasz
SMartin-HU #5466 üzenetére
Igen, a réznek (vörös) ennyire jó a hővezető képessége
én trombitalemezt használtam hozzá, mert ez volt itthon.
Na ilyenkor érdemes használni (kell) a pasztát.
Csak ezt nem szoktam ajánlani, hangoztatni, mivel elég veszélyes tud lenni, ha onnan elmozdul, ahogy írod is (zárlatot okozhat). Ez az igazi tuning.
a régi gépek hűtését is fel lehet vele javítani...
-
Impressa
őstag
válasz
SMartin-HU #5464 üzenetére
Szívesen!
látom, a a linkelés sem megy ma nekem.
-
Impressa
őstag
válasz
SMartin-HU #5462 üzenetére
Ha nem elég rugalmas - nem érzed ragacsosnak, picit porózusabb az anyag -, vagy már el van laposodva a gap-pad, akkor érdemes cserélni. Sokan szeretik a gap-padra rákenni a pasztát, de teljesen felesleges, és ráadásul a két anyag halmazállapota sem egyforma, és még a hővezetési tényezőjük is más. A hővezető párnát innen tudod beszerezni:http://hardverapro.hu/apro/hovezeto_cuccok#msg255 A vastagsága lenne még fontos, de azt DaveJr meg fogja neked tudni mondani.
-
Impressa
őstag
Igen azzal jár, ha a matrica megsérül, ami a bill. alatt vagy a procinál található. Inkább mond azt a szerviznek, hogy túl forrónak találod gépet, időnként kikapcsol. Akkor tuti újrapasztázzák neked, és nem is lenne baj, mivel lassan itt a nyár. Ha 49-50°C-os hőmérséklet alapjáratra értetted, akkor mindenképpen kell rá a paszta.
-
Impressa
őstag
válasz
szabonagyur #5386 üzenetére
Teljesen jó értékek, ha ezt terhelés alatti értékeket mutatja. A Dell-nek „erősebb” lehet a hűtése van, ezért sem hallod nagyon a ventit dolgozni. A Asus mennyire melegszik nálad? milyen értékeket produkál? alap, illetve terhelés alatt (netezés, youtube stb..).
-
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
válasz
szabonagyur #5381 üzenetére
Hali!
Az Asus F5SL-nél nem sokat segít a hűtő, nekem is ilyen laposom van. Próbáltam U3, E1, és Zalmann NC-2000-rel, de egyik sem hozott akkora javulást (1-3°C). A vinyót azért sikerült hűtenem az U3-mal, mivel a ventit oda tudtam tenni. De már az is sokat számít, h nem tud megrekedni a meleg levegő a gép alatt.
Ha viszont leveszed a gép alját, sokat javul a helyzetpersze ezt nem ajánlom, csak saját felelősségre.
A Dell gépnél is hasonló a helyzet, de ott legalább nyitottabb az alja a másikhoz képest. A CMC3 szerintem szóbajöhet, és még árban is kedvező.
-
-
Impressa
őstag
válasz
astroblackk #5201 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen vasam van, és Cooler Master U3 használok alatta.
Eddig ezzel a paddal (és egy Zalman NC-2000-rel) tudtam kordában tartani a hőmérsékletet. Mivel eléggé a szélén helyezkedik el a HDD is, ezért csak ilyen rendszerű hűtővel tudod a melegedést csökkenteni.
A PCH diódára nagyon figyelj, mert ha magas lesz a hőmérséklete tartósan, az idővel megbosszulja magát.
PCH diode konkrétan a chipset hőmérsékletét mutatja, ami 80°C felett már kritikusnak mondható.
-
Impressa
őstag
válasz
mzsolti21 #5174 üzenetére
Példának ez:[link] Ilyennel tudnád szabályozni a ventilátorokat. De itt a fórumon is vannak kollégák, akik ezzel foglalkoznak, ha nem vagy benne járatos. Esetleg ebben a topikban biztosan tudnak neked segíteni ebben, vagy őt vagy őt keresd meg privátban. Algol fórumtárs a ventilátorokban (is) nagyon otthon van, ő pontosan meg tudja neked mondani, milyet lenne érdemes használni a padhoz.
5 mm-es plexi az már elég erős lesz szerintem, hogy megtartsa notit ( nem hajlik meg). -
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
Szia,
akkor mennyire legyen feltekerve?
nekem is ilyen pad van a gépem alatt, és passzívként használom jelenleg, mert elég alacsonyan vannak az értékek. Szerintem állítsd be úgy, hogy ne legyen "zavaró" a hangja, ha nem szól zene vagy a háttérben.(#5127) ClioRS biztos, ők is olvassák a topikot.
-
Impressa
őstag
válasz
kellcucc #5122 üzenetére
A termékleírás nem mindig fedi a valóságot, ezt többen is tapasztaltuk már... a gyártónak az az érdeke, hogy minél jobb "szintben" tüntesse fel a termékét (ez persze mindenre igaz természetesen)
A nagyobb átmérőjű ventilátorok azért halkabbak, mert alacsonyabb fordulaton dolgoznak, ahogy írod is. Azt, hogy milyen hatásfokkal bír az egy nagy ventis, vagy három kis ventis, azt a gép aljának nyitottsága is meghatározza, bármekkora is a ventilátorok levegőszállítása. De ha statikus nyomás jön létre a gép alatt, akkor nagymértékben csökken a levegőszállítás mértéke (Bár ennek kicsi a valószínűsége) De minden ilyen ventilátor CFM értéke légellenállás mentes környezetre van megadva.
Akkor Cooler Master E1 lenne az egyik befutó, de már nem kapható. -
Impressa
őstag
válasz
kellcucc #5120 üzenetére
Szia!
Gondolom dB-re gondoltál (decibel). 19-et nem hinném el (max. ha nincs bekapcsolva), a 22 dB is sántíthat, de biztosan akkor tudod meg, ha kézbe veszed.
Ha neten keresztül veszed meg, 8 napos elállási jogod van, ha esetleg túl hangosnak találnád.
Olvashatod pár hsz-el feljebb, hogy nem azt kapták a fórumtársak, amit reméltek ( amit írt a gyártó az oldalán).
-
Impressa
őstag
Olyan hangja van, mintha egy Gyrocopter felszálláshoz készülne. Az én hűtőmre 25,5 dB vn írva, +/- 10%-os eltérés lehet, és a tiedhez képet alig hallható. (Zalman NC-2000 dupla ventis 1,100 - 1500 rpm). Jó lenne, ha kicserélnék neked, mert mást nagyon nem tudnak vele csinálni.
-
Impressa
őstag
Egy kis segítség a zajszintek meghatározásához
Ebben van egy kis marketing is...
Tesztet jöhet majd róla...
-
Impressa
őstag
válasz
Szoszo94 #5026 üzenetére
Lehet növelni a ventilátor fordulatszámát a feszültség növelésével, de elég hamar be fogja adni a kulcsot.
Lehet a pasztázáson kellene elgondolkoznod (mert az többet segíthet a hőmérséklet csökkentésében, mint a pad), ha nem megfelelő minőségű.
Nem egy "erős" padot választottál a géped alá, valószínűleg, egy jobb paddal megoldódna a problémád.MEDIA-TECH specifikációja:
Légszállítás: 57 CFM
Áramfelvétel: 160 mA
Feszültség: 5 V
Lapát átmérő: 20 cmPl. egy alternatíva,
Cooler Master E1 specifikációja:
Légszállítás: 90 CFM
Áramfelvétel: 350 mA
Feszültség: 5 V
Lapát átmérő: 23 cm -
Impressa
őstag
válasz
username99 #5007 üzenetére
Mindkét helyről szív levegőt. A családi Asusnak pontsan ilyen alja van, és "nem" sokat javított a CM E1 (ami kapható is, meg nem is) a hőmérsékleteken (de mindig alatta passzívként) De sokat veszít a hűtés hatékonyságából a minimális szellőzőnyílás miatt. Egyébként ezeknek a típusoknak jó hűtésük van, nem szoktak túlmelegedni. (persze az ICE COOL feliratnak ne dőlj be, ha van rajta matrica formájában).
-
Impressa
őstag
válasz
username99 #5003 üzenetére
Hali!
1. Nem tudjuk milyen a géped aljának a kialakítása (mennyire nyitott, vagy zárt), amin agyban befolyásolja a hűtőpad hatékonyságát. Pl. ha teljesen zárt a géped alja, akkor bármilyen hűtőt is teszel alá, nem sok haszna lesz.
2. A 600-as rpm nem feltétlen kevés, ha ventilátor átmérője nagy, és a lapátok kialakítása is "ideális".
Ennél a padnál 33 CFM légszállítást írnak, ami elég karcsú, és ha ezt kombinálod egy alultervezett hűtésű géppel, aminek az alja is zárt, akkor olyan mintha ott sem lenne alatta a pad.Egy példa,
Cooler Master E1 specifikációja:Fan Speed 600 R.P.M.
Fan Airflow 89.8 CFM
Fan Diameter 230 mmÉs minden hűtőpad légszállítását ellenállásmentes környezetre adják meg - bár ez már nem annyira fontos -
-
Impressa
őstag
válasz
opeter87 #4991 üzenetére
Ahha, ezek szerint még sem "kapható". Tudod az a megtévesztő, hogy most iszonyat sok helyen újra "árusítják". Persze, csak annyit lehet olvasni az oldalukon, hogy 2-3 nap a beszerzési idő. Bár nincs ilyen hűtönk, de tudunk ajánlani helyette másikat bla bla bla szöveg. (tudod a szokásos marketinges duma
)
-
Impressa
őstag
Nekem is így néz ki a gépem alja, ezért is döntöttem az U3 mellett, meg egyébként is olyan helyre kellett a hűtés (HDD) ahol már nem tudott érvényesülni az E1 - ezt már asszony használja az Asus-ához
, ott teszi a dolgát rendesen - De Opeter87 írta is az U3, ha azt választanád.
Persze a burkolat hűtésének nem sok értelme van. Régebbi gépeknél még a profi notiszervizesek is szoktak kialakítani nagyobb szellőzőnyílásokat, és esetenként megemelik a notik alját is a jobb szellőzés miatt.
-
Impressa
őstag
válasz
kevepapa #4914 üzenetére
Én azt soknak találom, szerintetek ha magam csinálom meg (sűrített levegővel befújok a kivezető rácsokon, hogy az ellenkező irányba távozzon a por), plusz szétnyitom és kicsit átfújom (nem a csővel), az elég lehet?
Válaszom röviden: nemNem elég kifújkálni a lamellákat. Fontos lenne az újrapasztázás, mert a paszta idővel öregszik, kiszárad, kirepedezik, és csökken a hővezető képessége. Ha a GPU-n gap-pad is van, akkor annál is ez a kémimai folyamat megy végbe. Nincs kőbe vésve (íratlan szabály), de 1-2 évente érdemes az újrapasztázást elvégezni, a fent említett folyamatok miatt.
Közben már kaptam ajánlatot a "kitakarításra", 5000, HUF.
Ha ebben az árban benne van a gép pasztázása is, akkor nem sok érte, hisz dolgoznia kell vele, és "szerencsésebb" esetben emiatt darabokra kell, hogy bontsa a gépedet. -
Impressa
őstag
válasz
kevepapa #4910 üzenetére
Üdv.!
Első körben egy újrapasztázás, és természetesen a tisztítás lenne az elsődleges, és fontos feladat.
Ilyen hőmérsékleten hamar lerobban a géped. Az sem jó, ha a hővédelem folyamatosan lekapcsolja a gépedet. Utána jöhetnek a kiegészítő alternatíva a hűtőpad. U2-U2 Plus/U3, E1 vagy X3 is jó lehet. Bár E1 már nem igazán kapható - utóda az X3 - -
Impressa
őstag
Szia!
Ventilátor csere a megoldás, mert a hűtőpad nem fogja helyettesíteni a gép belső hűtését. Ha lehal a hűtőd ventije, akkor lőttek a gépednek is. A ventilátorod márkája: adda cikkszáma: DC2800086A0 vagy
DC280004TA0/F0 És amikkel még kompatibilis a ventid: G450 G450A G450M G455 G550 G555, és a Toshiba Satelite L500 L555.
Érdemes lenne itt az aprón is szétnézned hátha találsz jó árasítva is. -
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4841 üzenetére
89.8 CFM és fordulatszám-szabályozós 600-1000 rpm, a kézszárító a képek alapján még mindig meg van.
-
Impressa
őstag
Két USB csati van rajta, egy mini és egy micro. A minibe kell dugnod a tápot, de a micro-ból viszont ki tudod venni a telefon töltésére, ha szükséges. De lehet fordítva is, mivel le vannak párhuzamosítva a csatlakozók szerintem. A padra egyszerre két különböző (eltérő) áramforást ne csatlakoztass ( noti + külső adapter )
-
Impressa
őstag
A legtöbb CM pad elég jó áron kapható, ezért is szoktuk inkább ezeket ajánlani. Természetesen a Zalmannak, és a Thermaltaknek is vannak padjai, de azok más árszegmensben találhatóak. ( drágábbak )
Mivel 20 cm-es ventije van, nem kell hozzá a magas fordulatszám, hogy a légszállítása "elengedő" legyen egy gép hűtéséhez, emiatt is csendesebb, de hangtalan azért nem lesz.Szívesen
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4805 üzenetére
Akár még az is lehet.
Bár nem ők ülnek rajta, hanem a forgalmazónál csücsül a szervizben, és használják.
Nekem mikor a 3.0 pendriveot kellett cseréltetnem 2 hét alatt lerendezték..
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4803 üzenetére
Bízzunk benne, hogy így is lesz.
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4795 üzenetére
Igen tudom, nem az a cél, hogy most velük "összevesszél", csak érdeklődsz, hogy mi a helyzet.
Sok esetről tudok, mikor a "javítás" elhúzódott 2-3 hónapra is, ami nem hangzik túl jól, és bosszantó is egyben. pl. mikor nekem volt garis ügyem, én telefonáltam rájuk, mi a helyzet, és közölték már előző nap megérkezett a csere cucc. Kérdem én, miért nem szóltak.
Még annyi, hogy a garanciaidőd annyival hosszabbodik, ameddig nem tudtad használni a padot.
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4788 üzenetére
A legjobb lenne, ha már most levelezésbe kezdenél a bolttal, mert annak nyoma van ( nem tudják letagadni ).
Nekik tökmindegy, hogy mikor javítják, illetve cserélik ki a terméket, nem nekik okoz kellemetlenséget. Jogilag velük állasz szerződésben, hisz tőlük vetted a terméket, nyugodtam csesztesd őket. -
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4786 üzenetére
Szia!
Mit mondtak neked a boltban?"A forgalmazó első körben köteles a terméket kijavítani (a 49/2003 (VII. 30.) GKM rendelet értelmében törekedve arra, hogy ez 15 napon belül megtörténjen), amennyiben ez nem lehetséges, vagy a forgalmazó bármely okból nem tudja megtenni, köteles a dolgot cserélni (ugyanolyan új termékre), ha erre sincs mód, végső soron a vételárat visszafizetni (teljes vételár).
A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a terméket 15 napon belül, aránytalan kényelmetlenség okozása nélkül kijavítsa. E 15 napos határidő nem értelmezendő szorosan, indokolt esetben több időt is igénybe vehet a javítás."
-
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
válasz
pixelking #4756 üzenetére
Egy kicsit kesze-kusza lett a gondolatod, de összeraktam.
i5-ös procinál integrált GPU-d van, annak a hőmérsékletét külön nem fogja mutani semmilen program, mert nincsen saját szenzora. A driverek telepítésének sorrendje néha okozhat galibát, ezért szoktuk először az iGPU drivertjét, utána a dedikáltat feltenni. A driver telepítése nem ebefolyásolja a hőmérésklet kijelzéseket, az az alaplapi chipet feladata.
Szóval mindent jól csináltál, szerintem. -
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4747 üzenetére
Ilyen vékony alunál, ekkora felületen, és ilyen súly alatt van hajlása, de nem vészes. ( azért ez nem olyan tragikus, mint ahogy "kinéz" leírva ám
) A felém eső részétől felfelé számolva, már a 4. lyukba be lehet pattintani a ventiket, és még nem ér bele az asztalba.
-
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4745 üzenetére
A lemez vastagságára értettem. Megnéztem még pár noti talpát, ami most nálam van, és igen karcsúak a gumitalpak. Memozgattam a notit a padon, és elég stabilan áll rajta, jól tapad szerintem. Ez a súlyának köszönhető, és csúcsosabb talpaknak is.
-
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4739 üzenetére
Nem kell arra a gumi felületre támaszkodnia/illeszkednie a gumitalpaknak, nekem szerencsém van, mert eléri mindkét oldalon a szélét. Nálam a gumitalpak közötti távolság 333,4 mm ( a két talp középpontjától mérve ).
A hűtőpad hátsó részén levő gumik szélei közötti távolság 332.4 mm.
Mérnöki szemmel nézve, a 2.17 mm-es aluvastagság ekkora felületen elég rugalmassá tudja tenni az anyagot.
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4734 üzenetére
Azóta is, vagy megint?
-
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4723 üzenetére
Ha majd lesz ilyen ventim ( már eladtam, mert nem szerettem ) akkor ki fogom próbálni.
ebből azért kapsz rendesen az arcodba is.
-
Impressa
őstag
Nesze neked hűtőpad.
-
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4713 üzenetére
Na ez egy jó öltet, megyek burkolok én is egyet. Anti hűtőpad topic jó lenne.
én is úgy gondolom van létjogosultsága a padoknak, a "rossz" mérnöki munkának köszönhetően.
-
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4696 üzenetére
Nem szeretném, ha személyeskedésbe torkollana az eszmefuttatásunk, csak nem mindennel értek egyet
(#4702) King Unique jogos az érvelésed az akkura is.
Érdekességképpen:
A kapacitás csökkenés oka( idővel), az akkumulátorban lévő elektrolit folyamatosan oxidálja (korrodálja) a katód felületét ( kalibrációtól függetlenül ), ami tovább rontja (csökkenti) az élettartamát. Szóval igazából nem tudjuk ezt a kémiai folyamatot leállítani, max csökkenteni, azzal, hogy igyekszünk minél hűvösebben tartani az akkut, amennyire csak lehet.(#4708) cigam
-
Impressa
őstag
válasz
Mezey Lipót #4700 üzenetére
Ugyan az a venti, amely "kifelé dolgozik" nem bonyolult, gondolkozz csak...
Tehát akkor nem ráfújja a levegőt a venti, hanem elszívja, nem de? én tisztában voltam vele, ezért is kérdeztem.
De egyébként ez sem teljesen igaz, mert a ventilátor alatt van nyílás, és onnan szívja be a friss levegőt, és nem gépen keresztül.
Itt van a kezemben egy MSI L735 ventije, teljesen le van burkolva, hogy alulról tudja a levegőt beszívni. Hogyan is hűtené le a heatepipe csöveket, ha meleg levegőt szívna a gép belsejéből?
De inkább linkelek egy képet. -
Impressa
őstag
válasz
Mezey Lipót #4683 üzenetére
Én pontosan a HDD "túlmelegedése" miatt használok padot a gép alatt. Pad nélkül elérte az 48 - 50°C is, paddal viszont 39 - 42°C között mozgott terheléstől függően, ezt infra hőmérővel is lemértem a pontosság kedvéért. De ugyanez vonatkozik a PCH, GMCH hőmérő szenzorokra is.
(#4686) cigam ez jogos kérdés.
Ha ez igaz lenne, akkor nekem a HP-m alatt lévő hűtőpad haza kellett volna, hogy vágja a gépemet. ( újkorától kezdve alatta volt 3 évig, és kapott rendesen a masina )(#4690) Mezey Lipót
Nem is nagyon hallottam proci elmelegedés miatt kimúlt notikról.
Annál többször az elengedett BGA forrasztások miatt. ebben igazad van, de a kettő összefügg erősen.
De ez akkor is igaz, ha nincsen alatta pad, tehát nem túl jó a notik hőmérséklet-szabályozó körének munkapontja, ha igen, nem lenne ennyi alaplap hibás gép, amit legtöbbször bontásra ítélnek.
Sajnos, nagyon kevesen vannak, akik a reball-t jól csinálják.Az utóbbiak inkább azt szeretik, ha szépen belül, közvetlenül rájuk fújják a friss levegőt. A belső hűtő ugyanis pontosan ezt teszi. de mi fújja rájuk a levegőt, hisz a venti kifelé dolgozik.
-
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4682 üzenetére
A számból vetted ki a szavakat.
A pontosan azt írtad le, amit szerettem volna, szóval nem írom le még egyszer.
"amúgy meg nyilván direkt csinálják a gyártók a xar, v nem teljesen jó hűtést - szellőzést , h biztosan tönkremenjen garidő lejárta után, másrészt + pénzt kasszírozzanak be a különféle opcionális kiegészítőkkel.. "
Ez az "igazi" mérnöki munka.
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4679 üzenetére
Jó értékek ezek, látom neked mindkét hídon van szenzorod ( PCH, GMCH )
PCH = Platform Controller Hub ez igazából az alaplaphoz tartozó chipset, ami egy picit magas, de nem vészes, 80°C-ig még belefér. a GMCH = Graphics and Memory Controller Hub szenzora. sokszor előfordul, hogy nem teljesen pontos értékeket mutatnak + / - eltérés is lehet. Ha a ventid nem pörög eszeveszettül alapterhelésen, akkor nincs probléma.Főzni a konyhában kell, nem a számítógépnél
ez így is volt ,csak elfelejtettem, és felugrottam az ágyból, ez volt a problem.
Minden notebookot úgy terveznek, hogy nem kell alá hűtőpad, ez csak opcionális. De ahogy mondod, felhasználói társadalomban élünk, szóval nem jó az, ha sokáig bírja.
A magas hőmérséklet az, ami öregíti az alkatrészeket ( itt az anyagok hőtágulására is értem )
Az 1500 Ft-os hűtőpad sem jelenthet biztos megoldást a számodra, bár láttunk már csodákat.
Már többször leírtam a legjobb az lenne, ha ki lehetne próbálni őket, úgy jóval könnyebb lenne mindenkinek.
A szervizesek pontosan tudják, melyik géppel milyen problémák szoktak lenni, de még is a vevőt akarják hülyének nézni.inkább most jöjjön ki még bármilyen hiba, mint később. Amúgy meg annyival hosszabbodik meg a garanciaidőd, amennyi időt a szervizben töltött a géped.
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4676 üzenetére
Voltam olyan elvetemült, hogy kipróbáltam, esett is egy nagyot a monitor ( a főzés veszélyei )
A GMCH nem más, mint az alap északi-hídjának hőmérő szenzora, 30-33 fok nagyon jó érték, nekem ez 49-57 között szokott mozogni. Ez attól is függ, hogy hova helyezték el a szenzort.
Remélhetőleg, most újra is pasztázták a gépedet, és rendesen tettek gap-padot is a chipsetre.
Mindegyik gépen "fúra" helyen vannak a szellőzők, emiatt nagyon nehéz megfelelő padot találni hozzájuk.
Pl. az Asus N55SF-nél szinte nincs is, na az alá bármit tehetsz nem sokat fog segíteni a hűtésen.
De ha fúrsz még néhány lukat a gép aljára, tapasztalni fogod a változást.Van még egy pad a tarsolyomban: Zalman NC-2000 ezt használom 4 éve folyamatosan. Jó a mérete, a gép stabilan áll rajta, anyagból van még, igaz picit gyengébben muzsikál, mint az U3, de bevált.
Elképzelhető, hogy gépednél cseréltek fődarabot, és ugye 3 fődarab cserélnél, már kérhetnél egy új vasat, de ezt szépen megkerülték. fúúú netbook, ne is mond, mennyit szenvedtem én is vele - átmeneti időszakban használtam én is, és tényleg agyvérzést kap tőle az ember -
A tisztítás a melegedést megoldja, de az esetleges hibát nem orvosolja. Ha minden ilyen gyorsan "elkoszolódni", akkor nagy bajban lennénk. -
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4674 üzenetére
Nagy monitorral, egérrel, és billentyűzettel hülyén néznék ki az ágyban.
ezért is döntöttem a mobilitás mellett.
Nem mondom, rád jár a rúd rendesen, ezekkel a kütyükkel. Nekem is az volt a problémám vele, mint neked, folyton lecsúszkált róla a gép, egyáltalán nem éreztem stabilnak rajta ( kicsinek éreztem alatta). A másik, hogy a HDD nekem folyamatosan 50 fok környékén mozgott, és a ramok is, amit annyira nem kultiváltam. Az E1 nem tudta eléggé hűteni a gép szélén levő alkatrészeket, ezért is döntöttem az U3 mellett. Ami még zavaró volt, hogy folyamatosan szembefújta a levegőt, aminek jobb helye is lett volna szerintem.
Azért az elég meredek, hogy netes játékoknál is lekapcsolt a géped. A becsíkozódást, még okozhatta a szalagkábel hibája is. A sípolás, az megint más tészta: alaplap, vagy billentyűzet problémára utal.
Ezek szerint szervizlapot nem kaptál gépről, hogy mit cseréltek, javítottak rajta. -
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4672 üzenetére
Ha most alapjáraton 50°C, az hibátlan, annál lejjebb nem feltétlen fog menni. Bár most feleslegesnek tűnik, de azért jó szolgálatot fog tenni hosszútávon. Én az E1-el fürödtem be hasonlóan, asszonynak odaadtam, hogy ő nyüstölje, neki tökéletesen megfelel.
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4670 üzenetére
Amúgy milyen Samud van, amit nem hűt le ez a pad? A típusa számomra nem derült ki.
Szerk.: bocs én voltam a láma, már korábban írtad az egyik hsz-ben, csak jól átfutottam rajta.
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4666 üzenetére
Ők adtak el neked hangos padot, nem te kérted.
kíváncsi vagyok én is mi lesz a végeredménye, mert különösebben nem tudnak mit javítani rajta, max cserélni lehet egyes elmeit. Fő az optimizmus, azt meglátjuk.
Gondolom, majd referálsz, mire jutottak. -
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4664 üzenetére
"Érdemes szempillákat rebegtetni, kifizetődő" nálad tuti nyerő, de én biztos nem fogom kipróbálni.
szemderét = szemedért akart lenni.
-
-
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4656 üzenetére
Igen, az ügyfélcentrikusabb kereskedők pontosan ezt akarják "jó viszony megmaradjon"
máskor is menj hozzájuk vásárolni, ajánld a helyet másoknak.Tényleg sokszor azon is múlik ki áll a pult mögött. Egyébként 3 napon beleül, a jog szerint van lehetőséged a pénz visszakérésére, de ezt már kevesen tudják, de ebbe most nem mélyednék bele. - fel kellene frissíteni a jogszabályokat a fejemben -
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4653 üzenetére
Közben a fórumtárs már válaszolt is neked. Lehet érdemes lenne inkább rákérdezni a cserére. Nem vált be, hibás a termék amúgy is, és másikat szeretnél venni helyette. Ha rugalmasak, nem fognak ettől elzárkózni, még akkor sem, ha valamennyi pénzt vissza is kell adniuk, lévén olcsóbb termére váltanál.
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4648 üzenetére
Csak egy dolgot tudsz valszeg tenni, hogy visszaviszed a padot, és rendelsz helyette egy másikat, mert nem kötelesek visszaadni a pénzt. ( 3 napon belül még lenne rá esély) Amit Imy fórumtárs is ajánlott CMC3-as pad lehet még neked jó alternatíva, mert lecsúszni nem tud, és még kiálló pöckök sincsenek a gépen. Neki is volt egy kellemetlen vásárlása, egy másik padot illetően ( A 200 )A padok színe nem befolyásoló tényező, azaz nincs különbség a kialakítást illetően.
A jogaidat illetően, ebben a topikban pontosabb választ fogsz kapni a kérdésedre. Ott vannak egy páran, akik naprakészek ezzel a problémákkal kapcsolatban, érdemes lenne rákérdezned, abban az esetben ha csak a pénzt szeretnéd visszakapni.
-
Impressa
őstag
válasz
Vermilion69 #4645 üzenetére
Igen, nekem 15,6"-os gépem van, és a gumitalpak, pont határeseten vannak a gumik belső szélein helyezkednek el. Viszont a két első láb eléri a padot, de ugyanúgy a ventik pöckei is beleérnek a gép aljába sajnos.
No de sebaj, szépen reszelni figok a pöckökből, oszt csókolom, míg nem fogok más ventiket építeni a pad alá.
Ha visszaviszed a padot, hogy zajosak a ventik, és nem tudod a megfelelő helyre helyezni a ventiket, mert a gép felül a pöckökre, és emiatt elcsúszik a gép a padról, biztos nem fognak hülyének nézni. Ez a termék számodra használhatatlan, és próbalehetőséget sem ajánlották fel neked.
(#4646) Vermilion69 viszont itt jön képbe a specifikáció:
"Slim cooling pad U series now has a new solution for 17"~19" notebook, the NOTEPAL U3."
Ez ugye azt is jelen ti, hogy a nagyobb notiknak picit magasabb talpai vannak, és szélesebbek is a mienkénél.
-
Impressa
őstag
válasz
Gheldin #4638 üzenetére
Nem örvendetes dolog, hogy újra vissza kell küldened, de remélhetőleg a melegedési problémádat rendesen megoldották.
Majd jelezz vissza légy szíves, hogyan alakul a géped hőmérséklete.
(#4634) Vermilion69 nekem teljesen stabilan áll a gép a padon, a két hátsó lába hátul a gumikon támaszkodik, és az első lábak is tartják magukat. A ventiket tartó pöckök nem érnek bele a gép aljába, azaz nem ül föl rá a gép egyáltalán.
-
Impressa
őstag
válasz
Gheldin #4631 üzenetére
Szia!
Köszi a visszajelzést, ez gyors volt a részükről annyira, hogy a 2 GB ramot nem sikerült időben visszatenni.Vermilion69 szia!
Nekem nem csúszkál a vas a padon, U3-at használok, és amit írsz hangokat, szerintem nem normális. Azt azért hozzá kell tennem, hogy egyik pad sem olyan halk szerintem, mint ahogy azt gondolnánk.
Egy kis segédlet a zajszintek meghatározásához:
Színházi csend 30dB, hangstúdióban 20 dB a zajszint, mikor teljesen üres. Vagy az emberi lélegzet 3 méterről 10 dB.
Én azt mondom, ha nincs más zajforrás a szobában a hűtőpadon kívül, akkor is fogod hallani a ventilátorokat.
-
Impressa
őstag
válasz
1stVikman #4625 üzenetére
A CMC3 elején van egy kis perem, ami megfogja a lapost, hogy nem tudjon lecsúszni a padról. DE ha emlékeim nem csalnak, egyik fórumtárs is most keres padot ugyan ilyen gép alá, de még nem döntött ez ügyben. Ha már van alatta pad, mikor ölben használod, de nincs bekapcsolva, azaz passzív módban van, szerintem már azzal sokat segítettél a gépnek.
Imy a mentés sosem árt, bár én ezt többször is benéztem, azóta több helyen is tárolom a fontosabb adatokat. Én 52-nél soha nem engedtem feljebb, mikor 58°C-ra felment meg is adta magát, valszeg hibás lehetett.
-
Impressa
őstag
válasz
1stVikman #4623 üzenetére
Tudom, elírás, de jó.
Azért is említettem meg CMC3, mert 2.490-ért nem gondolnám, hogy drága lenne, csak az ölben való használat macerásabb, de ez elmondható a Buster 3,4-re is. Ami a legfontosabb egy padnál, az a ventilátorok elhelyezkedése, és a és az általuk szállított levegő mennyisége ( CFM ). És emellett milyen gép alá lenne használva. -
Impressa
őstag
Az úgy meg elég macera, ha mindent kézi beállításra konfigurálod. Nekem is a vinyó melegedett a legjobban, emiatt is esett U3-ra a választás, mert 2 venti szinte csak a HDD-t hűtötte. Egyik fórumtársunk, nem annyira aggódó fajta a HDD illetően sem.
Egyforma vasunk van.
-
Impressa
őstag
válasz
1stVikman #4618 üzenetére
Szia!
1. szerintem kilőve, elég érdekesen támaszkodna rajta a gép, és még a venti sem az igazi, ráadásul semmilyen adatot nem is írnak róla.
2. Ez már, szerintem jó lenne, de akkor inkább CMC3 lenne helyette a befutó ( nagyobb "teljesítményű") és még olcsóbb is.
3. ez a tuti 6000 RPM
mindösszesen 19 dBA
A legtöbb pad legnagyobb "ellensége" az ölben való használat, mivel szinte mindegyik alulról szívja be a levegőt. Viszont, van ölben is használható darab is, de jól drágábban: CM infinitie EVO
-
Impressa
őstag
Ez a vinyós dolof érdekes, amit írsz, mert pl. Asusnál én sem hagytam benne, HP-nál sem kérik. Viszont az egyik barátom, aki HP szervizben lehúzott pár évet, tönkrement a Dell gépe ( 2 hónapos ), és mikor felhívta a szervizt, közölték vele, amennyiben kiveszi a vinyót ugrik a garanciája.
Őt sem lehet megvezetni, de muszáj volt a HDD benne hagynia, pedig céged adatok voltak rajta.
Még a lenovo sem rajong annyira érte. Ekkora eltérés lenne szerviz és szerviz között? Dellnek saját szervize van, vagy szerződött partnerei vannak? félreérté ne essék, nem kötözködni szeretnék, csak egy esetleírás volt részemről.Tudnák ellenőrizni ha akarnák de nem jellemző,lustábbak ők annál
mennyire igaz
-
Impressa
őstag
válasz
gerokrisz #4599 üzenetére
Nem kell megvárnod, annyit kell nekik mondani, kulcsszó: hogy random lekapcsolgat a gép, nagyon melegnek is érzed ilyenkor, így nem tudsz vele dolgozni. Ez egy olyan megfoghatatlan hiba, muszáj vele foglalkozniuk, és a hűtőpad sem kötelező alá - erre is volt már példa ( vegyen alá hűtőpadot, és akkor jó lesz - volt a tanácsuk - ).
De ahogy, Muerte75 kolléga is írta, ne kéne erőltetni a dolgot, többet ártasz vele.Muerte75 +1
tudod "a felhasználói társadalom", amit persze ők erőltetnek ránk, mintha mi igényelnénk 1-2 évente a gépcserét.
-
Impressa
őstag
válasz
King Unique #4570 üzenetére
Szia!
Én írtam anno, hogy az U2 Plus 3 ventis, mivel az CM oldalára olyan képet raktak fel. Másnap mikor újra megnéztem már ki volt cserélve a fotóSzóval csak 2 ventis sajnos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Formula-1
- Nintendo Switch
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- KIVÉTELES áron eladó HP ZBOOK STUDIO 15 G7 WORKSTATION! 7-10850H/32GB/256 SSD/NVIDIA T2000 4GB/GARI
- Üzletből, gyártói garanciával, bontatlan dobozában, Macbook Pro Retina 14" 2022, M2 Space gray
- UHH! Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1280P 16/1TB Iris Xe 4K UHD OLED
- OH Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo IdeaPad 5 15-IIL05 i3-1005G1 10.Gen,8GB DDR4-3200MHZ,FullHD IPS,
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Black & Decker töltőt keresek
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest