- Milyen monitort vegyek?
- PLC programozás
- Jöhet az új PlayStation kézikonzol?
- Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 - Kína (válasza az) iPad(r)e
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Androidos fejegységek
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Impressa
őstag
Üdv.
Gondoltam, megosztom tapasztalataimat veletek
Zalman NC-2000-est használtam mostanáig, régen HP Pavilion DV 5-sel (3,5 év), majd egy Lenovo Y580-sal.
Most tesztelgetem a Cooler Master Notepal U3-t, egyelőre jók a tapasztalataim.
Az U3-ban, ami a legjobb, hogy variálhatók a ventilátorok helyzete, optimálisabb hűtést tudok biztosítani a HDD-nek.Vékony aluból van, emiatt műanyag hatást kelt. Ami a legzavaróbb, hogy ha ágyban használom, az usb csatija annyira kilóg, hogy figyelnem kell, nehogy megfeszüljön (laza, izeg-mozog).
Ez a U3-al mért értékek, AIDA64 szerint.
A gép kialakítása miatt a hűtési hatékonysága gyengébb a Zalmannak, és egy ventivel kevesebb is van benne.
Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz SteadyMan #3640 üzenetére
SteadyMan
Elég jó értékeket mérek az U3-al, szerencsére van összehasonlítási alapom az Zalman NC-2000-el.
A vinyó miatt aggódtam én is, mert elég rossz helyre tervezték. Hűtés nélkül felkúszik közel 50-52 fokra, ami már nem a legoptimálisabb hőmérséklet hosszútávon.
Jah, és most volt a vinyó cserélve gariban, akkor 58 fokra melegedett játéknál.U3-nál böngészés közben 39-41, játéknál 46 körül áll meg.
Ép hogy, de oda lehet rakni 2 ventit is a vinyóhozKávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz opeter87 #3648 üzenetére
Köszönöm!
Igen, igazad van, már ideje múlt pad. Nem ezekhez a teljesítményekhez tervezték.
Érdekes, hogy még mindig elég drága 12-14 ezer Ft körül mozog, az U3 már 8000 Ft, míg a 23LX már 7800 ért is megkapod.Lémennyiség szállítása 3 hűtőpadnak:
Zalman NC-2000 20-25 CFM
Cool Master Notepal U3 15.4 CFM / venti
Thermaltake Massive 23LX 54.6 CFM
Ha a legolcsóbb szállítja a legtöbb levegőmennyiséget, akkor miben mérhető ezek után a hatásfokuk???
-
Impressa
őstag
Ez tényleg egy brutális pad 2600-as rpm, hub és saját tápellátás a képeket nézegettem elég nagyok a ventik is.
Gamer laposokhoz ajánlják. Az ára, igen
Most vettem észre, a laposom jobb alsó lába nem érintkezik a paddal. A vékony alunak köszönhető a deformitása.
Az U3-at lehet még fejleszteni, ha csak asztalon használnád, akkor aládobsz 4db 14cm külön táppal
-
Impressa
őstag
válasz EstiloL2 #3653 üzenetére
Most néztem meg jobban, baszus!!!
Először úgy tűnt, nem ér hozzá, de most, hogy említetted, újra megnéztem, és de, hozzáér, ha nagyon előre rakom a ventiket.
Erre a tervezők is gondolhattak volna.Nekem a vinyót kellene jobban hűtenem, és pont oda nem tudom rakni, pedig mikor megnéztem vásárláskor, jónak tűnt.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
Igen, neked a 17" már elég nagy méret kell!
Nálad talán kisebb a választék, mert 15" a legkelendőbbek, ahogy mondod.Ezt esetleg nézted:
Cooler Master NotePal U 17 Notebook hűtő (R9-NBS-USTD-GP)ez a kép róla:http://www.argep.hu/popup.asp?pid=162773004&pnr=10001&foto=1
Egy hűtőpad konfigurátort el tudnék képzelni manapság
Mert, mindenki támaszt valamilyen igényt, teljesítmény, dizájn, ergonómia terén.
-
Impressa
őstag
Üdv.
Az Infinity EVo-t azért nem javasolnám, mert pont ott nincs kialakítva nyílás, ahol neked a hűtésre lenne a legnagyobb szükséged.
Én most az U3-at használom, hűtés szempontjából teljesen megfelelő, a többi része (dizájn, kialakítás) meg elég szubjektív vélemény.
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6671
De ha nagyon brutál hűtőt szeretnél, - MsGray hívta fel rá a figyelmemet - ,akkor ez kell neked: Cooler-Master/storm-sf-19-sga-4000-kknf1-eu
Erősen elgondolkoztam rajta
-
Impressa
őstag
Szia!
X3-t javasolnám, mert egységesebben tudja hűteni a géped alulról.
Az EVO előnye inkább, hogy hátulról szívja be a levegőt, emiatt ölben használva sem csökken a hűtés hatékonysága.
Ha esetleg veszel/vettél hűtőpadot, és dobnál róla képet, hogy milyen értékeket mutat (pl. netezés közben) azt megköszönnénk.
-
Impressa
őstag
válasz robi336 #3668 üzenetére
Amit opeter87 kolléga mondod, igen jó választás lenne, igen halk 20 dBA a zajszintje.
http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6670
Cooler master U2 és U3 is teljesen jók, 8k-ba beleférnek.
Ha a jó géped hűtése, akkor "szinte mindegy", milyen hűtőpadot veszel, az már csak javíthat rajta.
Ha meg játékra is használnád, akkor viszont kötelező!Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz bandee26 #3673 üzenetére
Üdv!
A gép alján lévő nyilásokon,a ventillátor csak beszívja a levegőt, így jobb hűtést biztosítva a melegedő alkatrészeknek. Csak a gép oldalán van kifújás, ott található a hűtőborda is.
Mennyit szeretnél áldozni rá?
Néhány:
Cooler Master X3, E1, U2-U3
Thermaltake massive 23 LX -GT
Zalmann NC-2000Egy a fontos aktív, hűtő legyen, mert a passziv kevés lenne a gépedhez.
A passzív hűtő az, amiben nincs ventillátor.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz bandee26 #3692 üzenetére
Az alaplapi szenzor nem feltétlen mutat neked pontos értéket. Mutathat alacsonyabb, ill. magasabb értékeket is, attól függően hova helyezték el.
A hőmérsékletek, amit írtál egyáltalán nem rosszak.
Látszik jobban ki van használva GPU, mint a CPU-d.Amit opeter87 is írt 90-95 körül/fölött az már tényleg nem a legjobb hosszútávon.
Ha már nagyon magara kúszik a hőmérséklet, úgy is le fog kapcsolni a géped, így nem melegedhet túl elvileg.A HDD-nél lehet nagyobb eltéréseket is mérni, ott esetleg hőmérséklet kalibráció szükséges lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz szecskkaa #3698 üzenetére
Üdv!
Ilyen hőmérsékleti értétekéknél, "szinte mindegy" milyen hűtőpadot veszel ( aktív vagy passzív ), az csak javíthat rajta. A cooler Master amit a többiek is ajánlanak teljesen jók. A lényeg a fémhálós kialakítás.
-
Impressa
őstag
A te esetedben ezek a hűtők leginkább passzív hűtésre lennének alkalmasak, mivel alulról szívják be a levegőt, ezért ölben használva romlana a hűtűs hatásfoka. Neked az CM Infinity Evo lenne a jobb választás, mert hátulról szívja be a levegőt. Zajszint tekintetében sem lenne rossz választás (max.) 23 dBA fordulatszám függvényében - viszonyítási alapnak jó, ettől lehet eltérő az érték -
Hátha ezt is féláron tudnád megszereniKávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
Az igaz, nem a legkönnyebb hűtőpadok közé tartozik. Akkor CM E1, ami hang, ár és súlytekintetében az egyik legjobb, te esetedben passzív hűtőként használva. De ha kell aktíként is használod. Vagy maradsz a passzív hűtőnél.
-
Impressa
őstag
válasz straightedge #3772 üzenetére
Mióta van meg a gép? Mert netezés közben ez a hőmérsékleti érték már már magasnak mondható.
Ennek 2 oka van:1. Ráférne egy takarítás, és egy újrapasztázás
2. Maradt a korábbi rossz hűtés ( DV5 )[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz straightedge #3778 üzenetére
KillHates kollégának lenne érdemes írnod pü-t.
-
Impressa
őstag
válasz Szabiee #3781 üzenetére
Szia!
A barátnőmnek is Asus K53 laposa van, és E1 vettem neki, mert állandóan ölben használja a gépet.
Igaz most passzívként van használva, de így se nagyon kapcsol be a ventilátor. Természetesen csináltam vele anno mérést, és tökéletesen hűvösen tartja a gépet.A nyers adatok:
TT 14 cm-es ventiel 42.5 CFM (légszállítás) 28.6 dBA hangnyomás
CM 23cm-es ventivel 89.8 CFM (légszállítás) 19 dBA hangnyomás
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz Szabiee #3784 üzenetére
Sajnos kompromisszumot kell kötnöd, jobb hűtés, vagy kényelmesebb tartás.
A 100 kilőve, mert a kiálló lábak elég kényelmetlenek tudnak lenni, a hűtés is gyengusz lenne. E1 is kényelmes, de a hűtés hatékonysága erősen csökken, TT 14 X szintúgy. N 100 kényelmes, de elmarad az E 1-től, de még mindig ez lenne a legjobb választás.
Mivel alapvetően jó a géped hűtése ezt figyelembe véve "szinte " mindegy melyiket választod. Barátnőmnek ölben használva az E 1-el (nincs bekapcsolva) is alig kapcsol be a gép ventije.
Na most jól összezavartalak, de inkább N 100-as legyen.Vagy megveszed kipróbálod, és ha nem tetszik visszaviszed és kicserélteted egy másikra.
CM Infinite Evo, viszont árban több lenne, de a kompromisszumnak eleget tenne.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
-
Impressa
őstag
Hali!
Én még ilyen megoldással nem találkoztam, kicsit nehezen kivitelezhető, hogy ne legyen zavaró.
Bár ha úgy terveznek meg egy lapost, hogy van az alján a hűtőpad rögzítéséhez szolgáló csati, az hibátlan lenne, de ahhoz meg a hűtőpad gyártóval kellene együtt tervezni.
Mondjuk az jó lenne, ha nem izeg-mozogna a gép a padon....Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz Szabiee #3814 üzenetére
Látod látod, jól döntöttél.
És milyen érzés érzés ölben használva? Majd a games teszteredmények is jöhetek.
Egy kis segédlet a zajszintek meghatározásához
Színházi csend 30dB, hangstúdióban 20 dB a zajszint, mikor teljesen üres. Vagy az emberi lélegzet 3 méterről 10 dB.
-
Impressa
őstag
válasz Raksi84 #3850 üzenetére
Cooler Master E1, X3
Az E1 teljesítmény tekintetében az egyik legjobb ár-érték arányú hűtő. Egyre többen vagyunk itt, akik E1 használunk, és eddig nem csalódtunk benne. Ölben is kényelmes használni, szerintem, de akkor a hűtés hatékonysága azért csökken.
Gondolom, nálad is vegyes használat lenne? Esetleg az Ifinite EVO még szóba jöhet, igaz árban drágább.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz Borcz28 #3854 üzenetére
Hát, akkor nem a neked való az a pad. CM U 3 lenne az egyik befutó, ennek a ventilátorai áthelyezhetőek szinte bárhova és koncentráltabban tudja hűteni az adott területet. És itt ugye 3 veti dolgozik össze.
Bár már ebből láttam tuningot is 6 db vetivel megspékelve elég masszív hűtés lett belőle.Nem rég csináltam teszteket és a CM U3 és a Zalman NC-2000 fej-fej mellett voltak.
A legbrutálisabb pad az a CM Storm SF-19 kimondottan gaming gépekhez fejlesztették ki.
[ Szerkesztve ]
-
Impressa
őstag
válasz Borcz28 #3857 üzenetére
Bocs, azt nem írtam oda, hogy elég húzós ára van.
Természetesen érdekel a véleményed, mert ezzel mindenkinek tudsz segíteni a választásban.
Szükségünk van mások tapasztalataira is, hogy tanulhassunk belőlük.
A villanymozdony az ott volt, csak hajnali 2-kor már lassú voltam mint a csigaKávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz hanczurs3 #3860 üzenetére
Nem teljesen érthető, amit írsz. Melyik alternatívára gondoltál? a notid lepotyogásra, vagy az új pad kiválasztására?
Lepotyogásra LOCTITE a tuti
Új pad kiválasztására:
CM E1, U2, U3, Zalman NC-2000
Mindegyik alulról nyitott, emiatt ölben használva érdemes alájuk rakni vmit, hogy ne legyen rosszabb a hűtés hatékonysága.
U2 és U3 esetén a ventilátorok áthelyezhetőek, így koncentráltabban tudnak hűteni egy adott területet.
-
Impressa
őstag
válasz gabber01 #3864 üzenetére
És alapterhelésen, netezés közben milyen értékeket mérsz CPU, GPU-nál? lehet tényleg ráférne egy takarítás és egy pasztázás, csodákat tud művelni egy lapossal. Nem biztos, hogy az E1 a te gépednek való.
Fentebb írtam miért lehet jobb az U3 hűtés tekintetében.. Egy aida 64 feldobhatsz milyen értékeket mutat.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz gabber01 #3866 üzenetére
Ezek az értékek, viszont jók. Megnéztem, nos, igen, nem sok nyílás van a géped alján (Volt nálam N55SF, de egy másik gépre emlékeztem a gép aljának kiképzését illetően) Ami van, azt is a
hdd-nél és ram-nál helyezték el. Akkor nem az E1 teljesít rosszul.Kávégépek szervizelése. :) Jura, Melitta, Saeco stb. 705077032
-
Impressa
őstag
válasz gabber01 #3868 üzenetére
Nem árt neki, ha alatta van
Én már készülök a nyárra, lassan nekiállok, az egyik laposom úrpasztázásának, mert már esedékes 1,5 év használat után. Egyet már megcsináltam a családnak 2 hete, alaphelyzetben 10 fokot javult a hűtés pad nélkül, igaz extrém eset volt, mivel a ventilátor nyílás teljesen el volt tömődve.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen2 újszerű szép állapotban!
- Dell i5-8gen laptop szép állapotban 6hó jótállással!
- ASUS Zenbook 14 OLED UM3402 - 14"QHD+ 90Hz (2880x1800) - Ryzen 5 5625U - 16GB - 512GB - Win11 - Gari
- Dell Latitude 5420,14"FHD,i5-1145G7,16GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Dell Latitude 5410,14,FHD,i7-10610U,32GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest