Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Aprósólyom #20161 üzenetére
Ha-ha! Gotcha! Létezik 2. generációs javított hűtés, ahol az az 1mm lapka nagyobb: kitölti a rendelkezésre álló helyet és fedi mint a kettő lapkát. Köszönjük DELL.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Pyttawrx #20164 üzenetére
Csak megtaláltam, hogy a 2. lapka, az nem deaktív és nem is jelentéktelen, hanem az integrált chipset, PCH.
Lehet azért olyan a hűtés, amilyen, mert nem akarták terhelni a leheletnyi hőcsövet még azzal az 1-2-3 wattnyi PCH hővel?!
Külső USB-s SSHD-n fut egy teszt win 10, lehet az terhelte a PCH-t és lett kék halál?! Erre gondolok, mert most, hogy elárasztottam új pasztával a PCH-t és a CPU-t is a hűtő is ritkában kapcsol be és váratlan leállás sincsen maximális terhelésen. (Játék alatt 30W körül evett a konnektorból folyamatosan és közben biztos dolgozott az USB winyó is rendesen...)
A komoly játék relatív, de ez nem az a topik.Amire vettem (HTPC) ezt a leamortizált lapost, arra jónak ígérkezik.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
kreten67 #20162 üzenetére
Pedig arra keresgéltem még rá, hogy mi a fene az a második, kisebb die, de infót nem találtam rövid idő alatt. Feltételeztem az iGPU.
EZek szerint rosszul, de akkora mifene az a lapka?
"Ne próbálj meg forrasztani a hőcsőre, mert tönkreteszed vele!!!!!"
De akkor a Be quite! hogyan oldja meg a gyártáskor, hogy a lezárt heat pipe-t forraszt és mégsem megy tönkre? https://youtu.be/JKG1au3y-NU?t=13
Arra gondoltam még, hogy legfeljebb hőlégfúvó segítségével forrasztok rá egy kis forrasz anyagot és síkba csiszolom+paszta.De ha tényleg az egy nem aktív lapka, akkor mindegy...
-
Aprósólyom
addikt
Feltűnik valakinek valami érdekes a hűtéssel kapcsolatban?
És ez egy gyári, üzleti notesz. Utána kerestem cikkszám alapján a hűtésnek és mindegyik tétel, amit képpel együtt találtam a neten, pontosan ilyen kialakítású volt.Plusz ráadás: csak a CPU die-on volt gyári paszta...
Most már értem miért lett kék-halál a kb. 10 perc játék után.Kérdés, hogy kinek milyen ötlete van arra, hogy az iGPU is hűtve legyen. Egy 40W forrasztópákával és egy nagyobb fejjel próbáltam volna áthelyezni azt az 1mm vastag, téglalap alakú réz lapocskát de az túl kevés, hiszen simán elvezeti a hő nagy részét a hőcső.
(Arról nem is beszélve, ha esetleg kemény forraszt alkalmaztak. Nem tudom, hogy a gyárban hogy szokták....)
Teljesen szürreális..... konkrétan megfelelő méretű a réz lapocska csak rossz helyre lett rögzítve. És ezek szerint az összes, amit csak találtam a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- L14 Gen5 14" FHD+ IPS Ultra 7 155U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Precision 3591 15.6" FHD IPS Ultra 5 135H 32GB 1TB NVMe IR kam gar
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest