- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amazon Kindle
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wrie
csendes tag
válasz
Laszmen #4871 üzenetére
Sikerült megszereznem a minidump-ot. Ebből ezeket nyertem ki:
THREAD_STUCK_IN_DEVICE_DRIVER 0x000000ea ... caused by:igxpdv32.DLL
SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED 0x1000007e .. by: RtkHDAud.sys
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 0x100000d1 ... by: RtkHDAud.sys
BAD_POOL_HEADER 0x00000019 ... by: ntoskrnl.exeMindegyikből van több is, hiszen elég sokszor omlott össze, amíg le nem tiltottam a hangkártyát BIOS-ból.
Szóval továbbra is az a kérdés, hogy ez hardver vagy szoftver hiba.
Emlékeztetőül: a win akkor borul meg, ha a hangkártya fel van telepítve. Ilyenkor bootolásnál is kékhalált produkál. Próbáltam mindenféle driverrel (régebbivel, újabbal).
Illetve ha hardver hiba, hol érdemes javítani, és körülbelül mijen tétel lehet. -
wrie
csendes tag
válasz
Laszmen #4866 üzenetére
Tehát ha jól értem azt mondod, hogy töröljem a drivert, és ne tegyek fel újat. Hagyjam, hogy az eszközök között nem telepített eszközként maradjon (felkiáltójellel). És ha ezek után kékhalál van, akkor egyértelmű a hardver hiba. És ha ilyenkor nincs kékhalál, hanem csak driver telepítés után?
Szerintem ez még nem jelenti azt, hogy a driver a hibás. Egész egyszerűen inkább azt mondhatnám, hogy amíg nincs driver, addig nem veszi használatba az oprendszer, ezért nem is fagy ki. Vagy rosszul gondolom?
Egyébként XP-ről van szó, és a hangkártya a szokásos Realtek. Próbáltam régi és legfrissebb drivert is.Javítást hol érdemes csinálni? Márkaszervíz? Kb. mennyiért javítanak egy ilyen hibát?
-
wrie
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Acer travelmate 6292 notebook, mellyel már történtek atrocitások korábban. Egyszer működés közben esett egyet, később pedig a billentyűzetbe folyt bele egy kevés káve.
Gyanítom, hogy a most jelentkezett hiba összefüggésben lehet ezekkel.
A hiba jelenség úgy kezdődött, hogy teljesen kiszámíthatatlan időpontokban (heti 1x-2x) a windows xp kékhalált produkált. Ilyenkor egy újraindítás segített.
Az utóbbi időben pedig bootoláskor fagyott ki az xp 4x-5x egymás után; melyet mindig kékhalál nyugtázott ismét.
A konkrét hibakódot most nem tudom bemásolni, mert ez egy-két hónapja volt. Sikerült a gépet működésre bírni azzal, hogy a BIOS-ban letiltottam a hangkártyát.
Persze ez így most nem az igazi, mert nincs hangja a gépnek. Így abban szeretnék tanácsot kérni, hogy mit lehet ebből kihozni. Sajnos a gép nincs nálam és elég nehézkes a kapcsolat, de a problémát valahogy meg kellene oldani.
Egyrészt hogy tudok meggyőződni arról, hogy tutira a hardver a hibás, és nem egy rossz driver? Másrészt az esetleg hibás hardverrel lehet bármit is kezdeni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- iPhone topik
- LEGO klub
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PlayStation 5
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Spórolós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelenési dátumot kapott a MindsEye
- További aktív témák...
- T14 Gen2 14" FHD IPS érintő Ryzen 5 PRO 5650U 16GB 256GB magyar bill ujjlolv IR kam gar
- XPS 9500 15.6" 4K+ IPS érintő i7-10750H GTX 1650Ti 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Macbook Pro 2020 13" // M1 // Számla + Garancia //
- T14s Gen2i 14" FHD IPS i7-1185G7 32GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- ProBook 450 G6 15.6" FHD IPS i5-8265U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- Részletre elviheted akár 365 napra. Bankmentes.Gainward GeForce RTX 5070 Ti Phantom
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3242
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest