Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Androidos tablet topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Melyik tápegységet vegyem?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vins
csendes tag
válasz
spieler #1960 üzenetére
Nem tudom ki hogyan dolgozik, de sokan ezt csinálják. Én úgy tudtam, hogy a hibák nagy részét a forrasztás okozza, hiszen a rossz hűtés (túlmelegedés) miatt vetemedik a nyák a BGA alatt és a rugalmatlan ólommentes forrasztás ezt nem tudja követni így a lábakban (golyókban) mikroszkópikus repedés (törés) keletkezik ergo szakadás.
Örülök, és köszönöm, hogy felvilágosítottál.
Engem érdekel ez a téma, így ha van még mit megosztani ne habozz megtenni. Milyen gépekkel dolgoztok? Milyen forrasztással ? Hogyan zajlik egy reball ? stb....
Köszi
-
xcbiker
addikt
válasz
spieler #1960 üzenetére
hát igen... ez a bosszantó. (15e-es javitások meg hasonlók)
és ha már gariba kell cserélni újra IC-t az már bukta. Az ilyen kínai sz.rabb sorozat esetében meg előfordul.
pl egy dv9000 most van harmadjára itt. Szar sorozatú IC-t kapott és valszeg nem is kímélték.Én mondjuk nem vagyok híve az erős vga-s notebookoknak, bár az olyanokból élünk akik mindenáron gamer verziósat akarnak.
Múltkor is felidegelt msn-en egy PH-s arc mikor mondom az árakat neki.
Az mondja tisztában vagyok mennyiért csinálja a konkurencia? - mondom csezd meg, akkor vidd oda. Aztán majd csak rámelegítenek, meg hasonlók és újra visszaviheted. -
válasz
spieler #1960 üzenetére
látom Te is szakmabeli vagy
Szóval ami még fontos, és igencsak ki szokták felejteni a folyamatból, és a panel élettartamát igencsak rövidíti a kisütés. Egy BGA csere előtt a panelt legalább 24 órán át 90 fokon kéne "sütni" az alkatrészt páramentesen nitrogén szekrényben tárolni. Ezek persze mind, mind csak "apróságok" de lényegesen megnövelik cserék jó/rossz arányát. a másik, ha már a fluxot említetted, hogy elég sok helyen láttam már, hogy ólommentes panelen ólmos forrasztásra való fluxot használnak.. nem jó.. error.. nem szabad.. de ezeket úgy sem tudod elmagyarázni a barkács zseniknek!
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Óvodások homokozója
- SSD kibeszélő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Synology NAS
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 - Ryzen 5 5600H / RTX 3070 / 32GB / 1,5TB SSD
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe új akku gar
- ROG Flow Z13 GZ301ZE 2-in-1 13.4" FHD+ IPS érintő i9-12900H RTX 3050Ti 16GB 1TB NVMe gar
- Gigabyte AORUS 15G 15.6" FHD IPS i7-10870H RTX 3060 16GB 512GB NVMe új akku gar
- Lenovo Legion 9 16IRX8 RTX4090 i9 13890HX 2TB SSD 32GB RAM
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- RÉSZLETRE .OPCIONÁLIS. Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 Ultra 5 135U , 16GB , 512GB , Win11 SZÁMLA GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest