Új hozzászólás Aktív témák
-
Vins
csendes tag
válasz
spieler #1960 üzenetére
Nem tudom ki hogyan dolgozik, de sokan ezt csinálják. Én úgy tudtam, hogy a hibák nagy részét a forrasztás okozza, hiszen a rossz hűtés (túlmelegedés) miatt vetemedik a nyák a BGA alatt és a rugalmatlan ólommentes forrasztás ezt nem tudja követni így a lábakban (golyókban) mikroszkópikus repedés (törés) keletkezik ergo szakadás.
Örülök, és köszönöm, hogy felvilágosítottál.
Engem érdekel ez a téma, így ha van még mit megosztani ne habozz megtenni. Milyen gépekkel dolgoztok? Milyen forrasztással ? Hogyan zajlik egy reball ? stb....
Köszi
-
xcbiker
addikt
válasz
spieler #1960 üzenetére
hát igen... ez a bosszantó. (15e-es javitások meg hasonlók)
és ha már gariba kell cserélni újra IC-t az már bukta. Az ilyen kínai sz.rabb sorozat esetében meg előfordul.
pl egy dv9000 most van harmadjára itt. Szar sorozatú IC-t kapott és valszeg nem is kímélték.Én mondjuk nem vagyok híve az erős vga-s notebookoknak, bár az olyanokból élünk akik mindenáron gamer verziósat akarnak.
Múltkor is felidegelt msn-en egy PH-s arc mikor mondom az árakat neki.
Az mondja tisztában vagyok mennyiért csinálja a konkurencia? - mondom csezd meg, akkor vidd oda. Aztán majd csak rámelegítenek, meg hasonlók és újra visszaviheted. -
válasz
spieler #1960 üzenetére
látom Te is szakmabeli vagy
Szóval ami még fontos, és igencsak ki szokták felejteni a folyamatból, és a panel élettartamát igencsak rövidíti a kisütés. Egy BGA csere előtt a panelt legalább 24 órán át 90 fokon kéne "sütni" az alkatrészt páramentesen nitrogén szekrényben tárolni. Ezek persze mind, mind csak "apróságok" de lényegesen megnövelik cserék jó/rossz arányát. a másik, ha már a fluxot említetted, hogy elég sok helyen láttam már, hogy ólommentes panelen ólmos forrasztásra való fluxot használnak.. nem jó.. error.. nem szabad.. de ezeket úgy sem tudod elmagyarázni a barkács zseniknek!
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Háztartási gépek
- ZIDOO médialejátszók
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Béta iOS-t használók topikja
- Gamescom 2025: Jubileumi csúcs-VGA-t villantott az ASUS
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Lenovo mini laptop suli kezdésre!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 128SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Omen - i5-7300HQ I 8GB I 128SSD + 1TB I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3202, 95% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest