- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Forrmell.enn
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
st3v3np3t3r #19213 üzenetére
+1
-
válasz
zolnagy #19205 üzenetére
Most volt nálam egy hp 6930-as noti. C2D cpu 2x2gb ram plusz hdd, (alapcserés volt) amíg nem tettem fel a win10 64bit drivert (na persze ez jelen esetben win7 64bit drivert tettem fel) Addig szaggattak a videók. Nah meg ugye egyéb más driverek, chipset pl…. Stb. De ahogy írta Tim82 is kodek is lehet. De online oktatásnál mi szaggat? A többiek webkamera képe, mint videója?
-
Igen minden ott van a képen.
Típusa: ltn156at24-t01, ilyet azért kapni 22 k környékén újat, használtan meg olcsóbban is, akár itt a HA-n nézz szét
15,6 WXGA HD (1366x768) felbontású Normál (nem slim), bal csatis, LVDS, 40 pin, matt vagy fényes azt amlyiket szereted, de én a matt-ot választanám -
válasz
st3v3np3t3r #19177 üzenetére
-
válasz
Carpower300 #19154 üzenetére
Szia. Ez így még több minden lehet, akár bekapcsgomb elektronika, vagy akár vmi alaplapi hiba is, a kisebbtől a komolyabbig is.
Ezt be kell vizsgáltatni, a többi csak találgatás lesz -
válasz
Z$OLTI1988 #19131 üzenetére
Szia. Valószínűleg azért kattan, mert nem kap áramot, megszűnik az áramellátás.
Akksi van benne? Esetleg másik táp? -
válasz
#97272832 #19079 üzenetére
Szia.
Ha előtte volt hang ahogy írta, akkor driverezés probléa van. egy-egy esetben nem mindegy a sorrend. De felőlem zárhatjuk és akkor itt sem talált megoldásra??
Szerinted ezért vagyunk itt? Próbálunk megoldást, viszont látatlanban nem biztos, hogy azonnal megvan. Ha nem lesz hardveres gond, akkor pár perc alatt már megoldottam volna, csak ugye nincs itt a gép. Nem kell egyből szerviz.
Viszont ha te nem akarsz segíteni, akkor ne is írj be. -
-
válasz
Palkriag #19051 üzenetére
Szia. Vagy nincs jó helyen egy szalgkábel, vagy csavar, vagy esetleg ramot ved ki meg vissza. Első körben.
Második kör:
Szedj ki minden csavart a házból, probáld úgy, ha úgy sem, akkor menj tovább... addig bontani még nem találod meg mi okozhatja.
Harmadik körben:
fel voltál töltődve és az akksi, pl főtápköre ment ki, vag yesetleg más, de ezt tenném utoljára. -
válasz
st3v3np3t3r #19048 üzenetére
Szaki társam rendre csinálja. Életemben talán 3x csináltam. De kell nekem a púp???
Én inkább rendelem china…
-
válasz
syler123 #19039 üzenetére
Szia. Pontos típus jó lett volna, de ez általában úgy működik, hogy amég töltőről nem indítod be, addig akksiról nem indul, meg inaktív az akksi, utána már nem. De a cmos elem gondolom azért kell, mert elfelejtti a beállításokat, vagy csak az időt, vagy csak jelzi, hogy cserélni kell. Mert elvileg amíg az akksi tartja a szuflát, addig nem kellene elfelejtenie, ha jól tudom.
-
-
válasz
st3v3np3t3r #19012 üzenetére
gondolom vékony gépek és gy az alsó ház "vezeti" ahova kell(ene)
-
válasz
st3v3np3t3r #19010 üzenetére
De a vonalvezetés megvan
.
Ez a nesze semmi fogd meg jól esete. -
válasz
st3v3np3t3r #19008 üzenetére
Ok fogtam, hogy annyi a hőmérséklet
Miért van kispórolva?
Szerintem ezt neked nem kell magyarázni, aki már annyit szerelt mint te. Nem csak ez, mennyi minden ki van spórolva... -
válasz
st3v3np3t3r #19006 üzenetére
Így értem igen, mire írtad a 47 fokot.
a tesztem egy gyors teszt, és csak nvme ssd, azon belül is csak az evo melegedését teszteltem, hogy illek-e rá borda vagy nem. Nem tértem ki most másra, akkor épp ez kellett, pont akkor vettem, így élesbe tudtam prezentálni ezt egy vékony laposba, ahol ugye az ssd-nek elég rossz a hűtése.
.
Mi is az javasoljuk, hogy ha lehet pl a "lassabb" A2000 jbban megéri ha van pcie csati a gépben/lapon -
válasz
st3v3np3t3r #19004 üzenetére
Mért min.47fok ezt a mondatod hirtelen nem értem..
A 65°C max az jó is lehet mivel a gyártói értéken belül vagy. Az én samu ssd-m is hasonló volt, mivel nekem vékony laposom van, így nem vettem rá bordát, bár az 1mm-es még befért volna, hanem tettem rá egy "vastagabb termal pad-et, mindkét oldalra, borda nélkül, és a matricát sem vettem le a gar miatt, és most így tetszenek nekem az értékek.
tesztem -
válasz
st3v3np3t3r #19001 üzenetére
rendben akkor várjuk meg, de talán jobb lenne, ha pl egy 10-20 gb-os fájlt mozgatnál és aközben lenne ez, hisz játék alatt nincs annyira terhelve mint így, vagy a hd sentinel öntesztjével nézd meg, vag a hd tune pro prgival egy error scan. Az pontosabb lesz, mint a játék
-
válasz
st3v3np3t3r #18999 üzenetére
Igazából terhelésnél kellene megnézni, de terhelés nélkül az nvme ssd-nek teljesen jó amit írsz hőfok, h anincs borda rajta. Gyártó szerint a műkökési hőmérséklet 0-70, azaz szerintem ha terhelésnél 60-65 nél nem megy feljebb, akkor jó vagy.
-
válasz
Szupercsirke #18996 üzenetére
Szia, az előzőekhez annyit, hogy mikor leesik asebesség, akkor pl hány fokos az ssd, illetve mennyire van tele most az ssd?
Ha a samsung evo 970-et rendelted akkor laptopba (ha nincs) akkor a samura tuti kell borda vagy legalább thermal pad, mert az meg tuti melegszik, nekem ilyen van és thermal pad kellet hozzá, mert kóstolgatta bőven a 65 footÍgy azért normálhasználat mellett 40-44 fok körüli
-
válasz
Felixxxx #18976 üzenetére
ha próbálgatod állítani nem változik?
Az fn + jobbra/balra nyilra megjelenik a fényerőcsúszka?
Esetéeg szedd je minden vga drivert, meg monitor drvivert és úgy is nézd meg, ha így sme megy másk hdd/ssd-re egy win-t dobjál rá tesztként, vagy usb-ről bootolj be (hirens stb) valamilyen rendszert -
-
válasz
st3v3np3t3r #18933 üzenetére
és ricsi99:
NAh most tudtam neki kezdeni a notinak, rámértem a bios elemre hát 0 volt, kicseréltem, meg is szünt a csipogás. Csak ugye mivel nem voltak fülek, illetve még mindig nincsenek, ezért másképp rögzítettem, ráerősítettem a meglévő mókolásra, remélem tartani fog.
Köszönöm szépen a segítséget nektek -
válasz
st3v3np3t3r #18940 üzenetére
Tapasztalat: Asus F5 SR noti(szervizelésre használom (tab, meg telo), és kellett bele az ssd, sajnos egy csere ssd rajtam maradt (A400), gondoltam beleraakom, arra jó, hogy ott mókoljak.. stb, win7 van rajta 2gb ram és használható sebességű, vagy ugyanez csak sl aarra win10-el egy másik ssd és "hasít", persze egyik esetben sincs kihasználva az ssd, de amire kell sokkal gyorsabb lett mint hdd-vel (önmagához képest nyilván). Szerintem megéri, főleg a mai árak mellett, ha megy rajta már a win10 akkor 4 vagy 8gb ram plusz ssd bőven jó, ha nem használják ki, akkor meg főleg
-
válasz
st3v3np3t3r #18933 üzenetére
Délután ráállok, köszönöm mindenkinek.
-
Sziasztok! Van nálam egy dell inspiron 15 3000-es széria. Bekapcsoláskor, sípol 3-at talán, de indul tökéletesen, meg működik is utána is. Még akkor sípol így amikor a biosban vagyok. A bios elem nem igen volt a helyén mert a rögzítő füleitp letörték. Nem mértem rá még. Esetleg jelezheti azt h lemerült a bios elem?
-
válasz
st3v3np3t3r #18893 üzenetére
Ő csak azt írta ahogy látja, ami = a sebessséget nézi, de se a vezérlőt, se minőséget nem. Persze te tudod mit veszel (mellesleg azért nem egy evo 860-hoz hasonlítsuk már, mert köze nincs a 2 ssd-nek egymáshoz, más kategória).
Ott a fórumban van sok negatív is van amelyik 3 nap után meghalts stb (nyilván ez mndegyikkel előfordulhat). A lényeg ott a topikban is inkább nem ajánljuk, mert rizikós lehet, főleg így hohy ugyanannyiért kapsz minőségibb, biztosabb modellt. -
válasz
st3v3np3t3r #18890 üzenetére
Az ok, de ugyanazért az árért kapsz mérföldekkel jobb minőséget
-
válasz
st3v3np3t3r #18887 üzenetére
Szerintem félre értetted a kérdésem, nem az árat kérdőjeleztem meg.
De jó h írtad, hisz 20k környékén van wd blue 3d, az apacher kukába való, azt ne vedd, pl itt [link] ez jó ár, és mérföldekkel jobb, vagy pár ezerrel van olcsóbb wd green az is megbízható és bátran vejető 16-18k körül van.
Nézd átlag használathoz elég a 240-256 is. Árat kell nézni mekkor a kül: 240-256gb 12-1k közt van sacc/kb, ha már rászánja jobb talán az 500-as szerintem -
válasz
st3v3np3t3r #18883 üzenetére
Szia, Azért a 72 ha stabil az sok mindenre elég, Wifi modul meg az ssd cserére van 20-30 ezer? És milyen ssd-t néztél ki? Mert igen sikamlósabb lesz, de ahogy ki is emelted a celeron lesz ami így is visszafogka majd a gépet. Szvsz nem érné meg, de a mostani gép árak mellett lehet ki lehet húzni ezzel addig amíg nem mérséklődik az ár. Max az SSD már meg lesz a másik gépbe ezt meg eladni olcsón háttérttár nélkül, a másik gépet meg hdd-vel venni vagy azt is háttértár nélkül. és kész
-
válasz
gabika1972 #18866 üzenetére
Igen a számok normálisak, de 45 percnél többet kellene bírnia, ahogy kollléga is írta. Ezt a kalibrálást próbáld meg.
Nézzük meg utána mik a teszt eredményei.
-
válasz
gabika1972 #18863 üzenetére
Nekem a legutóbbi hp (3 éves akksi gar van rá) és kikapcsolt 30%-nál, elkérték a teszteredményeket, és azt mondták, ez így jó.
-
válasz
gabika1972 #18861 üzenetére
Szia. Gondolom ez a 3 cellás kisebb akksi, plusz vesztett 30%-ot tehát az reális lehet, ha nagyon pörög a masinka, plusz fényerő... stb. Ha otthon használjátok (és nilván igen mostani helyzet miatt ) használt töltőről. NEm biztos hogy érdemes akksit cserélni. Amúgy a progi mit mutat hány ciklus van benne?
-
válasz
st3v3np3t3r #18853 üzenetére
Én most nem reklámozom magam, de pl nm mindegy mivel dolgozol, mx-4; tgk (thermal grizzly kryonaut, és noctua nt-h2, ezekkel dolgozom, plusz szét is szedem darabokra, portalanítok, ennek ára van nyilván, de persze nem 15-20 ezzel eggyet értek, nálam ez olcsóbb is.
. Viszont aki full nincs képbe elviszi és azt is kifizeti, mert úgy nyugodt.
-
válasz
st3v3np3t3r #18851 üzenetére
Így van, pont ezért kell normális szervizbe vinni. Mindenki tévedhet. Sajnos én is szoktam tévedni, de az az én károm, ott nem az ügyfél fizet, ezért garancia a javításra is jobb helyeken.. És jól írja fórumtárs ne minket győzz meg, meg nem magaddal példálózz akinek nem okoz gondot a szervizelés.
Viszont ha normális szervizbe viszi, ahol szakik vannak, ott igen lesz mémi költség, ami normális is, de legalább nem kell komplett gépet cserélni, hanem jó eséllyel javítják -
válasz
st3v3np3t3r #18844 üzenetére
Oké, csak te értesz hozzá, más lehet nem.
-
válasz
st3v3np3t3r #18841 üzenetére
Pedig ha elviszed vhova és viszel alkatrészt nem szokott gond lenni, csak nem vállalnak gart rá, és nyilván fizetni kell az elvégzett műveletért.
hiába ragozzuk vagy kell a gép és akkor szerviz, vagy aki ért hozzá oda kell vinni, vagy kinlódunk próbálkozunk pár száz ft-os vackokkal, vagy bejön vagy nem -
válasz
st3v3np3t3r #18842 üzenetére
Az olyan is….
-
válasz
st3v3np3t3r #18836 üzenetére
1. Van ahol nem kérnek pl én sem. De persze kisebb szerviz vok. És ez nem most nem számít.
2. Ez olyan hiba hogy meg kell csinálni…
3. Ha megrendeli kinabol, az is kb 3-5e minimum, és nem javul meg, akkor ugyanúgy kidobta pénzt és még a hiba sem derült, plusz lehet nagyobb kár is lesz ezalat -
válasz
st3v3np3t3r #18832 üzenetére
Szvsz pont ezért kell elvinni szervizbe és nem rendelgetni előre ez esetben.
-
válasz
st3v3np3t3r #18829 üzenetére
Csak halkan: érdemes most rizikózni az idő miatt?? Nagyobb kár is lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Synology NAS
- Renault, Dacia topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Francia bill,20Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Ezüst Macbook Pro M3 8Gb/500Gb, Arab bill, 3Ciklus, 1év Apple garival
- Eladó egy Macbook Pro M3 8Gb/1TB, Német bill, 2Ciklus, 1év Apple garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest