- Milyen videókártyát?
- Steam Deck
- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- ZIDOO médialejátszók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Megjött a Red Magic kompakt táblagépe az EU-ba
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
OliApa
aktív tag
Sikerült!
Köszönöm fijjúk, lányok a sok tippet.Végülis úgy jött össze, ahogyan Rover623 leírta. Miután elkértem a floppyt, boot CD-vel csontra felment a BIOS, rögtön a legfrissebb verzióval.
-
OliApa
aktív tag
Na, most ott tartok, hogy sikerült megtalálnom a win98 image fáljával készített boot cd-vel a flash.exe-t , ahogyan Sipi mondta, az r:\ meghajtón (soha sem jöttem volna rá, csak az e:\ -ig próbálkoztam...
Elindításkor rossz bios verziót ír ki. Lehet, hogy az 1.30-asra nem lehet feltenni az 1.34-est? Megvan az 1.31-tól az 1.34-ig, de megint csak az a baj, hogy exe-ben van és csak floppyra tudnám kicsomizni, ami nincs.
Vagyis holnap lesz és . . . ta-da-da-dáááám! -
Rover623
félisten
Nem vagyok biztos benne, hogy mindent lementett...
Arról nem is beszélve, hogy mint már mondtam: rakás alkönyvtárban még nagyobb rakás file, nagy rakás BAT, egymást hívja, paraméterezi...RAMDRIVE-ról akar futni, van olyan path ami bele van huzalozva, van ami dinamikus...
Ráadásul az egyszerű másolással kiütné az image-ben levő oprendszer állományokat a HP image-ben levőkkel, ami aztán szép kis incorrect dos version üzeneteket eredményezne...
Higgyétek el: a legegyszerűbb megoldás az, ha visszakéri a floppy-t...
P.S.:
Ez itt nem verseny, hogy ki tud extrábbnál extrább módon bebootoltatni egy notit, vagy ki tud a legnyakatekertebben boot CD-t kreálni...
A feladat adott...olyan megoldást kell keresni, ami a kérdező technikai eszközeivel és felkészültségével a legegyszerűbben és a LEGKISEBB KOCKÁZATTAL vitelezhető ki...és eredményes...!
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Sipi!
Értsétek meg végre:
NINCSENEK MEG A FÁJLOK!!!!
EGY DB EXE VAN, AMI LE AKARJA GENERÁLNI EGY IMAGE FÁJL-BÓL A FLOPPYT...!
Muszáj neki legyártani a floppyt-t, abból egy mozdulattal tud CD-t írni a leírtak szerint...ne bonyolítsátok a dolgot, ne futtassátok már hiába az embert... -
Sipi-
őstag
Kicsit bonyolultan fogalmaztam
Szóval kitömöríted a zip fájlt. Ahogy a képen is van úgy betöltöd az img fájlt (igaz ima fájlt keres, de kitudod választani, hogy minden fájlt mutasson). Ezután nyomsz egy new gombot és ráhúzod a biosfrissítéshez szükséges fájlokat.
Ezután megírod a cd-t és arról bootolsz. Ekkor az A: prompthoz jutsz. Azon a rendes win98-as bootfájlok vannak. A cd tartalmához az R: meghajtó férsz hozzá. -
OliApa
aktív tag
-
csontika
tag
amit belinkeltél azt kell kicsomagolni winrar-ral Bővebben: link innen letöltheted a rart, de ha emilt adsz akkor küldöm.
De szerintem írj a hp-nek, egy napon belül válaszolnak. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
OliApa
aktív tag
Köszi a tippet! Nem tudnád elküldeni zip-ben vagy rar-ban a kibontott(!) exe-t? Nekem nincs floppym. Az én verziómban meg nincsennek azok a fájlok, amiről írtál. Itt van az exe: Bővebben: link
-
PapaMaci
őstag
Csak félve merek beleszolni a topkikba... Különben sem hevertem még ki a keret problémáját
Egy 98-as telepitö CD-vel be lehet DOS modban bootolni CD-ROM használatával, és utána egy másik CD-röl el lehet inditani a flash progit! -
csontika
tag
Bocs a bonyolult megfogalmazásért.
Nem néztem meg, hogy floppy képfileról van szó. Szerintem 1 próbát megér:
HP oldaláról letöltött 6050b134.exe-t kicsomagolod winrar-ral. Egy copydisk.exe-t és egy bois.img filét találsz benne.
Neroval boot cd-t csinálsz: a boot fülön kiválasztod az image file opciót browse-re kattintassz, megkeresed az image.img-t (ki kell választani az összes file megjelenítése *.ima helyett)
Majd kiirod a CDt, nem írsz rá semmit. Elvileg ha kész a cd csak a floppy image lesz rajta.
Semmi más. Lehet hogy hülyeséget írtam, de 1 próbát megér. -
OliApa
aktív tag
Sajna nem megy...
Ha rámásolom az image fájlt és a kitömörített biost, akkor letörli a lemezt a boot cd készítéséhez. Utána bemásoltam megint a biost de bootoláskor nem látja a gép, csak az image fájl (win 98) elemei láthatóak az a:\ meghajtóban a dir parancs után. Biztosan elcsesztem vmit. Amit írtál, az sem egyértelmű nekem, mert egyszer azt írod, hogy ''másold még mellé a kitömörített biosfrissítést'' utána meg azt megint, hogy ''...nyomsz egy new-t majd rátudod rakni a biosnak a fájljait is.'' Na meg az image fájlhoz alapból ima kierjesztést két, nem img-t, ami a zip-ben volt. Nem tudom a biosfrissítést beolvastatni, csak bemásolni. Az image fájl forrása a hdd-n legyen, ugye?
-
Sipi-
őstag
Szedd le ezt és bontsd ki:
http://1gighost.net/randyboy/win98c.zip
A benne lévő img fájlt írd ki cd-re, de másold még mellé a kitömörített biosfrissítést. Kiírni hasonlóan tudod, mint ahogy a fenti képen van, csak nem floppyt választod, hanem alatta az image fájlt forrásként. Eztuán nyomsz egy new-t majd rátudod rakni a biosnak a fájljait is. Ezután ezzel a cd-vel bootolsz és frissítessz. -
Rover623
félisten
válasz
parandroid #29 üzenetére
Sok szerencsét a Winfoshoz...!
Örülünk hogy segíthettünk...)
-
parandroid
félisten
Részemről a topik, az Önöké, Uraim!
Települ a Windows az új HDD-mre.
Még egyszer köszönöm a segítséget, további kellemes fórumozást midenkinek,
p -
Rover623
félisten
Ez most okos volt csontika...
Csak zavard össze rendesen...meg floppy emulációs kapcsoló a pendrive-on...
''a flash-t és a bin-t''...hát persze: 9 alkönyvtárban 43 állomány, ebből 16 BAT...tucatnyi környezeti változóval...főleg az elérési útvonalak dinamikusak, és még RAMDRIVE-ot is használ...
Lécci vedd figyelembe a feladat bonyolultságát és a kérdező szakmai felkészültségét...illik használható tanácsot adni... -
Rover623
félisten
Mit...
A legyártott HP-s boot floppy-t...?
Annak a ''képét'' kell ''ráégetned'' egy CD-re!
Az általad említett emuláció azon a helyen azt állítja be, hogy a boot CD miként ''viselkedjen'': különböző floppy-kként ill. mint egy HDD...
Ez azt jelenti, hogy az elkészített CD azt hiteti el a BIOS-al a bootolás során hogy ő egy 1.2-es, 1.44-es vagy 2.8-as floppy, stb...
Azért is az 1.44-es floppy a default, mert ezt ''hiszik el'' a legkönyebben a BIOS-ok... -
OliApa
aktív tag
De így csak boot-lemezt kapok. A BIOS flash hogyan kerül rá? Amikor rámásoltam, nem működött.
-
xcbiker
addikt
válasz
parandroid #10 üzenetére
-
Rover623
félisten
Pedig ezt a CD-s dolgot kellene erőltetni...
Próbáltam nero-val indítólemezt írni és rámásoltam a kicsomagolt BIOS-t,
Ezt hogyan...?
A ''rámásolást'' nem értem...
A letöltött EXE egy bootlemezt csinál, ebből kell a Nero-val boot-CD-t csinálni:
Ez általában szokott működni...
[Szerkesztve] -
OliApa
aktív tag
Köszi!
A BIOS frissítéssel az a problémám, hogy nincs floppy a gépben, külsőm sincs, így nem tudtam frissíteni. Próbáltam külső USB-s floppyval is, de hol felismerte a BIOS, hol nem. De amikor felismerte a boot-sorrendnél, akkor sem olvasott bele, hiába állítottam előre és tiltottam le minden mást. Próbáltam nero-val indítólemezt írni és rámásoltam a kicsomagolt BIOS-t, amit a floppyra tett ki és elindítottam a flash-t, de semmi, nem indítható. Az autoexec-et is átírtam, ahol a: volt d: -re. Semmi. Pedig régi a BIOS, 1.30-as. Azóta volt 1.31-32-33 és a legfrissebb most az 1.34. Van vmi ötleted? -
Rover623
félisten
1. A plusz két pár tüske ugyanúgy a Master/Slave/Cable select állítást szolgálja mint az asztali vinyóknál...
2. Nem kell fenntartással kezelni a méret dolgot...a 32GB pont az egyik kritikus limit érték...sok vinyót vissza lehet jumperelni éppen ezért 32GB-ra...nyomd bele a notiba előbb a legfrissebb BIOS-t...Bővebben: link -
OliApa
aktív tag
Nekem is hasonló problémám van, csak annyi a különbség, hogy rögtön a keretcserével kezdtem. A HP omnibook xt6050-ben (PIII 1.13 GHz Celeron) található 30 GB-os IBM HDD-t akartam egy gyorsabb és 16 MB gyorsítótáras 40 GB-os Toshibára cserélni, de még a bios setup sem jött be, pedig szépen belecuppant. Ott stimmeltek a tüskék, annyi különbséggel, hogy a toshibán még volt kijjebb 2 pár tüske különállóan. Vszínű hőfokmérést szolgálhat, mert a Mobmeter az IBM ThinkPad-ben kettővel több fokot mért vele mint az elődjével, aminek nem volt olyan. Egy srác azt mondta, hogy az újabb HDD-ket nem kezeli a HP. Ezt már csak azért is fenntartással fogadtam, mert a PII 366-os IBM-ben lazán ment az eredeti hitachi helyén. És gyors volt, mint állat!
-
parandroid
félisten
Minden jel szerint teljesen igazatok van...
A Toshi-ról már lehámoztuk a keretet, a HP-ről két csavart sikerült kicsavarnunk a 4-ből eddig - extrém erősen meg van húzva... Most nem erőltetem magam tovább, lementem a kevés még rajta lévő adatot, aztán folyt köv.
Még egyszer köszike 1000!
p -
Bari
Modder
válasz
parandroid #6 üzenetére
A legtöbb notebook wincsin van egy közdarabb a könnyebb kiszerelhetőség érdekében, a gyári tüskés csatlakozó elég sérülékeny, ha közelebről szemügyre veszed, akkor pár csavarral lejön egy keret róla és le tudod húzni a hdd ről a kis műanyag közdarabot, csak óvatosan mert könnyen elpattan, átszerelve a másikra már rögtön szerelheted is be a gépbe. Mostanában több noti hdd-ről is úgy mentettem le az adatot, hogy beraktam a gépem molbilrackjébe egy megfelelő átalakitóval, amihez ugyanugy le kell bontani a gyári közdarabot. A kerettel együtt a közdarab nem jön le, csak könnyebben lehuzgható a gyári csatlakozórol, van hogy a keret levétele nélkül is lehuzható.
Szerk: kibővités
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Elnézést, hogy csak így tudatlanul belekotyogok a témába, de a képek alapján nem fejjel lefelé van az egyik vinyó a másikhoz képest?
Linkesítéshez annyit, hogy ha nem www-vel kezdődik a domain név, akkor a http://-t elé kell írni, különben nem lesz belőle hivatkozás.
[Szerkesztve] -
parandroid
félisten
Próbáljuk meg így: Bővebben: link
Rover623: Ennyire láma vagyok??? Valamit szét kellene szerelnem és OK lenne???
p
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
parandroid #4 üzenetére
LOL...
Szereld már ki a vinyódat a keretből...és húzd le az illesztősávokat a vinyókról...
Ne aggódj, kompatibilisek azok a HDD-k...csak a legtöbb gyártó nem szereti használni a vinyók szabványos tűs csatlakozóit, ezért különböző közdarabokat találnak ki a vinyó és a noti közé...
P.S.:
Miért nem Gianni-t kerested meg a problémáddal...?
''Rendes'' kereskedőnél nem ott ér véget az üzlet, hogy a pénz és az áru gazdát cserélt... -
parandroid
félisten
Na így néz ki az eredeti Hitachi HDD, kihúzva a csatlakozóból, de a helyén:
tlnptr.fw.hu/hdd_hitachi.jpg
Jól látszanak a pöckök, amiknek be kell kattannia a csatlakozón lévő lyukba...
Ez pedig a Toshiba HDD, eleve fejtetőn mert a pöckök így kerülnek felülre:
tlnptr.fw.hu/hdd_hitachi.jpg
Itt is jól láthatóak a pöckök, meg az is, hogy rossz helyen vannak...
Ez pedig a két HDD egymáson:
tlnptr.fw.hu/hdd_2.jpg
Ötletek?
Szerk: Kénytelen voltam linkesíteni, a képek elé betette a prohardver.hu-t, attól aztán nem jelentek meg...
Szerk2: Most meg miért nem működnek a linkek???
Szerk3: Akkor inkább az L-/L-t is kiveszem...Kopizzátok be a címeket egy címsorba, plíz.
p
[Szerkesztve] -
sbazsi
veterán
válasz
parandroid #1 üzenetére
Fotókkal könnyebb lenne elképzelni a dolgot igy pénteki fáradtság környékén.
Külső USB meghajtóként nem volna jó? -
parandroid
félisten
Mint azt már az nc6000 topikban felvetettem, a következő eset történt velem. Remélem megér a dolog egy topikot, úgy nézem, nem egyszerű a témakör, lehet, hogy másnak is segítséget jelentene némi tapasztalatcsere.
Naivan feltételezve, hogy a notebook HDD az notebook HDD, 2,5''-os ugyan de már miért ne lenne szabvány, vettem Giannitól egy 80GB-os Toshiba 2,5'' HDD-t hihetetlenül kedvező áron. HP nc8000-ből 40GB-os Hitachi-t könnyedén kivéve megnyugodva láttam, hogy ugyanolyan csatlakozó, szuper! Lenne. Kopp. A csatlakozó gyakorlatilag fejtetőn van rászerelve magára a vinyóra, ami még nem is lenne baj, de nem középen helyezkedik el, hanem kicsit eltolva az egyik oldalra. Fejtetőn nem applikákható, mert van két kis pöcök a tetején, ami bekattan a foglalatba. Ha a behelyezendő vinyón ezek vannak felül, akkor jobb oldalról nincs elég hely a vinyónak, bal oldalon meg bőven marad. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen aljasságra vetemednek a notebook-gyárrtók, hogy ugyanazt a szabványos csatlakozót képesek 1 cm-re eltoltan behelyezni, és ebben a HDD-gyártók asszisztálnak nekik és olyan HDD-t adnak kimondottan ahhoz a modellhez (jóóóó sok pénzért), amin szintén el van tolva a csatlakozó.
Rettenetesen letört az ügy, nem is annyira az anyagi veszteség miatt, a HDD tökéletes és nagyon olcsón vettem, ugyanennyiért tutira el tudnám adni, inkább a bizalmam rengett meg az egész iparág tisztességében...
De nem adom fel! Ezennel tisztelettel kérem a fórumtársak segítségét, aki esetleg már találkozott ilyennel, adjon tanácsot, hogyan kerülhető meg ez a probléma? Létezik valami átfordító szerkezet?
Másik felvetésem, hogy van a gépemen egy MultiBay hely, amibe egy speciális keretbe helyezve még egy HDD beszerelhető - felteszem ezek a MultiBay keretek is HP szabvány szerint készülnek - látott már ilyet valaki? Ebbe is csak fordított csatlakozójú HDD-k építhetők?
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat,
p
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Lenovo Thinkpad L14 G5 (Gen5) AMD Ryzen 5 7535U 16GB RAM 512GB SSD Win11Pro Gari: 25.09
- HP Elitebook 850 G8 15,6' fullHD i7-1185G7 32/512GB + Notebook táska, Garancia
- Dell Latitude 5310 i5 10310u I 16GB I 256SSD I IPS 13,3" FHD I HDMI I W11 I jó akku
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Lenovo ThinkPad P17 Tervező Vágó Laptop -50% 17,3" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest