Hirdetés

Aktív témák

• parandroid

félisten

Mint azt már az nc6000 topikban felvetettem, a következő eset történt velem. Remélem megér a dolog egy topikot, úgy nézem, nem egyszerű a témakör, lehet, hogy másnak is segítséget jelentene némi tapasztalatcsere.

Naivan feltételezve, hogy a notebook HDD az notebook HDD, 2,5''-os ugyan de már miért ne lenne szabvány, vettem Giannitól egy 80GB-os Toshiba 2,5'' HDD-t hihetetlenül kedvező áron. HP nc8000-ből 40GB-os Hitachi-t könnyedén kivéve megnyugodva láttam, hogy ugyanolyan csatlakozó, szuper! Lenne. Kopp. A csatlakozó gyakorlatilag fejtetőn van rászerelve magára a vinyóra, ami még nem is lenne baj, de nem középen helyezkedik el, hanem kicsit eltolva az egyik oldalra. Fejtetőn nem applikákható, mert van két kis pöcök a tetején, ami bekattan a foglalatba. Ha a behelyezendő vinyón ezek vannak felül, akkor jobb oldalról nincs elég hely a vinyónak, bal oldalon meg bőven marad. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ilyen aljasságra vetemednek a notebook-gyárrtók, hogy ugyanazt a szabványos csatlakozót képesek 1 cm-re eltoltan behelyezni, és ebben a HDD-gyártók asszisztálnak nekik és olyan HDD-t adnak kimondottan ahhoz a modellhez (jóóóó sok pénzért), amin szintén el van tolva a csatlakozó. :((

Rettenetesen letört az ügy, nem is annyira az anyagi veszteség miatt, a HDD tökéletes és nagyon olcsón vettem, ugyanennyiért tutira el tudnám adni, inkább a bizalmam rengett meg az egész iparág tisztességében...

De nem adom fel! Ezennel tisztelettel kérem a fórumtársak segítségét, aki esetleg már találkozott ilyennel, adjon tanácsot, hogyan kerülhető meg ez a probléma? Létezik valami átfordító szerkezet?

Másik felvetésem, hogy van a gépemen egy MultiBay hely, amibe egy speciális keretbe helyezve még egy HDD beszerelhető - felteszem ezek a MultiBay keretek is HP szabvány szerint készülnek - látott már ilyet valaki? Ebbe is csak fordított csatlakozójú HDD-k építhetők?

Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat,

p

Aktív témák