- Autóhifi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nem érdemes hűtést cserélni a GeForce RTX 5090 Founders Edition VGA-n?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nikon DSLR topik
- Aktív hűtéssel közelednek az Origin Code DDR5 memóriái
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
CybStorm
csendes tag
NHC ugyanezen verziójához volt szerencsém.
Tény, hogy nagyon kellemes prog, de nekem még nem tűnik kiforrottnak. Először megörültem, mert gyönyörűen állította át a Celeron D órajelét. Aztán ránéztem CPU-Z-vel, és kiderült, hogy csak ő _hitte_ azt, hogy átállt az óra... ehh...
Próbálgattam az Internal Clock átállítást is (Clock modulator? vagy hogy hívják?)
géplassításra teljesen oké, sajnos a ventillátorok továbbra sem lassultak tőle - úgy tűnik, nem igazán jól szorítja le a hőtermelést.
Hangsúlyozom, hogy amin dolgozok, az gyakorlatilag egy mobilizálhatóvá tett asztali gép.
-
CybStorm
csendes tag
válasz
parandroid
üzenetére
Ehh, tudom hogy szegény vas szorzólockos.
Új laptop: nem játszik, ez is azért van, mert eszetlenül olcsó volt (1 éve 140 ezer).
Tényleg nem mobil rendszer; ellenben megy mint a golyó, legalábbis Sandra szerint - az izomzat még pár évre megfelel, sőt, ki se használom rendesen; kivéve MatLab.
Fsb-re gondoltam, talán le lehetne vinni 100-ra, és akkor már csak 2000-en megy a proci. Felteszem, kevésbé melegedne a kőagyú dög.
Ezzel csak az a baj, hogy nem találtam még olyan progit, ami fullosan támogatná a nyomorult alaplapomat.

Kérdés: nem lehet lerakni elvben a jó öreg 66-os FSB-re, mint a vén P-II-eseket?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Kérdés 2: überintelligens ''Phoenix'' biosomban gyakorlatilag semmilyen beállítási lehetőség nincs. Ez általános laptopnál? Van értelme biosfrissítéssel próbálkozni?
Kérdés 3: milyen fsb-átállító progikat ismertek ClockGen-en kívül, ami jó lehet ehhez az állathoz?
(2,66 Celeron D, Acer TravelMate 2200-as széria)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
CybStorm
csendes tag
Üdv arcok!
Régről vissza-visszatérő álmom ez a laptop underclock, tekintve, hogy egy Celeron D (Prescott) atommáglya üzemel az ujjaim alatt, ami köztudottan nemcsak az aksit gyilkolja példásan, hanem az ezzel járó hőtermelés okán még a ventillt is nonstop mozgásban tartja... Nem szép ez így, kérem szépen!
ClockGen-el sikerült már visszabűvészkednem pár tíz MHz-et, de sajnos ez édeskevés. Az alaplapi órajelgenerátor típusára csak az Intel dokumentációiban sikerült utalásokat találnom, az analizáló programoktól nem lettem okosabb - így a ClockGen-t is jórészt ráérzés+mázli alapon futtattam.
...
A konfig:
Acer TravelMate 2200
Celeron D 2,66Ghz.
...
A Szent Cél:
Legyen kuss! Azaz
Proci és Ventill fékezés.
Üdv
CybStorm
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo IdeaPad Gaming 3-15ACH6 gamer laptop
- HP Victus 16" FHD IPS Ryzen 5 7640HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe gar
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i7-13650HX RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Asus F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Asus A15 FA507XU 15.6" FHD IPS Ryzen 9 7940HS RTX 4050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÚJ HP OmniBook Ultra Flip 14"OLED 2,8 K 120Hz - Ultra 7 256V - 16GB - 1TB - 2,5 év gari - MAGYAR
- DELL Thunderbolt TB16 Dock
- Alkalmi ár! Gamer Notebook! Acer Nitro 15 - I7 11800H / RTX 3060 / 16GB DDR4 / 512 SSD + 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Tényleg nem mobil rendszer; ellenben megy mint a golyó, legalábbis Sandra szerint - az izomzat még pár évre megfelel, sőt, ki se használom rendesen; kivéve MatLab.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)