Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarletiel
senior tag
Tegnap megérkezett a Savage Raven/Skull & Co neo gripcase. Hozza a szokásos minőséget, nagyon ergonómikus és tökéletesen illeszkedik. Dokkba is belefér vele a gép. Annyi, hogy ha nincs pro kontrollered és kellenek a Joyconok akkor ki kell venni a case-ből.
-
evoken
csendes tag
válasz
Nyarlathotep #153 üzenetére
Jesszus... : D
-
Farkassacred
őstag
válasz
Egyenlőre még a másik se sokkal..
-
Wesder
titán
válasz
lol
-
Nyarlathotep
csendes tag
-
pepimama
tag
Megéri a digitális játék a fizikaival szemben?
(Dekudeal-ben vannak nagyon jó digitális akciók + gondolom gyorsabban játszhatok, mert nem kell kivenni/berakni a gépből, illetve a fizikai ellen szól, hogy már kiskönyv sincs, vagy van más fontos tényező is?)
Ha közös Családi előfizetésben vagyunk lehet egymásnak kölcsönadni a digitális játékokat, vagy e miatt vegyünk inkább fizikaiakat?
Előre is KÖSZ a tanácsokat! -
Baltazár123
őstag
Ja, a ring fit is jó, de valami wii fit szerű cucc még jobb lenne. Engem valami ilyennel lehetne leginkább meggyőzni. Szeretem, ha egy eszközt több célra is lehet használni.
Egyszer még volt egy beszélgetésem egy xbox fórumon, hogy miért nem engedik egy win10 (akkor még csak az volt) desktop telepítést a series x re. Akkoriban pont vga hiány is volt és szerintem brutális nagyot mehetett volna a series x, ha asztali pcnek is használható lett volna. Ugyanígy a switch 2, ha lehetne tabletnek is lehetne használni, akkor még nagyobbat mehetne, mert akkor tabletet se kéne tartani mellette.
-
-
xAttilax
őstag
Itt már nagyon erős HW limitáció van S1 terén. Az erősebb címeket egyszerűen nem lehet portolni mert annyira gyenge a gép vagy olyat kapsz mint az Mortal 1 volt, és ott is inkább röhögtek és szidták az emberek mintsem örültek volna, hogy még valamilyen szinten ez is jön rá.
Biztos vagyok benne, hogy nagyon sok jó és kisebb játék jön még S1-re de a nagyobbak már ha akarnák akkor sem nagyon tudnak, vagy olyan megoldással mind anno GBA-(3)DS éra, hogy a cím egyezik de kb egy teljesen más játékot kapsz. (ez esélytelen)
Sajnos az S1 HW felett bőven eljárt az idő.
De ettől még nagyon jó gép sok sok jó játékkal és még biztos nem kevés lesz rá. -
rendzso
tag
válasz
Baltazár123 #131 üzenetére
A Ring Fitet nézted? Mi elég jól elvagyunk vele, szerintem jól sikerült.
Mod.: Bocsánat, az eleje kiamradt. Ismered.
-
thrill
tag
Szerintem más a kettő. PS5-nél volt ilyen is , olyan is.
A legnagyobb húzócímük (Spidey2) jött még a régire is, ahogy a Sackboy is.
Csak a Demon Souls és az Astro volt volt PS5 only.
Itt most nem nagyon látni egyelőre, hogy a Nintendonak bármelyik jelentősebb címe jönne még a régire (ha jól tudom egyedül a Metroid Prime 4: Beyond ilyen csak). -
kilua
senior tag
-
Baltazár123
őstag
Arra gondolok, hogy pl nekem van S1 és most már főleg csak családi party játékokra használjuk. Ha továbbra is kiadja a Nintendo ezeket S1-re, akkor semmiféle ösztönzést nem érzek majd a váltásra. Ha nem adja ki, akkor meg valami nagyon nagyot kell gurítania.
Nem lehetetlen egyébként, mert sok jó dolgot kitalált. Például ott a ring, a mai napig használjuk, ha nem lehet kimozdulni rossz idő miatt vagy mondjuk a lab cuccok. Eszméletlen kreatív dolgok voltak, bár utána nem sok mindenre használtuk, de maga az élmény, amikor összeraktuk és kipróbáltuk már megérte. ár/értékben nem a legjobb játék a lab, de nagyon szórakoztató élményt ad.
Nekem nincs meg, ismerősnél játszottunk a kis játék autókkal, besz.rás az is. Igaz, hogy csak ökörködni veszik már elő, de bárki aki kipróbálta, dobott egy hátast, hogy ez miért nem jutott másnak eddig az eszébe?Majd kiderül, hogy mi lesz. Ha kihoznak egy jó fittnesz cuccot otthonra, akkor vevők leszünk. Vicces valahol, de a Wii-t a Wii Fit miatt vettem meg és sokáig használtuk. A switch kissé visszalépés volt ebben a tekintetben, de talán most kihoznak valami hasonlót, mint a régi Wii fit.
-
válasz
Baltazár123 #129 üzenetére
Én PS4-PS5 szintű, nagyon lassú váltásra számítok szoftverek terén. Nem lehet parlagon hagyni egy ekkora játékosbázist. Ezen max az változtathat, ha brutál tempóban adják el az S2-ket, akkor lehet egy hamarabbi átállás only S2-re, addig meg jönnek majd a corss-gen címek. Third party fejlesztők meg, főleg indie, lehet még 10 év múlva is adnak majd ki szoftvert S1-re
PS3 is megjelent 2006-ban és PS2-re meg 2013-ban jött ki az utolsó játék. Hasonló benne van itt is.
-
Baltazár123
őstag
Ezen fölösleges rugózni, mindig van erősebb gép, pl ott van az asus z2 extreme-el, meg valamiféle xbox kooperáció is jön most, bár a ziccert kihagyták, hogy legyen egy hordozható xbox. A jó hír viszont, hogy már alig van xbox exlúzív, lehet már nincs is, de nem vagyok ennyire naprakész a gémingből. A legtöbb új játékuk megy pc-n is, ergó menni fog az asuson is.
Nade a Swtich2 ről szól a cikk és arról kéne főleg elmélkedni. A kérdésem annyi, hogy vajon akik első körben vettek, mekkora részben új belépők és mennyien váltanak S1-ről. Az S2 jövőjét erősen meg fogja határozni, hogy mit kezd a nintendo a játékosoknál levő 150 millió S1-el.
-
Gomez86
őstag
"A Nintendo jobban ismeri a valós vásárlókat, mint az itteni kommentelők vagy mint a valve, és azt eladási számokkal is alá tudják támasztani."
Azzal a résszel egyetértek hogy jobban ismerik mint az itteni kommentelők(magamat is beleértve), hiszen nekik eszméletlen sok adat áll rendelkezésre minden rezzenésről. De a valve nem azért ad el kevesebb SteamDecket mert nem ismeri a valós vásárlókat.
A steam deck sikeres ott ahova a valve szánta. Ezt ők többször is megerősítették. De ennek semmi köze a switch vagy a nintendo sikeréhez, mert nagyon kevés vásárlót vesznek el egymás elől (szerintem). -
Norb79
őstag
válasz
VoltanIgor #125 üzenetére
Az eladási számok az eladási adatokat mutatják és azt bizonyítják, hogy az egyiket gyakorlatilag is el lehet adni, mert van rá valós kereslet, a másikat meg inkább csak elméletileg és nagyon szűk a valós kereslet.
Azaz az itt hosszasan, többek között általad is levezetett piaci igények lehet, hogy a te szobádban dominálnak, de a piacon nem. Vagyis te kisebbség vagy, a többség nem azon logika alapján dönt, ahogy te.
És fordítva. A Nintendo jobban ismeri a valós vásárlókat, mint az itteni kommentelők vagy mint a valve, és azt eladási számokkal is alá tudják támasztani.Ez nem cáfolja, hogy neked ne lenne jobb a steamdeck.
-
VoltanIgor
aktív tag
"A fentiek közül az egyik elméletileg van a piacon, a másik meg gyakorlatilag."
Ez mi a bánatot jelent?Az eladási adatokkal sem feltétlenül értem, mit kellene bizonyítani? Hogy jobb a S2, mint a Deck? Almát körtéhez. A Deck egy speciális kütyü, ami elsősorban a komolyabb játékosokat célozza meg, és általában nem fő platformként funkcionál, a másik meg a NINTENDO, minden megjelenéskor rámozdul a fél világ.
Azon vitázni, hogy melyik jobb gép, felesleges, nyilvánvaló, hogy HW-ben a S2 erősebb, a Deck meg már 3 éves, plusz egy kis ráncfelvarrás másfél éve.
SZÁMOMRA - a S2 nem favorizált, mert bármennyire is érdekel pár cím, néhány játék kedvéért nem veszek komplett platformot.
-
kilua
senior tag
Ha már a warez, n64es golden eye szóba került: a goldeneye simán fut kínai RK3326 chipes retro handhelden és/vagy Android TVre telepített retroachon. Én mondjuk elvből nem fizetnék 2010 előtti játékokért, viszont switchen (előtte ps vitán) rengeteg pénz ment el játékokra pedig tudom hogy elég lenne egy gémkapocs a töréshez 😅
Switch játékok emulációja steam decken úgy tudom a tears of the kingdom szinte játszhatatlan (aztán lehet azóta javult? ) switch 2n 1080p 120fps vagy 4K 60 FPS és szebb mint az eredeti.
Illetve alap switch 1 játékok is amik eredeti switchen belassultak 24FPSre, azok switch 2n stabil 30al vagy stabil 60 fpsel futnak.
Érdekes hogy elvileg gyengébb mint a PS4. Gyakorlatilag a cyberpunk 2077 sokkal szebben néz ki mint ps4en és 24 FPS helyett stabil 40 FPS. Pedig a PS4 verziót évekig optimalizálták hogy fusson a switch 2 verzió pár hetes munka volt.
Hogy "miért venné valaki a multiplatform játékok leggyengébb verzióját"? akinek tetszik a handheld mód és simán tv-re kötés koncepciója. Nagyobb baj ha nem jönnek multiplatform címek.
-
Norb79
őstag
Egyik se, csak az utolsó bekezdésre csatlakoztam rá, hogy ott vannak a számok, akinek kétsége van, nem kell elméletek gyártani, hogy merre halad a géming, mi a jó, mi a nem jó, utána tud nézni objektíven.
A többi részével kapcsolatban nem foglaltam állást, el tudom fogadni a véleményed, ha egyet értek vele, ha nem. -
hokuszla
senior tag
Steam Deck vs Nintendo Switch 2 Specs
-
VoltanIgor
aktív tag
válasz
Scarletiel #117 üzenetére
"Szintén ahogy mondtam nem tökéletes és itt csak a könyvtár iránti nyavajgást nem tudom megérteni. A hardveres/szoftveres limitációi illetve a Nintendo struccpolitikáját firtatóakat megértem és jogosnak is tartom."
Igen, nekem is főleg a Nintendo politikájával van bajom, nagyon tudatosan csinálja ezt a szegregálást, és megteheti, ahogy már írtam, gyakkorlatilag pusztán a japán piac kényelmesen eltartaná őket.
Úgy vagyok vele, ahogy szerintem nagyon sokan, abszolút tudom becsülni a Nintendo játékok kreativitását, és biztos a S2-re is lesz pár cím, amivel nagyon szívesen játszanék, de 4-5 játék kedvéért (kb ennyit játszottam az előző genből emulátoron) nem fogok még egy platformot venni. Ezt áthidalhatnák azzal, ha kiadnák a cuccaikat a többi platformra, valszeg még mélyebben is beleásnám magam, és több cím is becsúszna. De hát ha nem kell a pénzem, akkor nem kell
-
Norb79
őstag
En kicsit irigy vagyok azokra, akik ilyen szinten ki tudják zárni a valóságot az életükből, mint amire te is utalsz az utolsó bekezdésben, hogy akinek kétsége van és nem a saját szubjektív microkörnyezete alapján akarja leképezni a valóságot az ránéz a számokra és mindent lát.
MK8at többet adtak el, mint ps5-ps5pro hw-eket összesen. Gta5 meg Minecraft és tetris ami többet eladott játék. Ha ez nem siker meg közönség kedvenc, akkor mi?
PS4-5 gigamega AAAA+ címek örülnek ha harmad ennyi embert és eladást elérnek. A többségük nyilván nem, hanem ennek a számnak a tizedét/huszadát hozzák.
Stellarblade most jött steamre, gigamega sláger, szóval a számai csak 20%al maradnak el a Oblivion remaster steam számaitól, amiben nincs benne a gamepass miatt xbox pc kliensben játszó pc játékosok száma. Ez lenne a gigamegaság, ami senkit se érdekel a fórumok hangos fanboiain kívül?Steamdeck elkelt hirtelen mind, hogy kijött a switch2, csak ott szakadt félbe a gondolatmenet, hogy így sikerült elérni a switch2 első 4 napi eladási számainak a 40%át 5 év alatt összesen. Pedig mennyi sok szép érv van mellette, de switch2ből 4 nap alatt több, mint 2,5x annyi megy el, mint a csodasteamdeckből 5 év alatt. Hol vannak a vevők erre a csodára? Talán illúziót kerget mindenki, hogy az a steamdeck mennyivel jobb az emberek szélesebb körének?
Ps4-ps5 esetén szépen meg lett magyarázva, hogy a jobb töltési idők, stb,stb az mekkora jóság, a cikk erről szól, hogy switch1-2 viszonylatban ez ugyanúgy megvan és megy az értetlenkedés, hogy hova minek, de ps5 viszonylatban merül fel ez, akkor Nintendodroid mindenki.
Na mindegy, én örülök neki, hogy a Nintendo ilyen kettős sikert ért el, hogy akinek kellett az kapott egy erősebb hw, akinek nem kellett annak meg újabb évtizedre biztosított az önigazolás lehetősége, a kettős mérce alkalmazásától sem visszarettenve!
Mindenki boldog, és ez így van jól! A Nintendo ezt is elhozta nekünk, ha már a Nintendo vívmányokat sorolta vki!
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Callisto #114 üzenetére
SteamDeck= PC-s könyvtár
Switch 2= Nintendo Exclusive-ok.
Akkor lenne értelme összehasonlítani bármelyik kézikonzollal, abból a szempontból melyik éri meg jobban, ha ugyanaz lenne a könyvtár egésze. Így viszont teljesen attól függ, hogy számodra mi a fontos. Steam-es játékokkal szeretnél játszani, vagy moddolni és más launcherekkel együtt PC könyvtár a fontos, vagy Nintendo címeket szeretnél játszani + kompromisszumosan az elérhető multiplatform címekkel.
Ahogy korábban is mondtam itt mindenki azért hasonlítgat körtét az almával meg nyávog a Switch ellen, mert ez sem hozta a csodát hogy minden is elérhető rajta kíváló minőségben.
Szintén ahogy mondtam nem tökéletes és itt csak a könyvtár iránti nyavajgást nem tudom megérteni. A hardveres/szoftveres limitációi illetve a Nintendo struccpolitikáját firtatóakat megértem és jogosnak is tartom. -
pepimama
tag
Nagyon KÖSZ a részletes és gyors tesztet!
"Szokásos" Grath-színvonal
Hallgatom a Checkpointot kezdetektől + KKrónikát is.
2 hiányérzetem van a teszttel kapcsolatban:
1. részletes Nintendo Online-ismertetőt nem láttam, pedig új belépő lennék
a) Pld. kb. mi értelme a Családi előfizetésnek? Akik benne vannak egy "családban" azoknak elég 1X megvenni vmit és egymás közt tudják cserélgetni, vagy mi az értelme? Csak ennyit találtam a hivatalos oldalon: "Ha létrehozol egy Családi Csoportot, akár 8 Nintendo Fiók is használhatja a Nintendo Switch Online tagsági szolgáltatást egyetlen Családi előfizetés keretein belül."
b) Expansion Pass = + N64 (Gamecube játékok nincsenek?)2. Arról is szívesen olvasnék, hogy megéri-e a digitális játék a fizikaival szemben? (gondolom gyorsabban játszhatok, mert nem kell kivenni/berakni a gépből, illetve fizikainál már kiskönyv sincs) vagy van más tényező is?
Öcsémmel vennénk Switch 2-t, aztán majd valszeg egy OLED-es 2.5-ötHA lesz és nem tudom lehet-e egymásnak átadni a digitális játékokat, vagy e miatt vegyünk inkább fizikaiakat?
Előre is KÖSZ a válaszokat/tanácsokat! -
Callisto
őstag
Annyira bejött a Switch 2 az arra váróknak, hogy a Steamdeck out of stock lett hirtelen.
-
-
bmakszim
őstag
válasz
cami][us #108 üzenetére
Switchen a legnagyobb az indie játékok aránya. Ha mindenki úgy állna hozzá, mint te, nem lenne mit lopnod.
Ahelyett, hogy lenyomoroncozod, Inkább örülj, hogy van, aki nem sajnálja rá és helyetted is kifizeti a fejlesztők munkáját, amíg te itt büszkélkedsz a suttyóságoddal. -
hombre[EU]
veterán
grafika javult,több poli,jobb animációk, hdr,magasabb felbontás (1440p már 4k tv-n is éles), új pálya dizájnok, feature-ök (több játékos,knockout stb), gameplay is más lett: [link] 8-as nem volt ennyire "jàtékos"(nem tudom mi a megfelelō szó).
nem mondom,hogy ezért a jàtékért megéri a switch2 (majd lesz olyan bōven), de van benne annyi újdonság és javult annyit,hogy váltottunk...fōleg azért,mert több száz óra után már rongyosra játszottuk az elōzōt -
cami][us
senior tag
válasz
Nyarlathotep #97 üzenetére
Az igazi nyomoronc multimilliárdos cégek profitját félti.
-
bmakszim
őstag
válasz
VoltanIgor #98 üzenetére
Csak viccesen reagáltam arra, hogy a Deck mögötti library nem érv mellette, mert az ugyanúgy megvan a Switch mögött is. Nem kardoskodom egyik mellett, vagy ellen se. Ahogy már említették, az eladások magukért beszélnek.
Csak rávilágítottam, hogy nem csak te vagy a világon, nem mindenkinek van steam könyvtára több száz játékkal. Van, akinek más platformon vannak játékai és hogy érdemes kicsit kitekinteni a buborékodból.A semmiből megjelent Deckhez pedig csak annyit, hogy Linuxt futtató integrált gpu-s PC-k korábban is voltak már. Csak a form-factor volt újdonság (igazából az se nagyon, mert voltak már kínai elődjei), a platform nem.
-
válasz
Baltazár123 #103 üzenetére
"Nekem van switchem, jó ideig az is marad, azt hiszem, hacsak nem tud valamivel megszólítani a Nintendo a Switch2 kapcsán, amit kétlek. Amiért én Steam decket vagy Asus-t veszek az pont a win11, mert ezek teljes értékű desktop pc-vé alakíthatóak a dokkolóval és akkor nem kell még egy desktop pc vagy valami egyszerűbb laptopot tartanom külön."
Na engem meg pont a pc mivolta, meg a windows taszít a deck / asus / msi claw féle masináktól. Kezd herótom lenni már a win-től, épp eleget sz.pok vele melóban, már ott is azon töröm a fejem, hogy hogyan lehetne átállni mac-re (de amíg vannak .net frameworkos projektjeink addig max virtualizált windows-t tudnék azon is futtatni, ami meg nem megoldás).
-
válasz
Big_Boss #101 üzenetére
Aki Switch1-en nem nyomta a BOTW és TOTK-ot azt teljesen meg tudom érteni, hogy megvárta az erősebb konzolt. Úgy kellett volna játsza mindenki, azok a játékok megérdemlik. Én mondjuk végignyomtam mindkettőt Switch1-en, a TOTK szerintem a legjobb játék amivel játszottam a gépen, de hogy Switch2-t nem vennék azért, hogy jobb minőségben újrajátszam az tuti.
Perpill nekem még nem jött meg a must have érzés. Tavaly voltak olyan időszakok, amikor éppen a Switchre voltam jobban rácsavarodva nem a PS5-re és úgy gondoltam hogy instant buy lesz az S2, de most nincs rá elég motiváció. Valószínűleg arra a mennyiségű játékra amit most a Nintendoval töltök bőven elég az OLED még pár évig.
-
Baltazár123
őstag
Sokan olyan kétségbe esetten küzdenek egy konzolért, mintha főrészvényesek lennének
Kifejezetten mulatságos, főleg az a része, hogy miért kéne bárkinek a döntését megmagyarázni és azzal vitatkozni? Nem az én pénzemet költi. Nem csak a nintendó cuccaival van így, van még pár cég, amelyiknek a termékéért komoly szájkaraték szoktak lenni.
Nekem van switchem, jó ideig az is marad, azt hiszem, hacsak nem tud valamivel megszólítani a Nintendo a Switch2 kapcsán, amit kétlek. Amiért én Steam decket vagy Asus-t veszek az pont a win11, mert ezek teljes értékű desktop pc-vé alakíthatóak a dokkolóval és akkor nem kell még egy desktop pc vagy valami egyszerűbb laptopot tartanom külön. Amennyit én játszok, arra elég lesz és az egyéb munkákra, otthoni adminisztrációra stb meg bőven elég az ereje mindegyiknek, de főleg a z2 extreme procisoknak. Ennyi az érvelésem, nekem ezek a szempontjaim, de nem más pénzét költöm
Azért figyelgetem a switch vonalat, volt pár jó gáma a switchre, de most már ritkán kerül elő, inkább csak porfogó. Ami továbbra is a gondolatom, hogy a nintendo csak úgy simán elenged 100 millió feletti játékost csak úgy? A régi switchre gondolok. Még nagyon nagyon sok év, mire a switch tulajok száma annyira lecsökken, hogy üzletileg már nem éri meg velük foglalkozni, de akkor addig mi lesz? Ki akarja kényszeríteni a váltást a Nintendo? Annak nem biztos, hogy jó vége lesz, úgy ahogy elképzelik esetleg. Lásd a PS5 - PS4 helyzet, a sonyi is csak vergődik, mert nem meri elengedi a még mindig sok sok tízmillió PS4/PS4pro konzol tulajt.
-
Gomez86
őstag
Próbáltam óvatosan jelezni hogy van szerintem relevanciája, de egyén szinten és nem verseny szinten. Nyilván a Switch sikeresebb, ezt csak az vitatja aki nem tud számolni.
De egyénként dönthet úgy az ember hogy egyiket vagy a másikat veszi mert (azt gondolja hogy) neki az lesz jobb.
-
Persze. Én azért vette meg, mert ezen a TotK és a BotW röccenés nélkül, betonstabilan fut.
Az új MKW nem lett nagy előrelépés a 8-hoz képest, de idővel ebbe is több tartalom kerül majd. A MK8 4 fős osztott képernyőn visszavett textúrákkal is be beszaggatot, a MKW stabil. -
khron78
őstag
Én azt nem értem, hogy ez a Mario Kart pl. mi újat tud mutatni? Kb. úgy néz ki, mint a Switch verzió. Aki megvette ezt a konzolt, az el tudná mondani, hogy miért döntött így? A Wii U nagy ugrás volt, de a Switch 1-2 szerintem már csak a sokadik rókabőr.
-
PTM
aktív tag
Nem érzem a relevanciáját ennek a Steam Deck-kel kapcsolatos elmélkedésnek. Nyilván vegye mindenki a neki megfelelőbbet, ugyanakkor a számok már beszéltek. A Switch 2-ből három nap alatt adtak el annyit, mint a Steam Deckből három év alatt.
-
VoltanIgor
aktív tag
Most itt egy szimpla konzol generációváltást hasonlítasz egy anno a semmiből megjelent pc-s handheldhez, érezheted, hogy nem teljesen áll meg a dolog.
De ja, ha azt nézzük, hogy valaki a zéróról kezdi az egészet, akkor persze preferencia kérdése a dolog.
Az is kérdés persze, hogy mennyire általános a több százas library egy Switch1-ről kettőre váltó embernél, és mennyire jellemző ez egy Steam Deck tulajnál.
-
-
bmakszim
őstag
válasz
VoltanIgor #92 üzenetére
Az lehet, cserébe viszont a Switch 2 mögött AZONNAL ott van a teljes Switch könyvtárad, adott esetben több száz, vagy ezer címmel, aminek a nagy része pöccre megy Switch 2-n.
Ez azért hatalmas előny - feltéve ha az ember alapból Switch gamer - én az vagyok, szóval ez az előny gyakorlatilag behozhatatlan.
Persze ha valaki nem játszik Switchen, akkor más a téma.
-
VoltanIgor
aktív tag
Az lehet, cserébe viszont a Deck mögött AZONNAL ott van a teljes Steam könyvtárad, adott esetben több száz, vagy ezer címmel, aminek a nagy része pöccre megy Decken.
Ez azért hatalmas előny - feltéve ha az ember alapból PC gamer - én az vagyok, szóval ez az előny gyakorlatilag behozhatatlan.
Persze ha valaki nem játszik PCn, vagy nincs Steam fiókja, akkor más a téma.
-
bmakszim
őstag
válasz
VoltanIgor #89 üzenetére
Jelenleg nincs másik handheld játékkonzol sem. Azt a fajta kényelmet, amit egy konzol tud, nem hozzák az Ally-szerű handheld pc-k (főleg a Windows nyűgjei miatt), talán csak a Steam Deck, de az nagyobb, nehezebb és gyengébb is.
-
válasz
Bogdán Máté #41 üzenetére
A leírásod alapján kedvet kaptam kipróbálni. Ugyanazt érzem, amit Te. Több évnyi PS1, XO, és PC nyúzás után úgy érzem, hogy a grafika fejlődik, a többi terület viszont lemarad. Valamelyik nap gamepass-be gyúrt Golden Eye-t kezdtem el tolni, annak idején még N64-et béreltem ki érte egy hétvégére, micsoda idők voltak!
-
VoltanIgor
aktív tag
Véleményem szerint a Nintendónak egyetlen - na jó, kettő - ütőkártyája van. Az egyik az, hogy a saját gyártású játékai mind nagyon nagyon keményen össze vannak rakva, tele vannak jó ötletekkel, kreativitással, és nagyon élvezetesek tudnak lenni (csomót próbáltam emun és tényleg jók, Zelda, Mario World, Luigi´s Mansion, mind zseniális.)
Ezen felül pedig van egy elég vastag fanatikus rajongótábora, ha a világon Japánon kívül mindenki letojná a Nintendót, az a piac egyedül is el tudná tartani bőven, ott az újszülöttek is Nintendóval jönnek világra. És persze máshol is van egy réteg, aki meg is dugná Mariót ha tehetné.
Ez a két, nagyon erős ütőkártyája van, az összes többi az mind vagy gyenge, vagy konkrétan ellenszenves - a hardver ereje, árképzés, leértékelések hiánya (még a nem túl bőkezű Sony-hoz képest is nevetséges), online szolgáltatások szintje, kiegészítők árai, örökkön tartó exkluzív rabság, stb. stb.
De a fenti két faktor miatt mindezt megteheti, sőt, sokan még ünneplik is érte.
-
válasz
Döglött Róka #87 üzenetére
De hajszárítón még(!) nem lehet
DOOM-otMarioKart-ot futtatni -
.LnB
titán
válasz
ggbuffon1897 #79 üzenetére
Egy csomó dologgal egyetértek amit írsz. Nekem 3x volt Switch-em. Mindig végigjátszottam rajta amit akartam, aztán elég hamar elfelejtődött, és csak állt, porosodott a PS5 és a Series X mellett. És el lett adva. (Aztán a PS5 is, majd a Series X is mostanra)
A Switch egy drága, és gyenge (mármint a hw) szórakozás.Még sem gondolok rá negatívan. Mert láttam, hogy milyen az, amikor a Switch igazán működik, az amire valóban kitalálták. Amikor hárman Mario Kart-oztunk például esténként. Amikor a család leült, és együtt játszott aranyos játékokkal. A Switch egy casual, családi konzol.
Van aki azt mondja, hogy a Switch csak másodlagos konzolként működik. Dehogy is. Mi, akik kicsit is foglalkozunk a játékokkal, akik már esetleg tudják, hogy mi a felbontás, és fps, azok ezt gondolják. De mi egy iszonyat ici-pici része vagyunk a játékiparnak. Hiába vagyunk jól informáltak, és tudatosak. A gaming piac borzasztó nagy részét a casual réteg teszi ki (a tudatlanok). A gyerekes családok, vagy sima átlagemberek, akik alkalmi játékosok. És nekik bőven elég a Switch.
Elég megnézni a Switch eladási számokat, a Nintendo játékok eladási számait. Ott áll feketén-fehéren. -
evoken
csendes tag
válasz
Én rühellem a mobiljátékokat, viszont a Switch remek kis gép, de tény, hogy meg kell találnod rajta a játékaidat. A Metroidok pl jó kis dark-scifik, az említett open world Zeldák (az Elden Ring féle OW megközelitéssel, mindent magadnak kell kiismerned és felfedezned), csomó exkluziv jrpg is van a gépen, meg hát az ezerféle mario, nem egy olyan mint amiből az Astrobot is merítkezett. Szóval érdemes utánamenni. Viszont amit írtál is, hogy a többiekhez képest az infrastruktura döcög, gyakorlatilag nincsenek kedvezmények, ez gyengyusz. De pl ha használtpiacról veszed meg magadnak amit kell, ugy már azért jóval barátibb a dolog.
Ha a handheld mód nincs kihasználva vagy nem játszotok közösen asszonykával, és mellé nincs olyan exkluziv ami érdekel, akkor nem a ti gépetek.
-
válasz
Scarletiel #81 üzenetére
A HDR-t nem igen láttam, hogy működik rajt. Ez amúgy dokkolva rendben van?
-
Scarletiel
senior tag
válasz
Ez csak azért van, mert az exclusive címei sehol máshol nem elérhetőek, nem lesz később sem elérhető maximum emus mókolással. Mindezek mellé ezen exclusive címekre figyelnek hogy nagy többségében minőségi szórakozást nyújtsanak amit máshol nem kapsz meg. Az emberek többsége nem azért veszi a Nintendo konzolokat, hogy Cyberpunk-ozzon meg Red Dead 2-vel csapassa. Arra ott van 100 másik lehetőség amik jobban is tudják ezt csinálni. Nem azt mondom, hogy nincs olyan aki ezért veszi, de az szerintem max akkor választja erre a Switch konzolokat, ha az exclusive címek is érdeklik.
Ezzel tud mindent "bocsánatos" bűnként kezelni a Nintendo. Mert amit sokan felrónak az mind igaz. Nincs gamepass szerű szolgáltatás, Nincs PS+ szerű ingyen játék osztogatás. Nincs rendes game cataloge. Nincs normális eshop. Gyenge a hardver stb. -
Farkassacred
őstag
válasz
Nézz rá a két Zeldára, szerintem újraírod magadban amit addig gondoltál a játékokról.
Viszont maga a masina még szerintem is early. Pár játékot én legalábbis még mindenképp kivárok, de lehet hogy egy oled verziót is. -
ggbuffon1897
őstag
Nalunk a switchet vettem az asszonynak 4 eve, kb ha 30 ora uzemido van benne, azis ilyen doctor mario (eletembe nem hallottam rola elotte) tetris szeru game. Nalunk nem h masodlagos de meg 3adlagos funkciot se tolt be a PC es Box mellett, gyak bekapcsolva sincs, dokkolon kb 1x jart, porosodik(na) ha nem lenne tokban.
En a magam reszerol raprobaltam mar tobbszor is, de bevallom fogalmam nincs mit eszik rajta a nep. (Valszeg azt amit a mobiljatekokon) Dragak a jatekok, a tobb eves cimek is irrealisan azok, az elofizeteses rendszeruk szart se er mar bocsanat, nincsenek learazasaik meg a gagyi szarokra sem, a shopjuk meg egy atlathatatlan foshalmaz.
Egyszeruen szolgaltatasok szintjen (ami a mai vilagban fontos meg se kozeliti a sonyt, a gamepassrol nem is beszelve.
En nagyon csodalkozom de tenyleg, h ez igy eletkepes dolog 2025ben.
Ez nem maganak a konzolnak, inkabb a nintendonak a kritikaja, mielott vki belem áll.
-
hombre[EU]
veterán
két negatívumot találtam eddig: joycon, amit mihamarabb szeretnék lecserélni valami hori pro-ra...illetve az lcd azért nem igazán elegáns így 2025-ben (fōleg hdr-hez),amikor már a mikrón is oled van.
egyébként egy switch1 hardware/software upgrade,ami simán megéri az árkülönbözetet. az ingyenes peccsekért pedig jár a puszi : ) -
Kisgépkezelő
senior tag
Láttam én már a botw előtt több mint 20 évvel is olyan játékot, ahol le lehetett gurítani valamit egy lejtőn, esetleg odébb lehetett lökni, vagy neadjisten egy bomba lökéshulláma lökte odébb. Úgy 95 körül még lepottyant volna az állam, de 2017-ben nem igazán értettem, hogy ez mitől akkora wasistdas.
-
evoken
csendes tag
"Itt is idetalált pár hater egyből mert azt gondolják egy Zelda vagy egy Marió az csupán ugribugri színes szagos aztán közben [insert zelda és mario istenités]" Mit mostam egybe mivel? Ez a szöveg, ennyi. Elötte PS ekézés, utána megint más téma. De biztosan az én szövegértésemmel van a gond. Szerintem kicsit tulpörgöd a dolgokat, ebben a topikban senki nem irt semmilyen hater dolgot.
-
hokuszla
senior tag
seiko óra - kvarc gépek - atari 2600 - c64 - pc - switch2
hazatértem menyus -
Látod ez egy nagy probléma ebben az országban amit képviselsz.
Nintendoriodozol másokat, aki pozitívan írja le a véleményét, a cikíró túl elfogult, az nem lehet hogy neki tetszik a gép, a nintendroidozott kollegának bejön a Nintendo.
Lehetetlen hogy ez őszinte vélemény... aztán persze te akarsz lenni a pártatlan..
Vannak hibái ,hát persze, ez a cikkben is benne van mindenki látja hogy lehetne ennél sokkal jobb is. De miért ne lehetne a pozitív dolgokról beszélni vele kapcsolatban?
Értelmezési problémád van sajnos.
Nem azt írtam, hogy az hater, aki ezt látja a játékban hogy színes és szagos,( gyerekes?)hanem hogy aki hater az csak ezt látja. Értelmezd a különbséget... .
Amit leírtam az meg számomra tény, és amit olvastál egy vélemény saját szemszögemből vagy a cikkíró szemszögéből vagy Bogdán Maté szemszögéből, nincs arra szükség hogy te engem vagy másokat fékezzgess ha tetszik a Switch .
Írd le a véleményed, bármit is képvisel, ne az enyémet változtasd meg. Pont. -
evoken
csendes tag
válasz
Scarletiel #61 üzenetére
Hogyne menne a sértődöttség.
Elég megnézni a legfrissebb, b. nevü user kommentjét: hater vagy ha megállapitod, hogy szines szagos grafikája van a Nintendo játékoknak. Senki nem mondta, hogy ez probléma, sőt, csak egyszerűen igy van. Vagy az, hogy "igy meg ugy szar a többi gép, semmi játék nincs rájuk, porosodik", stb.
Senki egy szóval nem vitatta, hogy ne lennének tele ötlettel, ne lennének jók a N játékai. De valamiért ezt bizonygatni kell. Mi ez ha nem hiperventillálás?
A Xenoblade és a Fire Emblem first party cimek? Nem ismerem ennyire a N felhozatalt.
-
Scarletiel
senior tag
Csatlakozok. PC mellett a PS5 csak azért van a háztartásban hogy asszony tudjon rajta játszani én meg tudjak a PC-n gamelni. Mikor volt Nintendo, akkor 80% Switch volt a PC meg kb csak szörfözésre volt használva tehát akkor épp az volt az elsődleges platform. Nálam mondjuk eléggé hullámokban jön, hogy épp min van kedvem játszani és türelmetlenségem miatt gyakran cserélem a holmim ami sajnos nem pénztárcabarát. Ellenben a PS5-re jött vagy 10 konzol exclusive játék kb aminek 90%-a már PC-n is elérhető. Ha lenne Gran Turismo PC-n akkor azt is innen nyomnám és teljesen felesleges lenne számomra a PS5. Nintendo címek viszont soha az életben nem jönnek PC-re (Sajnos) így az fixen kell. Többek között ezért is lett eladva tegnap a SteamDeck a türelmetlenségem mellett, mert ami azon megy, az fut PC-n is, Switch 2 játékok viszont nem futnak rajta.
Viszont én sosem tudtam úgy tekinteni a Switch-re, hogy majd ezen nyomjam a legújabb God of War-t vagy Cod-ot, vagy majd Marvel Rivals-ozok rajta, netán Doom-ozok. Szerintem nem erről szól, ez csak egy bónusz számomra ha nagyon azon akarom, akkor megvehetem oda is. -
Wesder
titán
Jó, hát ezen nem fogunk összeveszni.
Multi címen multiplatform, vagy multiplayer címet értesz? Ha multiplatform, akkor a Switch bizony egy másodkonzol, mert 3rdparty tartalmat nem azon fogyasztod.Nekem azzal sincsen bajom ha a legrosszabb verzióval megelékszik az ember a 3rdparty játékok terén és Switchre veszi őket. Maximum nem tartom logikusnak, de ez csak én vagyok.
-
Nem értek ezzel egyet.Nálam semmi nem volt annyira másodkonzol 30 év alatt,mint a Playstation 5 jelenleg. Nem is értem miért tartom már. megszokásból. Szerintem egy éve nem húztam be rá az előfizetéshez kapcsolódó játékokat sem. Pár hónapja beugrottama topikba hogy javasoljanak pár címet , meg vettem 3 -at ekedztem belőle, de már vagy játszottam az előző részével és nem mutatott semmi újdonságot vagy pedig nem fogott meg.
Nekem ha konzol, akkor jelenleg a Switch, ha pedig multicím akkor PC. -
Wesder
titán
Nincs baj a Switchel azon kívül hogy másodkonzol szerepét nem sikerült leküzdenie, nyilván azért mert egy kézikonzol. Továbbra is az egyetlen értelmes content rajta az lesz amit Nintendo kiad, mert 3rdparty-t továbbra sem hiszem hogy ezen kéne játszani ha az embernek van más is otthon.
Persze akinek csak ez van otthon az jogosan csapkodhatja a seggét a földhöz hogy van rá Cyberpunk.
Ez nem feltétlen negatív kritika, mert handheld eszközök között jó a teljesítménye ár/érték arányban.
-
Köszi szépen a rekordgyorsan kiadott, nagyon magas minőségű leírást és bemutatót.
Remek gép és remek cikk. -
válasz
Nagyon jól összefoglaltad , ugyan ez nálam is.
A ps5 is itt porosodik, szerintem a legroszabb generáció amióta Playstation létezik. Pár darab olyan játék jött ki rá eddig, ami kicsit is különbözik az eddigiektől vagy nem találom meg Pc-n .
Itt is idetalált pár hater egyből mert azt gondolják egy Zelda vagy egy Marió az csupán ugribugri színes szagos aztán közben basszus Zeldában van fizika, Marióban van egy halom kreativítás alig lehet letenni.Playstationon az év játéka az Astrobot lett szerintem ami nagyon közel áll a Nintendo világához , tele van fantáziával és ötlettel. Ja, kapott a Sony felhasználó réteg egy kis ízelítőt a Nintendo sikerességéneka titkából.
Az mellett szerintem az hogy ezt hanyattfekve egy kanapén játszok, miközben a párom Tv-t néz mellettem, a legkkirályabb dolog .
200 K pedig a mai világban nem sok érte. 330 k egy új Ps5 500 K egy Iphone... ne vicceljünk már. -
Busterftw
nagyúr
Ugy latszik, sikeres volt a rajt.
"#NintendoSwitch2 has sold over 3.5 million units worldwide in its first four days, becoming the fastest-selling Nintendo hardware ever globally." -
Scarletiel
senior tag
Nem hiperventillál it senki szerintem. Én legalábbis biztos nem. Nekem sem tetszik a Nintendo politikája, hozzáállása a gamerek felé, ahogy a Switch 2-ben sem tetszik 1-2 dolog, mint a fizetős gamechat, a hall effectes analog hiánya, a gyorstöltés hiánya, az akku idő és a játékok árai illetve a nagy leárazások hiánya.
Ezzel együtt elvitathatatlan, hogy a játékok amiket kiadnak first party címként azok nagyon is ott vannak.
Szerintem nem gyerekes a kínálatuk, lehet a grafika és art style az mesés meg elnagyolt vagy éppen animés, ettől függetlenül pont élvezhető gyerekek által és felnőttek által egyaránt.
Pár példa:
Mario Odyssey: Gyerek el tud vele lenni mert aranyos meg márió. Goofy benne a "gyilkolászás" Felnőtt el tud benne lenni, mert ezer meg egy titkos helyen vannak csillagok amikhez kell kicsit gondolkodni.
Xenoblade Chronicles: Szerintem ha valaki játszott vele, nem épp vidám dolgok történnek benne mint fő cselekmény. Persze vannak benne humoros részek is de alapjában nem egy szivárvány cukor történet ahol mindenki boldog és babadalokat énekelnek egymásnak.
Zelda: Ennél a címnél sem érzem azt, hogy feltétlen az ovodás kisgyerek lenne a célközönség, ugyan nem játszottam vele pár óránál többet, de ez sem egy vidám gumimaci világban játszódik és a puzzle-k eléggé elgondolkodtattak még engem is.
Fire Emblem: Itt se hiszem, hogy gyerekeknek szólna a történet, mert harc közben rendesen meg tudnak halni a karaktereid és ha nem pörgetsz vissza időt, van mikor áldozatokat hozol. A történet sem gyerekesebb mint a nagy felnőtt drámákban.
Persze vannak címek amik tökéletesek kicsiknek is mint a Kirby, a Yoshis crafted world stb, de zöme a játékoknak pont olyan amit vagy mindkét fél tud élvezni vagy nagyobbaknak szól már, hogy teljesen megértse a történetet meg hátterét a játékoknak. Annyi, hogy nem fotorealisztikus grafikával meg 800 liter vér/másodperccel van megáldva amitől menő macsó felnőtt játékként lehetne instant kezelni. -
evoken
csendes tag
válasz
Scarletiel #56 üzenetére
"multiplatform címek mindegyike"
Már arra gondolsz, hogy idén valamikor megjelenik a 21-es Cyberpunk és a 22-es Elden Ring PS4 performance-szal?
Kicsit túl erős az a hiperventillálás ami folyik, senki nem bántja a Switchet. Egyszerűen a 2-es gép felemás, jelen formájában ne rohanjon a nagytöbbség beruházni rá mert tök felesleges, nem A Tökéletes Konzol, ahogyan sokan látják/láttatni akarják. Van egy józan kritika vele kapcsolatban, és kész. Ettől még biztosan egy szuper gép lesz belőle idővel, én azt látom, hogy ez az általános közvélekedés.
Leszámítva a Metroidot mondjuk tényleg gyerekesek a Nintendo címek.
Dehát bevallottan családbarát politikát folytatnak, mi ezzel a gond?
-
kilua
senior tag
Ha már multiplatform játékok kompatibilitása a switch 2n jobb a cyberpunk mint steam decken.
A valóság: új játékbejelentések nagy része esetén hiányzik a switch 2 (pl persona 4 remake, vagy game freak új játéka) Lehet hogy Nintendo directen szeretnék bejelenteni sokak szerint.
Nekem még hiányoznak a genshin és sok hasonló kínai játék ami van switchen kívül mindenre (pc, ps5 újabban xbox de még mobilra is) ha azok jönnek akkor veszek addig nem.
-
Scarletiel
senior tag
Amúgy személyes meglátás ugyan, de szerintem a többség azért fujjogja a Nintendo konzoljait főleg a Switch era óta, mert epekedve vágyna egy olyan konzolra, ahol egyszerre lenne jelen a multiplatform címek mindegyike (a handheld opciók közül a legjobb minőségben és fps-el) és a Nintendo címekkel egyszerre. És mikor kiderül, hogy a konzol az exclusive címekre fókuszál és mellette tudja futtatni a multiplatform címek egy részét azt is kétségesen, akkor összetörik minden.
Azt a részét amikor felhozzák a konzol gyengeségét, vagy, hogy még mindig nem képesek hall effectes analogot használni vagy azt, hogy fizetős egy discord féle szolgáltatás na azt megértem illetve az efajta felróvásokat teljesen el tudom fogadni.
Ezzel együtt valahogy mindig az jön le, hogy a fujjogók többsége szerint a Nintendo címek gyerekesek, gagyik és még a kölök is unja, meg szar mert nem megy az AC shadows rajta rendesen. Viszont akkor miért várják ezt a konzolt vagy miért sírnak miatta mikor van vagy 10 másik handheld a piacon ami erősebb, és pont a multiplatform címekre van kihegyezve. Ezt sose fogom megérteni. -
evoken
csendes tag
Ja, évekkel késöbb valahogyan kiszenvedik a multiplatform cimeket, nagy csoda.
Van ott butitás bőven, sokszor... Ennyi erővel a mostani kisebb Xbox is egy mágia gép. Majd ha olyan léptékről beszélünk amit base PS4en csinált a Naughty Dog vagy a Sucker Punch, nem pedig 20 poligonos chibi karaktereket kell mozgatni tenyérnyi területen, akkor már nem biztos hogy megéri várni az èvi 3-5 Nintendo AAA-t.
-
Baltazár123
őstag
Én inkább arra leszek kíváncsi, hogy a switch1 sikere után, hogyan fogják kezelni a helyzetet. A PS5 is tulajdonképpen a foglya a PS4 sikerének. Megtehetik persze, hogy nem adnak ki játékokat az előző genre, de sok tízmillió játékosnak most még csak az van és még sokáig is az lesz csak.
Pl ott switch1 nekem, amire nekem kell, ami játékok maradtak használatban, ahhoz nem kell switch2. Pl családi party játékokat toljuk, megvan az összes. Egyiknek se kell switch2 hardver és ha a nintendo rákényszerít, mert csak arra adja ki, akkor nem veszem meg és ilyen egyszerű.
Valamikor lehet, hogy lesz switch2 még így is, nem állítom, hogy soha, de a gyerekek már unják, nekik túl gyerekes én meg amit szerettem volna a nintendo világából, azt kipróbáltam. Elég is volt, de ha valamivel meg tud majd lepni a switch2, akkor nyitott vagyok. Aki fan, az meg megveszi, nem kérdés, arra költi a pénzét, amire akarja.Azért egy steam deck vagy asus kézikonzol, amit teljes értékű asztali PC-nek is lehet használni, összességében lehet, hogy jobb ár/érték arányú választás. Bármilyen meglepő sokaknak, de nem csak játszik az ember a gépen és bőven elég mondjuk egy asus ereje az alap dolgokhoz (levélírás, böngészés, nyomtatás, szkennelés, adó kiszámolás excelben stb, ilyesmik) és akkor nem kell az asztali gépet se tartani külön, egyben letudva minden igény.
-
evoken
csendes tag
válasz
Farkassacred #50 üzenetére
Voice acting? Mocap? Sokkal durvább grafika? Nem véletlenül drágulnak és nő meg a fejlesztési idejük egyre jobban ezeknek a játékoknak... Azt meg ugye nem kell mondanom, hogy ez nem Sony sajátosság.
Konkrétan a Totk még kimaradt, de a BotWból azért rendesen copypasteltek, nem a nulláról irták meg, technikailag tul sokat nem kellett rajta dolgozni (nyilván ahhoz képest). Igy volt 6 év, na akkor technikailag annál masszivabb cimnél mi mehet...
Én a futoszalag mario és egyéb cimekre gondoltam egyébként. Kreativak, tele vannak ötletekkel, de csomo munkát megsporolhatnak a kisebb technikai igény miatt. A 90-es években is sokkal sûrûbben jöttek a legnagyobb nevek, nem véletlenül. Ahogy az sem véletlen, hogy ez az idő miért tövekedett egyre jobban. Egy Last of Us 2-t base PS4-re ugy leoptimalizálni, hááát nem tudom mikor ütközött utoljára a Nintendo ilyen problémába.És azt azért hozzá kell tenni, hogy az első Switchnél valamit nagyon elkapott a N, valoszinûleg modositottak bizonyos terveken évekkel korábban, a WiiU kapcsán pl, mert csucs first party cimekkel voltak betárazva az elejétől fogva. Ne mondja nekem senki, hogy 100%ig tudatos volt egy Breath of the Wild-dal DAY 1 kijönni, majd ugyanabban az évben egy Mario Odyssey... Nem mondom, hogy szerencse, mert a WiiU csunyán elvágták mintha soha nem létezett volna, és abban is biztos vagyok, hogy a Switch 2nél már nem lesz ilyen.
-
Sinesol
veterán
Sz.arrá optimalizáltak azok a Nintendo AAA cimek, amikben nyilvánvalóan több munka van, mint a crossplatform Sony/box/pc cimekben. Még a crossplatform switch cimekben is iszonyat mennyiségű optimalizálás van, több modern cimet szinte csodának tartanak, hogy folyékony gameplay-el elmegy egy ősrégi switch 1 hardveren. Btw én még emlékszem milyen csoda gamek voltak PS2/PS3 korszakban, évek kellettek mire a pc oda jutott, az alapján elég nevetséges, amire a PS5 hardvere képes manapság.
Az lett a baj, mint a droid esetében, aminek sokféle arm rendszeren kell futnia, igy semmire sem optimalizalnak tulságosan, konzol esetében pedig sok féle dx12 kompatibilis hardver van, az api is szinte ugyanaz, a dx12 alig különbözik a konzol apiktól, igy irnak egy általános verziót, ami igazabol semmire nincs optimalizálva különösebben. Szóval az évekkel korábban beharangozott nagy könnyites, hogy könyebb lesz a portolás, fejlesztés, azt hozta magával, hogy nagyon erősen nem optimalizálnak semmire.
Gondolom a sok bugot, beta verzios gamet is ez a dolog hozza magával, mert alapos optimalizációnál szerintem nem eshetnének meg olyan botrányos game launch-ok, mint manapság. -
evoken
csendes tag
válasz
Bogdán Máté #49 üzenetére
A Switch egy remek gép, remek játékokkal, nem hiszem, hogy ennnek az ellenkezője lett volna állitva.
Épp fentebb ment a penis méregetés, hogy melyikre adtak el több játékot, amiben egyébkènt azért is vezethet a Switch (ami meg amugy nem tökmindegy, vagy valaki esetleg Nintendo részvényes?
) mert anno az xbox felfuttatta az indie játékokat. Jaaa, hogy az nem Nintendo találmány?
Have fun! Én éppen a Metroid Dread utolsó kis eldugott zugaiba probálok bejutni.
-
Bogdán Máté
csendes tag
Ahogy írtam, a 90es évek elejétől minden gyártótól volt 2-3 különböző (generációba tartozó) gépem, mindet imádtam és ma is bármikor ugyanúgy leülök egy PS vagy Xbox elé is játszani, ha ismerősnél úgy alakul, fanboysággal nem lehet vádolni.
Arra próbáltam reflektálni, hogy elkeserítő az, hogy gépet (tökmindegy melyik gyártóé), játékot és az azt megvásárlókat pusztán azért lenézünk, mert van annál a gépnél/játéknál technikailag jobb (akár sokkal jobb), és már rég nem a játékélmény van a középpontban sokaknál, hanem a teraflops-ok, felbontás és fps szám. Mintha csak az lenne a jó mozifilm, aminek legalább a jelenetek 90%-ában van CGI, minden más meg szar.
Ilyen viszonyok közt azért jó látni, hogy a "hardcore" gamerek értetlenkedve nézik végig 1-1 ezzel szembemenő cég vagy éppen indie játékfejlesztő sikerét, szóval nem teljesen reménytelen a helyzetÉn a magam részéről kiírtam magamból, amit akartam, megyek kiválóan szórakozni az elavult vasammal
-
Wesder
titán
válasz
Armagedown #47 üzenetére
Ez egy ~PS4 Pro a kezedben. Nem olyan rossz az.
-
Armagedown
őstag
"az új Nintendo-gép képességei a gyakorlatban valahol a PS4 és a PS4 Pro között vannak."
Teljesen ledöbbentem, hogy mekkora teljesítményt kap a vásárló a pénzéért. 😐
Egy 12 éves konzol teljesítményét sem éri el, jól lehúzzák a Nintendo fanokat. -
evoken
csendes tag
válasz
Jajj, ez már kezd átfordulni Nintendroidkodásba. Van amit meg mások fejlesztettek ki (Sega, Sony, Micro), amik hozzáadtak az iparhoz (online szolgáltatások, hardware, kiegészítők és egyebek terén) amit meg vagy átvett a Nintendo vagy majd át fog, mert annyira le van maradva, de idővel majd ők is meg kell hogy hallják az idők szavát. De nincs is ezzel baj, csak ne csináljunk már úgy mintha minden tőlük eredne, és ők lennének az istenek.
-
Sinesol
veterán
Igen, ez a lista, amit kolléga linkelt és ami azért 5 év alatt elég harmatos, na és ennek is csak kis része AAA cím. Mig mondjuk a Nintendo-nál évente jön 3-5 nagy cim és rengeteg kisebb..
A 99% pedig miért is tulzás? Még jóindulatú is voltam, tekintve, hogy a több ezer PS5-ön játszható játék közül a listában lévő 75 jött csak kifejezetten PS5-re és azoknak is csak töredéke igazi AAA cim, ami kihasználja a konzol képeségeit.
-
Bogdán Máté
csendes tag
32+ éve játszom, a Sega Game Geartől indulva volt MegaDrive 2, SNES, N64, PlayStation, Dreamcast, PS2, Xbox 360, One-om is az évtizedek alatt. A maga idejében tapasztaltam meg a Dune 2-t, Mortal Kombatot, Street Fightert, Zeldákat, Mariokat, Gran Turismokat, Metal Geareket, Gears-eket, Pro Evo Soccereket és Fifákat, és még sorolhatnám.
Kb. 4 éve adtam el az Xbox One-t, egyszerűen elegem lett a futószalagon szállított Forzákból, CoD-okból, Fifákból, stb. Másról se szólt már onnantól a gaming.
Végigjárva ezen az úton elszomorított és a mai napig elszomorít, hogy a videojáték szcénában a kizárólagos mérce a felbontás és az fps szám lett. Mintha ezektől válna jóvá vagy rosszá egy játék. Megvan valakinek az első Starfox még? A maga idejében technikai csoda volt, kb. 15 fps-el, crt tv-k felbontásával. Mégis az állunkat kerestük a földön, mikor először megláttuk.
Első PlayStationnel technikai értelemben felmosta a padlót az N64, akkor mégsem a nyers erő és a látványvilág döntötte el a generációt.
PS2 a generációja leggyengébb vasa volt, GC és Xbox is oda-vissza pofánverte, mégis a legsikeresebb konzol lett ever. Akkor még a játékélmény és a kreativitás döntött, az igazán fasza új IP, pont leszarta mindenki még a poligonszámot is.4 éve a One helyére jött a Switch és soha jobb döntést nem hoztam még gaming terén. A Nintendonak a kisujjában több kreativitás van, mint a többi gyártónak összesen. (Nem csakanapság: N64 hozta az analóg kart és a Rumble Pack-et hirtelen a Sony kijött a DualShock-kal, már maga a PlayStation is csak egy SNES cd meghajtónak indult... Kijött a mozgásérzékelés a Wii-vel, hirtelen lett Kinect meg PS Move. Sikeres lett a Switch, megjelent 3-4 handheld gép még a piacon. Bevált a giro, Sony beépítette. Az egész ipar csak fut az N után)
Felnőtt embereknek is reális alternatíva a hibrid megoldás. Nekem család munka mellett alig van időm leülni a TV elé játszani, de on the go és ágyban alvás előtt, stb. hirtelen újra lett időm a hobbimra. De ugyanúgy igény maradt a nagyképernyős élmény, amikor tehetem. Ezek a gépek mindkettőre megoldást kínálnak. Nyilván ez a sikerük titka.A Switch 2 els őnapos vétel volt. Bocs a hosszúra nyúlt comment miatt.
-
thrill
tag
válasz
Farkassacred #39 üzenetére
Nem vitázunk, csak próbáltam valamit megérteni, hátha rosszul tudom.
De pont a linkelt listák is igazolják, hogy a fenti 99%-os példa egy nagyon erős túlzás. A hülyeséget meg nem kellene terjeszteni, mert más meg utánanézés nélkül fogja ezt szajkózni. -
thrill
tag
Nem erre voltam kíváncsi, ezek azok, amik csakis PS5-re jöttek (mellesleg már ez is több mint egy tucat).
Az állítás viszont fentebb az volt, hogy a PS5-re megjelent játékok 99%-a megjelent PS4-re is (vagy nem jól értem) és ezért kevés az igazi "nextgen" játék PS5-re (amik még attól más platformra megjelenhettek - pl PC, Xbox).
-
PTM
aktív tag
Ez a lista ránézve rendben van:
PlayStation 5-only gamesVan még ilyen, az első két blokk passzolhat:
All PS5 Exclusives not on PS4 (list) -
Wesder
titán
Erős rivàlisnak nevezni a màsik két konzolgyàrtót, mert ők teljesen màs pàlyàn fociznak. A Nintendo élvezi monopól helyzetét a kézikonzolpiacon. Nintendo feladta az asztali konzol piacot, igazàból nagyon helyesen. Persze lehet mondani hogy "hibrid" mert hàt TV-re is lehet kötni, de ettől még nem lesz sajnos asztali konzol.
-
VoltanIgor
aktív tag
"Azt pedig vegkepp nem ertem, hogy egy sok sebböl verzö, erösen kompromisszumos pc-s handheld hogy lehet szimpatikusabb, mint a leginkabb jatek es jatekosközpontu kezikonzol. "
A mi? Azért ne már, a STEAM könyvtáram nagy része pöccintésre megy Steam Decken, a maradék pedig minimális piszkálás után, nagyon kevés cím van, ami nem megy egyálalán. Ezen kívül ma már teljesen jó streaming platform, PC-re, PS5-re is, emulátorok is ragyogóan mennek rajta. Nemhogy nem kompromisszumos, hanem épphogy az egyik legsokoldalúbb megoldás.
Kétségtelen, hogy minimálisan kell vele mókolni, attól függően, hogy mit szeretnél, de ez minden.
-
M@trixfan
addikt
“A kijelzö veri a korabbi modell oled kijelzöjet“ fanboy much?
Ne haragudj ha nem veszlek komolyan. Érdemben semmit sem tudsz mondani azokra pontokra amiket felsoroltam, iszonyat a Nintendo üzletpolitikája.
Van nagyjából 4-5 játék az egész platformon ami nem bugyuta, lehuzás árakkal, arrogáns üzletpolitikával. Nagyon játékosbarát. Lehet neked durva amit most mondok. Képzeld ha szeretném akkor vehetek PC-t is, akármilyen konzolt is , Rog Ally-t is és a Switch-et is. Na ezt Kapd ki!
Ez a release arra ment ki, hogy legyen hely az OLED Switch-nek és brutálisan árat emeljenek. Van elég elemzés a YouTube-on, tájékozódj! Amit kompromisszumos handheld-eknek hívsz azokon tökéletes retro gaming mehet, mehet a Steam könyvtár nagy része. Egy majdani nextgen Rog Ally-on pedig emulálva a Switch 2 legjava. -
Raysen623
addikt
A Switch eladási számai önmagukért beszélnek szerintem is. Ebben nem kételkedtem.
#28Sinesol: Aki ezt mondta neked, hogy nincs értelme megvenni, mert PS4-en ugyanazt kapja az nagyon nem tudja mit beszél. Az egy dolog, hogy azon címek, melyek PS4-re is megjelennek, külön meg vannak fejlesztve PS5-re is, tehát letöltéskor eldöntheted melyikkel akarsz játszani. A két verzió nem csak grafikában fog nagyon különbözni, ezt elárulom neked. Töltési idők sokkal rövidebbek, patch pedig nem érv, mert volt PS4-en is, meg PC-n is van. Ez nem platformfüggő. Már a PS4 esetén is indoknak hozták fel, hogy nem verte a PC-s hardvert, de még a PS3 sem verte és így tovább. A gyengébb középkategória sem állja meg a helyét ha az ár értéket nézzük: amíg egy VGA árából veszek ilyen konzolt, ami ekkora kényelmet nyújt és szép a grafika is, addig felesleges a PC vs konzolt hasonlítgatni. Ha 1,5-2,5 millába kerülne egy konzol, akkor az is sokkal jobb grafikát hozhatna, csak épp eladhatatlan lenne. Ez nem érv konzolvásárláskor.
-
Sinesol
veterán
válasz
Raysen623 #25 üzenetére
Sok ilyen video keringett tavaly, ebben is nagyjabol ugyanazt emlegik, plusz igy beleporgetve azert durva a töltesi idös összehasonlitas, hogy 20 eve mar egy perce jatszottal, ma meg meg mindig csak tölt. Ezt egy PC is tudja.
Pedig nagysagrendekkel erösebb a mai hardver. -
Sinesol
veterán
válasz
Raysen623 #25 üzenetére
Nem a kompatibilitassal van a gond, hanem az, hogy alig van nextgen cim, amire tenyleg azt lehet mondani, hogy PS5 jatek. Az a 3700 cim 99% -ban PS4 cim.
Azert temetik, mert nincs ertelme megvenni, nem ad többet, mint a PS4, ott is megvan a jatekok 99.99%a. Uj konzolt nem azert veszel, mert az elozo gent szepen futtatja, hanem azert, mert nect gen jatekokkal akarsz jatszani. Plusz ugye felrojak azt is, hogy ugyanugy teleitgetsz ott is, bugok, patchrk vannak, ugyanugy töltökepernyök, nem az van, mint regen, hogy bedobod a lemezt aztan instant play. Na es vegül, de nem utolsosorban: regi konzolok olyan szintet hoztak, ami akar evekig verte a pc-t, ma meg mar megjeleneskor is csak kb egy gyengebb közepkategorias pc szintet tudnak.
Gomez86:Nem vagyok hivö, egyszeruen csak gyenge a steamdeck, plusz is optimalizalnak ra, csodak pedig nincsenek. Plusz egyreszt a pc-s gamek nagy resze nem is tul jo kis kijelzön eger nelkül, masreszt jatekelmeny szempontjabol is csak keves van Nintendo exkluziv szinten. Na meg az is erös indok, hogy ott a pc, minek nekem egy joval gyengebb hardver bohockodni, amin ugyanazok a gamek mennek?
-
Gomez86
őstag
"Azt pedig vegkepp nem ertem, hogy egy sok sebböl verzö, erösen kompromisszumos pc-s handheld hogy lehet szimpatikusabb, mint a leginkabb jatek es jatekosközpontu kezikonzol. Dehat kinek a papne, kinek a paplan."
Ha tényleg érdekel elmondom nekem miért lett steamdeck SW1 helyett, és amennyire tudom Öcsémnek miért lett switche Steamdeck helyett.
Azért olvastam el ezt a cikket is a switchről, mert érdekel hogy hol tartanak ők, hogy milyen lehet ezt használni. Nem zárom ki hogy egyszer majd veszek egyet. De így hogy van steamdeck-em (és így azzal több éves tapasztalatom) jó esély van rá hogy majd steamdeck 2-t veszek OLED kijelzővel.
Ha hívő vagy mint redditen rengetegen, akkor hallelújah, és minden szent áldja meg Mario-t, és teljesen igazad van, és kicsit irigyellek is.
-
cucka
addikt
válasz
Raysen623 #25 üzenetére
A megjelent játékok száma nem igazán mérvadó, inkább a piacméret és az eladott konzolok száma, amiből következtetést lehet levonni.
Ebben a Nintendo a király, konkrétan eladások alapján a switch a második legnépszerűbb konzol valaha (a ps2 után). Másfélszer annyit adtak el belőle, mint a jelenlegi PS és Xbox generációból összesen.
És ne feledd, Nintendonál nincs olyan, hogy havi pár fityingért bármivel játszhatsz. Meg olyan se hogy a pár éves játékokat két fillérért utánad dobálják. Szóval ha én most pénzt akarnék keresni játékfejlesztéssel, tuti biztos, hogy a Switch lenne a nyerő. (A mobil után nyilván, az más liga)
-
Raysen623
addikt
Nem néztem el semmit, mert összevontam a két Switch generációt. PS oldalon pedig a visszafelé kompatibilitás miatt sem volt egy határozott vonal húzva, de egyébként 12k PS4-re és 3700 körül a PS5-ös címek, pont a kompatibilitás miatt. Ha Sony azt mondta volna nincs több PS4 cím, csak PS5, akkor meg az lenne a baj. Aki emiatt temeti a PS5-öt az véleményem szerint nincs tisztában dolgokkal.
#6Alexios: Nem állítottam mást.
#8Neurotoxin: Engem sem érdekel számszerűen igazán, mégis érvként elhangzott. Egyébként egyet értek az általad leírtakkal.
-
Sinesol
veterán
válasz
Felesbandi #12 üzenetére
Nem hinnem, hogy PC-seket gyözködni kellene, mivel altalaban PC mellé vesznek sokan, barati/ ismerösi körben legalabbis igy van. PS4/Box meg nincs, mert ami arra jön ki ertelmes dolog, az megvan PC-n is joval jobb minösegben.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
M@trixfan #18 üzenetére
Ha az exkluzivok nem annyira mozgatnak es elsosorban handheld kell, erdemes jo alaposan korulnezni. Switch 1 megjelenesekor nem volt se Steam Deck, se Rog Ally es tarsai, igy kvazi a Switch volt a default hordozhato kezikonzol. Viszont a Steam Deck megjelenese ota sokat valtozott a handheld piac, igy ha csak a hordozhatosag a fontos, kozel sem biztos, hogy a Switch 2 az idealis vetel, van eleg sok megbizhato alternativa.
-
Sinesol
veterán
Valamit elnezhettel, ugyanis a ps5 jatekok 99%a ps4 port, epp ezert is temetik sokan a PS5-öt, mivel alig több mint tucatnyi nextgen game jött ki 3-4 ev alatt, az összes többi ps4-en is megvan. Szoval ha azokat is ideszamitod, akkor a switch 1 gamekat is szamitsd bele a switch 2 kinalatba.
M@trixfan: A kijelzö veri a korabbi modell oled kijelzöjet, szoval jo minöseg. Vagy te a betüszavakra gerjedsz, nem a kezzelfoghato minosegre?
Azt pedig vegkepp nem ertem, hogy egy sok sebböl verzö, erösen kompromisszumos pc-s handheld hogy lehet szimpatikusabb, mint a leginkabb jatek es jatekosközpontu kezikonzol. Dehat kinek a papne, kinek a paplan.
-
M@trixfan
addikt
Játékok árazása, az üzleti modell, az LCD kijelző nem valami jó pontok. Az vicces, hogy a pont a Switch az első konzol ahol gameplay szinten propagálják az egeret és integrálva van benne. Vártam kicsit, de nem veszek. Inkább valamelyik PC handheld, még ha drágább is. Valahogy nem szimpatikus az egész.
-
Grath
HÁZIGAZDA
PS4-en 8029 játék elérhető jelenleg, PS5-ön pedig 6710. Ezek között sok az átfedés, és benne van minden eltérő kiadás, sok játéknál akár 3-4 is, és az előrendelhető játékokat ugyanúgy tartalmazza, mint a bundle-öket. Nincsenek viszont benne a Japán-exkluzív megjelenések, de ez ebben a generációban már nem lehet több ezer játéknál.
Switch-en több mint 15 ezer játék (+122) érhető el.
-
.LnB
titán
Tudom, tudom Tudom!, hogy egy Switch-nél nem ez a lényeg (nekem is volt háromszor), de bazdki 2025--ben annak tapsikolni, hogy végre elérte a 1080p @ 30fps-t, az k**vagáz!
Meg valahol nem is gáz, mert a Nintendo játékok sosem erről szóltak.
-
-
Noukoum
veterán
válasz
Felesbandi #12 üzenetére
Kritikus gondolkodás gyerekcipőben jár még mindig, a közösségi média pedig egyébként is a szélsőségek felé tereli az embereket.
-
Felesbandi
senior tag
Redditet olvasgatva a legtobb ember fizikailag keptelen nem vegletes gondolkodassan nezni a Switch 2-re. Az elvakult Nintendo fanok tenyleg mindent megkajalnak a cegtol, es ugy vedik mintha az eletuk molna rajta, de a masik oldalrol sokan csak savaznak esz nelkul. Van egy nagy rakas nuansz nelkuli osszehasonlitas mind a tobbi konzollal, mind a Steam Deck-kel. Termeszetesen a legtobb YouTube videos szokas szerint haszontalan a temaban.
Tudom, hogy kozhelyes ezt mondani, de nem minden konzol valo mindenkinek. Valakinek semmit nem tud nyujtani egy Switch 2, valakinek meg a legjobb konzol a piacon.
Pl. ha nem erdekelnenek a Nintendo exkluzivok, se a hordozhatosag, egy PS5 siman jobb vetel lenne. Ha CSAK a hordozhatosag kene, egy Steam Deck talan jobb vetel lenne. Kell a hordozhatosag is meg a dokkolhatosag is? Ugy mar erdekes kerdes. Es ez csak egy olyan eset, ha nem erdekelnek az exkluzivjaik. Ha erdekelnek az exkluzivok, mennyi van kint jelenleg es mennyi jon a jovoben elore lathatolag? Azok jonnek-e amik engem speciel erdekelnek? Hihetunk-e a Nintendonak, hogy a beigert cimek meg is jelennek es a bejelentes utan a vegtermeket nem downgrade-elik szenne? (Ez utobbiban altalaban a Nintendo jobb mint pl. egy MS.)Ami a jatekok arait illeti, Mario Kart World pl. nagyon draga es az ara se fog csokkenni. Cserebe a Mario Kart az egyetlen jatek, mit barkikkel elovehetek barmikor es tudjuk 4-en tolni ugy, hogy mindenki elvezi, senki se tul kezdo hozza. MK8-bol kiindulva ezt is varhatoan egy evtizedig elo-elo veszik majd az emberek. Inkabb veszem meg ezt 80 dodoert es jatszok vele baratokkal, csaladdal rendszeresen a kovetkezo 10 evben, mint mas jatekot 70-ert, hogy egyszer kijatsszam es csokolom.
Masreszt meg a Steam jatekok ara ugye sokkal olcsobb. Ez hosszu tavon eleg nagy osszegekke tud osszeadodni. Viszont Steam Deck-re CSAK digitalis jatekok vannak, szoval a hasznalt jatekok vasarlasa es kijatszas utan azok eladasa (ha mar nem tervezzuk ujra kijatszani oket) teljesen kiesett.
Szoval van jonehany valtozo ebben a tortenetben es nagyon sokan szeretik kihagyni azokat a reszleteket, amik az esz nelkuli Nintendo imadatukat/gyuloletuket alaaknazhatjak.
En pl. haverommal meg fogom venni es rendszeresen fogjuk tolni a Mario Kart-ot. Cserebe a nagy PC-s haveromat nem kezdem el majd gyozkodni, hogy vegyen, mert nem neki valo es csak farasztanam vele.
-
kilua
senior tag
Az oké de ennyire? Mármint a switch 2 van olyan erős hogy pár hét alatt össze dobták rá a cyperpunk 2077 switch 2 verzióját.
Aztán nézem új aaa játék bejelentések ps5/series XS/PC és annyi.
Az valahogy fura hogy egy kiadó játékai (Nintendo) és indie címek adnak el annyi gépet mint a másik kettő együtt, de úgy látszik így van. Eddig azért ha PS3/X360 cím jött akkor az jött switchre is, most meg Oblivion remaster (nem remake) aztán switch verzió nélkül.
-
evoken
csendes tag
Kissé elfogultnak érzem a cikket. Tény, hogy személyes tapasztalatom nincs vele, de több tesztet is megnéztem/olvastam, és vannak olyan dolgok amik handson nélkül is furcsán más tapasztalatoknak tűnnek. Pl az egér sutasága másoknál azért közös nevező volt. Vagy a képernyő, amit teches emberkék alapvetően rosszabb vizuális élménynek tartanak az előző OLED-hez képest.
-
Solten
őstag
Nem mi vagyunk a celcsoport. Vannak exkluzivok amikkel el lehet csoportosan hulyulni fel orat (Mario Kart) a tobbseguk gyerekes. Lanyom elvolt az 1-el hosszu ideig, a fiamat erdekelte 8 eves koraig, en agyf.szt kaptam a toltesi idoktol. A komolyabb cimek meg jobban futnak / szebbek a tobbi konzolon / PC-n. Azert vannak egyenek akik fuggenek a cuccon, haver kepes volt ejfelkor acsorogni a sorban erte mult heten...
-
-
Apró észrevétel a cikkhez.
Nem csak manuálisan lehet feltölteni a képernyőképeket, be lehet állítani automatára is. -
Raysen623
addikt
Kicsit utánamentem ezeknek a számoknak és az van, hogy Switch 2-re eddig 25 játék jelent meg, míg az elsőre 12642. Playstation 4 és 5 esetén ez a szám 15146-ot jelent. Tehát nem áll meg az állításod. Azt se feledjük, hogy engem és szerintem sok más embert rohadtul nem érdekelnek az ilyen Mario cart meg egyéb nyalánkságok. Zelda még talán, de csak azért megvenni ezt a gépet, ami vetekszik egy hagyományos konzol árával erősen necces egy nem Nintendo elkötelezett játékos szempontjából.
-
bmakszim
őstag
"óriási javulás látható a technológiai erődemonstrációnak finoman szólva sem nevezhető Pokémon Scarlet/Violet esetében"
Persze, hisz ez a játék kapott ingyenes patchet.
-
Grath
HÁZIGAZDA
A Nintendo-gépek az N64 óta a saját fejlesztésű-kiadású játékokról szólnak elsősorban, és nem a független kiadós AAA multiplatform játékokról. Nyilván, ízlés dolga, hogy ez kinek mennyire jön be, de Switch-en így is több játék érhető el, mint PS4-en és PS5-ön együtt, szóval a kínálat óriási.
-
Farkassacred
őstag
Én megvárok még a vásárral egy új zeldát vagy mariot.
Most úgyse játszok sokat.
De arra is kíváncsi leszek, hogy lesz e Gta/Rdr2 port meg hasonlók. -
kilua
senior tag
Persze hogy Indie fogyott switchen ha más alig jött.
Komolyan 2020 körül kezdtek jönni több nagy port mint witcher 3, persona 5, apex, doom eternal stb aztán az utóbbi ÉVEKBŐL kb csak a howgards legacy jut eszembe switchre, pedig a hardver eladások jól mennek azóta is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple MacBook
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ingyenes az Epic Store-ban a The Operator
- Anime filmek és sorozatok
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD X 4060 8GB SPIRIT OF GAMER CLONE 3 Chieftec600W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged