Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Nekem van S1, én is várok egy upgradelt S2-re. Nem is csak az OLED, az is nagyon kéne, de az üzemidő és egyéb gyerekbetegségek megszüntetése megér pár évet (nekem a kickstand is elég furi, az OLED-é stabilabbnak tűnik). Amúgy is csak 2 éves az OLED gépem.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Nyarlathotep
üzenetére
De egyébként tényleg ez van, a többség viselkedése szánalmas. Ezt a PS ajnározást viszont továbbra se értem, (ahogyan az Xbox/Gamepass haterkedést sem) egyesek úgy állnak hozzá, mintha valami megkerülhetetlen dolog lenne. A média pedig ugyanúgy ráerősít, de, mint tudjuk, pénz beszél.
De, hogy ON is legyen, hétvégén egy barátom által, kezembe vehettem a masinát, számomra a S1-hez képest megdöbbentő a mérete, de nagyon jól áll neki ez a méretnövekedés, komoly hatást kelt. Nekem az S1 játékai teljesen kimaradtak, viszont van, amit szívesen pótolnék, de megvárom az OLED verziót. Tudom, hogy lesz, akitől emiatt kapom majd a savat, de a TV-m és a telefonom után, nagyon furcsa már az LCD, zavar a látható háttérvilágítás. Az Xbox-ot már egyre ritkábban kapcsolom be és egyre kevesebb az olyan játék, amiért hajlandó vagyok 12e Ft-nál több pénzt áldozni. Nekem a másodpiacról történő játékszoftver beszerzés is teljesen elfogadható, de nyugodtabb szívvel adok ki egy címért 20e Ft-ot, ha érzem benne az újrajátszhatósági faktort.
-
Scarletiel
őstag
Tegnap megérkezett a Savage Raven/Skull & Co neo gripcase. Hozza a szokásos minőséget, nagyon ergonómikus és tökéletesen illeszkedik. Dokkba is belefér vele a gép. Annyi, hogy ha nincs pro kontrollered és kellenek a Joyconok akkor ki kell venni a case-ből.
-
evoken
csendes tag
válasz
Nyarlathotep
üzenetére
Jesszus... : D
-
Farkassacred
őstag
válasz
Nyarlathotep
üzenetére
Egyenlőre még a másik se sokkal..
-
törölt tag
válasz
Nyarlathotep
üzenetére
lol
-
Scarletiel
őstag
válasz
Callisto
üzenetére
SteamDeck= PC-s könyvtár
Switch 2= Nintendo Exclusive-ok.
Akkor lenne értelme összehasonlítani bármelyik kézikonzollal, abból a szempontból melyik éri meg jobban, ha ugyanaz lenne a könyvtár egésze. Így viszont teljesen attól függ, hogy számodra mi a fontos. Steam-es játékokkal szeretnél játszani, vagy moddolni és más launcherekkel együtt PC könyvtár a fontos, vagy Nintendo címeket szeretnél játszani + kompromisszumosan az elérhető multiplatform címekkel.
Ahogy korábban is mondtam itt mindenki azért hasonlítgat körtét az almával meg nyávog a Switch ellen, mert ez sem hozta a csodát hogy minden is elérhető rajta kíváló minőségben.
Szintén ahogy mondtam nem tökéletes és itt csak a könyvtár iránti nyavajgást nem tudom megérteni. A hardveres/szoftveres limitációi illetve a Nintendo struccpolitikáját firtatóakat megértem és jogosnak is tartom. -
Annyira bejött a Switch 2 az arra váróknak, hogy a Steamdeck out of stock lett hirtelen.
-
hombre[EU]
nagyúr
grafika javult,több poli,jobb animációk, hdr,magasabb felbontás (1440p már 4k tv-n is éles), új pálya dizájnok, feature-ök (több játékos,knockout stb), gameplay is más lett: [link] 8-as nem volt ennyire "jàtékos"(nem tudom mi a megfelelō szó).
nem mondom,hogy ezért a jàtékért megéri a switch2 (majd lesz olyan bōven), de van benne annyi újdonság és javult annyit,hogy váltottunk...fōleg azért,mert több száz óra után már rongyosra játszottuk az elōzōt
-
cami][us
őstag
válasz
Nyarlathotep
üzenetére
Az igazi nyomoronc multimilliárdos cégek profitját félti.

-
Persze. Én azért vette meg, mert ezen a TotK és a BotW röccenés nélkül, betonstabilan fut.
Az új MKW nem lett nagy előrelépés a 8-hoz képest, de idővel ebbe is több tartalom kerül majd. A MK8 4 fős osztott képernyőn visszavett textúrákkal is be beszaggatot, a MKW stabil. -
VoltanIgor
aktív tag
Most itt egy szimpla konzol generációváltást hasonlítasz egy anno a semmiből megjelent pc-s handheldhez, érezheted, hogy nem teljesen áll meg a dolog.
De ja, ha azt nézzük, hogy valaki a zéróról kezdi az egészet, akkor persze preferencia kérdése a dolog.
Az is kérdés persze, hogy mennyire általános a több százas library egy Switch1-ről kettőre váltó embernél, és mennyire jellemző ez egy Steam Deck tulajnál.
-
-
válasz
Bogdán Máté
üzenetére
A leírásod alapján kedvet kaptam kipróbálni. Ugyanazt érzem, amit Te. Több évnyi PS1, XO, és PC nyúzás után úgy érzem, hogy a grafika fejlődik, a többi terület viszont lemarad. Valamelyik nap gamepass-be gyúrt Golden Eye-t kezdtem el tolni, annak idején még N64-et béreltem ki érte egy hétvégére, micsoda idők voltak!
-
.LnB
titán
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Egy csomó dologgal egyetértek amit írsz. Nekem 3x volt Switch-em. Mindig végigjátszottam rajta amit akartam, aztán elég hamar elfelejtődött, és csak állt, porosodott a PS5 és a Series X mellett. És el lett adva. (Aztán a PS5 is, majd a Series X is mostanra)
A Switch egy drága, és gyenge (mármint a hw) szórakozás.Még sem gondolok rá negatívan. Mert láttam, hogy milyen az, amikor a Switch igazán működik, az amire valóban kitalálták. Amikor hárman Mario Kart-oztunk például esténként. Amikor a család leült, és együtt játszott aranyos játékokkal. A Switch egy casual, családi konzol.
Van aki azt mondja, hogy a Switch csak másodlagos konzolként működik. Dehogy is. Mi, akik kicsit is foglalkozunk a játékokkal, akik már esetleg tudják, hogy mi a felbontás, és fps, azok ezt gondolják. De mi egy iszonyat ici-pici része vagyunk a játékiparnak. Hiába vagyunk jól informáltak, és tudatosak. A gaming piac borzasztó nagy részét a casual réteg teszi ki (a tudatlanok). A gyerekes családok, vagy sima átlagemberek, akik alkalmi játékosok. És nekik bőven elég a Switch.
Elég megnézni a Switch eladási számokat, a Nintendo játékok eladási számait. Ott áll feketén-fehéren. -
evoken
csendes tag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Én rühellem a mobiljátékokat, viszont a Switch remek kis gép, de tény, hogy meg kell találnod rajta a játékaidat. A Metroidok pl jó kis dark-scifik, az említett open world Zeldák (az Elden Ring féle OW megközelitéssel, mindent magadnak kell kiismerned és felfedezned), csomó exkluziv jrpg is van a gépen, meg hát az ezerféle mario, nem egy olyan mint amiből az Astrobot is merítkezett. Szóval érdemes utánamenni. Viszont amit írtál is, hogy a többiekhez képest az infrastruktura döcög, gyakorlatilag nincsenek kedvezmények, ez gyengyusz. De pl ha használtpiacról veszed meg magadnak amit kell, ugy már azért jóval barátibb a dolog.
Ha a handheld mód nincs kihasználva vagy nem játszotok közösen asszonykával, és mellé nincs olyan exkluziv ami érdekel, akkor nem a ti gépetek.

-
válasz
Scarletiel
üzenetére
A HDR-t nem igen láttam, hogy működik rajt. Ez amúgy dokkolva rendben van?
-
Scarletiel
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Ez csak azért van, mert az exclusive címei sehol máshol nem elérhetőek, nem lesz később sem elérhető maximum emus mókolással. Mindezek mellé ezen exclusive címekre figyelnek hogy nagy többségében minőségi szórakozást nyújtsanak amit máshol nem kapsz meg. Az emberek többsége nem azért veszi a Nintendo konzolokat, hogy Cyberpunk-ozzon meg Red Dead 2-vel csapassa. Arra ott van 100 másik lehetőség amik jobban is tudják ezt csinálni. Nem azt mondom, hogy nincs olyan aki ezért veszi, de az szerintem max akkor választja erre a Switch konzolokat, ha az exclusive címek is érdeklik.
Ezzel tud mindent "bocsánatos" bűnként kezelni a Nintendo. Mert amit sokan felrónak az mind igaz. Nincs gamepass szerű szolgáltatás, Nincs PS+ szerű ingyen játék osztogatás. Nincs rendes game cataloge. Nincs normális eshop. Gyenge a hardver stb. -
Farkassacred
őstag
válasz
ggbuffon1897
üzenetére
Nézz rá a két Zeldára, szerintem újraírod magadban amit addig gondoltál a játékokról.

Viszont maga a masina még szerintem is early. Pár játékot én legalábbis még mindenképp kivárok, de lehet hogy egy oled verziót is. -
Kisgépkezelő
senior tag
Láttam én már a botw előtt több mint 20 évvel is olyan játékot, ahol le lehetett gurítani valamit egy lejtőn, esetleg odébb lehetett lökni, vagy neadjisten egy bomba lökéshulláma lökte odébb. Úgy 95 körül még lepottyant volna az állam, de 2017-ben nem igazán értettem, hogy ez mitől akkora wasistdas.
-
evoken
csendes tag
"Itt is idetalált pár hater egyből mert azt gondolják egy Zelda vagy egy Marió az csupán ugribugri színes szagos aztán közben [insert zelda és mario istenités]" Mit mostam egybe mivel? Ez a szöveg, ennyi. Elötte PS ekézés, utána megint más téma. De biztosan az én szövegértésemmel van a gond. Szerintem kicsit tulpörgöd a dolgokat, ebben a topikban senki nem irt semmilyen hater dolgot.
-
hokuszla
senior tag
seiko óra - kvarc gépek - atari 2600 - c64 - pc - switch2
hazatértem menyus
-
Látod ez egy nagy probléma ebben az országban amit képviselsz.
Nintendoriodozol másokat, aki pozitívan írja le a véleményét, a cikíró túl elfogult, az nem lehet hogy neki tetszik a gép, a nintendroidozott kollegának bejön a Nintendo.
Lehetetlen hogy ez őszinte vélemény... aztán persze te akarsz lenni a pártatlan..
Vannak hibái ,hát persze, ez a cikkben is benne van mindenki látja hogy lehetne ennél sokkal jobb is. De miért ne lehetne a pozitív dolgokról beszélni vele kapcsolatban?
Értelmezési problémád van sajnos.
Nem azt írtam, hogy az hater, aki ezt látja a játékban hogy színes és szagos,( gyerekes?)hanem hogy aki hater az csak ezt látja. Értelmezd a különbséget... .
Amit leírtam az meg számomra tény, és amit olvastál egy vélemény saját szemszögemből vagy a cikkíró szemszögéből vagy Bogdán Maté szemszögéből, nincs arra szükség hogy te engem vagy másokat fékezzgess ha tetszik a Switch .
Írd le a véleményed, bármit is képvisel, ne az enyémet változtasd meg. Pont. -
törölt tag
Jó, hát ezen nem fogunk összeveszni.
Multi címen multiplatform, vagy multiplayer címet értesz? Ha multiplatform, akkor a Switch bizony egy másodkonzol, mert 3rdparty tartalmat nem azon fogyasztod.Nekem azzal sincsen bajom ha a legrosszabb verzióval megelékszik az ember a 3rdparty játékok terén és Switchre veszi őket. Maximum nem tartom logikusnak, de ez csak én vagyok.
-
válasz
üzenetére
Nem értek ezzel egyet.Nálam semmi nem volt annyira másodkonzol 30 év alatt,mint a Playstation 5 jelenleg. Nem is értem miért tartom már. megszokásból. Szerintem egy éve nem húztam be rá az előfizetéshez kapcsolódó játékokat sem. Pár hónapja beugrottama topikba hogy javasoljanak pár címet , meg vettem 3 -at ekedztem belőle, de már vagy játszottam az előző részével és nem mutatott semmi újdonságot vagy pedig nem fogott meg.
Nekem ha konzol, akkor jelenleg a Switch, ha pedig multicím akkor PC. -
törölt tag
Nincs baj a Switchel azon kívül hogy másodkonzol szerepét nem sikerült leküzdenie, nyilván azért mert egy kézikonzol. Továbbra is az egyetlen értelmes content rajta az lesz amit Nintendo kiad, mert 3rdparty-t továbbra sem hiszem hogy ezen kéne játszani ha az embernek van más is otthon.
Persze akinek csak ez van otthon az jogosan csapkodhatja a seggét a földhöz hogy van rá Cyberpunk.
Ez nem feltétlen negatív kritika, mert handheld eszközök között jó a teljesítménye ár/érték arányban.
-
válasz
Bogdán Máté
üzenetére
Nagyon jól összefoglaltad , ugyan ez nálam is.
A ps5 is itt porosodik, szerintem a legroszabb generáció amióta Playstation létezik. Pár darab olyan játék jött ki rá eddig, ami kicsit is különbözik az eddigiektől vagy nem találom meg Pc-n .
Itt is idetalált pár hater egyből mert azt gondolják egy Zelda vagy egy Marió az csupán ugribugri színes szagos aztán közben basszus Zeldában van fizika, Marióban van egy halom kreativítás alig lehet letenni.Playstationon az év játéka az Astrobot lett szerintem ami nagyon közel áll a Nintendo világához , tele van fantáziával és ötlettel. Ja, kapott a Sony felhasználó réteg egy kis ízelítőt a Nintendo sikerességéneka titkából.
Az mellett szerintem az hogy ezt hanyattfekve egy kanapén játszok, miközben a párom Tv-t néz mellettem, a legkkirályabb dolog .
200 K pedig a mai világban nem sok érte. 330 k egy új Ps5 500 K egy Iphone... ne vicceljünk már. -
Busterftw
nagyúr
Ugy latszik, sikeres volt a rajt.
"#NintendoSwitch2 has sold over 3.5 million units worldwide in its first four days, becoming the fastest-selling Nintendo hardware ever globally." -
Scarletiel
őstag
Nem hiperventillál it senki szerintem. Én legalábbis biztos nem. Nekem sem tetszik a Nintendo politikája, hozzáállása a gamerek felé, ahogy a Switch 2-ben sem tetszik 1-2 dolog, mint a fizetős gamechat, a hall effectes analog hiánya, a gyorstöltés hiánya, az akku idő és a játékok árai illetve a nagy leárazások hiánya.
Ezzel együtt elvitathatatlan, hogy a játékok amiket kiadnak first party címként azok nagyon is ott vannak.
Szerintem nem gyerekes a kínálatuk, lehet a grafika és art style az mesés meg elnagyolt vagy éppen animés, ettől függetlenül pont élvezhető gyerekek által és felnőttek által egyaránt.
Pár példa:
Mario Odyssey: Gyerek el tud vele lenni mert aranyos meg márió. Goofy benne a "gyilkolászás" Felnőtt el tud benne lenni, mert ezer meg egy titkos helyen vannak csillagok amikhez kell kicsit gondolkodni.
Xenoblade Chronicles: Szerintem ha valaki játszott vele, nem épp vidám dolgok történnek benne mint fő cselekmény. Persze vannak benne humoros részek is de alapjában nem egy szivárvány cukor történet ahol mindenki boldog és babadalokat énekelnek egymásnak.
Zelda: Ennél a címnél sem érzem azt, hogy feltétlen az ovodás kisgyerek lenne a célközönség, ugyan nem játszottam vele pár óránál többet, de ez sem egy vidám gumimaci világban játszódik és a puzzle-k eléggé elgondolkodtattak még engem is.
Fire Emblem: Itt se hiszem, hogy gyerekeknek szólna a történet, mert harc közben rendesen meg tudnak halni a karaktereid és ha nem pörgetsz vissza időt, van mikor áldozatokat hozol. A történet sem gyerekesebb mint a nagy felnőtt drámákban.
Persze vannak címek amik tökéletesek kicsiknek is mint a Kirby, a Yoshis crafted world stb, de zöme a játékoknak pont olyan amit vagy mindkét fél tud élvezni vagy nagyobbaknak szól már, hogy teljesen megértse a történetet meg hátterét a játékoknak. Annyi, hogy nem fotorealisztikus grafikával meg 800 liter vér/másodperccel van megáldva amitől menő macsó felnőtt játékként lehetne instant kezelni. -
evoken
csendes tag
válasz
Scarletiel
üzenetére
"multiplatform címek mindegyike"
Már arra gondolsz, hogy idén valamikor megjelenik a 21-es Cyberpunk és a 22-es Elden Ring PS4 performance-szal?

Kicsit túl erős az a hiperventillálás ami folyik, senki nem bántja a Switchet. Egyszerűen a 2-es gép felemás, jelen formájában ne rohanjon a nagytöbbség beruházni rá mert tök felesleges, nem A Tökéletes Konzol, ahogyan sokan látják/láttatni akarják. Van egy józan kritika vele kapcsolatban, és kész. Ettől még biztosan egy szuper gép lesz belőle idővel, én azt látom, hogy ez az általános közvélekedés.
Leszámítva a Metroidot mondjuk tényleg gyerekesek a Nintendo címek.
Dehát bevallottan családbarát politikát folytatnak, mi ezzel a gond? -
evoken
csendes tag
Ja, évekkel késöbb valahogyan kiszenvedik a multiplatform cimeket, nagy csoda.
Van ott butitás bőven, sokszor... Ennyi erővel a mostani kisebb Xbox is egy mágia gép. Majd ha olyan léptékről beszélünk amit base PS4en csinált a Naughty Dog vagy a Sucker Punch, nem pedig 20 poligonos chibi karaktereket kell mozgatni tenyérnyi területen, akkor már nem biztos hogy megéri várni az èvi 3-5 Nintendo AAA-t. 
-
Sinesol
veterán
Sz.arrá optimalizáltak azok a Nintendo AAA cimek, amikben nyilvánvalóan több munka van, mint a crossplatform Sony/box/pc cimekben. Még a crossplatform switch cimekben is iszonyat mennyiségű optimalizálás van, több modern cimet szinte csodának tartanak, hogy folyékony gameplay-el elmegy egy ősrégi switch 1 hardveren. Btw én még emlékszem milyen csoda gamek voltak PS2/PS3 korszakban, évek kellettek mire a pc oda jutott, az alapján elég nevetséges, amire a PS5 hardvere képes manapság.
Az lett a baj, mint a droid esetében, aminek sokféle arm rendszeren kell futnia, igy semmire sem optimalizalnak tulságosan, konzol esetében pedig sok féle dx12 kompatibilis hardver van, az api is szinte ugyanaz, a dx12 alig különbözik a konzol apiktól, igy irnak egy általános verziót, ami igazabol semmire nincs optimalizálva különösebben. Szóval az évekkel korábban beharangozott nagy könnyites, hogy könyebb lesz a portolás, fejlesztés, azt hozta magával, hogy nagyon erősen nem optimalizálnak semmire.
Gondolom a sok bugot, beta verzios gamet is ez a dolog hozza magával, mert alapos optimalizációnál szerintem nem eshetnének meg olyan botrányos game launch-ok, mint manapság. -
evoken
csendes tag
válasz
Bogdán Máté
üzenetére
A Switch egy remek gép, remek játékokkal, nem hiszem, hogy ennnek az ellenkezője lett volna állitva.
Épp fentebb ment a penis méregetés, hogy melyikre adtak el több játékot, amiben egyébkènt azért is vezethet a Switch (ami meg amugy nem tökmindegy, vagy valaki esetleg Nintendo részvényes?
) mert anno az xbox felfuttatta az indie játékokat. Jaaa, hogy az nem Nintendo találmány?
Have fun! Én éppen a Metroid Dread utolsó kis eldugott zugaiba probálok bejutni.

-
Bogdán Máté
csendes tag
Ahogy írtam, a 90es évek elejétől minden gyártótól volt 2-3 különböző (generációba tartozó) gépem, mindet imádtam és ma is bármikor ugyanúgy leülök egy PS vagy Xbox elé is játszani, ha ismerősnél úgy alakul, fanboysággal nem lehet vádolni.
Arra próbáltam reflektálni, hogy elkeserítő az, hogy gépet (tökmindegy melyik gyártóé), játékot és az azt megvásárlókat pusztán azért lenézünk, mert van annál a gépnél/játéknál technikailag jobb (akár sokkal jobb), és már rég nem a játékélmény van a középpontban sokaknál, hanem a teraflops-ok, felbontás és fps szám. Mintha csak az lenne a jó mozifilm, aminek legalább a jelenetek 90%-ában van CGI, minden más meg szar.
Ilyen viszonyok közt azért jó látni, hogy a "hardcore" gamerek értetlenkedve nézik végig 1-1 ezzel szembemenő cég vagy éppen indie játékfejlesztő sikerét, szóval nem teljesen reménytelen a helyzet
Én a magam részéről kiírtam magamból, amit akartam, megyek kiválóan szórakozni az elavult vasammal
-
törölt tag
válasz
Armagedown
üzenetére
Ez egy ~PS4 Pro a kezedben. Nem olyan rossz az.
-
evoken
csendes tag
válasz
Bogdán Máté
üzenetére
Jajj, ez már kezd átfordulni Nintendroidkodásba. Van amit meg mások fejlesztettek ki (Sega, Sony, Micro), amik hozzáadtak az iparhoz (online szolgáltatások, hardware, kiegészítők és egyebek terén) amit meg vagy átvett a Nintendo vagy majd át fog, mert annyira le van maradva, de idővel majd ők is meg kell hogy hallják az idők szavát. De nincs is ezzel baj, csak ne csináljunk már úgy mintha minden tőlük eredne, és ők lennének az istenek.
-
Sinesol
veterán
Igen, ez a lista, amit kolléga linkelt és ami azért 5 év alatt elég harmatos, na és ennek is csak kis része AAA cím. Mig mondjuk a Nintendo-nál évente jön 3-5 nagy cim és rengeteg kisebb..
A 99% pedig miért is tulzás? Még jóindulatú is voltam, tekintve, hogy a több ezer PS5-ön játszható játék közül a listában lévő 75 jött csak kifejezetten PS5-re és azoknak is csak töredéke igazi AAA cim, ami kihasználja a konzol képeségeit.
-
PTM
senior tag
Ez a lista ránézve rendben van:
PlayStation 5-only gamesVan még ilyen, az első két blokk passzolhat:
All PS5 Exclusives not on PS4 (list) -
VoltanIgor
aktív tag
"Azt pedig vegkepp nem ertem, hogy egy sok sebböl verzö, erösen kompromisszumos pc-s handheld hogy lehet szimpatikusabb, mint a leginkabb jatek es jatekosközpontu kezikonzol. "
A mi? Azért ne már, a STEAM könyvtáram nagy része pöccintésre megy Steam Decken, a maradék pedig minimális piszkálás után, nagyon kevés cím van, ami nem megy egyálalán. Ezen kívül ma már teljesen jó streaming platform, PC-re, PS5-re is, emulátorok is ragyogóan mennek rajta. Nemhogy nem kompromisszumos, hanem épphogy az egyik legsokoldalúbb megoldás.
Kétségtelen, hogy minimálisan kell vele mókolni, attól függően, hogy mit szeretnél, de ez minden.
-
M@trixfan
addikt
“A kijelzö veri a korabbi modell oled kijelzöjet“ fanboy much?
Ne haragudj ha nem veszlek komolyan. Érdemben semmit sem tudsz mondani azokra pontokra amiket felsoroltam, iszonyat a Nintendo üzletpolitikája.
Van nagyjából 4-5 játék az egész platformon ami nem bugyuta, lehuzás árakkal, arrogáns üzletpolitikával. Nagyon játékosbarát. Lehet neked durva amit most mondok. Képzeld ha szeretném akkor vehetek PC-t is, akármilyen konzolt is , Rog Ally-t is és a Switch-et is. Na ezt Kapd ki!
Ez a release arra ment ki, hogy legyen hely az OLED Switch-nek és brutálisan árat emeljenek. Van elég elemzés a YouTube-on, tájékozódj! Amit kompromisszumos handheld-eknek hívsz azokon tökéletes retro gaming mehet, mehet a Steam könyvtár nagy része. Egy majdani nextgen Rog Ally-on pedig emulálva a Switch 2 legjava.
-
Raysen623
veterán
A Switch eladási számai önmagukért beszélnek szerintem is. Ebben nem kételkedtem.
#28Sinesol: Aki ezt mondta neked, hogy nincs értelme megvenni, mert PS4-en ugyanazt kapja az nagyon nem tudja mit beszél. Az egy dolog, hogy azon címek, melyek PS4-re is megjelennek, külön meg vannak fejlesztve PS5-re is, tehát letöltéskor eldöntheted melyikkel akarsz játszani. A két verzió nem csak grafikában fog nagyon különbözni, ezt elárulom neked. Töltési idők sokkal rövidebbek, patch pedig nem érv, mert volt PS4-en is, meg PC-n is van. Ez nem platformfüggő. Már a PS4 esetén is indoknak hozták fel, hogy nem verte a PC-s hardvert, de még a PS3 sem verte és így tovább. A gyengébb középkategória sem állja meg a helyét ha az ár értéket nézzük: amíg egy VGA árából veszek ilyen konzolt, ami ekkora kényelmet nyújt és szép a grafika is, addig felesleges a PC vs konzolt hasonlítgatni. Ha 1,5-2,5 millába kerülne egy konzol, akkor az is sokkal jobb grafikát hozhatna, csak épp eladhatatlan lenne. Ez nem érv konzolvásárláskor.
-
"Azt pedig vegkepp nem ertem, hogy egy sok sebböl verzö, erösen kompromisszumos pc-s handheld hogy lehet szimpatikusabb, mint a leginkabb jatek es jatekosközpontu kezikonzol. Dehat kinek a papne, kinek a paplan."
Ha tényleg érdekel elmondom nekem miért lett steamdeck SW1 helyett, és amennyire tudom Öcsémnek miért lett switche Steamdeck helyett.
Azért olvastam el ezt a cikket is a switchről, mert érdekel hogy hol tartanak ők, hogy milyen lehet ezt használni. Nem zárom ki hogy egyszer majd veszek egyet. De így hogy van steamdeck-em (és így azzal több éves tapasztalatom) jó esély van rá hogy majd steamdeck 2-t veszek OLED kijelzővel.
Ha hívő vagy mint redditen rengetegen, akkor hallelújah, és minden szent áldja meg Mario-t, és teljesen igazad van, és kicsit irigyellek is.
-
Raysen623
veterán
Nem néztem el semmit, mert összevontam a két Switch generációt. PS oldalon pedig a visszafelé kompatibilitás miatt sem volt egy határozott vonal húzva, de egyébként 12k PS4-re és 3700 körül a PS5-ös címek, pont a kompatibilitás miatt. Ha Sony azt mondta volna nincs több PS4 cím, csak PS5, akkor meg az lenne a baj. Aki emiatt temeti a PS5-öt az véleményem szerint nincs tisztában dolgokkal.
#6Alexios: Nem állítottam mást.
#8Neurotoxin: Engem sem érdekel számszerűen igazán, mégis érvként elhangzott. Egyébként egyet értek az általad leírtakkal.
-
Felesbandi
senior tag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Ha az exkluzivok nem annyira mozgatnak es elsosorban handheld kell, erdemes jo alaposan korulnezni. Switch 1 megjelenesekor nem volt se Steam Deck, se Rog Ally es tarsai, igy kvazi a Switch volt a default hordozhato kezikonzol. Viszont a Steam Deck megjelenese ota sokat valtozott a handheld piac, igy ha csak a hordozhatosag a fontos, kozel sem biztos, hogy a Switch 2 az idealis vetel, van eleg sok megbizhato alternativa.
-
Grath
HÁZIGAZDA
PS4-en 8029 játék elérhető jelenleg, PS5-ön pedig 6710. Ezek között sok az átfedés, és benne van minden eltérő kiadás, sok játéknál akár 3-4 is, és az előrendelhető játékokat ugyanúgy tartalmazza, mint a bundle-öket. Nincsenek viszont benne a Japán-exkluzív megjelenések, de ez ebben a generációban már nem lehet több ezer játéknál.
Switch-en több mint 15 ezer játék (+122) érhető el.
-
Noukoum
veterán
válasz
Felesbandi
üzenetére
Kritikus gondolkodás gyerekcipőben jár még mindig, a közösségi média pedig egyébként is a szélsőségek felé tereli az embereket.
-
evoken
csendes tag
Kissé elfogultnak érzem a cikket. Tény, hogy személyes tapasztalatom nincs vele, de több tesztet is megnéztem/olvastam, és vannak olyan dolgok amik handson nélkül is furcsán más tapasztalatoknak tűnnek. Pl az egér sutasága másoknál azért közös nevező volt. Vagy a képernyő, amit teches emberkék alapvetően rosszabb vizuális élménynek tartanak az előző OLED-hez képest.
-
Solten
őstag
Nem mi vagyunk a celcsoport. Vannak exkluzivok amikkel el lehet csoportosan hulyulni fel orat (Mario Kart) a tobbseguk gyerekes. Lanyom elvolt az 1-el hosszu ideig, a fiamat erdekelte 8 eves koraig, en agyf.szt kaptam a toltesi idoktol. A komolyabb cimek meg jobban futnak / szebbek a tobbi konzolon / PC-n. Azert vannak egyenek akik fuggenek a cuccon, haver kepes volt ejfelkor acsorogni a sorban erte mult heten...
-
-
Raysen623
veterán
Kicsit utánamentem ezeknek a számoknak és az van, hogy Switch 2-re eddig 25 játék jelent meg, míg az elsőre 12642. Playstation 4 és 5 esetén ez a szám 15146-ot jelent. Tehát nem áll meg az állításod. Azt se feledjük, hogy engem és szerintem sok más embert rohadtul nem érdekelnek az ilyen Mario cart meg egyéb nyalánkságok. Zelda még talán, de csak azért megvenni ezt a gépet, ami vetekszik egy hagyományos konzol árával erősen necces egy nem Nintendo elkötelezett játékos szempontjából.
-
bmakszim
őstag
"óriási javulás látható a technológiai erődemonstrációnak finoman szólva sem nevezhető Pokémon Scarlet/Violet esetében"
Persze, hisz ez a játék kapott ingyenes patchet.
Új hozzászólás Aktív témák
- FELÚJÍTOTT Refubished Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- Eladó: SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT
- Lenovo ThinkPad P16V Gen2. Munkaállomás Intel Core Ultra 7-165H/32RAM/1TBSSD/RTX2000Ada 3év gar
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/512 FHD
- 2x32gb szerver ram bontatlanok .
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3489
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

) mert anno az xbox felfuttatta az indie játékokat. Jaaa, hogy az nem Nintendo találmány? 
Felsőkategóriás AAA cím, semmivel se kevesebb, mint egy Gow vagy Got.. Sőt.
Esetleg képfrissítésben..