- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Kompakt vízhűtés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Csendes és vezetékmentes irodai billentyűzet jött Logitech logóval
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patrik.Varga
tag
Szerintem meg az a megdöbbentő, hogy 2024-ben még mindig 100 fokos radiátorokat lehet kapni processzor néven. Mondanám, hogy nem lenne gond, hogy 3-4x ekkora számítási teljesítménnyel rendelkeznének, mint most, de akkor már megint ott vagyok, hogy legyen 50 fokos, de "csak" 2x teljesítmény.
-
Predatorr
őstag
Csak az biztos, hogy a fogyasztót átverik. Az elmúlt évtized Inteles átverései/hibái/maszatolása (sebezhetőség, lassulás, degradálódás, stb.) után csodálkozom, hogy bárki vesz még Intel processzort, de ha valami, hát a szemét mindig megtalálja a maga piacát.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
-
Predatorr
őstag
Nem hülyéztem le senkit, csak az elemi logikára mutattam rá. Van aki nem vásárol olyan gyártótól, amelyik már megszívatta (igényes), van, aki meg igen (márkahű), ez két fogyasztói csoport, a kettő együtt lefedi a piacot.
Te minősítetted az egyiket hülyéknek. Ez az![ Szerkesztve ]
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Green69
csendes tag
csak a módosított szenzorrendszer miatt az új processzorok pontosabban mérnek majd.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy egy szoftver relatíve alacsony hőmérsékletet mutat majd ki, de a gyakorlatban a lapka a közölt adatoknál forróbb, és ez jó, mert így van összerakva koncepció szintjén.
Egyetlen olyan "koncepció"-t ismerek, ahol szándékosan nem a valós adatokat közlk, azt pedig úgy nevezik, hogy átverés. Lehet ezt magyarázni meg szépítgetni, csak felesleges.
-
ricsip
addikt
Hiszi még el bárki is amit az intel kamuzik bújtatott damagecontrol címszó alatt?
-
-
Valamivagyok
tag
Ezek a fokok azért túl vannak hájpolva, a processzor magok körül 3nm-en tuti qva meleg lesz. De az nem mindegy mennyit fog fogyasztani, és az szinte biztos, hogy sokkal jobb lesz a fogyasztása mint a Raptor prociknak. 80W hő teljesítményt könnyebb lesz elvezetni mint 200-250W-ot, nem fogja a szobát fűteni. A proci tuti meleg lesz, de ez az AMD-nél sem gond, itt sem lesz, ez ilyen.
-
laychi
veterán
"szemét mindig megtalálja a maga piacát. "
Egy részről elég lenéző a hozzászólásod. Tényleg kb. hülyének nézed, aki nem azt a döntést hozta, amit te és nem AMD mellett döntött. Igaza van Zebra_hun-nak.
DE! akkor menjünk bele kicsit.
-AMD proci + alaplap sockettel együtt kiég probléma és kezelése mindig el van felejtve, de az intelt az AMD-sek általában köpködik, mert az intel drága, meg nagy a fogyasztása, meg épp ami az eszükbe jut, sokszor mindenféle ismeretek nélkül.(Pisti mondta)
Na akkkor! Amikor az AMD-nél ilyenek mennek, addig az intelnél csak a proci degradálódik. DE az Intel kiterjeszti a garanciát az összes 13-14 gen processzoránál azonnal, akár érintett a probémában(nem az oxidációs probléma, hanem a degradációs probléma, oxidáció javítva lett 13 gennél sajtóhírek szerint) akár nem, az érintett processzorokat garanciában cserélik.- Korábbi Intel sebezhetőségre(gondolom spectre/meltdown-ra gondolsz) jött ki javítás visszamenőleg régebbi generációkra is, valóban csökkent a teljesítmény, nem drasztikus,de észrevehető bizonyos felahsználási körülmények között, de fel lehetett oldani Inspectre appal, ha úgy érezte a felhasználó, hogy nincs félnivaló. AMD nem javít minden esetben. [link]
(Mellesleg most is fel lehet oldani az Intel Baseline stb korlátokat a degradációs témát feszegetve és tovább használni a CPU-t a megszokott módon teljesítmény csökkenés nélkül. A garancia pedig él. Értelmes feszen és hőmérsékleten kell használni, ennyi...)
Meg kell tanulni finomhangolni a procit, mint az "OC huszárok"- "akik nehogy jobban tudják már, mint a gyártó"-( a gyártó nem állítja be senki helyett, biztonsági zóna van))
A szürke előtti részhez még:
Idézet a cikkből:
"Azt, hogy a Ryzen 1000, Ryzen 2000 és Ryzen 3000 sorozatú CPU-k továbbra is ki vannak téve a fenyegetésnek, akárcsak a Threadripper 1000 és Threadripper 2000 sorozatú CPU-k. Az AMD legújabb Ryzen 9000 sorozatú és Ryzen AI 300 sorozatú processzorai (kiegészíteném: MÉG , mivel még alig adták ki, semmit nem tudni róla, lehetnek még itt meglepetések, AMD oldalon is egymásra épülnek a generációk ) nem szerepelnek a sebezhetőség listáján, vagyis a legújabb chipeknél nincs ez a hiba. Szóval aki régebbi CPU-t használ a gépében, az jobb ha tud róla, hogy komoly gondja is lehet belőle. Sajnos az a helyzet, hogy mivel ez egy CPU-hiba, akkor is ott lesz, ha cseréljük a merevlemezt. Eltűntethetetlen."
Továbbá 9000-es széria
AMD - visszahívással kezdett, mert a tesztelőknek kiküldött procik (is) hibásak voltak. Emiatt késett a megjelenés.
Aham, több millió legyártott processzort a világ összes tájáról visszahívtak, még onnan is, ahonnan 2 hét- 1 hónap a szállítás, de 1 hét alatt mindet is letesztelték, majd piacra dobták.
Én is szeretek mesén elaludni minden este.Memóriakompatibilitási problémák?- ismerős?
(AMD topikból szoktak szivárogni különböző gyakorisággal emberkék Intel topikokba gaming alatti laggolás miatt.)
Nem vagyok Intel fanboy, nem vagyok az amd ellen, nem érdekel ki mit vesz mire és hogyan használ, de egyik oldal sem fedhetetlen.
Még egy kis hozzáfűzni való laikusként:
Azért nagyon sok cég átállt szerver szinten AMD procikra, és ha az AMD nem hajlandó javítani a biztonsági hibákat, amiben a korábbi generációs threadripperek is érintettek, akkor még fordulhat a kocka. Intel részvények emelkedni fognak, AMD meg majd zuhanásba kezd.De nem baj.Ha szerencsénk lesz, akkor lesz olcsó, jó proci mindenkinek, csak menjen még a balhé
Nézzük pozitívan, ugyan olyan jó, mint a verseny a 2 cég közt.Egymást meg ne bántsuk. Boxoljanak ők.
De azért ne érezd magad hiszékenynek a fentieket olvasva. Te nem vagy átverve[ Szerkesztve ]
Eladó Barrow Direct Die Block(Új) https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/barrow-direct-die-block-fuer-intel-12-13-14-gen-cpu/2825566427-225-8779?utm_source=sharesheet&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android
-
hokuszpk
nagyúr
AMD a Ryzen bevezetése óta hőtérképpel dolgozik ( "pontosabban mér" ), ezért jobban határra tudja vinni a procit ; mégis hetente felbukkan 2 új arc, aki aggódik a hőmérséklet miatt ; átlagban az egyiküket -- pedig csak 95 fok a vége -- sehogy sem lehet meggyőzni, hogy jó az, üzemszerű működés.
Kiváncsi leszek az új Intel prociknál milyen lesz a hőmérséklet-fóbiás tulajok aránya.[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
hokuszpk
nagyúr
ez nem a mult, az uj procik TSMC 3nm -en jönnek ; de ezekszerint az Intel is kidolgozott valami hasonló hőtérképes módszert, mert az AMDnek igaza volt, amikor azt mondta, hogy így többet lehet kihozni a cuccból, mert már olyan pici a felület, magas a tranzisztorsűrűség ; etc.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
snpetit
aktív tag
Igen amit írnak lehet igaz is, de nem tudok nem rosszra gondolni. Ha jobban elengedik a hőmérsékletet később szabályoz le, lehet még pár százalékot kicsikarni. Azt hagyjuk, hogy az élettartamra nem lesz jó hatással, hűtő szempontjából sem szerencsés...
Én értem amit írnak, de akkor most is meg lehetett volna csinálni, hogy a felhasználó felé kiolvasott érték nem 105 hanem max. 100 fok. Valószínű ez átcsúszott valahogy és most magyarázkodni kell.
Nincs bajom az Intel cuccokkal, de amit mostanában csinálnak az minimum szemforgatós.[ Szerkesztve ]
-
Geri Bátyó
addikt
Valójában az AMD sem a hotspot hőmérsékletét írja ki, mert volt ebből egy balhé (túl melegek a procik), úgyhogy már a Ryzenek sem a valósat írják. Az enyém pl. 73°C-nál veszi vissza a turbót, mert nyilván ott éri el a hotspot a TJMax hőmérsékletet, ami 95°C. De nem 105, vagy pláne nem 110.
"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)
-
lipi67
veterán
Vettem egy pár "tiszacipőt". Meglepően jó volt. Már majdnem kezdtem élvezni a meglétét de.. Jött 2 fekete öltönyös és elvitte. Vitték a Pentagonba. Francba...
Geri után szabadon:"Mondjuk jó a tökfőzelék is,csak akkora legyen a hús,hogy ne látszódjon mi van alatta!" shteer a vénasszonyokról:"Na igen, kézből végignyalják a plug&play fogsort!"
-
őstag
Nem akarok az Intel vs. Amd vitába belemenni, de egy hozzáfűzni valóm azért lenne. Független attól hogy melyik gyártó termékét veszi meg valaki, sokszor a körítés a lényeg. Egy 65W-ra leszabályozott nem K-s Intelnél egyszerűbb is sokszor megteszi, mint ahogy az Amd részéről is. Aki pedig csúcskonfigot akar, annak adni kell a körítésre, azaz megfelelő hűtő, alaplap, táp és akár pár extra (delid-relid, bending frame, vízhűtés, stb..). Immáron az Amd-hez is adnak pl. bending frame-et, mint ahogy az is hogy az Amd procik delid-relidelése is ugyanúgy sokat javít a hőfokokon. Erre bőven van itt a fórumon visszanézhető példa és eredmény. Volt amd és Intel procim is, mindegyikkel elégedett voltam, mert magát a konfigot jól állítottam össze, ennyi a titka.
Az tény hogy játékban Inteltől nem fog pontosabban lőni, azt én is megmosolyogtam, de olyan gyártói, kereskedői visszajelzésekről tudok hogy amd háza táján több a selejt és nem csak desktop, hanem szerver vonalon is. Persze szerver vonalon számomra továbbra is az ibm power az etalon, még ha teljesítményben el is marad sokszor, de az a minőség, kialakítás szinte megszólal. De az már egy más téma...izé
-
TeeBee73
addikt
A jelenben meg nyugodtan kicserélheted az AMD feliratot az intel 13.-14. gen-re.
Ennyi.MOD: Geri Bátyó: Minden cipő alapvetően 5 ujjas. Ami kevesebb, azt az ortopédián kell csináltatni. Hogy Lipinek most milyen kell, nos, nem tudom. Lehet, elég lesz a 2 ujjas kifordított bundakesztű is.
[ Szerkesztve ]
"4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
KAMELOT
titán
válasz Patrik.Varga #1 üzenetére
Veszel rá blokkot, delid, chiller és 50C alatt leszel játék közben
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
tibaimp
nagyúr
Mekkora az a hőfok, amikor már tartósan sérül egy ilyen CPU/GPU?
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
Wilks
tag
Pont ezt akartam irni en is.
Annyival egeszitenem ki,hogy a fizikat azert nem lehet meg sggbeqrni,h en legyek a fonok,es az a hulye proci miert forrosodik 5,5-6 GHz-en,mikor kellemes 20 fokos is lehetne. Talan meg a tudomany nem tart ott?
De legalabb szegyelheti az osszes proci gyarto magat,(meg azok is,akik a telokba nyomjak),hogy keptelenek "normalis" homersekleten mukodtetni a kimaxolt procikat.[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz Patrik.Varga #1 üzenetére
"2024-ben még mindig 100 fokos radiátorokat lehet kapni processzor néven"
Nagyon is sokat fejlődtek a CPU-k sebesség/Watt téren, csak minden évben gyorsabbat követel a piac, így nem azonos sebességen kapsz egyre kisebb fogyasztást, hanem adott fogyasztással egy nagyobb sebességet. És mivel egyre sűrűbben vannak a tranzisztorok, hőmérséklet is nő, de ettől még az össz fogyasztás maradt, tipikus asztali gépnél terhelve kb. 60W-on. Más kérdés, hogy az élettartamot hogyan befolyásolják a nagyobb kőmérséklet ingadozás...Ha zavar a trend, az N100 (modern Atom) egy lassabb 4. generációs i5 teljesítményét hozza 25W-on. Ami a legtöbb hétköznapi tevékenységre elég. Egyenlőre... ugye a szoftverek is egyre pocséklóbbak.
-
copass
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, tesztelt - Gari 2029.01.04. -ig - Eladó!
- AMD Ryzen 7 5700X3D BOX - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó! 78.000.-
- Intel i5 13400f 2 év garanciával tökéletes allapotban
- AMD Ryzen 3 3200G // 4C/4T // 4GHz // AMD RX Vega 8 (4K RDY) // AM4+Box // -25 ezer újonnan jelenleg
- Intel Core i7-14700K processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen