Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pharaoh1st

tag

válasz pilu01 #6373 üzenetére

Olvasgatás után úgy döntöttem beállok már a segítséget nyújtani kisérlők sorába én is. :))

Első ránézésre arra tippelnék, hogy a tápod a ludas, de meggyőző teljesítménnyel bír. :)) Ugyanakkor csak-csak utána járnék nem ott van a bibi elásva, továbbá megnézném a kontaktokat először is (feltéve, ha eddig nem tetted meg).

Ha nem tápprobléma, akkor futtatnék egy mem testet, illetve néznék egy HD sentinelt a helyedben, habár az utóbbiból ritkán derül ki bármi ilyen jellegű probléma.

A reseteket pedig tényleg kerüld, ha lehet, nem egészséges az. :N

[ Szerkesztve ]

• Pharaoh1st

tag

Sziasztok!

Ritkán írok fórumra, bízom benne, hogy tudtok valamit segíteni a következő problémám esetében. Nemrégiben vettem használtan egy Samsung HD501LJ tipusú HDD-t, amit két partícióra osztottam fel: a kisebb rendszerpartícióként funkcionál, a másik (nagyobb) pedig adattárolás céljából készült. A rendszerpartícióra felraktam egy VISTA SP 1-et, és pár kiegészítő programot: például NOD32, MSN, Daemon Tools, stb. A problémám az, hogy "hidegindításnál" jellemzően a legelső indítást követően a programok betöltődését követően a gép csontrafagy. Talán a memóriában tárolt programok még működnek rövid ideig, de ezt követően fokozatosan a teljes, még el nem indult rendszer felmondja a szolgálatot. Egy reset után azonban, mintha mi sem történt volna, a rendszer feláll, és stabilan is működik órákig, amíg ki nem kapcsolom a gépet huzamosabb időre, és el nem indítom újfent, amikor is újra jelentkezik ez a fagyási probléma. Személyszerint az újonnan beszerzett, amúgy használt vinyóra tippelek. Kérdésem, hogy az első rendszerindítást követő fagyás lehet-e bármi mástól, okozhatja-e akár szoftveres probléma is, vagy bármi egyéb tényező, amit nem vettem esetlegesen számításba, gondolok itt például tápproblémára. Ezidáig két HDD-vel ment a gép, ezeket cseréltem az egyedüli Samsungra, tehát elméletileg a hardverek által felvett áram mennyisége csökkent is. Köszönettel várom a segítséget és a tippeket, ki, hol, s mikor találkozott hasonló esettel, illetve hogyan orvosolta azt hosszas utánajárás, vagy nagyobb mértékű anyagi befektetés nélkül. :)

• Pharaoh1st

tag

válasz Pharaoh1st #4314 üzenetére

Folytatás...

Tehát. Az NF7 új tulajdonosánál sem tudtuk sehogyan sem feléleszteni a lapot, igencsak felidegesítettük magunkat rajta mindketten, haza is hoztam őkelmét... Itthon kipróbáltam volt feleslegbe egy működő, sarkazott 2500+ barton proci ami eladó mellesleg, de ez nem a reklám helye ugye :U, persze, hogy ugyanúgy nem ment... Már csak azért is itthon is eszközöltem egy CMOS cleart, ( és innentől jön a rész, amit végképp nem értek, és a guruk hozzáértésére hagyatkoznék ^^ ) láss csodát az alaplap simán elindult és stabilan működik. Magyarul CMOS normal módban, amikor a jumper 1-2 állásban van a lap NEM indul :F, viszont amikor átrakom CMOS clear, 2-3 állásba, simán bootol, felismeri az eszközöket, bios setup is tökéletesen bejön és menti is az új beállításokat. Teljesen érthetetlen ez a számomra. Visszahelyezve 1-2 állásba pedig törli a CMOS-t, vagyis a két mód felcserélődött egymással...:F méghozzá egyik pillanatról a másikra. ( Fél éve, még nem így működött a dolog ^^ )

• Pharaoh1st

tag

Hello Mindenkinek!

Nekem is Dirkam kollégához hasonló gondom van egy NF7-S2G-vel. Visszaolvasgattam az előző topicok-ba és olvastam arról, hogy ez nem is olyan ritka jelenség a komplett NF7 szériánál. Gép bekapcs, ventik felpörögnek se kép se hang..., érdekes módon emiatt vettem én félig új gépet, és persze ezen régebbi gép is megmaradt bekerült a szekrénybe. Na egyik nap nagy unalmamban mondom megnézem mi is lehet a gond. Újra összeraktam szépen mindent, erre tökéletesen indult a lap, stabilan futott a gép. Ez kontakthibára utal gondolom, mindegy nem is ez most a lényeg, örültem a fejemnek, hogy mégiscsak jó az a trágya... Meg is hirdettem, új "boldog" tulajdonosra lelt, aki még aznap felhívott, hogy ugyanazt a jelenséget produkálja neki is, mint nekem is anno. Végigkérdeztem mit épített a lapba és köré, minden más hardver oké volt, betesztelt cuccokról van szó. És most fogok menni a napokba, megpróbálni ott nála, feléleszteni a szunnyadó "oroszlán"-t. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés