Aktív témák
-
Basmacskin
aktív tag
a processzorfoglalat mellett lesz egy jumper, közel ahhoz a jumperhoz ahol a 66/100 mhz-t lehet álítani. A kétikönyvbe nem tudom hogy van e említve. Amúgy a procifoglalat mellette van mind a két jumper. Tedd úgy, hogy az alsó 100mhz-n, a felső meg 133-on legyen. Így a 100 fellülbírálódik 133-ra.(remélem ugyanarról a revízióról beszélünk)
-
gézu
őstag
válasz
Basmacskin #58 üzenetére
A JP4-es jumper ''1-2'' normál mód autodetect FSB,''2-3'' force 100Mhz mód.
Hol van itt a 133? -
dbali
aktív tag
válasz
Basmacskin #58 üzenetére
a kézikönyvemben az áll hogy csak 66 és 100 mhz-es fsb-t tud. 133-ast nem.
socket 370-es foglalatba akartam tenni. -
Flashy
veterán
válasz
Basmacskin #53 üzenetére
de volt már benne fcpga proci? főleg 133-as fsb-s?
-
Basmacskin
aktív tag
konkrétan egy 500as Celeron.. Ami 400as csak 500-on megy. De az 66.os (83ra húzva)
-
dbali
aktív tag
válasz
Basmacskin #51 üzenetére
Ugyanilyen lapod é s miylen proc megy benne? azért nem gondolom igazán hogy a proc a rossz mert itt a nagy okosok azt irták meg én is találtam olyan infót hogy cpu max 850mhz-ig és max 100mhz fsb-vel
-
Basmacskin
aktív tag
ugyanilyen alaplapom van egy egyik gépemben.
Simán támogatja a 133as fsb-t, és mindenfajta PIII-s procit, ami létezik, áttalakító nélkül. Vsz a processzor a rossz, erre még nem is gondoltál? -
Flashy
veterán
remélem létezik ilyen... mindenesetre én még nem láttam. elviekben nem lehetetlen, néhány lábat kell összecserélni, meg feszültséget lejjebb venni az fcpga procikhoz. a lábcserét házilag is meg lehet oldani, a feszültség macerás ha az alaplap az fcpga procinak is 2V-ot akarna adni az nem egészséges.
-
dbali
aktív tag
Átálítottam a JP4-et force 100-ra de úgysem akart elindulni...
-
Dromie
csendes tag
CMOS CLear Jumpert próbáltad már? sok ilyen esetben segített már nekem......
-
Flashy
veterán
-
dbali
aktív tag
A BIOS frissítés után sem akar megmozduni...
-
Nedudgi
aktív tag
A manualban Bővebben: link (ez a PCB (1.1)-nek a könyve, a többi: Bővebben: link találod) a függelék részben van a ''Jumper settings'' ha a procidat nem tudja detektálni akkor is el kell mennie 100Mhz-n. Ezt a JP4-el lehet állítani (''Auto-detect'' és ''Force 100'' között). Szerintem ezt próbáld meg. Lehet hogy nem tudja észlelni a proci alapbeállításait mert régi a procihoz az alaplap. Vagy vki javítson ki ha nem jó.
-
dbali
aktív tag
Akkor mindjárt nyomom a bios frissítést és akkor eldől a dolog...
-
dbali
aktív tag
..na most akkor mit tegyek mert már kezdek összekuszálódni..
-
gézu
őstag
P6BAT-A+(2.0) Ehhez meg itt találsz biost.
Bővebben: link -
gézu
őstag
P6BAT-A+(1.1)
Ehhez az alaplaphoz van bios,max 1GHz-es proci támogatással az ECS
honlapján
Üdv.
Nem fog menni benne mert PPGA Socket370 van a lapon. A P3 meg FCPGA tokozású. Max FCPGA->Slot1 kártyával. -
Flashy
veterán
afaik a 866Mhz 133-as fsb-vel jönne ki, ezt általában jumperrel kellett annak idején beállítani, nézz körül az alaplapon. ha tud ennyit az alaplap egyáltalán. ha nem tud, akkor 650-en mehet max a proci, ha elindul annyin egyáltalán (nem mind megy el sokkal lejjebb mint a gyári)
-
dbali
aktív tag
Megnéztem neten az alaplap tulajdonságait és irja hogy PIII-as is oké bele.
dbali
aktív tag
Hali!
Az lenne a nagy gondom hogy ebben az alaplapban: ECS-P6BAT-A+ volt egy INTEL CELERON-A-500MHz proc. Én ma vettem egy PIII-as 866-os (socket 370)cpu-t. Miután beleraktam az új procit nem indul a gép.
Szerintetek mi a probléma?
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest