Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Diabolis #219 üzenetére
"én a kézi váltót szeretem?"
Egyetlen egy szóval se ezt írtad, egyetlen 1x se.
Még egyszer rohadtul nem érdekel hogy mit szeretsz és mit nem.Lényegtelen a számomra a mondatból a számodra, mert maga az alap kijelentés teljes hülyeség úgy ahogy van és te ez egyáltalán nem vagy képes belátni, helyett próbálsz még nagyobb hülyeségekkel kibújni az alól, hogy totál baromságot írtál.
-
giacomogesso
kezdő
válasz
Diabolis #218 üzenetére
Eleve a "váltást" Te hoztad fel, és az EV esetén tényleg nem releváns(mivel -jellemzően- nincs), de az életérzést értem, ha nem is értek egyet Veled, de támogatni tudom azt, hogy érvényes vélemény lehet az, hogy bizonyos körülmények esetén igenis létjogosultsága lehessen bármilyen megoldásnak, esélye lehessen akármilyen műszaki tartalomnak.
Az életmód és felhasználás meg ettől teljesen független (kellene, hogy) legyen. -
vicze
félisten
válasz
Diabolis #192 üzenetére
"Hogy lehet kényelmetlen? Talán úgy, hogy nem szeretem ha nincs? "
Akkor visszajutottunk oda, hogy mit szeretnél váltani egy EV-ben? Erre még nem sikerült kilyukadni. Hogyan óhajtasz sebességet váltani egy teljesen fokozat mentes hajtásláncban.
És személy szerint csak a váltó kérdéskorét szeretném megérteni, semmi másra nem reagáltam.
A hozzászólásod általánosan nem arra enged következtetni, hogy nem érted a technológiát.
-
vicze
félisten
válasz
Diabolis #188 üzenetére
"Személy szerint az EV-vel az automata váltó a fő problémám. Nem szeretem."
"Írtam sebességváltót?" -
"Olyat írtam. Sebességváltót nem. És igen, jó a meglátásod, nem kell bele. Ami számomra kényelmetlen."
Örök rejtély marad, hogy az "automata váltó" mit válthat, hm lehet az autót váltja alattad és valamit nagyon félreértünk? Szerinted mit vált az "automata váltó"?Azt esetleg megmagyaráznád, hogy hogy jó fenébe kényelmetlen valaminek a nem létezése?
Illetve a nem létezésre linkeltem megoldást, ami meg kéne oldja a kényelmetlenséget amit okoz.Az én értem hogy viszonylag gyorsan felfogtad, hogy mekkora hülyeséget írtál és valamilyen ok folytán az istennek nem akarod elismerni, ezen nem vitatkozik senki. Elnézést kérek mindenki nevében, hogy próbálkozunk.
Tehát az EV-k-be rakhatsz manális sebességváltót, ami az EV-kben található összes fokozatot váltani fogja, ráadásul tök univerzális és minden EV-ben működik!
-
dabadab
titán
válasz
Diabolis #188 üzenetére
Ott tartunk, hogy neked az a problémád, hogy nem szeretem az automata váltót
Nem.
Te jöttél azzal és azóta se érti senki, hogy mégis hol a fenébe sikerült neked automata váltót találni EV-ben és az erre vonatkozó kérdésekre nem is válaszoltál, ellenben nekiálltál fizikai erőszakkal fenyegetőzni, hiszen aki nagyobbat üt, annak van igaza, mint az köztudott. -
vicze
félisten
válasz
Diabolis #179 üzenetére
Tehát akkor oda lyukadunk ki megint, hogy azért nem szereted a dinnyét mert nincs benne csirkehús?
Még egyszer manuális váltó EV esetén nem ízlés kérdése, hanem szükségtelenségé.
Az ég világon senki se akadályoz meg, hogy belerakj egy váltót. Több terméket is kínálnak a problémádra. Pontosan ugyanazt az élményt nyújtja, valóban kár, hogy nem alapfelszereltség vagy választható extra, a gyártóknak gondolnia kéne rád is, ebben teljesen igazad van.Szerk: Sajnos a Toyota levédette, így nem fogják nagy márkák kínálni neked.
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Diabolis #183 üzenetére
Okés, ott leszek, 185 magas, 85 kiló, "Te komolyan itt tartasz zdmeg? :DDD" pólóban.
Köszönöm, jót röhögtem. Az aggresszivitásodon, a fenyegető kiálláson, a személyeskedésen. Egyszerűen az egész a középiskolai chat üzeneteket juttatja az eszembe amikor x képtelen túllépni a saját frusztrációján és megpróbál nagy embernek látszani. "Jajj egy ujjal nem nyúlok hozzád."
- Kurvajó volt, igazi nosztalgia.
Na menjél simogasd a kéziváltós roncsodat. De ne közúton.. pályán meg óvatosan mert még szétesik
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Diabolis #169 üzenetére
Nem sertodok meg semmin, csak felhivtam a figyelmet ra hogy ne szemelyeskedj. Oriasi kulonbseg.
"Gyava", "nonemu" "a fajtad"... Ezek mind a masik szemelyere celzo jelzok. Egy parbeszedben nincs helye.
De tudod mit, segitek a szovegertesben: ha magadra veszed a hozzaszolast amit nem neked irtam, az nem az en bajom
A kutya nem szolt hozzad.
"Eloben ekkora arcod van-e" - back to trefort chat. :D
Ne haragudj, de az egesz hozzaszolas rettento cringe.Na szaladj roncsot simogatni...
-
Tasunkó
őstag
válasz
Diabolis #141 üzenetére
Nem kötekedésből írtam, úgy tudtam hogy nem kell bele, de azt is elhittem volna hogy kell valami részmegoldás, bár akkor meg adja magát az ugyanazon a tengelyen elhelyezkedő másodlagos sztator(saját ötlet
, vagy valami elektronikához jobban közelítő megoldás inkább, mint egy mechanikus sebváltó, de mint kiderült nem kell. A váltástól meg egy csomó mindentől idővel el kell búcsúzni, ahogy a régi esztergákat is felváltották a jóval egyszerűbb CNC-k, ez a trend kifejezetten tetszik, mert jóval kontrollálhatóbb, szabályozhatóbb, egyszerűbb gépek, de értem és nagyon kis részben megértem aki ragaszkodik a régi sebváltáshoz meg az autózós romantikához.
-
dabadab
titán
válasz
Diabolis #141 üzenetére
De kézi sebesség/nyomatékváltó nincs benne. Én pedig azt szeretem.
Én ezt nem igazán értem. Az hiányzi, hogy produkálja a vuuooááeeii-vuuooááeeii-vuuooááeeii hangot vagy mit akarsz váltani egy villanymotoron? (A belsőégésűek hagyományos automataváltóját lehet utálni, mert az tud lassú lenni meg ilyen, de ilyen egyáltalán nincs villanyautóban).
-
Sirus86
aktív tag
válasz
Diabolis #132 üzenetére
En pl megtehetnem, hogy vegyek, csak nem talalok olyat, ami megfelel a szuksegleteimnek. Mikozben tegnap nyomtam a gazt Magyarorszagrol vissza Nemetorszagba, egy erdekes dolog tunt fel. Mikor Nemetorszagba koltoztem, akkor az emberek rengeteg regi autot vittek ki. (Ugye mi magyarok is ezt csinaljuk, meg mas orszagok lakoi is) Amit az utobbi fel evben latok az az, hogy kb Dacia-k (abbol is a Jogger, meg Duster) jonnek be Nemetorszagba, mint a rossebb, a Suzuki Vitara es VW T-roc. Audi kvazi semmi, meg Merci is csak par darab. Tudom, Maygarorszag fele, vagy itt gyartjak oket. Ami viszont meghokkentett: Nemetbe kezdik "visszahozni" a regi darabokat, amik kulonlegesek. Pl BMW kabriok, Abarth, illetve sport kivitelek es egy elektromos kisuatot, az pedig a Mitshubishi i-MIEV es variansait. Illetve meg egy dolog tunt fel. A 2010 koruli es elotti autok arai mennek fel itt, de durvan. Az en automat pl. most 120k km tobbel, 2000 Euroval tobbert tudnam ot ev utan eladni, mint amennyiert vettem. Szoval en is igy gondolom, hogy a regi autokat meg lehet javitani, es a nemet is ezt latja, meg mas nyugati nep is. Es kb ketteszakad a tarsadalom. Van az uj EV-k, par ertelemes uj auto es a regiek. Valahol meg Euro 6d temp es Euro5 kozott meg kifingtak az autok es szinte alig lehet oket eladni. Szoval az ollo nyilik es kb ugyanaz lesz, mint a Covid, nem covid oltas, aztan valahol mindenkinek igaza lesz a vegen. Erdekes egy vilagban elunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Drámai mértékben esik a lítium ára, azonban a jelek szerint ez nem hozza majd el az olcsó EV-k korszakát.
- Projektor topic
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- DOOM - The Dark Ages
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Ukrajnai háború
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro 14 - 16" M4 MAGYAR Billentyűzet Azonnal átvehető DEÁK TÉRNÉL garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest