Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Vasti74

senior tag

válasz Pikari #14 üzenetére

Régi a topic, de azért nem bírom ki szó nélkül ;-)

Én pl. amióta linux "létezik" (értsd: használható kis irodai környezetben szerverként, ami ha jól emlékszem nálunk az ismerősökkel az 1.x-es Debian-al kezdődött) úgy 11 évvel ezelőttig linuxos rendszergazda voltam, állítólag nem is béna.
    (Előtte meg Novell-es, mert nem nagyon volt más, de az ilyen-olyan unix alapú vackokat már a suliban tanultuk)

De itthonra valahogy eszembe nem jutna házi készítésű NAS-t faragni, telepítgetni, stb... És nem azért, mert nem tudok egy samba-t feltelepíteni és beállítani, hanem mert egyrészt egy NAS nem csak ennyiből áll ;-) , másrészt meg egy ilyen kicsi és csendes (és lakásbarát) PC-t nem is olyan egyszerű és olcsó összedobni.

Szóval az ember elkezd tervezgetni - számolgatni, és hamar eljut oda, hogy OK, akkor inkább vegyünk egy NAS-t ;-)

De persze van, akinek örömöt okoz a méter magas toronyházban zörgő 16, lehetőleg világító ventilátor a nappali sarkában - én nem tartozom közéjük ;-)

Új hozzászólás Aktív témák