Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen videókártyát?
- Izmos kis "2 az 1-ben" MoDT alaplapot villantott a Minisforum
- Milyen TV-t vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Blu-ray lejátszók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok !
Egy újabb esete az átverésnek, tapasztalatcsere illetve kérdés.
Egy ismerősöm nemrég vett egy ismeretlen márkájú kínai SSD-t, 2 TB, természetesen a sem a gyártóra, sem az eladóra nem emlékszik. Az SSD Sentinelben semmit nem mutat a SMART-ról, sem az állapotról, gyártója szerint a következő karaktersorozat jelentkezik be : "SSD"
Nekem már elsőre gyanús volt az egész, majd mikor alaposabban megnéztem , kiderült, hogy borzalmasan lassú ..10-14 MB/s körüli sebesség a legtöbb ami kihozható belőle.. hiába az USB3 port
10-14/s semmilyen limitnek nem felel meg, legjobb tudomásom szerint az USB 1 sebesség limitje 1 MB/s az USB2-jé 48 MB/sec , tehát ez valahol a kettő között van, de nem valószínűsítem hogy az USB híd hibája miatt.. valószínű, hogy maga az eszköz ennyire gagyi. Végül sikerült ráírnom cirka 300 giga adatot , bő 24 óra alatt, majd a további másolásnál már mindenféle hibák jöttek elő.. Formázást sem mindig engedi a lemezkezelőből, a lemezkezelő az egész gépet is jól belassítja , ha ez az eszköz rá van dugva a gépre, (több különböző gépen is próbáltam Windows 10 és Windows 7, mindkettő ugyanígy reagált rá) de a clean parancs működik , és utána megint használható, tehát végülis "annyira" mégsem gagyi, tulajdnonképpen a 13000 Ft-ot talán megérte ... ha azt vesszük hogy egy 300 Giga környéki bár lassú SSD-t vett.
Kérdés az hogy van-e esetleg valami trükk amivel feljebb lehet gyorsítani, vagy esetleg nagyobbra lehet tornászni a méretét vagy meg kell barátkozni a gondolattal hogy ez a legtöbb amit ebből az eszközből ki lehet hozni?
Tovább kérdés az hogy mik vajon a várható további romlás esélyei, ha pl. nincs állandó használatban hanem csak néha veszek rá mondjuk 1-1 kisebb 1-2 giga adatot ?
Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest