- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Azonnali processzoros kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPad topik
- Apple MacBook
- HP notebook topic
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Damian
tag
Üdv mindenkinek!
Érdeklődnék, hogy nálatok normálisan működik-e a Viber a Navon Raptor 8-on? Minden gond nélkül feltelepül, az aktiválást is megoldottam (egy másik telefon segítségével), üzenetek mennek frankón... Viszont a hívásnál rettentően halk a vonal túloldalán lévő fél hangja. Ő jól hall engem, de én őt nem. A Volume Control programmal sikerült az "InCall" (hívás közbeni) hangerőt 0-ról max-ra állítani, de így sem javult a helyzet. Esetleg valakinek van ötlete? -
protondog
újonc
Köszi.
Akkor ez nem jó hír.Az én Raptor 8-on nem működik. Azért is kérdeztem, mert a felhasználói útmutatóban hivatkoznak rá de nem találtam. Egyébként hol van a LED?
-
protondog
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Navon Raptor 8-on van-e töltésjelző LED?
-
törölt tag
Lásd #277 és #278 és #279. Itt factory resetet kell csinálni, ami gyári állapotba hozza a tabletet. A recovery menübe lépés után wipe data/factory reset menüpont alatt van egy yes-delete all userdata opció amire a power gomb megnyomásával lehet okézni. Ha megvan, akkor a recovery elhagyása során nem szabad más funkciót elindítani. Neten biztos található erről jobb leírás. A power gomb indítja a funkciókat, a hangerő + fel és a hangerő - lefele léptet a menüben. Nagy óvatosságot igénylő dolog. Egy elnyomott gomb után jöhet a szervíz.
-
gykati
újonc
Sziasztok!
Olyan problémám van a lányom kapott egy NAVON RAPTOR7 tabot, de pár nap után nem tudjuk használni, mert a következőt irja ki: Túl sok mintarajzolási próbálkozás - Ez mit jelent? -
xAttilax
őstag
válasz
sznoopy1977 #291 üzenetére
ott valami elkerülte a figyelmed, mert van benne egy halom nyelv, természetesen magyar is
-
sznoopy1977
tag
sziasztok,
Unokaöcsémnek van egy 7"os Navon Raptor kütyüje, ma volt a kezemben és meglepődtem hogy angol az android rajta és nyelvet sem lehet választani rajta. Erre van valami megoldás?
Köszönöm előre is a segítséget
-
Raptor23
újonc
Sziasztok! Vásároltam 2 Raptor 8-at karira. Az egyik tökéletesen működik, de a másik nem játssza le az mp3 fájlokat. Többféle lejátszóval, többféle mp3-al próbálkoztam, de semmi. Gyári beállítások visszaállítás sem segített. Van valakinek hasonló tapasztalata ill. valami ötlete a hiba elhárításához? Előre is köszönöm.
-
deblacika
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ma érkezett meg az általam rendelt Navon Raptor 8!
Hát mit is mondjak...........
Első ránézésre......wow, nem is olyan rossz
Aztán használat közben, kiderülnek bizonyos hiányosságok.....
Mik ezek?
USB-ről nem tölt a raptor, csak és kizárólag hálózati töltőről, szerintem ez rossz pont!
a microsd kártya pici fedő ablaka nem akar a helyére pattanni, aztán megláttam a lehetséges okot....a hátlap sorjája miatt nem akar bepattanni, de lehet nem ez a baj, mindenesetre nem bántom....így marad!
másik fájó pont, a gyenge wifi!!
egy fal választ el a routertől(betonfal), és a wifi jel "csak" 4-es az 5-ből, és a letöltés bizony elég lassú.
kipróbáltam egy torrenttel, a router közvetlen közelében teljes sebességgel töltött le, a falon túl már csak negyedével...
még tesztelgetem, de szerintem más tipus után nézek
akinek mindez nem számít, annak sok boldogságot hozzá, de szerintem én élek a 8 napos vásárlástól való elállással! -
rikkancs77
újonc
Navon Raptor 8 -at keresek 25-26 ezres áron sürgősen! 0670 426 0639 ( speedshop.hu- nál 35.900 újonnan)
-
Bencu555
újonc
Hivatalos oldalról:
"Készülékeink szoftverei az ún. OTA (Over The Air) technológiával frissíthetők."
A Beállítások -> A táblagépről -> System updates -> Check now-ra kattintva nekem csak karikázik egy ideig, aztán azt mondja hogy a kapcsolat nem jött létre a szerverrel... (nyilván nettel rendelkező wifi-re vagyok kapcsolódva)
Más is tapasztal ilyesmit? Más tabon legalább azt mondja, hogy nincs update, de ezen még a szervert sem találja...
Mellesleg igazán rá férne a frissítés, mivel az akksi használat részletező menüpont egy vicc. Azt írja, hogy az akksi 75%-át a !!!Cella készenlétben!!! veszi le, emellett kb 15% al kullog a Kijelző, amikor az a leg energiaigényesebb periféria. Mellesleg félreértés ne essen, semmiféle GSM modem és hasonló nincs csatlakoztatva a készülékhez, és az Ethernet kapcsoló "Ki" állapotban van.Másik, hogy tényleg ennyi az összes support ami az egész márkához van???
[link]
Ez egy 1 óra alatt összedobható wordpress motort használó oldal...Viszont a wifi-je jól szerepel t-home-os kábelnet routerrel, nem úgy mint állítólag a WayteQ xTAB-79qci, ami egy csomó rooterrel nem hajlandó a működésre, már minimális távolságból.
Most nagyon elgondolkoztam azon, hogy élek a 8 napon belüli vásárlástól való elállással.
-
deblacika
csendes tag
Üdvözlet!
tervezek venni egy Navon Raptor 8-at, jelenleg a digitalplazaban 36890-ért megkaphatom, nagyjából végigolvastam a hozzászólásaitokat, mindent egybevéve, érdemes megvásárolni ezt a készüléket?
elég sokat megnéztem ebben a kategóriában, ez elég jónak bizonyul ár és felszereltség tekintetében is.
fontos lenne, az aránylag hosszú üzemidő, a HDMI csatlakozó, és az Android rendszer.
ennél mindez megvan, ráadásul E-book olvasónak is használható, viszont a support ha jól tudom elég silány....
gyakran van baja, vagy ki kell fogni?
digitalplazaról esetleg van valakinek jó vagy rossz véleménye???
Szívesen vennék minden infót a gépről, Előre is köszi mindenkinek!
Üdv néktek -
-
törölt tag
A rootra találtam egy honlapot egy hasonló de nem azonos tablet pc-re. AML-8726-mx az is. Ott a dolgot a Moborobo nevű progival (ezt futás közben a PC tálcájára kell letenni, mert ez segít az állandó kapcsolattartásban a PC és a tablet pc között, írják) és az efölött ráindított ZhuoDashi nevű kínai programmal csinálták. Itt működhet?
A CWM felrakásáról Linuxban te írtál. Ehhez WINDOWS-BAN a FinlessROM Flash Tool - RKAndroid Tool V1.35-ben esetleg jó lehet? Itt az szükséges img-ket a FinlessRom könyvtárba kellene tenni, írják. A tablet pc-nek flashben kell lennie bedugáskor, írják.
Ezeket találtam a neten. Akit érdekel saját felelősségére keressen ezeknek utána. A leírás nem teljes. -
Applejack
csendes tag
válasz
Applejack #278 üzenetére
Talán hasznos információ másoknak is:
Sikerült reprodukálni a recovery menübe belépéstHangerő fel + Bekapcsoló gomb együtt nyomva tartani amíg bekapcsol a tablet => Megvárni amíg megjeleneik a felnyitott hasú droid => Bekapcsoló gombot nyomva tartani, röviden lenyomni a hangerő fel-t és feljön a menü.
-
Applejack
csendes tag
válasz
Csendeske #188 üzenetére
Egy ismerősöm Raptor 7 tabletje zárolódott a sikertelen feloldási minta rajzolások után.
Wi-fi ki van kapcsolva => Google fiókos feloldás nem működik.
Csendeske által leírt módon is próbáltuk.
Hangerő_fel + Bekapcsoló kombinációra megjelenik a felnyitott hasú robot, de a menüpontok nem jönnek fel, és nem tudjuk előcsalogatni a Hangerő_fel + Bekapcsoló kombinációval sem.Másnál feljön a recovery menü, csak mi rontunk el valamit?
-
eques
újonc
Sziasztok
Nem tudjátok esetleg hogy hol tudnék beszerezni Navon Raptor 8-as töltőt? Az enyém tönkre ment, már egyáltalán nem is tölt, próbáltam usb-ről tölteni de úgy meg nem is érzékelte a töltést.
-
mrlujoak
veterán
válasz
demeterf2 #273 üzenetére
Az, igen. Ilyet is ritkán lát az ember...
Gyanúsan megpusztult a memória. Vagy az azt vezérlő.
(#274) Kobak76:
Tehát akkor a kijelző előtti üveg repedt el, és nem maga a kijelző? (már ha képet látsz rajta, akkor gondolom igen)
Érzékelést jól veszi? Mert akkor a digitizer sem sérült.Tipp, hogy Te is megnyugodj, és a leányod is biztonságban legyen, vegyél rá kijelzővédő fóliát, és nem kell a repedéssel törődni.
Ha az idő múlásával teljesen eltörik, akkor sem kerül ki darab belőle, nem okoz sérülést a fólia miatt.szvsz 17E-ért ezt felesleges javíttatni. Akkor inkább tegyétek félre, majd ha ez használhatatlan lesz, a félretett pénzt kipótolva vegyetek egy jobbat/újabbat.
Ebay-es alapokból szereléshez a már "kiválasztott" szerelővel érdemes lenne szétkapatni most, és megnézni, van-e rajta egyéb ismertető. (sorszám, vagy csatlakozók helye) Ez alapján biztosabban lehet beazonosítani az ebayen árultakat.
-
Kobak76
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Ha esetleg valaki tudja, hogy Navon Raptor 7-hez milyen érintő képernyő való (nem arra gondoltam hogy 7"-os :-); eddig nekem is ment a dolog) , az írja meg legyen szíves.
A lányom tabjának a kijelzője minden előzetes bejelentés nélkül, középről elindulva elrepedt. Közvetlen a kamera alatt.
A berendezés működik, de nem nagyon szeretném ha teljesen használhatatlanná válna.
17.000 forintért vállalnák a szerelést.
ebay-en 4-5 ezerért vannak érintő képernyők, csak nem tudom hogy jók e hozzá.
Szerelő úgy néz ki van a készülékhez.Köszi!
-
demeterf2
tag
Ugy nezem összeomlott az alkalmazàsok szàmàra fenntartott tàrhrely. Gyàri beàllitàsok se segít rajta. Kikapcsolni nem kapcsol ki hanem ujra indít ês elso indítàsnak veszi, Anglol lesz a menü ês üdvözöl a menu
http://kepfeltoltes.hu/view/131127/Screenshot_2013-11-27-23-34-41_www.kepfeltoltes.hu_.png
-
mrlujoak
veterán
...én még kitartok a Raptor 7 em mellett. Igaz az elsőt wifi hiba miatt 3 napon belül cseréltettem, a második meg egy hét után szervizbe került. 2 hete ott van.
Azóta belekóstoltam a Prestigioba azóta az van...
Az a Raptor 7 es, aminek az előlapi kamerája felül középen van, árához képest kellemes kijelzővel bír. Ugyan ezen árkategóriájú, és alaphardverű Prestigionak rosszabb volt a megjelenítője...
-
nahrok
csendes tag
Üdv!
Vissza vittem a terméket. egyből cserét, vagy más típust ajánlottak, amitől hosszas hezitálással lemondtam. Össze hasonlítottam más ilyen felbontású tablettel, és valóban nem szép a kijelzője. A 800X480- as hoz közelebb állt ránézésre. A leírásban se találtuk meg a felbontási értéket, ez azért érdekes, A doboz oldalán lévő 5 órás üzemidőt úgy érte el ha csak a nyitóképernyőt nézem fél fényerőn, és nem csináltam semmit. A vissza fizetést kértem, amit teljesítettek is. Annyit azért el mondtak hogy ebben az árkategóriában (szó szerint gagyi ) ne várjak mindenben hibátlan terméket, amit nem igazán fogadok el. mert ha valami olcsó attól még lehet jó. 50-től felfele ajánlottak, de 25-nél többet nem akarok adni egy tabletért. Ha egy-két évig jó az már tökéletes utána már úgy is cserélni kell, mert technikailag elavult lesz. Nézelődök még másfele is, karácsonyig csak találok valamit. -
nahrok
csendes tag
Üdvözletem!
A kérdésem sürgős lenne.
Szombaton vásároltan egy navon raptor 7 tabletet az MM-be.
Ez már a 8 gigás változat, egyebekben megegyezik a régebbi modellel.
Szerintem minden megfelelő számomra, kivéve egyet. Akármit csinálok vele, de nem tudok 2óra 20 percnél több üzemidőt kicsalni belőle. Másképp fogalmazva 1db. filmlejátszása (1:59 ) plussz 21 perc böngészés.. Szerintem ez még az olcsó kategóriához is kevés.azért elvárható lenne a minimum 3-3.5 óra Ha meg mindig a töltőn van akkor elveszti azt amire kitalálták.
A lényeg hogy ma beszéltem az ügyfélszolgálatossal aki kicseréli szerdáig. Arra a kérdésemre hogy esetleg ebből a típusból a mit vissza-hoztak, hánynak volt akku problémája azt válaszolta hogy erre nem adhat információt
Ezt csak azért gondoltam megkérdezni, mert ha nagy része ilyen, akkor felesleges cserélgetni, hisz a másik is olyan lesz. Kérjem inkább vissza a pénzt? mit ajánlatok? -
rasky
senior tag
Vettünk barátnőm lányának egy Raptor 7-est, de már az új fajtát adták, ami teljesen ugyanaz a hulladék mint a DPS 7, csak át van nevezve. Kijelzője csíkos, pixeles, konkrétan fájt tőle a szemem este 1 óra nyomkodás után, de még a hátlapja is ugyanaz mint a DPS 7-é. Ma visszavittem és kértem hogy cseréljék ki a "régi" fajtára, szerencsére még találtunk egy darabot. Háát...megérte visszamenni, sokkal jobb a kijelzője, pörgősebb is.
Úgy látom költségcsökkentés volt Navonék-nál, elrontják azt is ami eddig jó volt.
-
demeterf2
tag
Rootot senki se tud ezekhez a készülékekhez?
-
palvik
újonc
Sziasztok!
Mivel totál sötét vagyok tabletek terén (még okostelefonom sincs...), gondoltam segítséget kérek, hogy melyik tabletet válasszam. Sajna munka miatt rákényszerülök, hogy ne laptopot hurcolásszak magammal.
Ami elsődleges lenne, hogy jól működjön a wifi.
Ezeket néztem:
1. Acer B1-710 (http://www.edigital.hu/WiFi_tablet/Acer_Iconia_Tab_B1-710_8GB_(NT.L1NEE.001)__tablet_feher_+_Android_4.1-p363896.html)
2. Acer B1-A71 (http://www.edigital.hu/WiFi_tablet/Acer_Iconia_Tab_B1-A71_(NT.L15EE.003)_tablet_+_Android_4.1_operacios_rendszer-p347372.html)
3. Navon Raptor 8 (http://www.edigital.hu/WiFi_tablet/NAVON_Raptor_8_tablet_(Android)-p354333.html)
4. Navon Raptor 7 (http://www.edigital.hu/WiFi_tablet/NAVON_Raptor_7_tablet_(Android)-p355780.html)
Ami még szempont lehet: aksi, kamera, gps(?)
Amire használnám: internetezés, filmnézés, zenehallgatás.A fentiek közül melyiket tudnátok ajánlani?
Köszi!!
-
zoli81
csendes tag
válasz
demeterf2 #260 üzenetére
A fogyasztás százalékos bontása teljesen rossz a beállításokban. Egyszerűen nincsenek súlyozva az egyes tételek. A cellafogyasztás pl. nem kapta meg a nullás szorzót. A wifi és a kijelző is kb ugyanakkor súllyal szerepel, pedig a kijelző nyilván jobban szívja az akksit..
raptor 8 -
demeterf2
tag
-
mrlujoak
veterán
válasz
demeterf2 #258 üzenetére
Megnéztem, és igen, ez valóban másik modell.
Először is poén, az elírt 4.2 (az én raptoromon is "csak" 4.1 van)
Más a csatlakozófelület, az enyémen van hardveres hangerőgomb, a tiéden nincs.
A bekapcsológomb is más helyen van.
Értelemszerűen a hátlap is teljesen más.
Az előlapi kamera is a sarokban van.Ami a szoftverben a legnagyobb eltérés (a vitruális hangerőgombokon kívül) az a Beállítások menüben a Wifi alatti 3G ki-be kapcsoló.
Gondolom ez is "csak" OTG kábelen képes kezelni a SIMkártyát nem?!
A kijelző a videón keresztül hasonlóan viselkedik, ergo abban az irányban döntve kezd romlani a kép, mint amit a videón is mutatsz.
-
demeterf2
tag
Sziasztok!
Nekem is lett egy navon raptor7. Viszont ez egy másik modell. Semmilyen információt nem találok róla. Ugyan úgy kettő 1.6ghz proci és 1giga ram van benne. A memóriája viszont 8giga!! Ugyan annyi volt mint a 4gigas verzió. Más a hátlap és az első kamera is máshol van.
Ami bosszantó, hogy az aku gyorsan merül. És nem hiszitek el, de a legtöbbet fogyasztó elem a Cella készenlétben! ! Ez most hogy lehet? Tudtommal nincs benne antenna. -
mrlujoak
veterán
Sajnos újra itt.
Tegnap este a bekapcs gomb rakoncátlankodni kezdett, ami mára addig romlott, hogy 10 próbából jó, ha egyszer működik a gomb.
Ergo csak úgy tudom beröffenteni, ha töltőt, vagy adatkábelt kötök rá...Sajnos ez van. Kár, hogy annak tudatában mennyibe is kerül, a kínai minőségbiztosítás ennyit ér.
Most szerviz (mert ugye a 3 nap már eme második modell esetében lejárt) és kipróbáljuk a 3-ikat, vagy esetleg a javított verziót...
Természetesen a modell nem esett le, vagy érte mechanikai sérülés.
Este még a gombot szögben nyomva, vagy masszírozva rá lehetett bírni a működésre, ma már erre sem reagál.
-
Wortexina
csendes tag
Sziasztok!
Beszereztem egy 8-as Raptort.
Igazából amire használjuk az asszonnyal, arra tökéletes: Ágyban film nézés, konyhában recept böngészés... meg ilyen otthoni dolgok. Nagymutter is látja rajta jól a fényképeket
Mivel már minden Androidos kütyüt szétROMoltam amit otthon találtam, ezt is szívesen kezelésbe venném. A kérdésem az lenne, hogy OTG kábelen valahogy lehet e hozzá csatlakoztatni bluetooth-t?
Néztem hogy root már meg van oldva hozzá, gondoltam megkérdezem itt a gurukat hogy megoldható e ez valahogy.
Előre is köszönöm!
W. -
mrlujoak
veterán
Navon Raptor 7 wifi hiba - itt a videóm.
Sajnos ez van.
Tegnap este a melóból hazatérve (bekapcsolt wifi, de alvó módban nem csatlakozik a hálózathoz) az itthoni wifihez nem hogy nem csatlakozott automatikusan, de semmilyen más hálózatot nem látott, csak azokat a hálózatokat jelenítette meg, amik már előzőleg csatlakoztatva voltak előtte. Ezeket viszont mind hatókörön kívüli státussal...Restart. Onnan minden okés.
A rendszert is újrahúztam, hátha. Nem ma reggelre, ismét nem ismert fel semmilyen hálózatot, de még a wifi kapcsóló is meghülyült, majd már délelőtt a melóban is eljátszotta ugyanezt. (ez látszik a videón).
Restart. (és már a dobozzal együtt irány a bolt)
Pénz vissza, átrobogtam egy másik boltba és ott vettem egy másikat.
Ez eddig okés.
Épp most laktam be. Megint.Mikrofon (pontosabban a hangfelvétel hangereje és minősége) ezen is ramaty.
Halk hangszórót (mert ezen is, és az elődön is az) a DSP Manager Lite (ingyenes) programmal oldottam meg.
Azóta visít a hangszóró, le is kell venni a hangerőt. -
mrlujoak
veterán
válasz
mrlujoak #246 üzenetére
...ma megy vissza az enyém is a boltba...
wifi hiba.
Pár óra alvás után (függetlenül attól, hogy maga vagy én kapcsolatam ki a wifit alvás közben) nem lehet csatlakozni wifi hálózatokra...
Van, hogy be sem kapcsolja a wifit a csúszka...Csak a restart segít.
Pedig újra is telepítettem tegnap este, ma reggelre megint eljátszotta.
Megy szépen vissza 3 napon belül a boltba. -
mrlujoak
veterán
-
User64476
őstag
Nos, én eladtam a kütyüt. Köszi nektek a érdekes hozzászólásokat.
-
mrlujoak
veterán
Sziasztok!
...mivel kínából már 7 hete jön egy origi kínai táblagépem (70 dolcsi, 2 magos, duplakamerás), így ma - napok óta barátkozom eme gép ötletével - besétáltam a Mediába, és vettem egy Raptor 7-est.
Legelső meglepetésem a töltő volt. DC csatlakozót sehol nem olvastam a felsorolásokban, pedig aztán sok oldalt felkerestem a technikai specifikációk kérdéskörében.
[link]
[link]Nálam kardinális, hogy microUSB-n is vegyen fel áramot, mert akkubankom van, microUSB csatival.
Erre ott virít a DC csatlakozó, és abba a tápkábel bedugva a polcon. Poén, mert kicsomagolós videót nem néztem a modellről (pedig aztán ott hamar lebukott volna a kis DC luk).
Egy gyors utánanézés (mellette lévő táblagép microUSB töltője átdug, tölt, okés) után megelégedve konstatáltuk, hogy rendben, tölt microUSB-n is a modell.
Mivel utolsó darab volt, a 26990-es árból kaptam 2000 forint kedvezményt. Elhoztam.
Nagyon kellemes kis kütyü, wifi jelet jól tartja, hamar sikerült belaknom.
OTG kábel (vettem mellé) tökéletesen megy vele, egeret, pendrive-ot felismeri, kezeli. Remek.Kicsit furcsa volt, hogy nincs (nem találtam még benne) rezgőmotor benne, mert nagyon hozzászoktam már, hogy gépeléskor ez a visszacsatolás.
Hangja (kihangosító) harmatos, de ugye tudjuk, hogy nem egy hangerőbajnok ez és a nagyobb tesó sem.
Kijelző szép, fekvő módban fel és le döntéskor változik csak a kijelző, oldalra mozdítva kevésbé.
Kamerák ugye csak nagyon utolsó utáni képalkotásra vannak ott, de jó ha van.
Egyelőre tetszik.
-
vaksi8
senior tag
Sziasztok!
Úgy alakult hogy van 2 db még garanciális,de kijelző repedt raptor 8-asom.Az egyik még működik a másik nem reagál az érintésre.Mindkettő javítható vagy alkatrésznek akinek ilyen tabletje van lehetne felhasználni.Esetleg,ha valakit érdekel priviben üzenjen. -
marci94
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Hosszas agyalás után elmentem a MM-be hogy megvásároljam a Raptor 8-t mivel méret, és ár-érték arányban ideálisnak találtam.
Az eladó meggyőzött, hogy jobban járok a Prestigio MultiPad 2 Ultra Duo 8.0-l mert szebb, és jobb is.
Boldogan kezdtem belakni a masinát, de sajnos azt tapasztaltam böngészés közben, hogy finom görgető mozdulatra nagyítja, vagy kicsinyíti az adott képernyőt ami iszonyatosan idegesítő.
Arról nem is beszélve hogy már első este kétszer fagyott.
A MultiTouch-l való teszt azt mutatta, hogy finom simítás alatt az érzékelés szakaszos, amit valószínűleg kettős kattintásnak érzékel a gép, és ezért a nagyítgatás.
Ez után csere gariba kettőt visszavittem ezzel a hibával, és a kiállított példányt tesztelve is ezt tapasztaltuk.
Valószínűleg széria hibáról lehet szó.
Arra a következtetésre jutottam, hogy mégis az első gondolat a jó, és hazavittem a Raptort.Azonnal képernyő teszt, és boldogan nyugtáztam, hogy szépen működik.
Minden simán megy rajta, fagyásra nem bírtam kényszeríteni, pedig igyekeztem, és a hangereje is jobb.Egyedül az zavar, hogy alvó módból a gomb nyomása után kb. csak 4-5 másodperc alatt tér magához, és hogy a wifi-t annak ellenére is bealtatja, hogy beállítottam a wifi mindig bekapcsolva opciót.
Érdeklődnék hogy ezzel kapcsolatban nektek mi a tapasztalatotok.
Üdv!
-
Sziasztok!
Sógoroméknak van egy navon raptor 10-es tabletjük, de a hétvégén elfárdt, leesett az asztalról és az üveg pókhálós lett. Sógor szétszedte, de azt mondja, hogy az érintésérzékelés jó, csak az üveg tort össze.
Ezt lehet cserélni, vagy az egész érintőt kell? -
tpeter77
addikt
válasz
TheSaurus62 #234 üzenetére
szia
mi 8" méretűt vettünk a feleségemnek ugyanis tanulásra kell, jobban látni a szöveget és a diákat rajta mint a 7"-okon.
Most utazik fel Pestre, a vonaton majd tanul, kiderül mit bir. Ha az oda-vissza utat kibirja, örülni fog neki ~ 4 óra. -
Csendeske
aktív tag
válasz
TheSaurus62 #234 üzenetére
Én nem tapasztaltam ilyent!
-
TheSaurus62
tag
Túl vagyunk a hétvégi teszten, az autóban a gyerekek megnézték a filmet, felváltva játszottak rajta egy csomót, így kb 4 óra alatt lement a töltöttség 20% alá. Azt mondják, hogy mutatóujjra rosszabbul reagál, mint hüvelykujjra (???).
-
TheSaurus62
tag
Most toltam fel rá a L'ecsó c. filmet a hét végi teszthez (903 MB) USB-n, kb. 5 perc alatt, a belső tárhelyre. Ez nagyon lassúnak tűnik.
-
TheSaurus62
tag
Tegnap vettem egy Raptor10-et, íme egy gyorsteszt, ha valakit érdekel.
Valóban nem könnyű, de viszonylag izmos férfiember lévén, sokáig tudom kézben is nyomkodni, ha ülök, akkor azért le lehet tenni/támasztani. A széle olyan, mintha sorjás lenne a műanyag, de nem sorjás, hanem ilyen a kialakítása. Le kellene csiszolnom vagy smirgliznem, de hát garancia meg minden...
Az akku eddig jól bírja, mondjuk annyit használtam, hogy látja-e a Wifit (látja), milyen a képe (szép), gyorsan megy-e a böngésző (igen). A Playről leszedtem alkalmazásokat, az is hamar megy, telepít, nincs vele gond. A fényerőt csak manuálisan lehet állítani, vagy nincs benne ilyen szenzor, vagy nem tudom, mi van.
Némileg viccből felraktam az Espier launchert (bár messze nem vagyok Apple fan). Filmet még nem néztem vele, de a hét végén autózunk pár száz km-t, a gyerekek majd tesztelik hátul, mit tud/bír. -
szemy94
senior tag
válasz
Csendeske #230 üzenetére
Köszönöm, értem.
Mióta látáskörömbe került ez a készülék így van(nem olyan rég) túl sok info nincs, sztem ezt kb mindenki tudja, az mondjuk jó lenne, ha lehetne keresni a frissítést, de ezt csak automatikusan engedi a rendszer, így nehéz kitalálni,h csak hülyítik a népet vagy esetleg egyszer elér hozzánk az android 4.3 ( álmodik a.... ) egyébként semmi bajom a tabbal, sztem tökéletes billes tokom van hozzá, google drive-ba írok vele (telón keresztül megosztott wifi), Wifi-t olyat is lát amit az LG és Samsung telefonom nem, játékokat is viszi, itt jön a képbe,h sajnos nem tudom root nélkül [lehet még root-tal se haha] megcserélni a belső-külső sd-t, egyébként egyáltalán nem értem miért tesznek a gyártók belső SD-ta telefonba/tabba, semmi értelme, sztem mindenki kibír egy + 4/8 GB-s kártyát és máris mehetnének a nagy tárhelyet igénylő játékok...Írva Navon Raptor 7 & Intercity WIFI
-
zoli81
csendes tag
itt van minden ami hasznos lehet:
http://www.mediafire.com/folder/e18qfi55fo7eo/raptor8
A parameter.img-ben vannak a partíció adatok ( hossz@cím). Flashelésnél nem árt 2szer is ellenőrizni.
0x00002000@0x00002000(misc),
0x00004000@0x00004000(kernel),
0x00008000@0x00008000(boot),
0x00008000@0x00010000(recovery)
0x000C0000@0x00018000(backup),
0x00040000@0x000D8000(cache),
0x00200000@0x00118000(userdata),
0x00002000@0x00318000(kpanic),
0x00100000@0x0031A000(system),
-@0x0043A000(user)a system.img-t csak a windowsos flashtool írja jól állítólag...
-
szemy94
senior tag
Üdv mindenkinek!
Én 3 napja vettem a 7-es verziót, akadások elég ritkák, szerintem ár/érték arányban elég erősKamerák azok ugye persze semmire vallók, de nem is ezért vettem, viszont a root idővel engem is érdekelne, már csak a külső/belső SD felcserélése miatt is, ehhez tényleg kell kernelt stb módosítani? Eddig csak telefonokat rootoltam, tettem rendszert, bár ezeknek jóval nagyobb támogatása volt/van még most is...
http://navongps.com/tamogatas/
"Szoftverfrissítési tudnivalók
Készülékeink szoftverei az ún. OTA (Over The Air) technológiával frissíthetők. Ez azt jelenti, hogy internetkapcsolat létesítése esetén (pl.: WIFI) a készülék automatikusan felkínálja a frissítés lehetőségét a felhasználónak.
Figyeljünk oda arra, hogy frissítéskor az internetkapcsolat stabil legyen (ne frissítsünk pl. mobilneten keresztül), mert egy esetleges hálózati hiba esetén a frissítés megszakadhat, amely a szoftver nem megfelelő működéséhez vezethet.
Emellett fontos még az akkumulátor megfelelő töltöttségi szintje a frissítési folyamat rendeltetésszerű befejezéséhez."
Ez az oldal mióta áll így körülbelül? -
User64476
őstag
Tudom, hogy ez nagy kérés, de nem tudnád esetleg a gyári eredeti dumpolt system.img-t és a többi imaget is feltenni dropboxra vagy hasonszőrű megosztóra? Lehet, hogy én is vacakolnék vele egy kicsit... Mondjuk ha a gyári kernel marad, sokmindent nem lehet csinálni, túl egyedi nem lesz tőle a rom, de pl. alkalmazásokat lehet cserélgetni, meg talán témázni is kicsit.
-
zoli81
csendes tag
válasz
User64476 #224 üzenetére
A system.img sima ext4, mountolható. Úgy is lehet rootolni, hogy ezt módosítjuk, és flasheljük, csak én még nem mertem.
A gyári boot partícióban (az android boothoz használja ezt a rendszer) és a recovery ( recovery boothoz használja ezt a rendszer) partícióban található image nem mountolható. Mindkettőt két részre lehet szétkapni: kernel és ramdisk(utóbi gzip,cpio-val tömörítve).
A kernel partíciót csak akkor használja a gép, ha a boot vagy a recovery partíció nem tartalmaz kernelt. Gyárilag a kernel partíció kihasználatlan, nincs benne semmi adat.
Viszont: a CWM-es recovery.img nem tartalmaz kernelt, ezért muszáj valamit tenni a kernel partícióba, hiszen kernel kell a cwmhez is. Mit? Persze a gyári kernelt, ami a gyári recovery partícióba van ágyazva. Szóval a newkernel.img teljesen gyári. Fórumokban le van írva hogy lehet a gyári recovery v. boot partícióból kiszedni a kernelt, majd megpróbálom leírni érthetően ide is, mert a raptor 7-hez gondolom kelleni fog. -
zoli81
csendes tag
válasz
xAttilax #222 üzenetére
Megvan a teljes root jog, egyetlen szépséghiba jelenleg, hogy a superuser app nem képes megjegyezni, hogy egy adott appnak már megadtam a root jogot, ezért mindig rákérdez ami kicsit fárasztó... Ki lehet kapcsolni a rákérdezést teljesen, de akkor meg az újonnan telepített app-oknak nem ad jogot. Szóval kicsit kényelmetlen de működik. Lehet a supersu.apk-t kéne kipróbálni talán??
A root jog birtokában elsőre megnéztem a CPU governorokat, megvannak a szokásosak, pl ondemand, performance, conservative, és van még egy hotplug nevű is ami kikapcsolja az egyik procit, ha alacsony a terhelés.
Az alapértelmezett interactive governorral nálam az angry birds szaggat, performance-szal tükörsima, conservative-val és hotpluggal is egész jó. Persze a cpu governor mindig ízlések és pofonok mert mindegyiknek van hátránya is...Persze próbálok csinálni egy leírást, hogy jutottam el idáig, ha lesz időm. Most csak a vállalkozóbb kedvű "advanced" userek számára küldöm a két módosított partíciót, ami kell a CWM-hez. Csak Raptor 8-ra, mert gondolom a 7-es kernele más!!!
A kernel partícióba a következőt kell flashelni:
https://app.box.com/s/lf0p1s7gmy4r1na72066A recovery partícióba pedig:
http://files.androtab.info/rockchip/rk3066/20130427/RK30GENERIC_CWM.zip fájlból a recovery.img.Flashelés menete:
Flash módba úgy tudod rakni a gépet, hogy kikapcs, majd nyomod a volume+ gombot és közben az usb kábelt bedugod a pc-be. Ha jól csináltad a képernyő nem kapcsol be, a windows telepíteni próbálja a drivert, de persze nem sikerül neki.Windows:
Az rkandroidtool kell hozzá. Bevallom én még nem használtam, mert linuxban dolgoztam, de egyébként ez egy hivatalos tool, szóval szinte biztos működik.http://www.slatedroid.com/topic/49594-rkandroidtool-v135/ oldalon a 13-as hozzászólásban van a link.
A tool használatához hasznos infók pl az alábbi linken, persze nem minden érvényes a raptorra (pl hogy hogy kell flash módba rakni a gépet):
https://www.miniand.com/wiki/Appendix+C--Using+PicuntuRC3KernelInstallerLinux:
Én ez alapján dolgoztam:
http://valentijn.sessink.nl/?p=382, csak nyílván nekünk nem a system partíciót kell flashelni.Ezután a CWM-be úgy tudsz belépni, hogy power és a volume+ hosszú nyomásával kapcsolod be a gépet. A többit később.
Hasznos még ez a thread is:
http://www.freaktab.com/showthread.php?287-RockChip-ROM-Building-Tips-and-Tricks-by-Finless/page5A gyári recovery partíció itt van:
https://app.box.com/s/uykpj80a27f1txvtkwjnA kernel partíció eredetileg üres ( gyárilag a bootba és a recovery-be van ágyazva a kernel).
-
zoli81
csendes tag
Jó hír: sikerült felrakni a CWM recovery-t és vele együtt megvan a root jog is adb-ben. Innen már csak formalitás a teljes root jog. Két partíciót kellett flashelni (kernel és recovery), persze előtte dumpoltam mindent, így elvileg mindent vissza tudok állítani eredetibe. Linuxban (ubuntu 10.04 virtualbox) az rkflastool és az rkcrc nevű programokkal csináltam, de elvileg van windows-os tool is amivel lehet flashelni (RK_Android_Tool_v1.35) és az állítólag megbízhatóbban is ír mint a linuxus.
-
zoli81
csendes tag
válasz
timha0914 #214 üzenetére
Nem tudom melyik jobb, de a lényeg, hogy bármelyiket veszed az első napokban teszteld le rendesen, és ha valami rendellenes dolgot találsz (pl. erős melegedés google mapsezés közben, a dobozon feltüntettnél rövidebb üzemidő), vidd vissza. Én nem tettem és bánom.
A raptor gyártója (Yifang) által kiadott termékekre külföldi oldalakon is panaszkodnak, a fő probléma az akkumulátor. Valószínűleg ez nem véletlen, mert ez az az alkatrész amelyiknél tudnak spórolni, mert sok vásárló leszarja, hogyha kifog egy működőképes, de nem éppen tökéletes akksit. Más kínai olcsótableteknél gondolom szintén hasonló a selejtarány. -
User64476
őstag
-
timha0914
újonc
Hello mindenkinek!!!
Megszeretném venni életem 1 .tabletjét. Nem dárga(50.000 Ft-ig)
Érdekel a Navon 7 és 8? Olvasgattam a fenti hozzászólásokat(van akinek tetszik, van akinek hibás).
Ezek után nem tudom mit válaszok. Használnam amire egy tabletet(filmnézés, böngészés, játék, zenehallgatás.
Ezekről is olvastam: ConCorde Tab Speed (http://prohardver.hu/tema/concorde_tab_speed/hsz_1-50.html)
GoClever R83.2 (http://prohardver.hu/tema/concorde_tab_speed/hsz_1-50.html)
Ti melyiket választanátok így utólag? Maradnátok a Navonnál, vagy egy másikat választanátok?Sűrgős választ kérek, ha lehetséges!
-
zoli81
csendes tag
Roothoz ezt valaki ki meri próbálni?
http://valentijn.sessink.nl/?p=382
Más módszerek nem mükszenek, lezárták a kiskapukat...
-
g_miki
csendes tag
Sziasztok!
Erősen hezitálok egy raptor és a Prestigio Multipad 8.0 Pro Duo PMP5580C között. Ti melyiket ajánlanátok? mondjuk lehet, hogy nem ez a legjobb topik ezt a kérdést feltenniA prestigio felé a két éves gari és a folyamatos support miatt hajlok, mit gondoltok? nekem elsősorban netezésre és filmezésre kellene, nem játszanék rajta.
köszi előre is!
Miki -
maki59
csendes tag
Hali! Kis segítség, hogy kell a Skype-ot feltenni a N
avon Raptorra, ill. működik egyáltalán rajta?
Köszi!! -
Donda
csendes tag
Szisztok,
Gondolkozom egy ideje a Navon raptor 10 és Navon platinum 10 között. Mire végre eldöntöttem, hogy a raptor legyen, bementem a media marktba és nagyon szomorúan tapasztaltam, hogy a platinum gyönyörűen, gördülékenyen fut, a raptor viszont minden mozdulatnál akadozott, minimálisan, de engem ez is zavar. Újraindítgattam, kiléptem minden megnyitott programból stb, de semmi nem változtatott a helyzeten.
Raptor tulajok, jellemző az akadozás erre a tabra, vagy csak a media marktban lévő volt szar? -
sweatyy
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, a Navon Raptor 8 tablet működik külső billentyűzettel?
Előre is köszi!
-
vaksi8
senior tag
válasz
petranatasa #200 üzenetére
Ők foglalkoznak a javítással.
Nekem egyébként úgy tört be,hogy nem reagál az érintésre semmire.Telefonon hívtam őket,elmondtam a hibát,ezt a választ kaptam rá.Nem tudom ebből a 25 e Ft-ból mi-mit takar.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S9 Wifi 128/8GB - Új, bontatlan, 2 év garancia
- ÚJJ !! 850.000 Ft helyett - M4 iPad Pro 13" 512 GB WIFI + Cellular - 90 Apple Garancia
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad Air 5 64GB Cellular Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4256
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- iKing.Hu - Honor Magic 6 Pro - White - Használt, karcmentes
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest