Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
2008Kft
tag
A zene mindenképpen, a tv videó nem! Vagy a videót nézed vagy a navit, de ha videózol akkor a hangját azért fogod hallani, (fordulj jobbra) de ha navizol akkor a filmből semmi
Felfog menni, csak érdemes a készülék belső memóriáját átirányítani az SD-re ha érted mit akarok mondani
Az navi program gond nélkül fel szokott- (fog) csusszanni... a teljes EU-s nál a licens-ekre figyelj! Sok sikert! -
kogyuri
csendes tag
Lassan, de biztosan kezdek elpártolni a Navontól, mivel sikerült rálépnem ...
nem is, inkább belelépnem az oldalukba ...Látta ezt valaki mostanában?
Egy vicc, érdemes kattintani rá! (Legutóbb ilyen weboldalt '95 körül láttam.)
Ez most egy blog, vagy mi a ... ? Csak mert még annak is pocsék!
[link]Na, a hivatalos oldaluk sem sokkal jobb, támogatás a zérus fele tendál ...
(mer'hogy nincs is)
[link]Szóval íme a másik kiszemeltem:
[link]Szerintetek rá fogom tudni eszkábálni a most beszerzett
iGO Primo-t
v9.6.22.297071 (teljes Európa térképpel). Összejöhet?Ja és még valami: multitasking (pl. fm-transmitterről zene, vagy TV és közben navi)
vajon megy majd rajta? -
2008Kft
tag
Szerintem nem veszik a garancia ha rootolod ezt a...nem modosítás igazából,de rá sem jönnének mert ők sem tudják adat vesztés nélkül elindítani, max a ROM cserénél ugrik, szerintem rootolásnál nem.
Igazából ez egyik sem...se nem PNA se nem bomba ez egy rakás szar, Magyaroknak.(sehol máshol nincs ez a termék!!)
Igen ellenőrizhető, de az már régen rossz ha ellenőrizni kell.(memória fogyást
Sok sikert -
kogyuri
csendes tag
Köszi a gyors választ!
"A superuser maga a root apk...azzal frissited a binary-t és
hooop rootolt a készülék"
>>> Amivel egyidejűleg szépen ki is ütném a garanciát, nemde?"DE ezt csak akkor tudod elvégezni ameddig nincsen memori gond!"
>>> Akkor ez most gyakorlatilag egy tablet-PNA, vagy egy időzített bomba?
A memória fogyását ennyi erővel óránként ellenőrizzem, vagy mi a ... csuda?! -
2008Kft
tag
Szia! Nem csak az iGO naplózz, maga a készülék naplózza a gps adatokat, mármint az android.
Nem lehet mentés csinálni a ROM-ról! Nincsen hozzá semmi! Ha lett volna szerinted itt már páran nem csinálták volna meg?
A kijelző elég gagyi.Főleg a touch része. A műhódakat jól látja és pontos, viszonylag. Más jót nem tudok róla mondani, én már hála istennek megszabadultam tőle. Egyébként én feljelenteném a NAVON-t ilyen készülék forgalmazása miatt, mármint a hungaroflotta szervizt, mivel ez így ilyen formában a tartós fogyasztási cikk fogalmát kissé kimeríti. Amit nekem ajánlottak: (kérdezz meg priviben ha érdekel)
Szerintem ne vegyél ilyet...de ez az én véleményem...én haragszok rájuk nagyon.
A superuser maga a root apk...azzal frissited a binary-t és hoooprootolt a készülék
DE ezt csak akkor tudod elvégezni ameddig nincsen memori gond! utána nem enged semmit csinálni! Vagy elötte vagy semikor, és sajnos nincsen más, max az ES FileExplorer-el beállítod a Settings-ben hogy mount root system és társai és ott átírod kézzel. Ennyi, de én nem vennék ilyen szar többet az tuti...támogatás egyenlő a nagy büdös nullával. -
kogyuri
csendes tag
Épp egy Navon Platinum Explorer 7 vásárlását fontolgatom.
Végignyaltam a hozzászólásokat, ezek után páran talán azt gondolják: idióta!
(Nem tudom, a Renault Scenic egyterűmre is sokan fújjogtak meg franciáztak
annak idején, de az eladási statisztikák nem biztos, hogy ennyi elégedetlen
használót tükröznek ... és csodák csodája az enyémnek sincs kutya baja sem!
Talán így lenne ezzel a tablet-PNA hibriddel is, nem tudom ...)Előtte lenne viszont azért pár kérdésem:
1. A tabletekben teljesen kezdő vagyok. Valaki tudna írni 1-2 egyszerű módszert
a gyári ROM mentésére (backup)? Ha - ahogy sokan írjátok - előfordulhat, hogy el
sem indul (nem bootol be) a gép, egy recovery (a mentett gyári állapotú rendszer =
backup visszamásolása laptopról a tabletre) megoldja a gondot? Hova kell másolni
ebben az esetben a backupot? Mármint melyik partícióra és könyvtárba a tableten,
mert gondolom, hogy a belső memóriára (ROM) kell és nem a memóriakártyára ...
Ki is kell törölni előtte dolgokat, vagy esetleg egy az egyben felülírni mindent?
Hogy működik ez?2. A műholdak befogását tekintve milyen amúgy a készülék? Könnyen-gyorsan
kalibrálja magát?3. Az érintőképernyő mindenkinél érzéketlen, gyenge minőségű?
4. kisBözsi írja, hogy naplóz az iGO, aminek kb. "out of memory" lesz a vége
rendszerösszeomlással. Írod, hogy Superuser kell. TC-ben át lehet írni az XML-t,
ahogy írtad, de minek a Superuser? Ha amolyan "hack app", akkor nem csak
rootolás után használható? Egyszerűbben (nem buherálva a gyári rendszert) nem
kapcsolható ki az iGO logolása? Csak megoldható máshogy is, nem?
Ezt szeretném majd amúgy ráerőltetni: iGO Primo v9.6.22.297071 (teljes Európa).
Összejöhet?Köszönök előre is minden használhatót és sikeres túlélést mindenkinek ebben a jó időben!
-
kisBözsi
tag
Nem csak az usb aljzat kell az otg-hez. Az csak egy dolog, hogy van rajta usb aljzat. Valahogyan rá kell dugni a pc-re adatmasolás, vagy egyéb más miatt. Ha táncra van perdítve sem tudja az otg. A szoftver lehet, hogy fel megy rá, de nincs benne az a csip, ami ezt lehetővé tenné.
-
-
kisBözsi
tag
válasz
sanyoka123 #139 üzenetére
A leírásában nem szerepel, hogy kezel OTG eszközöket. Én is kipróbáltam, és tényleg nem kezeli. E miatt nem kell szervizbe küldeni. Ez nem tudja hardveresen.
-
2008Kft
tag
válasz
19zsolti78 #135 üzenetére
Szia! En is igy jartam,csak del Francia orszagban 2000km re itthonrol. En ma ertem haza hal istennek lett haza fuvarom.
Sajnos ezt kint nem tudod megoldani,mert semmi nincsen hozza, se rom se bootloder,max a livesuit de nekem azzal sem jott ossze. Bird ki valahogy mig haza ersz! Kitartas! Sok szerencset kollega! -
kisBözsi
tag
Sziasztok!
A problémátok azért van, mert gyárilag naplózza a GPS adatokat, melyeket a rendszerbe a data könyvtárba ment. Superuser kell, és totalcommander, és meg lehet előzni a memóriafogyás miatti rendszerösszeomlást. Itt leírtam, hogyan lehet kikapcsolni a naplózást. Ha ezt megcsináljátok, akkor többé nem omlik össze a gép. Bár ez enyém már nincs meg, de aki most használja Ő meg van vele elégedve.
-
2008Kft
tag
válasz
19zsolti78 #133 üzenetére
Szia! Olvassal mar vissza 6 hozza szolast mielott kerdezel!
-
19zsolti78
csendes tag
helló,táv segitségre vagy tanácsra volna szükségem,vettem egy N-P E 7.KB 1 hónapot használtam,ott tarta gép hogy az android feliratnál tovább nem tölt,elözmény hogy egy 800km utat tettem meg kmóra használattal,tehát nem is a saját navitérképet használtam,mert ismertem az utat csak behalt az autóm órája,külhonba vagyok,meg volt egy olyan kiirás,,hogy-az android procesor sajnos leállt-de innen nem megy sehová.tud valaki valamit ilyen baj esetére?
-
2008Kft
tag
válasz
marpad87 #130 üzenetére
Szia! Ird at az osszes accountod jelszavat amit hasznaltal a gepen,es leptess ki minden eszkozt az accountbol! Akkor tuti nem tudnak hozza nyulni az adataidhoz. A masik,hogy ha a reset gombot megnyomtad minden szemelyes adat torlodik,de a szervizben sem tudjak flash nelkul elinditani,ugy hogy barmi is megmaradjon a cuccaidbol. En lassan haza erek es vissza kovetelem az arat az mar tuti! Mindenkinek azt mondom! Ilyet NE vegyen! Sok szerencset
-
Petyás
tag
Egy idősebb ismerősöm vett ilyen készüléket, mert nagy a kijelzője, jól látja.
Elsőre egész sokáig (pár hétig) bírta.
Szokásos hiba. Gariba vissza.
A felújított kb egy utat bírt ki, az ismert hiba előállt.
Egy másik ismerőse rendelt egy ugyanilyen készüléket, amire felrakta az IGO-t. Egy kanyar után előállt az ismert hiba.
Ez csakis szoftveres (android) hiba lehet. Erre a készülékre kiadott gyári android NEM JÓ!
Én azt azért kétlem, hogy a nem jogtiszta forrásból beszerzett navigáció meg tudja akasztani.
És igen, ha az android nyílt forráskódú, akkor otthon miért nem tudom túrni? -
marpad87
csendes tag
Én előtelepített iGo-val vásároltam a készüléket. Nem volt semmilyen "tört" szoftver rajta, csak pár iTunes-ból vásárólt dal. Minden más gyári beállítás szerint üzemelt. Csak navigációra használtam kb. 4-5 alkalommal. 6. alkalommal meg b*szott betölteni. Most kb. macskát dobni jó, másra nem.
Elkövettem azt a hibát (azon kívül, hogy megvettem), hogy a Google fiókomat beállítottam hozzá. Így meg nem vagyok hajlandó odaadni szerviznek, mert ki tudja milyen adatokhoz férnek hozzá. Kértem, hogy ott lehessek a "javításnál", ettől ők elzárkóztak.
Drága tanulópénz volt, hogy Navon-t többé soha!
-
2008Kft
tag
Sziasztok! Annyit megtudtam,hogy a nem bootol be a droid az azert van mert nem gyari navit hasznal az ember. Szerintem igy vedik le...es azt is megtudtam,hogy eselytelen,hogy a nagyvilagba kiadjak a stock ROM-ot valamint a kernelt! Csak nem ertem ha ennyire tre munkat csinalnak akkor miert kell ragaszkodni hozza! Az android pont a nyilt forraskodjarol hires! Valamilyen modon flash-elik ok is,van ra mod,de a kerdes az az hogyan? Haza jutok vissza viszem es vissza is kerem az arat!
Otletem azoknak kik nem iGO val vettek a gpslog-ot kapcsoljak ki mig tehetik hatha nem nyomja tele a memoriat es mukodni fog a keszulek mert szerintem az a baja,hogy nincs eleg hely a rendszer betoltesere! Szep napot! Sok szerencset ezzel a sz@rral! -
2008Kft
tag
Sziasztok! Valaki mentse le a ROM-ot mert epp Francia orszag kellos kozepen adta meg magat 13nap hasznalat utan! Meg az a masik ROM is jo lenne ha a GPS menne rajta es az hogy kilep a kamerara hat nem erdekel. Livesuittal ossze tudnam illeszteni de olyan ROM kell amivel tuti megy a GPS!! Az android feliratnal megall az egesz a szokasos hiba! Mar megbantam hogy megvettem!!! Cserben hagyott ez is! XTab-50 SOKKAL stabilabb a Kelzsoca(minden tiszteletem) fele Custom rommal!Csak amnak az erintoje volt gazos de kesz lett,pont ma de hat 2000km re vagyok otthonrol.Valami megoldas kene,segitsetek!
koszi szep napot!!
-
vidtoth
csendes tag
hát ez nem semmi
végig olvastam az üzeneteket és vagy 5-6 embernél is ugyan az a baj.nem megy tovább az android feliraton bootolásnál!Nekem is sikerült belenyúlnom egy ilyen szar tabba -
vidtoth
csendes tag
válasz
feketepeti #35 üzenetére
Szia!
Én is vettem egy ilyen tabot.Ugyan ez a problémám ami neked?Azt szeretném csak megkérdezni hogy megcsinálták a szervizbe neked?Házilag nem lehet valahogy helyreállítani?
-
Snoopenz
csendes tag
válasz
Tepsifüles #120 üzenetére
Szia!
A közelmúltban találkoztam egy hasonló készülékkel. Szerintem a probléma alapvető forrása az, hogy az olcsóbb kategóriás tabokhoz gyakorlatilag nuku fejlesztés, tehát amivel megveszed annyi. Ilyen esetekben nincs jelentősége a felhasználói visszajelzésnek, nem jönnek frissítések. Ebből adódóan a kezdeti hibák, amik mint tudjuk nem minden készüléken jelentkeznek, megmaradnak.
A gyártó minden esetben "flash javítással" gyógyítja az ilyen és hasonló problémákat.Lényeg a lényeg, hogy gyári beállítás visszaállításával az ilyen jellegű probléma orvosolható.
Ezt célszerű a boot menüből végezni wipe data, cache-el.
Nekem ez többször is megoldotta a problémát.üdv
-
elektromagus
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék! Vettem egy ilyen készüléket és szeretnék rá valahonnan, valahogyan navi programot telepíteni! -
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mitől lehet, hogy egyszer csak "eltűnt" a hang a készülékről. Egy ismerősöm vette 2 hónapja, akkor telepítettem fel neki jó pár alkalmazást, és semmi gond nem volt. A hét végén felhívott, hogy "csak úgy használta" a gépet és elment a hang. Megnéztem a beállításokat, de ott minden ok (vagyis nincs elnémítva semmi). A hangerőszabályzók fel vannak húzva, még sincs semmi alatt sem hang (se zene, se film, se alkalmazás/játék).
Tippeket előre is köszi
-
piko88
tag
Hi!
Srácok, hogy tudom eltüntetni IGO alatt az androidos status bart? -
Snoopenz
csendes tag
válasz
marpad87 #115 üzenetére
Szia
Pontosan milyen segìtségre gondolsz? A program müködésére? Szìvesen leirom nem tul bonyolult de elobb talalj valakit aki lementi es megossza veled a romjat. Természetesen ugyanilyen készülék romja jo csak. En napi kapcsolatban allok a hungaro flotta szervizevel de meg nem tudtam szerezni toluk romot
-
marpad87
csendes tag
Sikerült kinyomoznom a hazai képviselet elérhetőségét.
Sajnos ebben a készülékben nincs ilyen funkció (fizikai gombokkal történő gyári visszaállítás). Egyedül szervíz lehtséges, ahol új "flash"-t kellene rárakni, vagy rosszabb esetben alaplapot cserélni.
-
Snoopenz
csendes tag
válasz
marpad87 #106 üzenetére
Szia!
Amit előbb írtam neked is tanulságos lehet, szóval törődik az IGO, de vissza lehet tenni.
A témáról még annyit, hogy Hard Reset, Recovery Módban való indítás csak azokban a Navon És DPS készülékekben van, amelyekben a Backup and Restore menüben Szerepel az Hogy "Újraindítás recovery módban".
Sajnos az Explorer nem ilyen.
Egyébként azoknál a készülékeknél, amelyiknél lehetséges, legtöbbször a Hangerő le gomba benyomása, majd a Bekapcs gomb megnyomása addig míg a kis robot meg nem jelenik.
Ez viszonylag általános mert ezek az olcsó készülékek egy kaptafára készülnek Allwinner A10/A13 vagy ilyesmi.
Amit az Explorernél is lehet, az a LiveSuittal való összeillesztés. Ebben az esetben ha minden rendesen fel van telepítve, azt kell tenni, hogy nyomvatartod a hangerő le gombot, rádugod a gépre, majd addig nyomkodod a bekapcs gombot folyamatosan gyorsan, míg fel nem telepíti a szmg a drivert, persze a hangerő le végig nyomva!
Ez azért jó mert livesuittal lehet garázdálkodni, én példuál rá raktam a Navon 10 colosára egy Point of View ROM-otde nem javaslom senkinek, mert a kamerától újraindul
.
De lényeg a lényeg ha valaki lementi neked a ROM-ját, akkor újra tudod rakni!Üdv
-
Snoopenz
csendes tag
Üdv!
Láttam egy régebbi hozzászólásban, hogy valakinek Factory Reset után eltűnt az IGO és Navi Extras-al állította vissza!
Csak gondoltam megosztom, hogy ha valaki esetleg megijedne, hogy eltűnt és nincs mentése, a Factory Reset után az Igo ugyanúgy megtalálható a belső memóriában!Sziasztok!
-
marpad87
csendes tag
válasz
hitman300 #108 üzenetére
Na erre lenne nekem is szükségem! Megnéztem a Magyar Navon oldalt, hát elég elkeserítő. Még egy sz*ros kontakt e-mail cím sincs kiírva. Így kénytelen voltam írni a külföldi oldalon elérhető űrlapon egy levelet. Remélem, tudnak válaszolni.
Szervízbe nem akarom beadni a cuccost, mert személyes adatok vannak a kütyün. Az hiányzik csak, hogy turkáljanak benne...
-
Lajdzsi
tag
válasz
marpad87 #106 üzenetére
Nem hiszem, hogy törlődne a szoftver - próbáld meg nyugodtan.
Volt valami hasonló nálunk is, de nem tudom, hogyan oldottuk meg - apámnál játszadozott ilyennel a gép, én benyomtam az indító gombot és megjavult. Lehet kétszer nyomtam meg véletlen gyors egymásutánban, vagy hosszabban tartottam lenyomva mint ő - nem tudom, mindenesetre ilyenekkel kísérleteznék a helyedben.#hitman - sajnos nem tudom, mit mondjak neked - próbáld kitalálni melyik címet használhattátok - ha az meg van és be tudtok lépni - valahol a menüben biztos lehet visszaákombálni a beállításokat.
-
marpad87
csendes tag
Sziasztok!
Márciusban vettem még egy Navon Platinum Explorer 7" colos tabletet. Csak navigációra használtam. Eddig kiválóan működött. Legutoljára múlt héten használtam, azóta kikapcsolt állapotban pihent. Ma bekapcsoltam, hogy belőjjek egy útvonalat. Bootolás után megjelent a szokásos home screen, majd mindenféle hibaüzenet felugrott hogy ilyen, meg olyan szolgáltatás leállt majd a készülék újraindult. Na azóta sem bírom bekapcsolni. Csak az android logóig jutok el, és ott ragad a betöltés. Hiába nyomom meg a kis reset gombot, újraindul de ugyanúgy az android logóig jutok.
Megpróbálnék egy hard resetet mielőtt visszaviszem ahol vettem, de sajnos a leírás csak a menüből elérhetőt írja le. Elvileg ennél a típusnál is kellene lennie egy billentyű kombinációnak, ahol lehet hard resetet csinálni, nem (mint pl okostelefonoknál)?
Hard reset esetén törlődik az előtelepített iGo is?
A tablet nem volt szoftveresen buherálva, minden gyári. Légyszi segítsetek, mert a hétvégén kellene a navi sürgősen!
Előre is köszi!
-
hitman300
csendes tag
Sziasztok nekem olyan gondom lenne, hogy a gyerek elnyomkodta a tabot és most google fiókot kér a belépéshez amit szintén nem tud ! Hogy tudnám én valahogy helyrehozni? Válaszotokat előre is kösz .
-
Lajdzsi
tag
válasz
sanyoka123 #103 üzenetére
Nem tudom tud e OTG kábelt kezelni, de ha veszel egyet (kb 500 forint kéne, hogy legyen) és kipróbálod: nagy vesztenivalód nincs.
-
zsebirek
csendes tag
Sziasztok van egy Navon Platinum Explorerem. Nagyon szeretem minden tökéletesen működik rajta, kivéve a kamera , mindig kiírja hogy a kamera alkalmazás sajnos leállt. nem értem mi a probléma és nem is találom a megoldást. pedig szeretnék vele képeket videókat csinálni. valaki tudna segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- iPad Air 6 13" M2 256GB Wifi Megkímélt/2025.11.18.Apple Gar./e200
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- iPad 6. generációs (32GB, Wi-Fi) tablet + Apple Pencil 1. generáció
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke Apple
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2018 i7 32GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest