- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
válasz
SindaNarmo #107 üzenetére
Itt pl. rohadt szellemképes az FSR: [link]
Nézd a kard milyen "nyomokat hagy" a távoli fehér virágokon. Full speeden is látni totál. Ha a DLSS lenne ilyen szar, akkor azt mondanám. De befejezem, mert nem akarok se AMD hater, se nV fanboy pecsétet -
dannyl
addikt
válasz
SindaNarmo #103 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen kártyákkal próbáltad, de akinek van nV kártyája, nem hallottam még, hogy arra panaszkodott volna, hogy a DLSS Quality csúnya lenne... Őszintén megmondom, hogy még a performance is brutál jól néz ki.
De ha valakinek nem lenne elég semmi sem, akkor az AMD mindig azzal kampányol, hogy végre utolérik a DLSS-t...NEMÁ', hogy [nincs különbség minőségben, mert akkor tényleg falnak megyek...]
-
dannyl
addikt
válasz
Kajoszbobber #102 üzenetére
Én tudom
Mindig alaposan körüljárom a témát, ha már ennyi pénzt kiadok VGA-ra. Ezért is volt olyan, hogy AMD kártyám volt, és szerettem. Ahogy eddig inteles voltam, mert ez volt ésszerű, most AMD CPU-m van, mert ár-érték arányban (és ahhoz a teljesítményhez, ami nekem kell), jobb választásnak bizonyult.
-
dannyl
addikt
Srácok! Ez most mindenkinek szól, aki a mostanában folyó témához hozzászólt.
1. NEM VAGYOK NV FAN, volt AMD kártyám is, amikor annak volt értelme.
2. NEM VAGYOK NV HITTÉRÍTŐ, egyszerűen NINCS AMD kártya azzal a tudással, amire nekem szükségem van.
3. Amikor elfogynak az érvek, akkor jöttök azzal, hogy az "nV nem a játékosokért van", meg itt hazudnak, meg ott csalnak? Hát ezt mindenki tudja. Senki nem védte őket, de ők legalább tudnak olyan kártyát csinálni, ami képes arra, amire nekem kell.
4. MÉG MINDIG NEM KAPTAM JAVASLATOT, hogy a 4070 TiS helyett milyen AMD alternatíva van, ami a feltételeimnek megfelelő.
5. A DLSS borzalom és társai kijelentésekkel nem tudok mit kezdeni, mert igazából ha csúnyának látod, még el tudom fogadni, de akkor az FSR milyen?
6. "Az, hogy te nem vagy képes különbséget észrevenni egy rap "zene" és egy Beethoven szám között, nem jelenti azt, hogy nincs is." De a Beethoven és az ütvefúró közötti különbség az rendben van, ugye?7. NE az nV-t fikázzátok, hanem mondjatok jobbat. Nem szeretem őket, sőt. De nincs alternatíva. ha van, hallgatlak.
-
dannyl
addikt
válasz
SindaNarmo #88 üzenetére
Tudod is miről beszélsz, vagy csak úgy trollkodsz? DLSS+FG ON, és SEMMI különbséget nem veszel észre a képminőségben natívhoz képest. Sőt több esetben a DLSS JOBB képminőséget képes produkálni, mint a natív.
De még mindig nem kaptam választ a kérdésemre, ha már annyira rossz döntést hoztam a 4070 TiS-rel. -
dannyl
addikt
FSR csúnya sajnos. Láttál már DLSS-sel futó játékot? Hasonlítsd már össze.
Milyen AAA címekben nincs RT? Nem sokat tudok mondani.
Tehát ha nem érdekel az RT, nem érdekel a PT, elég a csúnyácska FSR, és némely darabnál kapsz +4GB RAM-ot, akkor vegyél AMD-t. Minden másra ott az nVidia...
De felteszem a kérdést, és légyszi komolyan válaszolj:
A 4070ti Super helyett mit kellett volna vennem, ami RT és PT mellett 1440p-ben ultrán viszi a cp2077-et 100+ FPS-sel (DLSS +FG ON). -
dannyl
addikt
Ha nV-t veszek, nem azt jelenti, hogy szeretem, és fan vagyok, és utálom az AMD-t. Ha nem veszek AMD-t, az nem azt jelenti, hogy utálom.
Ahogy Kajoszbobber is írta, igények. Felnőtt ember vagyok. Tudom, hogy mi az, amire szükségem van, és el tudom dönteni, hogy mennyi pénzt ér ez meg nekem.
Ha tetszik neked, ha nem. -
dannyl
addikt
Most látom még ezt a mondatot:
"van belőle 32-48GB VRAM-os modell, már az RDNA3-as szériában is... ami még mindig olcsóbb, mint a scalper árú 5090... de talán az 5080-nál is..."Ne keverjük most ide a piac elmeháborodott állapotát. Szerinted a 9700XT annyiba fog kerülni, mint az MSRP? Lesz ám sírás amiatt is, majd meglátod. Jelenleg nem a valós árak vannak a boltokban, így ezekkel dobálózni felesleges.
A radeon Pro nem játékra van, és a 32GB-os 1,3+M Ft. Egy 5080 600k alatt megkapható.
A 48GB-os meg 1,7M+. -
dannyl
addikt
válasz
Kajoszbobber #49 üzenetére
Ja, tényleg. Hát ez meg már az "apró"... Ja, CUDA, amit pl. tervezőprogik is imádnak stb. Itt is hátrányban van az AMD.
-
dannyl
addikt
"az AMD a 4090 és talán a 4080S kivételével minden teljesítményszinten állított azonos képességű ellenfelet, tipikusan alacsonyabb áron"
Nem minden a natív erőben való hasonlítgatás sajnos.
1. DLSS mellett meg nem mondom, hogy natívban megy-e egy játék. FSR mellett azért érezhetően csúnyább, egyből levágós, hogy ez FSR. És nem szép.
2. RT mellett elvérzik az AMD, pedig brutál élményt/különbséget tud jelenteni.
3. PT szintén.Szóval RT-t PT-t FSR-t nem használva könnyű volt mondani, hogy "de hát ugyan olyan erős, olcsóbban..."
Veszel egy autót, tök ugyan olyan erős, csak az egyikben nincs klíma, tempomat meg ülésfűtés. De amúgy ugyan az a kocsi, olcsóbban. Csak van, akinek mások az igényei. -
dannyl
addikt
Nagyon vártam a 9070XT-t, mert tavaly még nagyobbak voltak az ígéretek mind árban, mind erőben, mind megjelenési időben. Vennék én AMD-t, ha versenytársa lenne az nV-nek. Jelenleg ami szintet elvárok egy kártyától, azt egy AMD se tudja. Nem vagyok nV fanboy, sőt. Ha visszakeresnék, találnék ekézős kommentet magamtól, hogy hülyének nézik a világot. Ezzel a RAM smucigsággal, meg értelmetlenyégekkel (csináltak 3060-ból 12 gigásat, de 3070 (ti) re elég a 8... Ez egy a sok közül.
Ha versenytárs lenne, akkor jobb lenne minden. -
dannyl
addikt
válasz
Valamivagyok #38 üzenetére
Megértem amit mondasz. Nyilván mindenki maga dönti el, hogy milyen kompromisszumokat hajlandó kötni valamiért cserébe. FHD-n amúgy még tényleg élhető a 8GB. 1440p-n nekem a Far Cry 6 is nyögvenyelős volt, meg az emlétett Jedi Survivor is pl., meg nyilván az újabb címek főként (Indiana Jones, AW2 stb...). Sokszor megoldás csak az lett volna, hogy annyira leveszem a grafikát, hogy úgy már nem szerettem volna játszani, ezért nem játszottam és vettem új kártyát. De nyilván fájt kifizetni, és ahogy te nem lépsz FHD-ról, úgy én nem lépek 1440p-ről... Borzalom ami a VGA piacon megy épp...
-
dannyl
addikt
Mi az, hogy nekem nem mindegy? Mi nem mindegy? Illetve nem csak VRAM kellett. Szeretem, ha a játék néz is ki valahogy. RT+PT ON játszom mindig. Ebben az AMD nagyon gyenge, és 25%-kal lassabb kártát minek vegyek? Ez is épp kiszolgál 1-2 évig, a 25%-kal lassabb már most se férne bele. És RT+PT alatt van az több is, mint 25%... Ezzel az erővel vehettem volna sima 4070-et is, vagy 4070 supert jóóóval olcsóbban, és ~25-35%-kal lassabb lenne. De jelenleg nem azon gondolkozom, hogy gyengébbet vegyek, hanem, hogy amíg lehet kapni, még beszerzek egy 4080 (super)-t.
De nem ez volt a lényeg, hanem az, hogy 8GB nagyon nem a vígan elvanós.
-
dannyl
addikt
válasz
Valamivagyok #30 üzenetére
Én meg rohadtul éreztem a 8GB-ot. Ezért is váltottam, és épp emiatt nem is 10-12, hanem 16GB-ra. Pl. Cyberpunk 2027 11,5 körül megeszeget. Jedi Survivor is nyalogatta a 10-et. Alan Wake 2-ről meg ne is beszéljünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az AMD hiába cáfolta, a hírek továbbra is erről szólnak, így a vállalat is elkezdett vicceskedni.
- PlayStation 5
- Brave
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- BestBuy ruhás topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA SilverStone 700W
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest