Hirdetés
- Lefőtt a szombati hardverpárlat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hobby elektronika
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Blu-ray lejátszók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
xandrush0831
tag
Szerintem AMD vs. Intel helyzetben a marketing mellett az is szerepet játszik, hogy nagyon hosszú ideig volt lemaradásban az AMD. Egy egész generációnak az ragadt be, hogy Intel lyó, AMD rósz. Nem tudom hogy százalékosan hány vásárló néz benchmarkokat, de szerintem egész magas arányban nem. Ők vásárlásnál rászűrnek az Intelre, aztán megveszik amelyik belefér a keretbe.
-
HantekDSO
tag
"valóság az, hogy a jobb marketingű termék fogy jól."
Ezt egy ruházati, vagy kozmetikai cikknél érteném is - de egy olyan műszaki termék esetében, aminek a paraméterei tökéletesen mérhetőek, értékelhetőek, racionálisan kellene dönteni - de mint a tények igazolják, ez nem mindenkinek sikerül...
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
-
Sőt, szerintem nincs rohadékabb cég az NV-nél.
Hát igen, kevés cég akar sikeres lenni és pénzt keresni a világon, csak pár rohadék.
Amúgy a mentségükre legyen mondva hogy figyelmeztették a kereskedőket, hogy első hónapban kevés készlet várható, paper launch. Márciustól lesz magasabb készlet.
Kíváncsi leszek akkor hogy alakul a termékválaszték.Valószínűleg amúgy az van mögötta ami az 5 -4 nm X3D CPU-k ellátása mögött, Egyszerűen mást éri meg gyártani ugyan azon az eljáráson.
AMD -nek a TR és Epyc Nvidiának az AI és professzionális kártyák. -
Kajoszbobber
lelkes újonc
Ugy gondolom nem tudnak kello gyartas kapacitast lefoglalni csak AI HPC cucc gyartasanak is, es nem akarjak a ''klasszikus'' professzionalis piacot bealdozni (a gaminget talan bealdoznak)
Ha kijon a pletykalt 96Gb vrammal szerelt prof kartya azt venni fogjak ugyan ugy AI-ra, van rajta eleg vram kb barmire, foleg hogy azok meg nvlink kompatibilisek is lesznek. Egyebkent a quadrokat is szinte oda arazza az NV ahova nem szegyelli, AMD reszrol ott meg akkora nyomas sincs mint a gamer dgpu piacon. -
BerserkGuts
addikt
A hiány azért van:
1. későn kb 1éve kezdték gyártani+ valami alkatrész beszerzési hiány is fellépett
2. legfontosabb gpu chip: 5090 100%-osnak kellene lennie az meg úgy látni nem jött össze persze a gyártási szám se sok de ez a fő oka hogy sokkal kevesebb 5090 van mint 5080
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
Ezt ertem, de valahova kell tenni a GB202 selejtjet is (ami az 5090), azt nem tudja ertekesiteni se a ''quadro'' vonalon, se a datacenter vonalon. Szerintem a kihozatal boven lehetove teszi az 5090-ek gyartasat. Az hogy ahogy irtam felporszivozzak oket a gyarkapuban az mas kerdes, 32gb vram azert mar sok kicsi cegnek eleg, es arat nezve egy prof kartyahoz kepest ajandekba van.
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
Keszult mar ekkora chip a 2080ti 754 mm² meretu, ott se volt ilyen hiany megjeleneskor. Itt vagy mestersegesen tartjak vissza a keszleteket, vagy a karacsony elotti hetekben nem porgettek fel a gyartast, erre meg most rajott foldrenges, kinai ujev, es azt a csepp mennyiseget tudtak szallitani, a valos gyartas meg most fog felporogni.
Vagy mar a gyarkapubol elviszik oket a kissebb cegek, adat kozpontok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az egyik kereskedő az Egyesült Királyságban arra figyelmeztet, hogy bizonyos VGA-kból május végéig nem lesz új készlet.
- Lefőtt a szombati hardverpárlat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Asztalos klub
- Projektor topic
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Synology NAS
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest