- Milyen videókártyát?
- Powerbank topik
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Egy 20. évfordulós csodaegér fortyog a Razer üstjében
- Milyen hangkártyát vegyek?
- RAM topik
- Kétszáznál is több játékhoz hozta el az FSR Redstone-t az új AMD Software
- Több száz játékban kezdi meg karrierjét az FSR Redstone
- Thermalright tulajok topikja
Aktív témák
-
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
Napocska, nem akarlak zaklatni,de senki sem tudja megmondani konkértan(lépésről lépésre), hogy hoygan csináljak meg egy IRQ kiosztást...alaplapon, amit elvileg elküldtem neked e-mailben!
-nem nézzel rá, ha nagyon szépen megkérlek?
meg mondom előveszem ezt a toppicot, nehogy eltűnjön, mert ebből sokat lehet tanulni !
csőváz -
Cane
őstag
válasz
napocska
üzenetére
Hi! Amikor 1 db 333-as 512-es ''szamszung'' ram volt az NF2 lapban mértünk egy memsebességet, majd beleraktunk 2 db 333-as 256-os ''szamszung''-ot az NF2 lap duál mem kihasználása miatt és szinte teljesen ugyanazt a mem eredményt kaptuk mint a szóló 512-es rammal. Akkor szerinted hol lehet itt a duál mem-mód előnye? Mert ezt nem teljesen értem...
-
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
scenner megoldható, de mindjárt megnézem a leveleimet,hátra válaszoltál rájuk, mert a V-Data hibázik elég rendesen 133 Mhzen már!
szóval lehet,hogy nem is kell küzdeni vele, mert viszaviszem a boltba!
amúgy, nyitottam egy Topicot ASUS TUSL2-C INFÓK néven, és sokan olyasmi értékeket írtak le, mint pl.: 230 MB/sec KINGSTON rammal, vagy alatta lévő értéket!
szóval lehet, hogy az ASUSnak pl az ABIThoz képest ennyivl gyengébb a Mem-vezérlője?
csőváz -
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
figyu Napocska,azt mondd meg még neke: melyik jobb ?
- a 8*32Mbx8 Modul
- a 16*16Mbx4 Modul
- a 4*64Mbx16 Modul ????
szóval, a x4 vagy x8 vagy x16 modulok a gyorsabbak?
(a 4 bit kiolvasása azért jó,mert elvileg egy 16 Bites helyre be tud írni 4*4 Bitet, de ellenben sokszor kell ráolvasni,szóval mi a döntő ?)
ksözi -
Cane
őstag
válasz
napocska
üzenetére
Szia!
Látom eléggé képben vagy itt a ramosdival, emiatt gyorsan fel is teszek 1 kérdést:
Miért van az hogy az 1db ''szamszung'' 333MHz-s 512-es szelet ment 5-2-2-2 időzítésekkel, azonban egy ua. márkájú 400mhz-es 256-os szelet csak 5-3-3-3 időzítésekkel hajlandó menni, jelentős(?) lassulást okozva. -
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
ok,ok,és a VGA magas hőmérséklete okozhatja a gép lefagyását??
,mert erről még naygon nem nyilatkoztál, márpedig amit te mondasz nekem,az majdnem szent-írásként kezelem!
szóval,szerinted?
én úgy gondolom,ha jól használom a fejemben lévő szürke-állományt, hogy ha 3D-s alakalmazásra kerül sor,akkor a VGA is többet számol ugyebár!
na,aztán nekem egy Zahlman-féle passzív hűtő van a GPUn,és elég meleg szokott lenni játék után! szóval,véleményed?
ma még kipróbálom, hogy mikor 133Mhz FSBn megy a rendszer, még több kakaót adok a CPUnak,adok oolyan 1,55 V helyett 1,6-ot,az sok nagyon?
csőváz -
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
köszi Ákos,szóval értem már,az általad bemásolt táblázaton ellenőriztem , hogy értem-e, de minden oké!
így bátran kijelenthetem,hogy 4*(32Mb*16)S Infenion Modul!!
(azért csak halkan jegyzem meg,nagy bátortalanul,hogy elírtad a modul méretét,mert az 128 MB,de gondolom azért történt,mert felhúztalak a hülyeségemmel, bocsi azért, de ezt bevágom,hogy tudd miről beszélek:
''Namost Yutani mester 512MB modulja ezek szerint 4x(32Mbx16)S lenne? Vagy
4x(16Mbx16)D?'' )
köszi Napocska mindent !!
-
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
meg még egy !
kipróbáltam a rendszeremet az infenion RAMokkal,és akkor is ugyanúgy lefagy játék közben?
nem lehet , hogy sokkal több a processzorom valóságos hőmérséklete, csak az ASUS PcProbe csal valahogyan, és ezért indul újra a gép?
meg felvetődött még egy gyanúm, vagyis kérdés!-ha az FSB 133 Mhz, attól nem melegszik jobban a VGA ugye ? vagy igen ? lehet hogy VGA miatt fagy ?
amúgy most 133/100/33 asszinkron módban fut a vas,de nem értem,mert ha csak így NETezgetek,akkor jó minden,dehát uram bocsásd, azért egy Celeron550-essel is el tudnék NETezgetni !
nem értek semmihez, hülye vagyok !!!
még azt azért megpróbálom,az én procim átmegy majd a Yutani alaplapjába( abban elvileg egy 1100 Tua ment 1617-en) , szóval ha kiakad 133/133/33-as beállításnál is valamely játék,akkor kalapáccsal ütöm szét a procit!
csőváz -
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
amit leírtál azt megértettem,de akkor én, vagy ő nem mondott jól valamit!
,mert, úgy néz ki a 128 megás modulja, hogy 4db chip van egy oldalon!
na,azt azért nem értem,hogyan jön ''16 db 32M*4''-es egységekből a 128 mega?! az úgy már 512Mega-nak kellene lennie! nem ?
vagy nem 16 db ICt akartál írni elé ?? hogy kijöjjön a 64 bites sávszélesség?
na, ha felhúztalak,nem kell válaszolni !
-
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
-akkor most már én is be vagyok keverve!
ezek szerint,ha jól értelek,de majd kijavítasz ha nem, Yutani 128 Megas Infenion RAM-Modulja,amin 4db Chip van,az x4-sebességű ??? vagy nagyon nagy hülyeség ez?
-szóval a chipek-számának köze van a Modul sebességéhez?
,mert akkor neki x4-azaz 4 bit széles,akkor 16 db ICnek kell lennni a modulon,hogy a DIMM slot kezelni tudja?
homályban úszok,segíts! -
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
nekem van!
vagyis lenne!
1.mi különbség van az egy-oldalas, és két-oldalas RAMok közt!
2.a sávszélessgük (vagy mi) ,az a 168 pin, megezek,azok igazából mik,és mire jók? boltban hogyan kérjem őket?
3.''Support for x8 and x16 SDRAM device width'' -ez azt jelenti elvileg,hogy a memóriavezérlője az i815EP chip-setnek csak a 8 és 16 chipből álló MEM-modulokat tudja kezelni?
(ehhez annyi furcsaság akkor,ma voltam Yutaninál,és x4 infenion Mem ment a gépében hibátlanul)
egynelőre ennyi!
csőváz -
J.J. András
őstag
válasz
napocska
üzenetére
Napocska LOL vagy
)
egész jól elvoltál magadban,talán sok volt aznap a meló ??
)
na,bocsi, csőváz!!
jah,nézz rá a i815EP memóriavezérlő tulajdonságaira,ennyire lassan kezelné a RAMokat ? (egy kis feladat bunkó módon kiosztva,de nem tudtam szebben megfogalmazni,vagy megkérni,bocs)
köszi -
napocska
tag
válasz
napocska
üzenetére
Sőt most nagyon gondolkodóba estem. Megyek is aludni, hogy kitaláljam a pontos okát annak hogy miért látunk sok esetben feleakkora RAM méretet. Ez a cimzés miatt is lehet, de a DIMM-SIMM esetén leginkább arra gondoltam, hogy ha a lapon van mindkét fajta slot (ami tényleg nem lehet kompatibilis) akkor valamilyen BIOS beállitás miatt lehet hogy nem látszik a teljes modul. Na erre gyorsan mondjatok valmit, különben idegesen alszom...
-
napocska
tag
válasz
napocska
üzenetére
Asszem valami ilyesmiről lehet itt szó:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;253912
Még jó hogy tudom hogy a Windows cache kezelője csak 800Mb-ot tud kezelni (XPre nem tudom mennyit). -
travis
tag
válasz
napocska
üzenetére
Szia Napocska! Üdv mindenkinek!
V.s mostmár kezdek elveszni a részletekben...
Itt van pl.:
The AGP aperture size should be calculated using this formula : maximum usable AGP memory size x 2 plus 12MB. The actual usable AGP memory space is less than half the AGP aperture size set in the BIOS. ............
Please note that reducing the AGP aperture size won't save you any RAM. Again, what setting the AGP aperture size does is limit the amount of system memory the AGP bus can appropriate when it needs to. It is not used unless absolutely necessary. So, setting a 64MB AGP aperture doesn't mean that 64MB of your system memory will be appropriated. It will only limit the maximum amount of system memory that can be used by the AGP bus to 64MB (with a usable AGP memory space of only 26MB).
Vagyis félreértettem legelsőnek, hogy milyen memóriáról is van szó.
(a 64M-re raboltam, mint a gyöngytyúk, abban a tudatban, hogy a gpu memóriájáról van szó: geForce2 Mx400 64MB=64M)
Tehát, mivel a rendszerem kellemesen fut az 512RAMmal, annak csak kevés(alapban talán 12%) részét használja, érdemes megpróbálkoznom az AGP Apertura Size növelésével?
Az eredeti, és most használt beállítás 64M, próbáljam meg fut-e 128-ra állítva.
Elméletileg így több ramot használhat a gpu, ergo teljesítmény javulás várható?
Nem véletlen teszek fel gagyi kérdéseket, továbbra is fennatrtom a véleményt, hogy nem értek a géphez.
Üdv: t.! -
travis
tag
válasz
napocska
üzenetére
Üdv András!
Egyszer már cseréltem, ugyanez volt. Akkor kapásból ráfogtam a RAMra. De. A jelenlegi kettőre nem tudok rosszat mondani:
Külön külön hibamentesen futnak. Minden megy. Hiba/hibajelzés nincs. Tesztek okék. A hiba részletesebb leírását lásd lejjebb.
Szia Napocska!
Sajnos másik videókártyával nem tudom megnézni. A jelenlegi hibátlanul működik. Ez igaz a RAMokra külön külön. Sőt-erről később-.
Via4in1 kipipálva.
Direcxt 9.00val (ugyehát a jelenlegi gpu nem tudja kihasználni, ezért szedtem le) ugyanezeket a hibákat látom. Külömbséget nem fedezek fel.
Másik 8,1 directx=ugyanez. Ugyanúgy viselkedik.
legujabb nvidia driver=detto....
A hibáról:
Homo ludensként cd be, és....
1; ''régi'' játék (age of empires, sims) fut, nincs hiba, nem fagy, jáccom.
2; ''új'' játék (fifa2003, morrowind, mafia): cd be, kezdőképernyő ok, választom a meccset, töltés, új játékot: elindul a töltés, 2mp. és...''Kidob''. A winMe asztalán találom magam kábultan...
Szóval nem tipusos hiba. nem értem, és nem is logikus.
A hibát kb. 80%ban tudom produkálni a directxdiagban, a directdraw, és másik fajta teszt során 2*256SDRAM esetén.
Ezek a hibák külön-külön, 1 db. RAM esetén NINCSENEK...(?!)
szóval: tóthfeca=zavart, elmeháborodott, felindult, értetlen.
Az biztos, hogy megpróbáltatok segíteni, amit nagyon köszönök!
De eleddig az az EGY tipp nem hangzott el. Csak ismételni tudom magam. Nem lehet a számítástechnika ilyen gagyi, hogy nem lenne megoldás....??????? -
travis
tag
válasz
napocska
üzenetére
Osztott memória a videóval: sajnos erre sem tudok válaszolni.
A legjobban az keserít el, hogy legalább hibaüzenetet kapnék....Sem directx, WinMe, Aida, rendszerdiagnosztika, Geforce, semmi sem jelez...
Egyszer már visszavittem egy memóriát, mondva, hogy nem jó, de v.s. azzal is ez volt a baj. Ugyanakkor külön-külön minden jó...
Most megint letöltöttem kb. 3 diagnosztikai programot...
Szóval elkélne a segítséged/etek... -
travis
tag
válasz
napocska
üzenetére
Szia Napocska!
Külön-külön nincs gondom. Minden remekül fut. Jelenleg is csak egy 256 RAM fut.
Ha ''együtt'' vannak, akkor ''gyün'' a hiba (pl. játék, directx)...Bár, ilyenkor is gond nélkül megy a rendszer, nincs hiba, pl. office, bármi más.
Részletezés: 2*256MB SDRAM: ha pl. elindítom a Fifa 2003-at, bejön a kezdőképernyő, ok. Índítanék egy meccset, akkor elindul a töltés, majd HOPSZ. Kidob...(?!)
Egy 256MB SDRAM: megy minden...Ez mind a két RAMomra igaz...(?!)
Videokártya: mivel kizárni nem tudom, lehet...
1; ha egy RAM van benn, nincs gond...
2; hibát nem jelez.
3; directx 8.1 tesztek ok, no problems-1db RAM esetén...Csak 2bdnál ''fagy''-viszont még win98 alatt, 2 db RAMnál, fagyáskor a sötét képernyő teteje, függőlegesen zöld csíkos volt, hasra ütés útját járva, ez olyan videókártyás problémának gondoltam én is...De azután, ezt elvettem, mert úgy gondolom, akkor egy RAM esetén is ezt kellene produkálnia...
4; bááár: azt vettem észre, hogy pl. resetnél, egy kb 2 ujjnyi narancssárga csík villan fel a sötét képernyőn. Korábban ilyenre nem emlékszem....
b; nem zárhatom ki, hogy mivel közel van a ram és a gforce, esetleg megbántottam(pl. pöcök, kapcsoló, izé, chip)....De akkor meg ''szólna'', nem?
No meg akkor nem indulna semmi....
32Mb.modul: kéremszépen,énasztat nem tudom....-erről nincs ismeretanyagom...
Nekem az is elég lenne, ha problémamentesen menne a gépem....;)
Nem vagyok gépguru, bár már próbáltam BIOSban túrkálni, futott a memtest(2,5 óra után sem talált hibát), megpróbáltam mindent, de BIZTOS van megoldás....
Válaszodat/válaszaitokat várom! Köszönöm: travis.
Kérlek titeket: gondoljatok a még meglévő hajhagymáimra. Kellemetlen lenne mindet elveszíteni...
-
hogyishívnak?
aktív tag
-
tocsa
senior tag
Bár én csíra vagyok, hadd kérdezzek, mert szakértő válaszol.
Szóval a ''bank'' alatt itt most nem a memória fogalalatot, hanem a memória lapkán (PCB-n, nyák-on) található memória chipeket érted gondolom. Tehát nem dual bankinkról van szó.
De mint írod is, ez a sebesség növelése érdekében van úgy, hogy több memória chip van rajta. És gondolom azért növekszik a sebesség, mert egyszerre olvas a modulokból, vagy nem?
Más:
Meg tudod fogalmazni közérthetően, hogy mi a különbség az FPS DRAM, EDO DRAM, SDR és DDR SDRAM és RDRAM között? Az is érdekelne, hogy ezeknek az effektív sávszélessége miért elméleti csak?
Aktív témák
- Corsair Vengeance RGB DDR5 6000Mhz 2x16GB (32GB) DDR5 Memória
- 9 Év Alza Garancia! G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB White DDR5 6000Mhz 2X16GB (32GB) DDR5 Memória
- Viper Elite 5 RGB TUF Gaming 2x24GB DDR5 6000MHz CL36 - Új, Bontatlan, Gari 2034.09.23. -ig -
- Corsair VENGEANCE RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 120 hó garancia
- G.SKILL Flare X5 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - EXPO - 120 hó garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

(a 64M-re raboltam, mint a gyöngytyúk, abban a tudatban, hogy a gpu memóriájáról van szó: geForce2 Mx400 64MB=64M)
Megkeresem, mindenképp, és megpróbálom megpróbálni!