Hirdetés

Aktív témák

• napocska

tag

válasz emvy #1 üzenetére

Szabad hozzászólni?
    Nem tom mennyire vagy tisztában a belső felépitéssel (szerintem eléggé, ha ilyen komoly doksikat nézegetsz:D). Mindesetre a RAM bankokra van osztva a gyorsabb sebesség érdekében, jellemzően 4 bankra. Egy bankon belül 4096-8092 sor van, illetve konfigurációtól függően (4,8,16 bites modul) 512-2048 oszlopra. Miközben az egyik bankot olvasod, addig a másik bankban kinyithatsz egy ujabb sort, és előkészülhetsz az adat feldolgozásásra. Ha azzal készen vagy akkor le kell zárnod a sort. Ez a precharge. A precharge all banks utasitás hatására bármely bankban lévő kinyitott sort lezárod. A bekapcsolás után azért van rá szükség, mert a sorokat flipflopok tartják nyitva, és nem tudhatod hogy bekapcsolásnál melyik billent be. Ha pedig ezt elmulasztod, és több sor van nyitva, akkor az egyik adata felülirhatja a másikat. Szóval erre jó a precharge all.
    Olavsás és irás utasitások után vagy szimpla precharge (az adott bankra) vagy precharge all utasitás is lehet, de ez el is maradhat, ha autoprecharge módot válsztottál ki.

Bocs ha túl aprólékos lettem volna, lehet nem csak szakértők kukkantanak ide...

Örülök hogy a Micron ennyire felkeltette az érdeklődésed. Igaz szerintem is nekik van az egyik legjobb dokumentációjuk.

Aktív témák