- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán a Seasonic legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Egyelőre a Qualcomm áll jobban az ARM-mal vívott jogi csatában
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
minek?:S
őstag
Sziasztok srácok! Nem tudom jó helyen járok-e, nekem egy RAM vásárlással kapcsolatos kérdésem lenne. Mármint nem az, hogy milyen RAM-ot, a konkrét megvan, csak..
Röviden: Honnan lehet tudni, hogy a megrendelt TeamGroup Elite RAM-ok hogy néznek ki? Mármint Szürke vagy Fekete ALU-s-e. A hirdetéseknél a kép csak illusztráció.
Hosszan: ..Szóval az van, hogy kifejezetten olyan TeamGroup Elite(DDR3 1600) RAM-okat keresek, amik fekete borítást kaptak. Szóval nem a régi, fehér(szürke) alapon piros Elite feliratos. Namármost én vettem 5 éve 2x4 GB-os kiszerelésben egy ilyet az i-betűs nagyboltunkban. Akkor az volt a legolcsóbb, igazából azóta is tök jó(kopp kopp), viszont mikor megrendeltem, a hirdetésben szereplő illusztráció a fehér díszes volt, és mikor kézbe vettem, szembesültem azzal, hogy fekete(mindegy volt, csak működjön), viszont szeretném picit -számomra- esztétikusabbá tenni a gépem, ezért a 2x4GB Corsair magasbordás RAM-jaimat már el is adtam és keresek ugyanilyen kinézetű modulokat. Nem feltétlen kell új természetesen, de azért egyszerűbb és nem sokkal drágább. Szóval találtam ezt: [link] Amin ugyanúgy a Szürkés kép van, mint a "múltkorin", honnan lehet tudni, hogy az most ilyen-e vagy fekete vagy "value"?
A már meglévő két modul az ilyen(típusszámilag): [link] Viszont képeken ugye ezek is teljesen mások.
Persze, néha szokott lenni aprón is, de mint írtam, 6000 Ft már nem pénz szvsz, viszont legalább garis.
Másik mód a 14 napos elállás, végső soron max ez marad, de azért szeretném a lehető legegyszerűbben megoldani.
Előre is köszönöm annak, aki elolvasta és segít, remélem valamennyire érthető voltam.
Üdv.:M.
-
őstag
Sziasztok!
Két kérdéssel jönnék hozzátok. Az egyik, hogy folyamatosan megtelik a RAM-om. Teljesen random csinálja, egyik pillanatban már jó, a másikban már semmire nem reagál. Volt, hogy teljesen új Windowson is csinálta, de általában vagy LoL közben fagyogat be(vagy GTA5, de azon annyira nem lepődök meg) és ezzel elég durva fps dropokat okozva, vagy szimplán net közben, amikor esetleg a ts3, a Mozilla, a LoL kliens meg a uTorrent fut. Feladatkezelő szerint a legtöbbet általában a Mozilla eszi ~500mb-al, de pl 5 perce 200mb-ot evett és ugyanúgy szar volt. Minden más csak kevesebbet, volt olyan is, hogy bekapcsoltam a gépet mielőtt elmentem itthonról és mire visszaértem, már csak a restart segített. Múlthéten pl mikor hazajöttem suli után, másfél rész sorozatot tudtam megnézni, mielőtt resiznem kellett volna(~45 perc), utána egész este jó volt. Először TeamGroup memóriáim voltak, ha jól emlékszem CL11esek, 1600MHz-en, de ezeket nem túl rég lecseréltem, gondolván akkor megoldódik a problémám, de most CL9-es 1600-as Corsair RAM-oknál megint csinálja. Valakinek valami ötlete, hogy mi az amit megnézhetnék, kikapcsolhatnék, hogy végre
megoldódjon ez a probléma? A rendszer win 8.1 pro 64bit.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv!
Már ~2,5 éve használom ezeket a RAM-okat. Most vettem ilyeneket, együtt nem használtam még őket, jelenleg a Corsair KIT van használatban. A kérdésem az lenne, hogy a 2 típus működhet együtt minden további nélkül? A Milyen RAM-ot vegyek? c. topicban azt a választ kaptam, hogy talán igen, de nem valószínű. Milyen problémák léphetnek fel?
Tervezek venni még 2x4GB Corsairt, de egyelőre csak így tudnám használni, de, ha működnek barátságosan egymással, akkor maradnék a jelenlegi 2 típus együtt használatánál.
-
őstag
Üdv. Ha nekem van 1 DDR2es 1066MHz-es 1GB-os memóriám, meg 1 800 MHz-es 512MB osom akkor egybe tudom rakni őket? ha igen, akkor lekorlátozza 800MHz-re vagy a 2 közötti sebesség lenne? mind a 2 Kingmax
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest