Hirdetés
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- SSD kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
válasz
mefistofeles #66035 üzenetére
Csak érdekességképpen gondolkoztam azon, hogy nem tudnám-e megúszni ezt az évet 8 giga rammal. Amit kaptam, végülis egy teljesen jó kit, az eladóval talán meg tudunk egyezni valami érték egyeztetésben, és elhasználom. Őszintén semmi kedvem megint alkatrész után rohangálni, nem csak ezt a gépet fejlesztettem, hanem a másikat is, kellően elegem lett belőle. A felhasználás általános irodai, kis böngészés, hétvégén kis játék, kb 10-15 éves címekkel. Elég lenne erre 8 giga vagy már nagyon cinkes? Az oprendszer W11 Pro, ha ez számít.
-
kutga
félisten
válasz
mefistofeles #66035 üzenetére
-
kutga
félisten
válasz
mefistofeles #66026 üzenetére
Addig is viszont valami kell a gépbe, hazafelé el tudok hozni egy ilyet, ez mennyire vállalható, átlagos felhasználásra? [link] Nem feltétlen újonnan.
-
kutga
félisten
válasz
mefistofeles #66019 üzenetére
Ettől tartottam, akkor én néztem be, nézek valami mást.
-
Baryka007
addikt
válasz
mefistofeles #66007 üzenetére
Ezt egyszerű megtudni. CPU - Z letölt... Majd átmész az SPD fülre.
És ha 4 slotos alaplapod van, akkor egymástól két slot távolságra kell lennie a két memóriának tehát: 1-3 vagy 2-4
És ha 2 slotos alaplapod van, akkor elég csak annyit megnézni, hogy mindkét slotban érzi-e a memóriát az alaplap. Mert ha igen, akkor az csak dual channelben mehet onnantól
Szabikaa20:
Teljesen nem tiszta, tehát postol a géped a 2gb memória nélkül, csak a Windows nem indul ?
Vagy ténylegesen nem is postol a gép ?
Egyébként gyanítom hogy az utóbbiról van szó, mert annak több logikája van.
Ha abból indulok ki, akkor ez azért történhetett, mert az XMP-t abból a slotból olvassa be a BIOS ... És azzal képes elindulni. Ha különböző XMP profillal rendelkeznek a memóriák, akkor a lazábbat, gyengébbet tedd abba a slotba. És próbáld meg úgy ! -
Baryka007
addikt
válasz
mefistofeles #65995 üzenetére
Szerintem nem lesz belőle semmi ... JEDEC 4800 on futtasd és kész.
BIOS-ban meg kapcsold ki ezt a hibafigyelést ...
Egy TM5 Anta777 extreme azért mehet neki, ha biztosra akarsz menni... Ha az lefut hibátlanul tényleg nem lesz mitől aggódnod.
De mint mondtam "szerintem" -
lsc
nagyúr
válasz
mefistofeles #22842 üzenetére
Ha 800-on dualban kezeli akkor 1066-on is .
-
diegho
nagyúr
válasz
mefistofeles #22842 üzenetére
milyen alaplap ez?
Osynho inkább 1066-os KIT-et vegyél, Giga lapba 1066-os Kingmax nagyon jó választás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- Hamarosan érkezhet a Western Digital kis híján 15 GB/s-os SSD-je
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Politika
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- SSD kibeszélő
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Keresünk dokkolókat
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest