-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
válasz
Norb3rto #29643 üzenetére
Papíros gari akkor fontos, ha nem márkás cucc. Magyar kiskerben vett ram esetén a boltba szól a garipapír, de ők is továbbküldik szerintem a gyártó, vagy megadott partner felé. Hogy a magyar bolt egyből ad-e másik ramot, vagy megvárja a gyártótól visszajövő ramot, azt nem tudom.
Gyártói garihoz nem kellenek papírok (csak gyári szám). Minden nevesebb cégnek van RMA űrlapja a neten. Én tavasszal ocz-vel "rma-ztattam" egy döglött DDR3 kitet. Elektronikus űrlap kitöltése után emilen jöttek az instrukciók (angolul), hogy csomagoljam, hova küldjem, stb. De később rma azonosító alapján nyomonkövethető volt az ügy állapota az ocz honlapján. Kb 1000 Ft postaköltségem volt anno kifelé. Vissza meg FedEx futár hozta a új cuccost ocz költségén.
Én bátran veszek/vettem ramot, ssd-t külföldről, hisz a gyártó garancia frankón működik az egész világban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple MacBook
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- REpont és hulladékgazdálkodás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Acer Aspire Vero - AV15 - 15.6"FHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB - Win11 - 2+ év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AlzaPower M7503CA Fast Charge 100W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- 24 hónapos PlayStation Plus Premium előfizetés a legolcsóbban, egyenesen a PlayStation-től!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest