-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
válasz
Norb3rto
üzenetére
Papíros gari akkor fontos, ha nem márkás cucc. Magyar kiskerben vett ram esetén a boltba szól a garipapír, de ők is továbbküldik szerintem a gyártó, vagy megadott partner felé. Hogy a magyar bolt egyből ad-e másik ramot, vagy megvárja a gyártótól visszajövő ramot, azt nem tudom.
Gyártói garihoz nem kellenek papírok (csak gyári szám). Minden nevesebb cégnek van RMA űrlapja a neten. Én tavasszal ocz-vel "rma-ztattam" egy döglött DDR3 kitet. Elektronikus űrlap kitöltése után emilen jöttek az instrukciók (angolul), hogy csomagoljam, hova küldjem, stb. De később rma azonosító alapján nyomonkövethető volt az ügy állapota az ocz honlapján. Kb 1000 Ft postaköltségem volt anno kifelé. Vissza meg FedEx futár hozta a új cuccost ocz költségén.
Én bátran veszek/vettem ramot, ssd-t külföldről, hisz a gyártó garancia frankón működik az egész világban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 26
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus Elite R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB ZALMAN S2 TG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

fudi2002