-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
st.marci
csendes tag
válasz
koko52 #57393 üzenetére
Elkezdtem emelni óvatosan a feszültséget (a cél 1.4 ahogy javasoltad), már 1.36V-nál is úgy néz ki, hogy konzisztensen megy a POST. Viszont ma reggel is regisztrálódott egy WHEA-19 event:Egy hardverhiba történt, amit a rendszer kijavított.
A hibát jelző összetevő: Processzormag
Hibaforrás: Unknown Error Source
Hibatípus: No Error
Processzor APIC-azonosítója: 0Memória timingok és egyéb információkat csatoltam képként. A DOCP beállításokat leszámítva minden automata. Van esetleg ötleted, hogy mi okozhatja ezt? Láttál már ilyet?
Problémát nem okoz, de a következő egy WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR lesz..
Egyébként ez szerintem BIOS frissítéssel megoldódik majd, ha nem a magasabb feszültség okozza (1.35V-nál is jelentkezik, ami az XMP profilhoz tartozó feszültség). Annyi kérdésem lenne még, hogy a VDDCR SOC Voltage nem túl magas (lsd csatolt képet)? Ezt a rendszer automatikusan állítja be szintén.
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Windows 10
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- iPad topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7530U 4.5Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest