Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Picturemaker

őstag

válasz Ren Hoek #27228 üzenetére

Ren Hoek: Sajnálom, hogy így felhúzod magad ezen. Ne keresd ki a "sírásos" hozzászólásokat, a legtöbb úgy is a felhasználó hibájából, illetve "szokásos" inkompatibilitásból születik.

A "Geil-t a népnek" és a "QVL listában szereplőt nyugodtan vehetik" között óriási a különbség. Ezt azért éreznie kell mindenkinek.

A másik: ha az IMC számítana (persze ez megad egy szabványt (1333 MHz)), akkor az összes olyan tanácsért mindenki kérjen elnézés, hogy frissíts biost, ha gond van a rammal.
    Bios frissítés oldhat meg memóriaproblémát, és nem hiszem, hogy átírja a prociba integrált memóriavezérlőt. Az inkompatibilitás még mindig az adott alaplap és a memória közötti viszony. Egyszer ezt már mondtam neked. Ha nem így lenne, akkor bizonyos ramok (nem csak Geil) nem mennének egyetlen AM3-as (mert ugye most DDR3-ról van szó) lapban sem, de nem így van. Egyik lap ezeket a ramokat ajánlja, másik pedig másokat (még gyártón belül is különböznek az ajánlások). Ez még mindig az alaplaptól és a hozzá írt biostól függ.

Az teljesen más kérdés, hogy van-e érdemi különbség az 1333-as és az 1600-as ramok között.

lsc: A DDR2-es Geil-ek (szerintem) nagyon jóféle ramok.

• lsc

nagyúr

válasz Ren Hoek #27228 üzenetére

Tegnap raktam össze a gépem/adatlap/, igaz ddr2-es ramok de köszönik megvannak giga lapban, amd procival . Mindezt arra hogy amd-giga-geilt ne, valamelyik hsz-ben ezt írtad. Természetesen ddr3-mal lehet gond, csak akkor azt kell írni. Ami kimaradt, nincs benne ez a típus a memória listában.

Új hozzászólás Aktív témák