-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoca875
csendes tag
Köszönöm szépen!
De akkor mondjuk ha én DDR3-as 1600Mhz-es ram-ot szeretnék venni, akkor ebből a szempontból tökmind1, hogy XMP például(XMS-el akkor ezek szerint nem is foglalkozom, mert az lényegében csak márka..
), kompatibilitási problémák nem lesznek, ugye?
Jah, és a procim természetesen Intel.
-
cs_gaborka
tag
Köszönöm, a gondom pont az, hogy non-ECC ramok esetén is jelzik az inkompatibilitást, pl. itt: [link] ezért vagyok teljesen tanácstalan. Van természetesen a fent jelölt link gazdájának is Low Density, csak 20 helyett 40 Euro az ára ránézésre pedig semmi különbség nincs, persze a fénykép nyilván nem a konkrét termékről készült, de mindegyiken csak 2x8 chip található.
-
PandaMonium
őstag
Az eddig oké, csak nekem ugye kitem van, szóval ha én odaadok neki egy modult és ő meg nekem a memóriáját akkor nálam ugye nem teljesen azonos lesz a két memória, ettől nem történik lassulás, ugyanúgy működik a dual channel?
Bocsi a hülye kérdésekért de nagyon amatőr vagyok RAM témában. -
Tituszazeb
tag
Köszi a segítséget!
Maximális memóriát kipipáltam, de a helyzet sajnos ugyanaz: telepített memóra: 8 GB, használható 3,95
Már próbáltam őket máshogy elrendezni is.
Esetleg van még valami ötleted, ötleteitek? A gép egyébként új, ahogy a ramok is (Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMV8GX3M2A1600C11 memória)
-
Xantor
tag
Elvileg élettartam garanciás, doboza meg van, viszont nem tudom, hogy hogyan zajlik egy ilyen procedúra. Tudom, hogy nem feltétlen a srác hibája, akivel elcseréltem, 50-50%, sajnos ez most így alakult. Remélem sikerül valahogy megoldanom, már raktam is fel hirdetést, hátha.
-
Xantor
tag
Egyelőre kipróbáltam a DDR2 OverVoltage Control +0,1V-ot, a következőket produkálta:
az egyszínű foglalatokban nem mentek együtt, egyedül sem ment a "rossz" memória, de egymás mellett(egyik sárgában másik pirosban) most elindult, win7 kezdett volna felállni, de bedobott egy gyors kékhalált (időm nem volt elolvasni semmit sem), aztán újraindult, majd megint felállt volna a win7, betöltött, bedobott egy fekete képernyőt, egeret a közepére. Vártam, várta, de semmi nem történt, megmozdítottam az egeret, kicsit ment is arrébb, aztán megfagyott...
-
Xantor
tag
Csak ilyen opciók vannak BIOS-ban amik fesszel kapcsolatosak:
- DDR2 OverVoltage Control
- PCI-E OverVoltage Control
- FSB OverVoltage Control
- (G)MCH OverVoltage ControlA DDR2 OverVoltage Control-t +0,1V-től +0,7V-ig lehet állítgatni 0,1V-onként. Most rá löktem +0,1V-ra, kipróbálom így a másik memóriát.
-
aProPeti87
aktív tag
Azt tudom hogy 1.5v kap alapból csak azt nem tudom mennyi a megengedhető amíg fel lehet menni 1600mhz fut de játék alatt random kifagy ezért gondoltam adok neki kicsi feszt csak nem nagyon merem állítgatni amíg nem vagyok tisztában az értékekkel . Egyébként ha belövöm Cl8 vagy ha sikerül CL7 re akkor a MHz lejjebb kell venni 1333Mhz -re ? De annak is örülnék ha CL9 en futna tökéletesen először ezt szeretném orvosolni
-
-
-
-
-
-
1 among many
tag
Köszönöm a választ!
Ha esetleg tudsz (vagy bárki más) olyan korrekt szakmai cikket, ami konkrét alkalmazásokat tesztelve járja körül a témát, azt linkeld be, kérlek! Angol nyelven is jó.
Persze inkább csak elméleti szinten érdekel. Ha annyira nem számít, akkor szerintem hagyom 1600-on CL9 mellett, így tökéletesen működik. Szintetikus tesztek nem izgatnak, csak a valós teljesítmény. -
coyote55
őstag
OK, a legközelebbi újraindításnál állítgatom a feszeket.
Mi történhetett a lappal? A memóriák is szabályozott tápfeszről mennek, mint a proci, nem értem az egészet. Ha elszállt volna a FET, viszi magával mindkét modult, a tápegységből bőven kap szabályozandó feszültséget (kimértem, minden feszültség inkább több, mint kevesebb). Nem szeretném megsütni a modulokat, most nagyon nincs rá keret... -
general
addikt
helló!
korábban írtál egy ilyet: Új Inteles processzorok esetében (második generációs i3/i5/i7) a memória maximális feszültség 1,57V lehet. E feszültség fölött hosszútávon károsodik a memóriavezérlő, csökken az élettartama. Ez a feszültség határi kitolható, hogy ha QPI/VTT feszültséget megemeljük, mert esetünkben az a lényeges megkötés él, hogy a memóriafeszültsége és a memóriavezérlő feszültsége között ne legyen nagyobb a különbség, mint 0,5V. A VTT/QPI feszültség maximuma 1,2V lehet így az új Inteles szériánál akár 1,7V-os memóriafeszültségig is elmehetünk.
Asus P8H77-V lapom van (még mindig..
), de a biosban ilyen elnevezésű fesz-t nem találok, ott mi ennek a megfelelője, tudnál segíteni? ki akarom próbálni amit javasoltál az illetőnek abban a hsz-ban!
szerk: közben megnéztem, ilyenek vannak:
VCCSA - 0.925v (Auto)
PCH - 1.050v (Auto)
CPU PLL Voltage - Auto ( ezt lehet emelni +0.1V-tal) -
stefi68
addikt
Köszönöm a segítőkészséged!
Nincs ilyen, hogy Ctrl+F12, de van olyam hogy MIT menü, ott pedig DDR2 Over Voltage Control.
Ott áttettem manual-ra. Kipróbáltam +0,1V, +0,2V sőőt még +0,3V -ot is (pedig az már halványpiros volt).
Eddig semmi eredmény sajnosEz az állítgatás is elég macerás, mert mint mondottam ha bele teszem a két új mem modult akkor már a BIOS sem indul el, tehát állítgatni csak úgy tudom, ha kiveszem mindig az új modulokat.
Az ujjam már elkopott a sok ki-be rakosgatástól...Az a System Memory Multiplier az mi csoda? [Auto, 3.33, 4.0+, 2.00, 2.40, 2.50, 3.00]
-
CsKrisi
csendes tag
-
Nemeske
csendes tag
Már most annak örömén, hogy nem vette be csont nélkül: azon gondolkodom, hogy biztosan kellett-e ez nekem? Mit lehet 3GB RAM-ból profitálni, amit 2GB-ból nem? Úgyis egy csomó része virtuális, azaz a vinyót használja, ami SSD.
Ha ez a ,,memóriasebesség" rovására megy, hogy 3GB a 2 helyett, lehet az egész fejlesztés értelmetlen volt... -
Nemeske
csendes tag
Köszönöm a válaszod!
Nézegetek ilyen Hynix modulokat.
Akkor mondjuk ha szerzek hozzá egy 2GB-os 800as DDR2-est, akkor elvileg nem lehet gond ennél a laptop/chipset típusnál?
Válaszod előre is köszönöm!
(UI: Most ahogy visszaraktam bele a ramokat, azt vettem észre, hogy ha egy bizonyos erővel rátehénkedtem a laptop egy részére, egyszerűen befagyott a gép, csak kikapcsolni lehetett, másra egyátalán nem reaglát. Újra szétszedtem és láttam hogy az egyik memóriablokk nem volt teljesen a helyén, pedig a selftest-nél nem jelezett semmit. Érdekes tapasztalat volt, most nincs vele gond az igazitás után, akár rá is állhatok)
-
general
addikt
-
general
addikt
nem tuningoltam a memóriát. gyárilag tudnia kell a 2133MHz-et, ezek a specifikációi.
a prociknál lenne ekkora eltérés? ezt meg azért nem értem, mert felvettem az 1.5v-ot 1.575-re, ami max javasolt és elindítottam 1600 MHz-en, csak hogy lássam, bírja-e. bírta, simán futott! de még ekkora fesz emeléssel sem tudtam a memóriákat még 1800MHz-re sem emelni.... ismétlem, 2133-as Predator!
és ezt is mondtam már: előtte 1866-os Corsair volt a gépben, az simán ment 1.5-ön... itt valami nem stimmel.kapok mindenféle válaszokat, de valószínűleg senki nem érti, mi a bajom..
-
hegegabi80
addikt
BF multizni nem szoktam.
rFactor (nem nagy igényű), WoT (ez már egy kicsit jobban), meg most akarom a Tomb Raidert kipróbálni!Térképszerkesztő progit szoktam még használni meló miatt, de az nem gépigényes, mert ez csak vektoros!
Fényképeket szoktam néha szerkesztgetni, meg kisebb családi videókat, de azt anno 775 celeron procival és 2Gb memóval is megcsináltam.Tehát akkor nem sok értelme van nálam a 8Gb-nak.
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OnePlus 13 - Black Eclipse - Használt, karcmentes
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest