H​irdetés

2018. május 20., vasárnap

Hozzászólások

(#1) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Már volt egy rakás hasonló topic, de én szeretném, ha ebben összegyűjtenénk a passzív hűtésről meglévő információinkat (nem baj, ha nem újdonságok). Hogy a topic ne legyen túl zavaros, a valódi ötleteket (fél)kövér betűkkel kellene írni. Így könnyebb lesz visszakeresni a használható dolgokat. Ezt segítené az is, ha mindenki csak mérsékelten offolna.

Jó lenne, ha mindenki olyan megoldásokat írna vagy linkelne be, amik kivitelezhetőek. Vagyis olcsóak, nem igényelnek különösebb felszerelést, alkalmazhatóak a hazai viszonyokra. Ha valami érdekes vagy az ötlet eredeti, az lehet kivétel.

Remélem, valami állat jó, informatív topicot hozunk létre közösen, a fentiek szellemében.

Hajrá mindenki.

egyéb állatfajták

(#2) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Rögtön az első
Több cég is alkalmazott irodai felhasználásra szánt gépeihez ventillátor nélküli CPU hűtőket, ezekhez számítógépes bontókban hozzá lehet jutni. Ilyen például a HP Vectra sorozat PIII-as alapon, vagy a Compaq Deskpro szintén PIII-as desktop gépek. Ezeknek a házaknak olyan a szerkezete, hogy a táp (vagy a ház) ventillátora által szállított levegő a processzort is hűti. A gyári alaplapok ezen kívül készenléti állapotban csökkentik a processzor terhelését. Ezt nem árt beépítéskor figyelembe venni. Mindkét típusról tudok képeket feltölteni, ha valaki meg akarja nézni. Egy HP-s nekem is van, miután atyám gépét egyetlen gombnyomással elfüstöltem (utána hiába magyaráztam, hogy nem én voltam a hibás:(( ).

egyéb állatfajták

(#3) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)


A p4-esek is elpöfögnek passzív hűtéssel. Nekem egy 2.4-es van gyári hűtővel. Ha csak letöltök, ki tudom húzni a ventillátort,így sem megy 40 C fölé a hőmérséklet. Ha a sebességet vagy a feszültséget lejjebb veszem, akkor szinte deresedik :DDD. Egy ilyen P4-est 1,525 Volt helyett 1,1 volton is lehet járatni (used by Inside).
Van gyári kísérlet passzív hűtésre p4-esekhez, és AMD-hez is, az OCZ-től. Itt a link a tesztről, különös tekintettel a konklúzióra:
http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/OCZ_Eliminator/index.html
Azoknak, akik lusták végigolvasni: passzív módban grillsütésre megjárja, más szempontból viszont felejthető.

egyéb állatfajták

(#4) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Itt egy link, hogyan lehet átalakítani egy tápot passzív hűtésesre:
http://www.silentpcreview.com/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=80&page=1
Szerintem rohadt veszélyes. (És ezt tapasztalatból mondom, nekem elfüstölt a táp :DDD) Akinek nincs ónszívója és jó minőségű veller pákája, meg biztos keze, gyakorlata, neki se álljon.
Mindenesetre az kiderül a cikkből, hogy a melegedő alkatrészek (tranzisztorok) alumínium lemezekhez vannak erősítve (igényesebb tápokban bordákhoz), ezzel lehetne valamit kezdeni..

Van gyári is:
http://www.siliconacoustics.com/silpc.html
Pofátlanul drága, és ronda is.

A legegyszerűbb persze az, hogyha átkötjük 5 Voltra a ventit, de az még nem zéró hang, sajnos. Van valakinek tapasztalata, mi történik 3 volton?

egyéb állatfajták

(#5) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

És egy link (egyelőre az utolsó), hogyan gondolkodnak erről Zalmanéknál:

http://www.teschke.de/heatpipes/Neues/Gehause/Zalman/zalman.html

egyéb állatfajták

(#6) vallas


vallas
(senior tag)

Helló!

Tetszik a topic,mert én is azon vagyok,hogy elcsendesítsem a 750-es pIII-as procimat,ami 860-non megy,mert most valami noname hűtő van rajta,és az a leghangosabb a gépemben,vagy csak attól mást nem hallok.

Ha jól értettem,van ventillátor nélküli PIII-as borda ,tudsz róla képet feltenni?

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#7) kamikaze boci válasza vallas (#6) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

P III Slotos gyári gépekben (HP és Compaq) van. Az előbbi típusú az enyém. Dobozoshoz is árultak, de nem lesz könnyű dolgod, ha szerezni akarsz. Ilyen oldies cuccokhoz nálunk nehéz bármit találni. Talán bontóban, ha odaadják proci nélkül.

Itt egy link, hogy hogy néz ki:
http://www.6thplanet.com/menu/cpu_cpucool_coo400342003e.html

Az egyik ismerősöm egy P4-es coolert felhasználva barkácsolt a cerkájára bordát. Nem könnyű, meg kell oldani a felfogatást. Jól látszik, hogy a régebbi hűtőknél nem vitték túlzásba a méretezést, tehát egy új hűtővel biztosan jó lesz a hőmérséklet. Az eredmény megbecsülhető az alábbi képlet alapján: ház belső hőmérséklete + hűtő hőellenállása x CPU által a környezetnek leadott hőmennyiség = várható processzor hőmérséklet. Hőellenállást a hűtőgyártó honlapján lehet megtalálni, ue. vonatkozik a proci hőleadására is (az Intel ebben nagyon szolgálatkész). Viszont vedd figyelembe, hogty a hőellenállást a hűtőre a ventillátorral együtt adják meg.

egyéb állatfajták

(#8) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

A húzás kicsit rázós, és kiváló szellőzésű ház kell. Legjobb, ha leveszi az ember a burkolatot.

egyéb állatfajták

(#9) zsoltee10


zsoltee10
(PH! addikt)

PPGA, vagy fcpga foglalatú pII, PIII simán lehűthető passzívan egy izmosabb bordával, amivel még szöszölni sem kell. Nekem egy 566@850 p3 cerkát visz egy falcon2 borda. Van rajta egy tápventi, amit csak akkor kapcslok be (5V), ha játszok, vagy ilyesmi. Annak a hangját viszont tulajdonképpen nem lehet hallani már fél méterről, mert kb. 900rpm a fordulatszáma.

Passzív hűtős táp ötlete foglalkoztat engem is, csak van egy-két bökkenő. Chieftec 420-as tápról van szó. a helyzet az, hogy a két ventivel is meleg tud lenni, főleg nyáron. Olyan brutális átalakításra lenne szükség, ami nemhogy nehéz, hanem szinte lehetetlen, mert a táp doboza így is fullon van, borda csak a hátsó részre férne a venti helyére, de akkor még a borda nincs is meg, a garanciáról nem is beszélve. És sajnos az én példám mutatja, hogy még egy Chieftecnél is jó, hogy van rá gari. :(

Remélem megjelenik atus, aki a házi heatpipe hűtés témájával foglalkozik sokat. :)

(#10) L3zl13


L3zl13
(PH! félisten)

Ööööö. P4 hűtőböl barkácsolni cerkára hűtést?
Miéert nem feltenni rá egy jó nagy AMD hűtőbordát?

Aki hülye, haljon meg!

(#11) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Ez a heatpipe kérdés engem is érdekel, különös tekintettel a flex csöves elvezetésre.

egyéb állatfajták

(#12) kamikaze boci válasza L3zl13 (#10) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

Biztos ez volt neki :DD

egyéb állatfajták

(#13) up válasza kamikaze boci (#7) üzenetére


up
(senior tag)

Láttam egy passzív hűtéses 350-es PII-est.
Tök buli, compaq alaplapról van szó, amiben a slot1 foglalat párhuzamos az alaplappal. Ebben volt a proci, hátán egy b*tt nagy bordával! :)
Valahogy így:


----------------- borda
|-------- proci
-----|---------------------- alaplap

Kár, hogy a bordát nem lehet felhasználni standard p2 lapokhoz, mert túlnyúlik a proci alján... (lásd a kezdetleges képet, remélem nem cseszi el a rios :) ).

(#14) up válasza up (#13) üzenetére


up
(senior tag)

Naná hogy elcseszte... a középső sort toljátok el jobbra úgy, hogy a két | egymás fölött legyen kb. :) Egyébként a borda és a p2-es proci még megvan asszem (fateromé), ha nagyon érdekel vkit, mailezzen.

(#15) j.bravo válasza up (#14) üzenetére


j.bravo
(PH! addikt)

Vmi kicsi aranyos házas compaq gépben láttam ilyet apro.mogyoro.hu-éknál. Tápventi volt de hangtalan...

Jó kis konstrukció ez... kár h otthon nem könnyen legyártható :(((

OFF:
Proci az alaplap ill. gép nélkül van meg? Akkor lehet hogy kéne, ha eladnátok...
Írok mailt is.

Whatever.

(#16) kamikaze boci válasza up (#13) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

Igen, ismerősöm Compaq-jában is így van megoldva, fekvő Slottal. Kis csalás, hogy a házventi közvetlenül a bordákra fújja a levegőt.

egyéb állatfajták

(#17) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Itt egy kissé marketingszagú egyszerű módszer venti csendesítéshez:

http://www.siliconacoustics.com/fanisolators1.html

Gumibakok a ventti alá. Csak az ismertető végén, a táblázatban nem hiszek.

egyéb állatfajták

(#18) Tuvok válasza kamikaze boci (#17) üzenetére


Tuvok
(lelkes újonc)

Én már régebben tettem 3-4 mm vastag gumigyűrűket a videokariventim és a borda közé mert a meleg gyakran megölte őket, így halkabb lett a venti de a táblázatban szereplő értékek irreálisan különböznek, azért ennyit nem segít.

Ha már passzív hűtés akkor én sajátmagam csináltam a videokarira hűtőbordákat, és így egy gyengített fordulatszámú ventivel is elfogadható hőmérséklete van, majd teszek be képet. Egyébként egy ATI 8500 -ról van szó. Néhány bordát magam gyártottam alutömbből (kézi vasfűrésszel)

Továbbá gondolkodom hogy építek itthonra egy szervert (PIII 533) amibe passzív hűtést akarok csinálni, a táp passzív hűtése egy kicsit gáz (a linket amit adtál megnéztem) és mi lenne ha 2 db csökkentett fordulatszámú 80*80mm -es ventit raknék bele meg kifurkodnám az oldalát és egy nagyobb bordát raknék a jelenlegi bordák helyére. Bármilyen fokú barkácsolás érdekel mert van itthon mindenem és kedvem is.

(#19) LukE


LukE
(PH! kedvence)

P3-at simán lehet passzív hűteni, de tényleg jó nagy borda kell rá. HP gépben láttam, és tényleg elég hideg volt.
azért az is biztos, hogy ezeket nem folyamatos 100% terhelésre tervezték, hanem légkondis irodába, ami azért picit hidegebb, és kevesebbet is kell hűteni

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#20) fügike


fügike
(senior tag)

Bocs, hogy idepofátlankodok, de: most kaptam a cégnél egy új Dell gépet, ami a nnyira halk, hogy k****ra. Ui: ott is venti nélküli a hűtő, illetve csak kvázi: egy házhűtő hajtja a levegőt a bordára. Annyira halk az egész, hogy csak akkor lehet hallani, hogy megy a gép, ha semmi nincs bekapcsolva az irodában, és mindenki csendben van. Iszonyat jó!:) Egy 2.0-s PIV-et hűt, nemtom mennyire, mert csak irodai alkalmazásokra használom. De biztos jó!:)

Boci-boci tarka!:D

(#21) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Ez a tápdolog engem is rendesen elgondolkodtatott (fáj is :DDD ). Ez meg a vinyó hangos, bár utóbbira van már ötletem. Azon is gondolkodtam, hogy leveszem a táp burkolatát, és a táppanellel párhuzamosan rakom a ventit, csökkentett fordulatszámmal. Viszont még ez is kompromisszum.

A pIII-ast tényleg jól lehet passzív hűteni. Viszonyítás képpen megnéztem a prociim hőtermelését: PIII 450 100-as 25,3 watt (nekem is passzív), illetve P4 2,4 800-as 75,1 watt.

Amennyire én tapasztalom, a Dell-es megoldást használja egyébként a legtöbb gyártó. Passzív proci, egy házventi, ami a bordákra fújja a levegőt.

egyéb állatfajták

(#22) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Ezt összeszedem más topikból, mert ott olyan jó kitárgyaltuk:

VGA -ból rengeteg passzív hűtéses változatot lehet kapni, régit is (pl. S3 Savage 3D), és újat is (gf4mx-ek között akad bőven). Mert ugye egy grafikus mag elvileg kevesebb hőt termel mint egy cpu. Legalábbis vannak cégek, akiknek ezt sikerül elérni :DDD.
Utólag felszerelhető a Zalmantól:
http://www.zalman.co.kr/english/product/ZM80C-HP.htm
és
http://www.zalman.co.kr/english/product/zm80a-hp.htm

Az A-s felülete nagyobb 1300cm2 vel. A C-s grafitszürke 1200cm2, viszont elvileg korszerűbb, mert későbbi model (a fogazása más), opcionális, gyári fordulatszám szabályozós venti van hozzá.

Úgy tudom, hogy a c-st gyártják, az a helyett, valaki erősítsen vagy cáfoljon meg.
Más hasonló megoldást meg még nem találtam a neten.

egyéb állatfajták

(#23) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Találtam egy tesztet, Sapphire 9700 Pro és ZM80C az alany.
Meddig lehet húzni:
Eredeti gyári hűtő: 350
ZM80C passzív: 365
ZM80C, venti 5 volton 373
ZM80C, venti 12 volton 378

Vagyis még passzív módban is jobban húzható, mint a gyári ventivel (With the standard fan it could only overclock 16MHz to 350 before it stopped, even when I cleaned the fan out of dust.).

Egy másik lista a teszt során mért legmagasabb értékekről:
Passzív: 52C
5 volt 36C
12 volt 35C

Az 52C nem sok.

egyéb állatfajták

(#24) dr.Mura


dr.Mura
(kvázi-tag)

Kamikaze boci úr kérésére egy link, ami ehhez a topichoz is nagyon jól passzol:

http://www.elecdesign.com/Articles/Print.cfm?ArticleID=5755

Asszem, ha ez igaz, akkor talán el is felejthetjük a passzív hűtéseket.

C8H10N4O2

(#25) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Hát, ha igaz amit az ismertetőben írnak, akkor szívesen el is felejtem :).

egyéb állatfajták

(#26) Bazsesz


Bazsesz
(őstag)

Ahoj!

Engem is érdekelnek a passzív hűtések.

Gondolkodtam azon. hogy csinálok egy homemade heatpiie-ot, de sajna nincs elég anyagon itthon. Pedig a tervrajzok is megvannak. (Mindtázva a Zalmanról :)) )

Aztán gondolkodtam azon, hogy a CPU-ra veszek egy Zalman réz legyezőt. Pénzhiány miatt ugrott, meg ha tegnap jól láttam, akkor kondihegyekkel van a foglalat körülbarikádozva, rögtön mellette -> kivitelezhetetlen

A fentihez hozzá tartozik, hogy P3-as házban van. Szal elkellene a modolások sorozata.

Szal emiatt ugrottak a mostani passzív hűtéseim. Majd ha veszek új házat neki, akkor majd megpróbálok valamit ügyködni.

Most minden aktívan van hűtve, ezért elég hangos, de az eredmény magáért beszél:

P3-as házban P4-es alaplap + Celeron 2000MHz
-------------------------------------------------------

Hűtők
-Titan W6TB a procin
-egy darab 8 centis Evercool márkájú venti leszabányozva 5 voltra.
-VGA-n szintén Evercool márkájú venti, ami az alaplapba csatlakozik
-a hátsó részen egy 5 centis, molexre csatlakozó venti, szintén 5 volton (sajnos csak 5 centis hely van a táp állása miatt)
-vinyóra ránéző 5centis venti

Hőmérsékletek
Alaplállapot:_________CPU: 30 fok , System: 28 fok
Terhelés alatt:_______CPU: max 45 fok , System: Max 31 fok

Hangerő
Alaplállapot: nagyon hangos
WinAMP alatt: hallhatatlan, tök csendes ( a zene hangereje elnyomja a hangerőt :)) )


Ennyi.

Üdv: Balu

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#27) Tuvok


Tuvok
(lelkes újonc)

Ez engem is érdekel. A heatpipe tervrajzot be tudnád linkelni valahonnan?

Arra gondoltam, hogy nem lehet megcsinálni azt hogy a hátsó 80*80 -as ventire egy csövet kötnék ami átmenne a proci bordáján és kimenne a gépből, ezzel kívülről a friss hideg levegőt fújná át a bordákon és kifújna kívülre, elvégre mindegy hogy felülről, vagy oldalról fújom a bordát, sőt szerintem ha a cső leszűkűlne a venti után akkor nagyobb lenne a levegő sebessége is, vagy ha rosszul csinálom, akkor csak kárba megy az erő.

(#28) Bazsesz


Bazsesz
(őstag)

Ahoj.

Télleg nem rossz örlet, hogy megcsöveled a procihűtőt. Erre én mért nem jöttem rá. :))

A heatpipe-tervrajzot majd beszkennereltetem, és belinkelem.

Üdv: Balu

''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein

(#29) Tuvok


Tuvok
(lelkes újonc)

Oké köszi, de hogyan lehet megvalósítani a heatpipe -ot, mert csak úg tudom elképzelni, hogy egy kész bordába berakod a csöveket és odahegeszted hozzá hogy anyagi kötés legyen.

(#30) guess.who válasza kamikaze boci (#23) üzenetére


guess.who
(senior tag)

/OFF
Hát nem tudom, nekem is Sapphire 9700 Pro van, és szenzorral mérve alapból 48-52 fok a gyári hűtéssel...
/ON

(#31) j.bravo válasza Tuvok (#29) üzenetére


j.bravo
(PH! addikt)

Van egy Heatpipe című topic, atus foglalkozott/-zik vele. Keress rá!

Whatever.

(#32) Male


Male
(PH! nagyúr)

Na akkor ide írom a táphalkításomat.

Az alany egy Coolink AP-400DX, 350W, Aktív PFC, dupla venti (hőmérsékletfüggő szabályozás). Előszöri kiraktam a gép tetejére fejtetőn (elég hosszúak a vezetékei hozzá), mert a proci felmelegítette, és mindig felgyorsult benne a venti. Ezután a ventiket kiraktam a külsejére, ami hátul volt, az ezután is kifelé fújt, viszont ami az alján volt (a gép tetejére helyezés után ez felfelé néz) azt megfordítottam, most az is kifelé fújja a levegőt. Ezután sorba kötöttem őket a gyári belső csatlakozóra. Így most induláskor nem mennek a ventik rajta, majd ahogy felmelegszik először elindul a hátsó venti (kb 3 voltot kap ilyenkor), és ha tovább melegedne, akkor beindulna a felső is (a feszültségarány kb 2:1-hez, mert az egyik 0.13 a másik pedig 0,23 amperes a gyári adat szerint), de eddig még nem melegedett fel ennyire (tulajdonképpen teljesen hideg kívül már ezen a fordulatszámon is). Így megbízhatóbb maradt, mintha csak egyszerűen leveszem a venti feszültségét, mert ha nagyon bemelegedne, akkor a tápból kapott feszültség felmenne 12 voltra, ilyenkor a hátsó venti 8 voltot kapna, a felső pedig 4-et, így mind a kettő menne és lehűtené a tápot.

\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! //////////////////////////////////////////// Forex programozás: https://forex.kismunka.hu - Webfejlesztés: https://ozweb.hu

(#33) Tuvok válasza j.bravo (#31) üzenetére


Tuvok
(lelkes újonc)

Kössz megnéztem és találtam is megvalósítható kedvemre való tervet, már csak azt nem értem, hogy hogyan is működik ez az egész. Addig jó hogy a víz kering a hőkülönbségtől, de hogy is megy ez pontosan? Mármint egy passzív megoldás egy P4 -es procit mennyire tud lehűteni? Nekem 1.6A@2.0Ghz P4 terhelés alatt 55C gyári Intel hűtővel. Azt viszont látom hogy ez a megoldás tökéletes a leendő PIII -as szerveremhez.

(#34) kamikaze boci válasza guess.who (#30) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

Sajna nem vagyok köszönőviszonyban a 9700-esekkel, így csak bemásolni tudtam egy idegenét (ennyit az adatok hitelességéről). De ez az 52 épp annyi, amennyit a zalman tud passzívban, vagyis nem lehetetlen....

egyéb állatfajták

(#35) wipes


wipes
(senior tag)

Na kicsit felhozom, mert végre sok vacakolás és cserebere
után összeállt a gépem, és asszem olyan lett, amolyet szerettem volna. :)
Semmi házi megoldás nincsen benne, egy-két dolgon változtattam benne, ill. a cserérlheő alkatrészeket válogattam össze.

A gép egy ilyen http://www.asus.com/products/desktop/termp4_533a/termp4_533_m.jpg barebone házban van.

A táp 165 wattos, (simán visz 1,6p4+cd-rom+dvd cdrw combo+80 Gb maxtor+floppy+2x256/400ddr+ati9600+tv tuner) a ház oldalán-elején helyezkedik el, és nincs benne ventilátor. A ház hátlapját szinte teljesen elfoglalja egy 12cm-es venti, elég jól hűti az egész gépet, viszont eléggé hangos volt, ezért kicseréltem egy titan fordulatszámszabályzósra, és szinte teljesen letekertem (kb. 1000-1200) de a gép a használattól függően ezt is csökkentheti. Ha alapon használom a gépet, csukott háznál lehúzott prociventivel kb 55 fokos a proci. A vga-n csak borda van, a házventinek semmi hangja, a tápban sincs venti, egyedül a vinyót (diamondmax 9)
lehet néha hallani, de ez is halk. Most már csak a prociventinek kellene egy kapcsoló a házon kívülre, hogx pl. játéknál be lehessen kapcsolni.

(#36) kamikaze boci válasza wipes (#35) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

:C Honnan sikerült ilyen tápot szerezned? Nekem is elég lenne a szervergéphez 165 Watt, fele ennyi cuccot kellene etetnie.

egyéb állatfajták

(#37) wipes válasza kamikaze boci (#36) üzenetére


wipes
(senior tag)

Ez egy komplett barebone ----> ház + táp + fullintegrált alaplap + floppy + cd-rom + kártyaolvasó + modem. Pár cuccot kiszedtem, kicseréltem ill. vettem bele, a tápot nem hiszem, hogy lehet külön kapni, ill. bármi másban használni, speciális alakja van (kisebb kockán nagyobb kocka, nincs is burkolata, a ház oldalához illeszkedik), és az alaplap is L alakú.

(#38) wipes válasza wipes (#37) üzenetére


wipes
(senior tag)

Meg persze proci és házhűtő, de ezek eredetileg nagyon hangosak.

(#39) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Kár, pedig még a epres-jogyhurtos csokiról is lemondtam volna, csak tudjak venni egy ilyet :DDD.

Más:
Úgy tűnik a Zalman TNN 500A egy családnév, legalábbis itt vannak a tesók:

http://www.hitechmods.com/modules.php?set_albumName=album26&id=Picture_097&op
=modload&name=gallery&file=index&include=view_photo.php

egyéb állatfajták

(#40) kamikaze boci


kamikaze boci
(őstag)

Nem is btx kompatibilis, így nem is kell:

To our disappointment, TNN 500A will not be compatible with the BTX form factor in the future, nor any cooling blocks will not be made for TNN 500A to fit BTX interface. We sincerely hope that users to have TNN 500A in the nearest future will notice this fact before purchasing.

When BTX form factor is settled in the world of hardware technology, Zalman will release a BTX compatible TNN model which is tentatively called TNN 500B.


Azért valaki megdobhatna vele, csak hogy ne fogja nála a port :DDD

egyéb állatfajták

(#41) T-800


T-800
(kvázi-tag)

Hali!

300 -as Celeronra szeretnék valami passzív megoldást. Gyári hűtéssel gyakorlatilag plusz melegedés nélkül 375 Mhz-ig húztam. De nem ez a fontos, a fő szempont a halkság lenne. Közvetlen fölötte van a táp, ami gyárilag fejjellefelé van beszerelve. :-) Ebben egyetlen venti szív levegőt, közvetlen a proci fölött.

Tehát világos, hogy enyhén meleg levegőt kap így is a táp. Érdemes esetleg megfordítani a levegő irányát? Így a tápból szívná ki a meleget, és esetleg tudná fújni a procira rakandó passízv bordát, igaz, nem friss hideg levegővel. Kinek mi a véleménye, ötlete?

Vagy esetleg ne próbáljam összehozni a kettőt, hanem inkább legyen 1 ventivel több, fordítsam normál állásba tápot, így nem fogják zavarni egymást és jobb lesz a hatásfok. Akkor viszont csökkenteném a fordulatszámokat, hiszen a cél a hangerő csökkentés, én nem a tuning. (nem ragaszkodok a 375-höz)

Ja és, procira milyen passzív bordát tegyek, ami beszerezhető Bp-n?

(#42) dark bit válasza kamikaze boci (#4) üzenetére


dark bit
(fanatikus tag)

Helló Boci!

Szeretnék tisztázni egy félreértést a részedről:

''Mindenesetre az kiderül a cikkből, hogy a melegedő alkatrészek (tranzisztorok) alumínium lemezekhez vannak erősítve (igényesebb tápokban bordákhoz), ezzel lehetne valamit kezdeni.''

Nos, szerintem itt arra gondoltál,hogy középen a tápoknál alumínium bordák vannak, de ezek nem a tranzisztorokhoz vannak rögzítve, hanem a fet-ekhez... a tranzisztor az máshogy néz ki kicsit :) de az is melegszik.

Lényeg, hogy vágod, mit kell mivel heggeszteni :))

Ghost

d[-_-]b Cool Walley

(#43) j.bravo válasza dark bit (#42) üzenetére


j.bravo
(PH! addikt)

A FET is tranzisztor ám :D
(Field Effect Transistor, ha jól emlékszem.)
De esetünkben tényleg annyi a dolog, hogy azokat a háromlábú izéket kell hűteni :DD

Whatever.

(#44) j.bravo válasza j.bravo (#43) üzenetére


j.bravo
(PH! addikt)

A francba, eltoltam a vastagbetűket. Az Effect is ilyen akart lenni: Effect.

De ettől még érthető :)

Whatever.

(#45) nbi válasza vallas (#6) üzenetére


nbi
(kvázi-tag)

Én tudok adni ilyet, ha kell dobj mailt

3athlon - swim, bike, run

(#46) kamikaze boci válasza dark bit (#42) üzenetére


kamikaze boci
(őstag)

Öhöm :B

egyéb állatfajták

(#47) Catfish


Catfish
(újonc)

Hi.Segísetek.Innogef4Ti4200 128MB-m van.A hűtő alig él és kéne egy másik.Nem nagyon értek még a vga hűtőkhöz,de láttam egy cikket a G-vel kezdődő pc-s újságban a zalman za80a-hp-ról,hogy direkt ilyen és sokkal erősebb kártyákhoz adják.Ez mind szép és jó,de hogy és hol lehet beszerezni????????????????

(#48) LukE válasza Catfish (#47) üzenetére


LukE
(PH! kedvence)

http://pixel.hu/

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

(#49) Cos


Cos
(senior tag)

Bár lehet hogy rossz helyre írok de megkérdezem, hogy hogyan lehet sérülésmentesen eltávolítani az eredeti chipset hűtőt? :F

Brr Brr

(#50) LukE válasza Cos (#49) üzenetére


LukE
(PH! kedvence)

attól függ. ha műanyag pöcök, akkor azt a hátulján össze lehet nyomni, és úgy kiszedni. ha ügyes vagy, akkor ez használható az új borda rögzítésére is. de az újabb intel lapok elég idióta rögzítéssel rendelkeznek

''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.