- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Most raktam össze egy gépet:
Intel pentium G3240 [link]
Asus H81T [link]
1*4GB DDR3 sodimm
500GB Seagate 2.5" momentus [link]
KINGSTON 60GB SSDNow mS200 mSATA SMS200S3/60G [link]
90wattos dell laptop tápegység
IDLE-ben 30watt fogyasztást érek el ubuntu 14.04 alatt.A proci hőmérsékletét egy 100rpm-en pörgő ventilátor biztosítja, ami fújja a levegőt a Sytech Mugen 4 monstrumra. Amikor ennyire alacsonyan pörög a ventilátor, akkor hallok egy ciripelő hangot, míg 500rpm környékén ez a hang eltűnik. Ez feature?
Szeretném kikapcsolni a ventilátort, ha 50fok alatt van a hőmérséklet, de sajnos a biosban nincs ilyen opció. Oprendszer felül bírálhatja ezt? -
chester91
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy mit ajánlanátok egy Maxtor HDD zajcsökkentéséhez? Hasonló topikot nem találtam, ahol hasonlóval foglalkoznának, és mivel a zajcsökkentő egyben passzív hűtő is, így hátha tudja valaki
Szeretném, ha csend honolna, mivel már csak az generál "brutális" hangot egy csendes gépben
Előre is köszönöm!!
-
RAZERX
csendes tag
Sziasztok!kb 4 éves asus rog alaplapon érdemes ujra pasztázni a hűtést
-
prmcsk
addikt
válasz
tknof1871 #399 üzenetére
Az szerintem kevés. A radi belső falain lerakódás képződik, ami levegővel nem fog kijönni. Ehhez egy félzárt rendszerű oldószeres átmosás kel, ami a keringetés hatására feloldja, kiszállítja és ülepíti a szutykot, hogy újra csak az oldószer kerüljön bele. Ezt mindaddig csinálni, amíg már nincs mit kihozni belőle.
dudu5130:
biosban nem láthatod a ventiket, mert nem a lap kimenetre van téve.
Így, szabályozni sem fogod őket. Két eset lehetséges.
Veszel egy ehhez gyártott szabályzót.
A kívánt venti pirosába bekötsz egy 50-75 ohm/ 3W ellenállást. Ez állandó, kb. fele fordulatot és negyed zajt eredményez. -
dudu5130
őstag
Üdv!
Nem tudom jó topicba íróm-e, ha nem elnézést. Tettem a hazamba plusz ventiket amiket már csak a táp vezetékre tudtam kötni mert már nincs hely a lapon. Az erdekelne hogy tudnám állítani a fordulatszamukat mert mind maxon pörgeti. A biosban nem találtam hogy felismerte volna a gép. Lehet azokat egyáltalán?
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy passzív pc-t, az alaplapot már megrendeltem, msi z87i és ezen nem is akarok változtatni.
Ehhez gondoltam egy 4670-es procit, jó lenne k-sat, de az 85 W TDP-s. Tuningolva nem lesz.
Kérdés, hogy milyen passzív hűtőt vegyek, ami megbírkózik a magasabb TDP-kel?
Mindképp vetillátormentes megoldást szeretnék, minden megoldás érdkekel, még az is, ha nincs házban az alaplap!
Előre is köszönöm a segítő hozzászólásokat. -
tknof1871
őstag
Üdv! A passzív hűtőtesteknek, radiátoroknak is lejár az ideje? Elvileg nincs mozgó alkatrészük, de még is eljön az idő, hogy csökken a hatékonyságuk és az se segít ha 7 bar levegővel kifújatom őket?
-
Toma---
csendes tag
Sziasztok,
A HDPLEX hazakkal van esetleg tapasztalatotok? (http://www.hd-plex.com/)
Elvileg a Haswell 1150 Socketel is mar kompatibilis, ellenben a Streacommal. Arban kb ugyanaz. Szeretnek osszerakni egy ilyen hazban egy gepet, ami 24/7 fut, de azert lehetoleg nem gyujtja fel a lakasom, ezert a i5-4570Tben gondolkozom 35 TDPvel, +2x3.5" HDDvel. (Sajnos juni vegig jelenleg nem rendelheto.)
Rakott mar ossze valaki gepet HDPLEXbol? Koszi!
-
lukaszokni
aktív tag
Ez volt már?
-
ebeni95
tag
Sziasztok!
Adott egy ARCTIC COOLING Accelero S1 Rev. 2 és egy Sapphire HD7770 OC VGA. A furatok mérete még nem biztos, hogy jó, de passzív "üzemmódban", egy jó szellős házban szerintetek hidegen tartaná a kártyát?
Előre is köszi!
Üdv!
-
Hardver Arc
senior tag
Sziasztok! Van egy régi agp geforce 6200-es MSI passzív rézhűtéses videokártyám és ezekbe az időkbe úgy hogy le van véve a gép oldala fel megy 65fokra is.. Mennyire normális ez a hőmérséklet?
Mert a gép valamikor újraindul csak simán pl netezés közbe a vinyó az meg ID csatlakozású Seagate 160gb és az is 53-54 fokra is felmegy lehet az miatt indul újra?
Proci biztos nem mert 36-38 fokot tartja intel pentium 2.8ghz rézmagos hűtéssel meg akkor kikapcsolna a gép nem pedig ujra indulna ha az miatt lenne.
az alaplap is elvan 44-46 fokon. -
Henker2
addikt
Nem tudom, hogy a problémámmal hova írjak be.
Hátha tud valaki segíteni.Van egy Zalman ZM-MFC1 Plus FEKETE ventilátorszabályzó panelem
Le szeretném cserélni ZALMAN ZM-MFC2 (Fordulatszám szabályzó, Hőm.figyelő, Fogyasztás mérő) panelre.
Jobb lehet az utód? Kinek milyen tapasztalatai vannak esetleg.
Ja és egyébként már nincs annyi ventim, hogy kelljen ZM-MFC1 Plus.
Ezért gondoltam a cserére. Vagy esetleg ha valaki tud még esetleg valami spéci szabályzót ajánlani ami 4 ventit kezel, megköszönném
-
j.bravo
addikt
válasz
Silentfrog #391 üzenetére
Pár éve szerintem kiszolgált socket370 bordákat elég sokan raktak rá vga-ra, akár ragasztva is.
Ha meg tudod oldani a rögzítést úgy hogy a kártya ne sérüljön meg a súlytól, elvileg oké lehet - főleg ha a kártya hőleadása kisebb mint a procié amire a ninja mini való.Szerintem. De én kibic vagyok, nagyon rég csináltam már ilyesmit.
-
Silentfrog
veterán
Itt is megkérdezem,hátha itt ebben a topokban van olyan elvetemült mint én.
Van egy Scythe ninja minim és a furat távolsága amivel rögzíteni lehet pont ugyanaz mint a Hd 7770 vga kártyám furattávolsága.
Próbált már valaki rágyógyítani vga-ra cpu hűtőt?
Vagy elvetemült vagyok,hogy ilyen jut eszembe?
/természetesen kitámasztanám a kártyát mert a fél kiló sok lenne neki/A lényeg ,hogy passzivan menne,a procin Ninja 3 van és a mini lenne a vga-n.
-
Chello
tag
Talán jó helyen keresem azt a programot ami ingyenes és tud hangjelzést lejátszani egy vagy több beállított hőmérséklet elérésekor.
Az sem ártana, ha tudna elindítani ilyenkor egy legalább bat file-t is.
-
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kisfogyasztású, minél halkabb gépet összeállítani zenére.
Kiszemelt cpu:
I3 3220T
Ezt lehet passzívan hűteni, ha igen mivel?Tápot még nem tudom, de abból is minél halkabb kéne.
Előre is köszönök minden segítséget!
-
burtione
tag
sziasztok! e7400as procim van, milyen hűtőt ajánlatok amivel birnám passzivan használni, a mugen elég jó erre? vagy esetleg egy be quiet advanced pro 1? ez a két lehetőségem van
-
Babetta-X
senior tag
válasz
pityke88 #385 üzenetére
Látom itt a ventillátor fordulatszám állítást. A régi jó kis programot nevezetesen a Speedfant senki nem ismeri? Szoftveresen állíthatók nagyon kis lépésekben a ventillátor fordulatszámok, és elég sok chipsetet meg alaplapot támogat (Abit st6-omat ugyanúgy kezelte, mint a mostani asus a8v-t)
Nekem egy 3000+-os a64-es procim van, ezt a gyári hűtő lekapcsolt, vagy éppenhogy pörgős venti mellett sem engedi elmelegedni internet használat és filmnézés mellett.
A 7600GS-em szintén passzív vűtésű egyedi megoldás alapján, egyedül tápból nem találtam még passzívat, és a mostanit meg félek átalakítani, nehogy tönkremenjen vagy ilyesmi. Gondolkoztam pedig egy hőfokszabályzó beépítésén, ami mondjuk 70C fölött bekapcsolná a ventit, de nem tudom mennyire jó ötlet ez.Másik kérdés a winchester, amíg nincs ssd lehet hallgatni a kerregő hdd-ket
-
pityke88
tag
Hali!
Egy itx-es gép építése előtt állok.
Ami eddig biztos az hogy egy Codegen MX31-A2 házikóban lesznek elhelyezve a dolgok.
Teljesen passzívan és hangtalanul szeretném megoldani a dolgot.
Egyenlőre ugy néz ki hogy a régi i5 650-es proci megy bele, meg valami középkategóriás vga-bn gondolkodom.
A passzív hűtésben egyáltalán nem vagyok otthon, tippeket várok mivel tudnám ezeket lehűteni, jah és elég helyszűkében leszek a kis házkóban, ez sem mellékes
Köszönöm!
pityke -
Taszillo
tag
válasz
electrohero #382 üzenetére
Ezek a hőfokok, teljesen korrektek...
-
Veriakilis
senior tag
válasz
electrohero #382 üzenetére
-
electrohero
csendes tag
válasz
electrohero #381 üzenetére
Hello mindneki!
Elnézést hogy csak most írok, de most lett egy kis időm
Szóval megkaptam az s-flex ventiket, és be is szereltem őket.(aztán kivettem a ház oldalára szereltet, mert semmi hőmérsékletváltozást nem láttam ....)
A cpu -n is kicseréltem ( big shuriken ) a gyári slip strem slim-et erre, kissé nehézkes volt, a felfogató nem biztos hogy erre van kitalálva, de végülis simán ráment.
Hát a gyári 3000-res fordulathoz képest a slip stream 1500-as fordulata is megnyugvás volt, de az igazi mégis ez a 800-as fordulat.
Hangtalannnak nem tudom mondani, viszont mindenképpen az ultra halk kategóriába esik a venti is, meg mostmár a htpc-m is ( upc-s dvr dekóder hangosabb
)
Hogy valami adat is legyen: nem teszteltem szanaszét a dolgot, viszont azért csak megnéztem hogy s mint....
A tegnapi 30 fokos melegben, cirka 6-8 óra intenzív használat után, hozzátéve: hogy az s-flex van a cpu-n, és a tápon van egy 10 centis alul, 8 centis hátul más légkavaró nincsen a gépben.
A bios azt írta hogy 42 fok a cpu, és 43 fok a rendszer, chipset pedig 52 fokos.Gábor
-
TaaT
nagyúr
válasz
electrohero #377 üzenetére
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #377 üzenetére
Remélem hihetünk a mérnököknek, és nem csak marketing duma a mérés szerinti harmadannyi zaj.
Az más kérdés, hogy az a zaj nagyon nem mindegy, hogy mely tartományokból tevődik össze, továbbá fülünk érzékenysége miatt harmadannyi zajt, nem érzékeljük annyival kevesebbnek.Váruk a személyes tapasztalatod....
-
electrohero
csendes tag
Na úgy néz ki hogy szerdán jön s-flex
3 pin-es csatija van ,így ha jól tudom sebesség nem lesz szabályozva...
De hát 800 rpm miatt nem is nagyon kell, remélem tényleg nem fogom megbánni.A gyári most 1500 rpm-en megy ( MAX) azért egy kicsit lehet hallani a big shuriken-en.
A gyári adatok alapján fele akkora fordulaton, szinte ugyanolyan hőszállítást fog hozni a s-flex 800, csak éppen harmadannyi zajjal? Lehetséges ez? -
Taszillo
tag
válasz
electrohero #374 üzenetére
Az alaplap automatán szabályozza a fordulatot hőmérséklet függvényében, feltéve ha nincs kikapcsolva a biosban.
Valószínűleg szoftveresen is be lehet avatkozni, nézz utána. Régebben voltak ilyen progik.
-
-
electrohero
csendes tag
válasz
Taszillo #372 üzenetére
Ok, magyarul full passzív hanyagolva....
A legjobb venti mi lenne nekem? big shuriken eléggé tettszik nekem, kitartanék a scythe mellett, de ha tudtok jobbat akkor mondjátok
Nem tudom hogy, alaplappal tudok-e feszültséget szabályozni a cpu ventire?!?!
Tudok?
(gigabyte ga-h55m-ud2h)Kösz a pasztázási tanácsot, ha cserélem a hűtőt akkor csak vékonyan fogom kenni
Igen, nincs házszellőzés, de hőt termelő alkatrész sincsen. MB, és CPU össz vissz....
Egy lassú fordulatú venti jót tenne?? -
Taszillo
tag
A CM Z600-nak túl sűrűn vannak a bordái mondjanak bármit nem passzív üzemre van tervezve.
Nekem Ninja 2 hűtőm van, és egy Phenom II X2 550-el tökéletesen megbirkózik.
Jelenleg nyitott gépház mellett 40 fokos a CPU. Rövidebb terhelési csúcsokat felveszi a közel 1 kilós hűtő. Több órás filmtömörítésnél meg ha szükséges teszek mellé légkavarót, de ezt is csak a biztonság végett. -
Taszillo
tag
válasz
electrohero #370 üzenetére
Na akkor röviden...
- A gyári 12 centis bőven elég
- Ezek a ventik 4 tűsek, alaplap szabályozza a fordulatot (PWM).
- Pasztázás lényege, hogy mindenhol legyen, de a lehető legvékonyabban, tehát fölösleges volt a közepére tenni még, ez nem javít, hanem ront egy picit .
- Ilyen ház szellőzés mellett ne csodálkozz, hogy süvít a hűtő. Legalább előre egy lassúbb fordulatú 8cm-es kellene (befelé fújatva).
-
TaaT
nagyúr
válasz
electrohero #370 üzenetére
ezzel a témával sztem át kéne mennünk a léghűtés topikba, mert itt már off-os sajna...
amúgy nem véletlen hogy íj módon mellőzve van a passzív hűtés téma, nem tud labdába rúgni az aktív hűtés mellett...
volt CM Z600-as hűtőm, passzívan nem tudott lépést tartani a min-re leszabályozott CM TX3-al hőmérsékletügyileg...
-
electrohero
csendes tag
Igen, én is kb erre gondoltam... Így a passzívhoz elég közel vagyok hangban, de mégis azért hűtené a cpu-t.....
Néhol írják az lga1156-ot a big shuriken-re, néhol meg nem...
Esetleg 14 centis ventit rá lehet erősíteni szerintetek? Azért gondolkodom ebben mert akkor ugye azonos hang mellett nagyobb légszállítása lenne->méjobban hűtve lenne a cpu."adsz neki 7.5 voltot" - ezt hogy csinálom hogyha normál 3 tűs csatlakozója van? a cpu fan-on ugye szabályzott lenne, bár mondjuk 800-on forog max, az meg simán jó lenne hangban nekem
A hővezető pasztám nem valami márkás, de az egész cpu felületét bekentem, főleg közepét ,amit ugye széttolt a hűtő mikor ráerősítettem.
40 fok a gyári hűtővel ilyen fordulat mellett.
A ház szellőzése 0, elől volt egy 8 centis hűtő a házban, illetve hátul 2x 6 centis, de baromi hangosak voltak, és kiszedtem őket.gigabyte ga-h55m-ud2h lap
intel core i3-530 cpu
2x2 gb corsair ddr3 ram
wlan kártya
tv tuner
corsair f60 ssd
samsung blu-ray optika
enermax 425 tápMivel a két kártya, optika és ssd szinte 0 hőt termel ,nem kell nekik hűtés. Illetve a ramok is langyosnak voltak mondhatóak 6-8 órás használat után,ezért döntöttem úgy hogy ezeket kiszedem a gépből.
A full passzív veszlyes lett volna, a táp ventiben bíztam volna, talán jobb lesz ez a megoldás nekem
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #367 üzenetére
Venti cserétől nem lesz jelentős javulás.
Lassítás az inkább járhatóbb, de kérdéses mekkora hőfok tartozik a 2700-as fordulathoz.
60 fok fölé nem lenne egészséges vinni a hőfokot.Vagy lehet egyéb oka is a magas fordulatnak, pl. rossz pasztázás, vagy elégtelen ház szellőzés.
-
TaaT
nagyúr
válasz
electrohero #367 üzenetére
vegyél egy big shurikent, rá egy 800rpm-es S-flex-et, adsz neki 7.5 voltot, ami 99%-ban olyan hangos lesz 1m-ről mintha passzív lenne
-
-
Taszillo
tag
válasz
electrohero #365 üzenetére
A 75W TDP, a maximális fogyasztási osztályt jelenti, üresjáratban 6 - 7 Wattal számolhatsz, részterheléskor, pl. filmnézéskor sem hiszem, hogy 20 - 25 Watt fölé menne a procid fogyasztása.
Ebből kifolyólag, megfelelő ház szellőzés mellett várhatóan üresjáratban a minimumon pörög, de filmnézéskor sem lépi túl az 1000-es fordulatot.
Egyébként az előbb leírtak, arányítva a gyári ventire is vonatkoznak, azok is pwm szabályozásúak, próbáld ki azzal előbb. Annak sem szabad olyan rettenetesen süvítenie, főként üresjáratban nem.
-
electrohero
csendes tag
válasz
Taszillo #364 üzenetére
Igen, sajnos a mini eléggé annak tűnik ....
Szerettem volna a full passzivitást a tuti hangtalanság miatt, de azért így a hangtalanság megmaradásában nem off hogyha 500-600 fordulatú ventiről beszélünk itt a passzív topikban
Pont mielőtt írtál a big shuriken-t néztem.
Szerintem ez a scythe eléggé tuti minőségű cuccokat gyárt, én maradnék nála.Ahogy néztem a big shuriken maximum fordulatszáma is 1600 - ami fele a gyári venti 3200-as fordulatának.
Kérdés hogy általában mennyin menne a dolog az i3-on, mert az 1600-nak pont elég sikítós hangja lenne, nem? -
Taszillo
tag
válasz
electrohero #363 üzenetére
Hát úgy néz ki a Ninja mini jelenleg felejtős.
Egy kb.600 fordulató venti valóban gyakorlatilag zajtalannak tekinthető.
Ha már a Scythe márkánánál tartunk, mit szólnál egy ilyen gyöngyszemhez?
Szerintem a tudásához képest az ára sem olyan vészes...
-
electrohero
csendes tag
válasz
Taszillo #362 üzenetére
Mások által mondott infók alapján kerestem scythe ninja mini-t !
Mindenki mondta hogy ez jó lehet, mert felette menne a táp 10 centis ventije pont....
Alaplapot nem tudok cserélni, most cseréltem 1 hónapja.
Ha nem is full passzív de ilyen 500-600 fordulató ventivel még kiegyeznék, azt ugye hallani nem lehet -
Taszillo
tag
válasz
electrohero #361 üzenetére
Sztem egy Ninja mini passzív módban ekkora TDP-hez.reménytelenül kevés.
Egy Ninja 3 megfelelő szellőzés mellett elvinné passzív módban, de az meg nem fér be a házadba.
Alternatíva az lenne, hogy veszel egy passzív hűtéses Brazos alapú alaplapot, ha magas a hőfok, teszel mellé egy kb 600-as fordulatú ventit.
-
electrohero
csendes tag
Hello!
Nem tudom mennyire van élet itt, jár-e ide még valaki ?!?!
A helyzet a klaszikus halk HTPC kivitelezése...
Na most core i3-530-ról van szó, 73W-os TDP-vel, lga 1156.
Scythe ninja mini sehol sem kapható, használtan sincs.Valami alternatívát tudna nekem valaki mondani ami hasonlóan jó passzív módban, illetve thermaltake bach 8004sns házba ( kb 13 centi ) befér?
Köszönöm,
gábor
-
R̲e̲m̲
senior tag
Hali!
35W tdp-re ajánljatok valami csinos hűtőt!
s478/479-re kellene
az ideális a zalman cnps 6500 cu lenne, de sajna nem lehet kapni -.- -
zberi
csendes tag
Tettem rá egy 8 centis ventit,egy potméterrel tudom szabályozni a fordulatot levettem a legkisebbre így alig van hangja és már percek óta áll 100 terhelésen 62 fokon.
Most tesztelem egy pár napig majd elválik így megoldódott-e a problémám.
-
Epiph
tag
[kattanj ide a proci infókért]
Itt egy link megtudod nézni max 55-68 fokot ad meg a gyártó max működési hőnek ez az a hőfok amin még maradandó károsodás nélkül mehet folyamatosan. szerintem egy jobb hűtő mindenféleképpen kell bele. Mivel nézed amúgy? Aida 64 et ajánlom az elég korrekt értékeket mutat. A minimum egy Cm tx3 ami elég jól hűt, nemárta a táp alá is egy hűtő ami kiszívja a procitól a levegőt. Vagy ha mindenképpen passzív hűtést szeretnél szerintem csinálj egy huzatot a gépbe hogy elvigye a hűtőbordákról a hőt.
-
zberi
csendes tag
de érdekel,nem voltam szalon képes állapotba.
Tettem mellé egy 8 cm ventit , így windowsban 55 fokon van a gép,
játék közben még nem próbáltam,majd a hétvégén átköltöztettem egy nagyobb szellősebb házba, és lehet hogy egy szélcsatornát is építek a hő kivezetésére.Van még 2 vinyo is a gépbe azon miként halkítsak szerintetek.Normális áron,és így már csak vga-ra kell még v.mi megoldást találnom.
-
TaaT
nagyúr
válasz
Silentfrog #344 üzenetére
sztem nem nagyon érdekli az embert a válaszunk...
-
zberi
csendes tag
Hi
Kaptam egy "pillangós" hőcsöves passzív hűtőt.
Ha elkezdem terhelni hamar felugrik 70-80 fok köré.
Nyugalmiba 50-60 fok közt vanMerjem vele használni vagy rakjam vissza a régi hűtőmet?
Meddig mehet fel a hőmérséklet amit elbír tartósan a proci?CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2 5200+
-
J97
tag
válasz
Silentfrog #339 üzenetére
Igen! Van még egy ZM80D Zalman passzív hűtésem, de azt annyira macera felszerelni, hogy nem volt még hozzá lelkierőm. Mikor kaptam ezt az ASUS passzív hűtőt gondoltam ez is elég lesz, és ez csak 4 csavar és helyén van. Szeirnted a ZM80D hatékonyabb lenne ennél? Az nekem előzőleg egy 4650 -en szolgált, de ventivel meg volt támogatva, így nincs tapasztalatom arról, hogy full passzívan mit művelne, mondjuk azt amúgy is ventivel együtt raknám már fel ha felraknám rá. Csak az annyira macerás, áll vagy ezer darabból!
-
J97
tag
válasz
Silentfrog #337 üzenetére
Jaja arról van! Idle max 60 fokos, terhelés alatt 75-78 fokot is eléri, teljesen passzívan. Ha ezek az értékek nem gázosak, akkor egyelőre marad így. Nyárra meg majd eszkábálok oda valami ventit ha nagyon megugrik a hőmérséklet.
-
Silentfrog
veterán
Én ugy tudom a 8600 gt ugyanaz mint a 9500 gtcsak átnevezték,igy ha rámegy a hütő akkor bajt nem csinál. A hőfok a lényeg az ,hogy passziv volt e vagy aktiv a hútése ,lényegében mindegy.
Az is megoldás,hogy gyorkötegelővel rárakod a ventit a passziv bordása.Asus kárya volt a 8600 gt? Nekem is volt olyan simán alámegy annak a hűtésnek egy venti -
J97
tag
válasz
Silentfrog #335 üzenetére
Igaz! Csak ez a Galaxy 9500GT eredendően nem passzív volt. Egy 8600GT gyári passzív hűtője került rá. Egyelőre teszt alatt van. Még lehet beépítek a gép hátuljába a kártya fölé egy rendszerventit 5V -on. Bár szerintem ez max 1-2 fokot fog csak jelenteni.
-
Silentfrog
veterán
Olyan sokan a teljesen passziv hűtésről gondolkoznak pedig szerintem sokkal célravezetőbb egy alőlapi ventiszabályzót venni,/a jobbak is megvannak 4-6 ezerből/ és rákötni mindent .
Nálam is igy van,sőt a processzor és a táp ventije is rá van kötve.
Amikor csak "potyába + megy a gép akkor vissza van minden csavarva ,igy a 2.5" vinyók mellett a gép hangja nem hallhato.
Értem ugy,halkságot hogy egy ecogreen 5400rpm fordualtú merevlemez hangja is kihallatszik a házból,ha épp benne van a gépben.
A videokártya az más téma,sajnos oda tényleg passziv kell,mert ha az ember a videokártya aktiv ventijét is ráköti a szabályzóra akkor játék alatt tuti elfelejti feltekerni a fordulatot és azt nem szereti nagyon egy gpu sem.
Gondoltam irok egy cikket is a teljesitmény vs hangról de még nem volt erőm hozzá.
Mert ugyebár gondolom mindenki sportkocsit akar 500 lóerővel hang nélkül kevés fogyasztással.(#334) J97 természetesen a hő sosem tesz jot egy kártyának sem de ha nem éri el a 80 fokot a hőmérséklete akkor szerintem nem fekszik ki idő előtt.
nekem csak passziv kártyáim vannak/voltak és ezek 100 fok körül is képesek műkodni hibátlanul.
Ha nem birnák akkor biztos nem adnának 3 év garit sokokra -
J97
tag
Üdv!
Egy rossz ASUS 8600GT passzív hűtését átszereltem a Galaxy 9500GT kártyámra, barkács mentesen illett rá szerencsére. Mintha pont erre tervezték volna!
Viszont az lenne a kérdésem, hogy a passzív hűtés általi hőmérséklet emelkedés mennyire okozhat gondot hosszú távon a kártyának. Most így, hogy tél van és nincs 30 fok a szobában a GPU 58 fokos idle üzemmódban. Ez a gyári aktív hűtésével 45 fok volt. Nyáron gondolom ez még emelkedni fog. Terhelés alatt egyelőre nem mértem hőmérsékletet. A légáramlásról a tápegység 12cm -es ventije gondoskodik de még egy 8cm -es ventit tudok beépíteni hátra 5V -on táplálva. Ha egy mód van rá maradnék a passzív hűtéses megoldásnál.
-
bigga
aktív tag
Hi! E7400-as prockóra nem tudtok egy jó hűtőt, ami passzívban elvinné stabilan? Ne legyen túl széles..Tuning nem lenne, és légmozgás is van a házban.. Árkat. kb. 10k amit rászánnék.
-
kircipeti
senior tag
válasz
enginev3.0 #330 üzenetére
Aproban neha ki lehet fogni fsp250hen-t vagy 300W-os Delta tapot 2-3ezrekert.
-
TaaT
nagyúr
válasz
enginev3.0 #330 üzenetére
az 1000 éves venti ami most benne van, nem veheti fel a versenyt az "új" fejlesztésű ventikkel
amúgy szabályozza a táp a ventit vagy fix fordulatos? -
enginev3.0
félisten
De hiába cserélek ventit az is ugyan úgy pörög, ez sem hibás, csak ház ugye hűt, mert hát az a dolga
de ez a picopsu jónak néz ki, pont előbb kérdeztem tesóm barátját hogy hogy lehetne megcsinálni ilyen külső táposra a gépet, és itt van de hát eszméletlen drága, az egész gép 3k-ba került
-
kircipeti
senior tag
válasz
enginev3.0 #327 üzenetére
Esetleg lehetne a tapban ventit cserelni vagy egy picopsu
de az nyilvan megtobbszorozne a gep erteket.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Van egy erőművem.
466MHZ proci
380MB sd ram
40GB winchester,
Passzív 64mb-os videokártyaHogyan lehet rá teljesen passzív hűtést csinálni? Nincs folyamatosan 100%terhelés alatt, csak torrent fut rajta. A procin csak nagy terhelés alatt kapcsol be a venti ha minden igaz, viszont a táp elég zavaró főleg ha aludnék.
Van erre valami jó megoldás?
-
kircipeti
senior tag
válasz
enginev3.0 #325 üzenetére
Hali!
En szetneznek egy kozeli bontoban vagy esetleg itt az aprok kozott. Lehet kapni nagydarab hutoket, szerintem azok megfosztva a ventijuktol is elviszik talan ezt a procit.
-
enginev3.0
félisten
Helló
Egy 900mhz-es intel procit mivel lehet hűteni? 24órában megy de szinte 0 terhelésen, és erre kéne valami passzív hűtő. Valami ötlet?
Ja és ne sok pénzért
-
öhöm
csendes tag
köszönöm a tippet, de ezek közül csak a Ninja kapható; a másik kettőhöz (főleg a Ninja Minihez) tudsz beszerzési forrást esetleg?
-
öhöm
csendes tag
Üdv! AMD Athlon II X2 250e (45W, AM3, 3GHz) keresek passzív hűtőt. Ti milyet ajánlanátok?
-
törölt tag
E8400@1V+Cooler Master Gemini 2
20 Burn in test után 60C°-os maghőmérséklet maximum.
egy kis mATX-es házban egyetlen ventilátor a vx450w-s táp 12cm-es ventije.
következő kísérlet: 4850+AC s1 rev2.
-
csicsaaa
tag
válasz
AndrewTdi #316 üzenetére
Alapjáraton nem hiszem h nagy zajt csapnak ha csak, nem járnak közel max fordulaton
Ha óvatosan menett közben megállítod azokat, meghallhatod melyik csapja a lármát.Nekem pl a "leghangosabb" ventim a rendszerben a VGA-nak van.Sajnos az ATI minimum 32%-on járatja, ezt ha lentebb veszem akkor meg ott marad nagyobb terhelésen isde ez már nem ide tartozik
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Éjjel nem tudtam aludni és valami ilyesmi topikot akartam keresni, remélem segítenek majd a hozzáértők.
Arra gondoltam, hogy szeretném az egész gép hűtést passzívvá tenni, de nem nagyon vagyok otthon ebben a témában. Minden gyári ventis ami nem is lenne gond, de van még 4 db rendszerhűtő ventim a házban el-elosztva. Nem mondom hogy hangos, de ha már meg lehetne oldani sokkal halkabban, kb azonos hűtőképesség mellet, miért ne?
A config:- Gigabyte GA-EX58-UD4P lap,
- Core i7 940 proc gyári hűtéssel
- 3 x 2GB DDR3 1666Mhz Corsair XMS3 mem
- ASUS Extreme EAH 4870 gpu (remélem erre is lehet jófajta passzív hűtést rakni
- AOpen H700b ház ami nem egy mai darab, de ha nem muszáj, nem cserélném
- Van még 2 db vinyóm benne amiket most venti fúj. Nem tudom vinyóhűtésre létezik-e passzív megoldás, bár ha még ott bent kéne hagyni egy kis ventit, nem lenne gond.Továbbá a ház oldalában van egy rendszerhűtő venti a vidkártya magasságában.
Mik azok a dolgok passzívan hűtött rendszernél amik íratlan szabályok? Pl levegőt befelé vagy kifelé kellene fújatni? hol? és ilyesmi...
Remélem tud valaki ezzel foglalkozni és segíteni benne. Esetleg tudok képet csinálni a masina belsejéről.
Kösz előre is,
üdv!
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
fekeandras #312 üzenetére
Heló mindenki!
az lenne a kérdésem, hogy 3870x2-re létezik passzív hűtés?
-
fekeandras
őstag
Gép szét > hűtő le > hűtő szét > borda vízben megmos + kiszárít > ventilátor letörölget nedves szivaccsal vagy konyharuhával (nem vizessel !!!) > hűtő összerak > proci lepasztáz > hűtő visszarak > oldallap visszarak. Esetleg még a tápot is kifújkálhatod biztos beszutykosodott 1,5év alatt.
-
válasz
TESCO-Zsömle #310 üzenetére
...és újrapasztázás sem árt neki!
-
policee
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy a megfelelő topikban sikerül-e megkérdeznem, de megteszem.
Van egy Dell XPS 420-as gépem, már másfél éve. Egy Intelles 4 magos prockón van egy hatalmas hűtőborda, és azon egy ventillátor ugye. Sajna minden burkolt, még nem szedtem szét. De a lényeg, hogy mostanában olyan hangja van a ventillátornak mikor megy, mintha egy Tu-154-es akarna felszállni a szobából. /szinte/ Előtte annyit sem lehetett hallani, hogy megy a gép. Aztán volt olyan periódus, amikor visszaállt a néma üzemmódra.
Nem nagyon tudom, hogy mi lehet a gond. Esetleg tudtok valami megoldást, vagy valami fordulatszám mérő progit?
Köszönöm előre is a válaszokat! -
sigmoid
tag
Sajnos a legtöbb infót az overclockos, felfelé extrém helyzetekről találni, és a hűtők gyártói is főleg ezt a szegmenst célozzák meg.
Én egy kis, szobaszerver konfigurációt építek Shuttle K45 házba, Celeron E3200-as procival. Ennek a gyári adatok szerint 65W a disszipációja. Azt tervezem, hogy alulfeszezném a prockót 1 V-ra.
A Shuttle K45 bizonyos verzióihoz járt olyan hűtő, ami hőcsövekkel felviszi a processzorhőt a házventire, de sajnos nem ehhez a típushoz, illetve a ma magyarországon elérhető típusok egyikéhez sem.
Két dolog egyikét szeretném... Vagy utólag beszerezni egy hasonló kialakítású hűtőt, ami hőcsövön felviszi a hőt a házventire (bár itt a hűtő és a ház geometriája az, ami nem biztos hogy egyezne), vagy pedig egy passzív megoldást.
Ez lehet széles, viszont nagyon magas nem lehet, mert pont a prockó fölött lesznek a merevlemezek. Ha jól néztem maximum olyan 6-8 centi hely lehet a proci felett. Mivel kétoldalt alul perforált a ház, és egy jókora 12-es venti van a ház hátán, légáramlás mindig lesz a processzornál. -
Gergő_
őstag
válasz
medium84 #303 üzenetére
Nekem nem volt még,de itt mindenki dicséri az újabb fajta ninját(többe kerül mint a procid
)
Tehát nekem nincs tapasztalatom,viszont a a scythe topikban biztosan segítenek gyorsabban mert ez a topik itt elég halott -
Gergő_
őstag
válasz
medium84 #300 üzenetére
Passzívan nem tudod hűteni a 90W-os disszipációt,csak végletes drága eszközökkel
Esetleg egy Ninja egy noctua ventivel megtámogatva
Attól is függ milyen procikat támogat még lapod,lehet érdemesebb lecserélni egy kisebb fogyasztásúra amit esetleg egy jól szellőző házban passzívan is tudnál hűteni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest