- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Házimozi haladó szinten
- Erősítő, hangfalak
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.O.D.
senior tag
Sziasztok!
Van egy szétesett RAID-em, ami úgy hibásodott meg, hogy nem tudom sem szétbontani, sem újraépíteni. Mivel R0 volt, az adatokat buktam, ez tiszta sor, viszont az egyik drive-ot azóta nem tudom sem importálni, se formázni, se particionálni.
Van arra valami ötlet, hogy mit lehet egy ilyen esetben a meghajtóval kezdeni?
Sentinel szerint az SSD teljesen tökéletes állaporban van.
-
deicide
veterán
válasz
Overlocker
üzenetére
Ez a topik hamarabb indult, mint a Flash SSD-s, gondolom ezért maradhat.
-
Nem tudom ennek minek külön topic, ott a Flash SSD-s ott ki lehet tárgyalni..
-
PLacc
senior tag
Én Dell mini 9-ben használom a gyári 8G-s darabot.
Nincs vele negatív tapasztalat. Melegedést nem vettem észre, bár nem fogdosom.
A boot idő gyorsabb, mint egy normál HDD_vel, pedig az viszonylag lassú típus. Gondolom a gyors darabok azért melegszenek valamennyire (persze elfogadható határokon belül). -
Proci85
senior tag
Hm, szomorúan látom nem is olyan nagy ez a topik

Mi hir az új inten ssd-ről?
Valaki használ már bármilyen SSD-t? Hosszútávon mik a tapasztalatok?
Melegedés(?), fogyasztás, érzékenység? -
JulWCZar
senior tag
En is nezegetem az Expresscard ssd-ket, lattam 8 gigasat 12 alatt, szoval esnek az arak, csak sehol nem kapni. (Kiveve Pixmaniat, de a rendeles nekem gazos)
-
Akkord
csendes tag
épp notit készülök veni és 64gb-s ssdakarnak nekem adni kb 100K-ért.Nah msot ezt a vincsi helyére rakják?Vagy hova fér ez egy subnotebokban?de minek ekkora?Nem elég egy 4gb-s vagy 8gb-egy Vista Boot-ra?Nem hallnak meg ezek attól hogy állandoan ir rájuk az op rendszer meg olvas...emgint ir....töröl...emgint olvas...Bocsa ha kiahgytam néhány betüt rosz abillentyüm:-D

-
Lehet már valahol kapni ezeket? Nem talál gugli egyetlen értelmes árlistát sem, amin lenne SSD. 32 giga körül kellene valami...
-
PLacc
senior tag
Igazából azért foglalkoztata a dolog, mert 2.5"-os IDE-s HDD helyett szeretnék valami flash alapú cuccot a gépbe.
Most azon morfondírozom, hogy vegyek-e fillérekért egy IDE-CF átalaktót, és belecsapjak egy 266x-os (~40Mbyte/s) 4G-s CF kártyát vagy vegyek egy direkt 2.5"-os Transcend SSD-t, ami csak olyan 30Mb/s-et tud (2G-s SSD ~16k)...
Attól félek, hogy laptop a CF-et PIO módban fogja hajtani, és akkor oda a 40Mbyte/s. -
PLacc
senior tag
Mivel nem láttam hasonló kivesézős témát, csak a hírekre némi rekaciót, így nyitok egyet, kövezzetek meg...

Egyrészt az SSD-k ára rohamosan csökken, másrészt az új laptopok már gyakran így jönnek ki a gyárból (Asus EEE PC, Dell D-sorozat egyes darabjai stb...).
De mi is az az SSD?
"Az SSD, azaz Solid State Drive merevlemezek flashmemória modulokból épülnek fel, így ezek a "merevlemezek" könnyebbek, megbízhatóbbak és kevesebbet fogyasztanak "De miért is jó igazán: mert baromi gyors az írási és olvasási késleltetése, ezéltal sokkal gyorsabb a boot, a formázás stb...
Bővebben angolul értőknek: [link]

Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 5 3600/3060Ti/256Gb SSD/16GB Ram/500W
- GIGABYTE GA-Z97X-Gaming 7/i7-4790/16 gb tuning ram
- Asztali PC , i7 7700 , 1660 Super , 16GB RAM , 256GB NVME , 500GB HDD
- RYZEN 7 5800X + hűtött VRM-es A520 alaplap + 32GB hűtőbordás DDR4 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- GAMER PC - i7-7700, 16GB DDR4, GTX 1650
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4206, 100% Akksi
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
- Akko 3098 /DE/PBT/RGB/Wireless/Hot swap/Yellow/Crystal switch
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM, új akku, 4G LTE, toll, 27% ÁFÁS (0215)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest