Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- 3D nyomtatás
- Riasztó topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Plazma TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Übergyors Samsungnak próbál látszani egy hamisított NVMe SSD
-
PROHARDVER!
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sutykuru
aktív tag
válasz BornToBePuli #10489 üzenetére
Tudtad, hogy facen lehet szám alapján keresni? A nénik egy része nem.
[ Szerkesztve ]
-
-
sutykuru
aktív tag
-
sutykuru
aktív tag
-
sutykuru
aktív tag
-
sutykuru
aktív tag
válasz eladogeppc #10037 üzenetére
De az eladó már válaszolt a másik topicban.
-
sutykuru
aktív tag
válasz eladogeppc #10025 üzenetére
Bocs, de felnevettem amint megláttam, hogy kitől vetted.
-
sutykuru
aktív tag
válasz maximilian4 #9996 üzenetére
Metróba nem tolatnak bele és nem amortizálja le egy csatornafedél.
-
sutykuru
aktív tag
válasz Handball94 #9745 üzenetére
Bizonyos helyeken még fizetned is kell.
-
sutykuru
aktív tag
-
sutykuru
aktív tag
válasz BornToBePuli #9613 üzenetére
Ezt a pincérest most hallom a harmadik professzorral.
-
sutykuru
aktív tag
válasz Rypejakten #9400 üzenetére
"Egyéb esetben a 45/2014 (II. 26.). kormányrendeleben részletesen rögzített rendelkezések az irányadóak."
Az ilyen vevő fogó marketing duma csak.
-
sutykuru
aktív tag
Állami monopólium, ha nincs minimum víz -és gáz szerelői végzettséged.
[ Szerkesztve ]
-
sutykuru
aktív tag
válasz davenport #9147 üzenetére
Én a T-vel szórakozok most, októberben kiszámláztak úgy 750 Ft felszólítási díjat, hogy nem volt jogos, írtam pár levelet nekik, eddig 19k kompenzációnál tartunk.
NMHH-t néztem én is, de szerintem első körben fogyvéd, esetleg ha lesz időm egy GVH tisztességtelen ker. gyakorlat miatt.
[ Szerkesztve ]
-
sutykuru
aktív tag
válasz rumos XIII #9075 üzenetére
RTFM, rossz részen vagy.
C) A 18. ÉLETÉVÉT BE NEM TÖLTÖTT, ILLETVE 18. ÉLETÉVÉT BETÖLTÖTT ÉS TARTÓSAN BETEG
VAGY FOGYATÉKOS (GONDNOKOLT) ÁRVA ESETÉN GYÁMRA, ILLETVE GONDNOKRA VONATKOZÓ
ADATOK: -
sutykuru
aktív tag
Szakértő ~100k környékén ad egy szakvéleményt, amiben leírja, hogy egy 17 éves 260e km-et futott autónak lehetnek ilyen hibái. (és ezek nem rejtett hibák, ~barkácsolt repedt blokk, kiglettelt kamion nyom, etc..)
->17/2013. számú polgári elvi határozat
A Ptk. 305/A. § (1) bekezdésének alkalmazása során az ismert hibák körébe azok a hibák tartoznak, amelyekről a jogosultnak a szerződéskötéskor ténylegesen tudomása volt. Felismerhető hibának pedig az ún. nyílt, tehát az egyszerű észleléssel megállapítható hibák minősülnek, továbbá azok a hibák, amelyeket a jogosultnak a kötelezett tájékoztatása, a szerződéskötés körülményei, illetőleg a dolog életkora, állapota és használtsági foka alapján egyébként számításba kell vennie, valamint azok a hibák is, amelyek fennállása, illetve jelentkezése a ténylegesen ismert, illetve a nyílt hibákra tekintettel a szerződéskötéskor alappal feltételezhető, előrelátható [Ptk. 305. § (1) bek., 305/A. § (1) bek.].
[ Szerkesztve ]
-
sutykuru
aktív tag
válasz Indiant #8921 üzenetére
Ha online vetted akkor a webshop ügyfélszoliján kell érdeklődnöd, ha áruházban akkor ott. 30 napra szokták vállalni az egyedi megrendelést, az még nem telt le.
norbert1998:
Fizetnie kell adót a magánszemélynek, ha ingó értékesítésből származó összes jövedelme nem haladja meg a 200 ezer forintot?
Nem keletkezik adókötelezettség, ha a magánszemély ingó értékesítésből származó összes jövedelme nem haladja meg a 200 ezer forintot. Amennyiben az így megszerzett jövedelem meghaladja ezt az összeget, úgy csak a 200 ezer forint feletti rész után kell a 16 százalékos adót megfizetni. Ilyenkor a teljes jövedelmet be kell vallani, de annak 16 százalékkal megállapított adóját csökkenteni kell 32 ezer forinttal.
(forrás: https://www.nav.gov.hu/nav/szja_b/kiemelt_informaciok/Kerdesek_es_valaszok_20160122.html)
-
sutykuru
aktív tag
+ ha részletre vetted az sem lesz megoldás ha nem fizeted a részleteit és letiltják
-
sutykuru
aktív tag
válasz MrSealRD #8735 üzenetére
Azzal, hogy nem tartalmaz személyes adatot és az érintett nem beazonosítható.
Mondjuk ha a sutszi nicked alapján megtalállak, akkor már lehet személyes adat. Ha ki tudom deríteni, hogy a 1432423 szám alatt Te voltál akkor is, ha ők látják akkor is.
Írsz a NAIH-nak, és majd ők megkérdezik, hogy miért nem törlik, ha nem kapnak kielégítő választ morcik lesznek.
-
sutykuru
aktív tag
Szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése
385. § (1) Aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait vagyoni hátrányt okozva megsérti, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a szerzői jogról szóló törvény szerint a magáncélú másolásra tekintettel a szerzőt, illetve a kapcsolódó jogi jogosultat megillető üreshordozó díj, illetve reprográfiai díj megfizetését elmulasztja.
(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértését nagyobb vagyoni hátrányt okozva követik el.
(4) Ha a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértését
a) jelentős vagyoni hátrányt okozva követik el, a büntetés bűntett miatt egy évtől öt évig,
b) különösen nagy vagyoni hátrányt okozva követik el, a büntetés két évtől nyolc évig,
c) különösen jelentős vagyoni hátrányt okozva követik el, a büntetés öt évtől tíz évig
terjedő szabadságvesztés.
(5) Nem valósítja meg az (1) bekezdés szerinti bűncselekményt, aki másnak vagy másoknak a szerzői jogról szóló törvény alapján fennálló szerzői vagy ahhoz kapcsolódó jogát vagy jogait többszörözéssel vagy lehívásra történő hozzáférhetővé tétellel sérti meg, feltéve, hogy a cselekmény jövedelemszerzés célját közvetve sem szolgálja. -
sutykuru
aktív tag
válasz bambano #8137 üzenetére
"először is nem tudok róla. gyakorlatilag nem létezik sem technológia, sem emberi erőforrás arra nézve, hogy megállapítsam, ki mit csinál a hálózatomon
és annak büntető vagy polgári jogállását meghatározzam.tehát én, mint isp, nem tudom, hogy te, mint júzer, mit forgalmazol (nagyon kevés kivételtől eltekintve, amire az élet kényszerít rá)."Van rá technológia, használják is. Az már más kérdés, hogy ez auto vagy on/off.
-
sutykuru
aktív tag
-
sutykuru
aktív tag
válasz kovacsroli #7619 üzenetére
Közterületet nem kamerázhat.
-
sutykuru
aktív tag
válasz Kukipapa_rr #7607 üzenetére
7. Felkeresel minden lakót személyesen, hogy övé-e a cucc.
Hasonló eset volt a mi házunkban is, ott ez volt a megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude E5530 laptop (15,6FHD/i5-G3/8GB/500HDD/MagyarVilágítós)
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 630 laptop (15,6/i3-G2/4GB/500HDD/Magyar/Windows7)
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / Beszámítás / Garancia
- Dell Latitude 3490 laptop (14/i3-G7/8GB/128SSD/AkkuX)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest