- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Monitor hiba topik
- Milyen videókártyát?
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- OLED monitor topik
- Asztrofotózás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
blintel
csendes tag
HP az egy jó nyomtató.Bár nekem csak HP nyomtatóm volt, de elromlott. Elég sokáig bírta most akarok venni egy újat nem kízárt ,hogy HP lesz.
-
djpetar
tag
válasz
gabesz78 #1094 üzenetére
Szia!
Megtaláltam a hibát. A fixáló egységről (jól mondom?) egy műanyag, a papír vezetését szolgáló pöcök letörött, és kapóként funkcionálva elakadt benne a papír. Egy körömreszelővel sikerült lekerekítenem, azóta tökéletes a gép.
Köszönöm szépen, hogy rám szántad az idődet!
Péter
-
djpetar
tag
-
gabesz78
tag
válasz
djpetar #1089 üzenetére
Szia!
A HP LJ1018-as csak manuális kétoldalas nyomtatásra képes, tehát neked kell a lapot megfordítani amikor és ahogyan azt a driver kéri nyomtatás közben. Automatikusan nem képes megfordítani a lapot a nyomtató.
Ha úgy gyűri a papírt hogy közben az kijön a nyomtatóból csak a hosszanti éllel közel párhuzamosan meggyűri azt, akkor valószínűleg a fuser fólia van elszakadva. Ilyenkor általában egy kicsit kattog is nyomtatás közben.Ez esetben cserélni kell a fóliát.
-
gyalkakuk
csendes tag
Sziasztok!
Frissen regisztrált tagként üdvözlök mindenkit!
Továbbá a segítségeteket szeretném kérni, egy HP 1200 USB csatis nyomtatót szeretnék Win7 alatt használni, de sajna nem akar összejönni. Ellenben a másik gépen XP alatt driver telepítések nélkül is működött.
Előre is kösz a segítséget!
-
djpetar
tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy hp 1018-as nyomtatót, ami feltehetőleg postai útja során megsérült (a burkolat lejött az egyik oldalon, de ez a kisebb gond). Rákötöttem a laptopomra, és már az első nyomtatásnál begyűrte a papírt. Azóta van, hogy sikerül kinyomtatni vele néhány oldalt, de általában elakad a papír. 2 oldalast még egyáltalán nem sikerült nyomtatni vele. A papírokat mindig ugyanazon a helyen gyűri be, ha felnegyedeljük hosszában a papírt kb. 1/4 távolságra a jobb oldalról. Ha szükséges mellékelek képet is hátha közelebb visz a megoldáshoz. Sajnos nem sokat értek a nyomtatókhoz, de a gond az, hogy szervizbe se tudom jelenleg elvinni, viszont nagy szükség lenne rá, ezért ha valaki tudna valamilyen megoldást javasolni, szívesen fogadom és megköszönném.
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
Péter
ui: Annyit észrevettem, hogy a toner alatt van egy fémlemez, amit két pöcök tart oldalról, az kimozdult a bal oldalon és visszaraktam, de nem igazán segített.
-
ben016
csendes tag
hello!
egy olyan kérdésem lenne hogy van egy HP laserjet 6l nyomtatóm és a win7-em nem találja vagy nem tudom. Egy felkiáltójel van a nyomtató képén és csináltam már hibaelhárítást de nem jó mit tegyek?
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Ma újratöltöttem a HP Deskjet D2660 masina gyári patronját előszőr, mert a tintaszintre mindig kidobott valami figyelmeztetést. Nyomtattam is vele, de most valamiért szünetelteti a nyomtatást. Még a lapot sem akarja bevenni. Most villog is rajta a jobb oldalt egy "tinta" jelző led? Színesbe se akar nyomtatni, pedig azzal a gyári patronjai vannak.
-
JetiRulez
őstag
Helló!
Van itthon a nagy gépre kötve egy HP PhotoSmart C3180 All-in-One USB scanneres nyomtató. Hálózaton meg van osztva. A kis gépen eddig rendesen lehetett használni, amíg XP volt rajta. Most felraktam az Ubuntut és a scannert nem tudom beüzemelni rajta. Infót nem igazán találtam a neten ezzel kapcsolatban. Drivert se nagyon találtam hozzá. -
gabesz78
tag
válasz
DemonDani #1083 üzenetére
Szia
Ha valóban a nyomtatód "patron vezérlő cucca" adta be a kulcsot akkor nem sok esélyed van hogy valaki megjavítsa neked. Hivatalosan nem javítják a HP tintás nyomtatóit, ugyanis a HP egy az egyben cseréli garanciaidőn belül és azon túl is. Persze a garancia idő lejárta után a csere elég borsos árú, egyszóval érdemesebb újat venni. Ezekhez a nyomtatókhoz nem biztosít a HP alkatrészt.
Ha szerencséd van kifogsz egy olyan szervizt ahol esetleg van bontott alkatrész és elvállalják, de szerintem erre nem sok az esély.Egyébként ha még nem tetted volna meg érdemes kipróbálni másik patronnal, mert az esetek ötven százalékában az a hibás.
A beigazítási probléma általában abból adódik ha valamelyik patron nem nyomtat tökéletesen, és patron csere után nem tudja elvégezni azt (pl. ha a színes nem nyomtatja valamelyik színt)
Summa summárum, ha a patron csere nem segít akkor szerintem semmi! -
DemonDani
addikt
Helló mindenki!
Nem tudom mennyire tudtok segíteni, olyan gondom van, hogy a HP C4180-am már egy ideje sosem tudta beigazítani a patront, legalábbis szerinte, mert amúgy tökéletesen működött csak mindig úgy kellett kezdeni, hogy beigazítás megszakítása, aztán lehetett nyomtatni
De valamelyik nap tovább fejlesztette ezt a "Skill-jét" oda, hogy most fogja és kiírja hogy igazítsam meg a jobb oldali tintapatront és annyi. onnan nem megy már sehova, olvastam már itt is "pár" ilyenről, és valószínűleg akkor a patront vezérlő cuccnak lett vége. Mit gondoltok mennyi egy ilyen javítás? Esetleg volt már ilyen valakinek?
Válaszotok előre is köszi!
-
gabesz78
tag
válasz
Irwine_ #1076 üzenetére
Szia
Sajnos ismert a probléma, ilyen esetben a formatter board adja meg magát, elég gyakori probléma a M1522 esetében.
Megoldás formatter csere, ez az a panel amin a LAN és az USB csatlakozó van.
Ha még garis a nyomtatód akkor semmi gond ki fogják cserélni a legközelebbi HP márkaszervizben, ha nem akkor kicsit húzósabb lesz: Kb 45-55 ezerből lehet megúszni munkadíjjal együtt ha új alkatrész szerelnek be a nyomtatóda.Ha használtan tudsz szerezni bontott nyomtatóból akkor lényegesen kevesebből meg lehet úszni.
Előtte persze érdemes megpróbálni egy firmware frissítést, ha fel tud éledni annyi időre hogy az végig fusson, de nem nagyon szokott segíteni.
Egyszóval szerintem szerviz!
Sok sikert!
-
localhost
Közösségépítő
válasz
Irwine_ #1078 üzenetére
Nem tudom milyen nálad a general reset. Az enyémnek a dokumentációjában le van írva, hogy melyik két gombot kell X másodpercig egyfolytában nyomva tartani, de előtte a készüléket áramtalanítani (nem kikapcsolni!) és a nyomva tartás közben áram alá helyezni. Amígcsak nem "csippan" egyet, és felvillannak a LED-ek.
Marad a Support telefonon és/vagy E-mailben...
[link]
-
localhost
Közösségépítő
válasz
gabesz78 #1072 üzenetére
Kösz, hogy felhívtad a figyelmemet.
Már évek óta duplexer nélkül használom a nyomtatómat (amióta nem XP-t használok) és most MEGTALÁLTAM a megoldást a duplexer használatára.
Igaz, hogy nem azon weboldal segítségével, amit javasoltál, hanem attól függetlenül, de kész!
Mindenképpen neked köszönöm, mert ha az a bejegyzésed nem lett volna, nem álltam volna neki beleásni magamat ismételten a problémába.
Igyál egy sört!
Irwine_De azért nyomtatni tudsz? Ez nem valamiféle energiatakarékos "alvó" állapot? A nyomtatási parancs nem ébreszti fel ? Ha nem, és general reset is volt, akkor először felhívni a HP-t, vagy írni egy rövid levelet a supportnak, ám utána szervíz, ha ők is azt mondják.
-
Irwine_
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 1,5 éves HP LaserJet M1522nf-es nyomtató. Jelentkezett egy olyan hiba, hogy elindul, de egy idő után egyszerűen lefagy. Bekapcsolom, inicializál, kiírja, hogy kész, elvileg minden működik, be tudok lépni a menübe, stb. Kb. egy perc múlva viszont bármit nyomogatok rajta nem reagál, nem is "csipog", nyomtatni se nyomtat. Ha kinyitom a toner fedelét és visszacsukom, akkor csinál valamit, de a kijelző továbbra is le van fagyva és semmi változás. Van esetleg vmi ötletetek, hogy mitől lehet? Tudok csinálni vele valamit vagy szervíz? Gyári beállításokat már toltam neki.
Köszi! -
localhost
Közösségépítő
válasz
bandi20 #1074 üzenetére
Amig a magyar oldal ezt írja: Színes nyomtatási minőség (legjobb) Legfeljebb 4800 x 1200 dpi, addig az angol nyelvű oldalon ez áll:
PRINT RESOLUTION Color (best): Up to 4800 x 1200 optimized dpi color (when printing from a computer on selected HP photo papers and 1200 input dpi);
Black (best): Up to 600 rendered dpi black (when printing from a computer)
Tehát a papírtálcában HiRes fotópapírnak kell lennie (érzékeli!)
és a pc-ről nyomtatsz nem önmagáról és a nyomtatandó adat is minimum 1200 dpi-s -
bandi20
aktív tag
Sziasztok
Lenne egy elég láma kérdésem , de kérdezni nem szégyen ha valaki nem tudja
Minap vettem egy HP Officejet 6500a plus nyomtatót.
Szép meg jó meg minden , de a színes nyomtatásnál a felbontást nem tudom 600x600 dpi nél nagyobbra állítani.
Valaki elmondaná hogy kell???
Köszi előre is -
localhost
Közösségépítő
válasz
gabesz78 #1072 üzenetére
Megnézem és kipróbálom majd, amit írtál.
A HP GYÁRI terméktámogatási oldalán is azt javasolták már Vistához is és azóta W7-hez is, hogy driver nincs, használjak helyette 5600-ás drivert. Sajnos ez esetben le kell momdani az opcionális lapfordító támogatásáról.
És valóban: a driverben NINCS olyan opció, hogy [automatikus] nyomtatás a lap mindkét oldalára.
Viszont a Te linkeden ott van az 5600!A hétvégén megpróbálom.
-
gabesz78
tag
válasz
localhost #1070 üzenetére
Szia
Nekem egy HP DJ 5652-es nyomtatóm van, ahogy nézem majdnem ugyanaz mint az 5850-es.
Szerintem csak a hálózatban különböznek ill. kisebb apróságokban.
Nekem is probléma volt hogy Win7 alatt nem ment az automatikus lapfordítás de addig gugliztam amig ezen a linken meg nem találtam a megoldást.Bár az 5850-est nem láttam az oldalon de szerintem ha 5600-as procedúráját (vagy inkább tortúráját) végig csinálod akkor neked is működni fog.
Elvileg Vistához írja de win7 alatt is műxik!A tintaszín kijelzés az sajna nekem is csak XP alatt működött!
Sok sikert!
-
localhost
Közösségépítő
válasz
gabesz78 #1069 üzenetére
Mind eredeti... egyik nap még működött, másnaptól megzavarodott.
Lett volna procedúrája és LED az elején, hogy jelezze, a patron kifogyottságát!
Az a nagyobb gondom, hogy az 5850-es elég régi nyomtató, nincs már win7-hez driver hozzá, így a tintaszinteket sem tudja már mutatni. [meg a duplexerét sem tudom használni]
És az őrületes viselkedése biztosan nem driver gond, mert géptől kihúzott kábellel önmagában táncolt a polcon a nyomtató.
Viszont az UBUNTU linux hp nyomtatásvezérlőjében levő driver mutatja a tintaszinteket, kíváncsi vagyok majd mennyire valós, most azt mutatja, hogy tele van, de ez igaz is. -
localhost
Közösségépítő
Tanuljatok az én esetemből.
Adott egy HP 5850 tintás nyomtató, ami megzavarodott...Hibajelenség: Bekapcsoláskor "végtelen ciklusba került"
Részletesebben:
Felzúg, a fejkocsit középre és vissza mozgatja, kiviszi a patronokat oldalra "lábat törölni", majd megmozgatja a papírtálca emelőjét, de nem is próbál papírt felvenni, ezután megforgatja a papírtovábbító-görgőket hajtó tengelyt, megint megrángatja a fejkocsit és innentől végtelen....
Mindent próbáltunk! General reset, áramtalanítás napokig, Cancel comb nyomkodása, reménytelen.
Tegnap vettem bele 2 új patront (de még előtte kipróbáltam és rossz volt!)
Patroncsere után minden rendben, szépen nyomtat. -
SPF
senior tag
válasz
delphinium #1066 üzenetére
Egy patronnal sajna nem működik...
-
delphinium
tag
Szia, az tök mindegy, hogy pdf vagy tif file. Itt a probléma valamelyik patronnal van. Nem emlékszem már, de lehet, hogy itt is működik az egy patronos működés. Felváltva vedd ki a patronokat és próbáld meg, hogy eggyel működik-e. Illetve ha már kint van a patron töröld meg az érintkezőket.
Üdv: D -
SPF
senior tag
Sziasztok.
Van egy régi hp psc 1110 all-in-one nyomtatóm. Tegnap nyomtatni akartam egy *.TIF file-t, de nem nyomtatta ki. Mivel fényképnek érzékelte, és a színes patronom kb 5-6 éve nem volt használva (szerintem már nem is jó), így átkonvertáltam pdf-be. Viszont most semmit nem hajlandó nyomtatni, mert a nyomtatón pirosan villog az "Ellenőrizze a nyomtatópatront" felirat. Meg lehetne csinálni valahogy, hogy legalább fekete-fehéret tudjak nyomtatni vele, illetve a fénymásoló részét tudjam használni?
-
Szines-Api
csendes tag
Szerbusztok!
2004 májusi (akkor ~90eFt) HP Laserjet 3015, alig használtam, mert volt mellette egy hálózati. Tavaly áprilisban gépcsere, régin XP, újon WIN7 64 bites. Fel is ismerte, ami jó, mert nincs meg a régi gyári szoftvere. Nyomtatott, de sokkal halványabban. Tonercsere után ugyanaz. Kísérletképpen u.gy. toner, eredmény változatlan. Később már semmit sem nyomtatott. Tesztoldalt sem. Elvittük a Nyomtatóklinika egyik szervizébe, szerintük vezérléshibás, nem tudják megjavítani. Sajnálom...
Ha van valakinek hasznos ötlete, örömmel venném.
Amennyiben kuka, szívesen odaadnám valakinek aki akár alkatrésznek fel tudná használni, gyakorlatilag karcmentes.Szép napot!
-
delphinium
tag
válasz
Z-Tom-ee #1057 üzenetére
Szia, szerintem valamelyik tintapatronnal lesz probléma. Mivel a nyomtató képes egy patronnal is működni, először vedd ki a fekete patront, ha még mindig hibát jelez, akkor vedd ki a színeset, és tedd vissza feketét. Ha kiderül, melyik patron okozza a hibát, vegyél helyette egy gyárit.
Z-Tom-ee
csendes tag
Kézikönyve nincs, leárazott, sérült dobozos termék volt. Nem véletlenül írok ide, többnyire csak akkor, ha nincs más ötletem. Papír elakadást, fedél nyitást és patron hibát a mellette lévő 2 jelzőlámpa szokta jelezni. (sőt, fedél nyitásra ez nem is érzékeny, nem tudom, miért) A papír szépen átmegy rajta, ha megszakítom a nyomtatást, a patronok pedig látszólag rendben vannak. (festék tuti van benne, a chip-et nem tudom hogy lehet ellenőrizni...)
-
kinga19
csendes tag
Vettem egy hp b110 series nyomtatót, eredeti tintapatronokat használtam, 4 lap nyomtatása után kiírta, hogy tintarendszerhiba 0xc19a003e. Tudna nekem valaki segíteni, hogy mit tegyek?
-
sihu
tag
egy HP designjet 750C plus típusú nyomtatóval rendelkezem és fellépett egy probléma amelyre nem találok megoldást. Hiába kapcsolom be és indítanám a nyomtatást csak annyit ír ki megállás nélkül, hogy Status initializielung.
Mi lehet a probléma?
-
zka67
őstag
válasz
Z-Tom-ee #1057 üzenetére
Az Áramellátás jelzőfény villogásának több oka lehet:
• Nyitva van a nyomtató fedőlapja.
• Kifogyott a papír a nyomtatóból.
• Valamilyen probléma merült fel a nyomtatónál, mint például papírelakadás vagy hiba az egyik nyomtatópatronnál.A kézikönyvében megtaláltad volna te is, ha elolvasod. Nem véletlenül adják a nyomtatóhoz.
-
Z-Tom-ee
csendes tag
Sziasztok!
Van egy HP DeskJet D2460 nyomtató, ami megadta magát. Egy nyomtatás indítása után az üzemkész állapotot jelző LED villogni kezdett és azóta nem hajlandó nyomtatni. (ha kikapcsolom és újra bekapcsolom, akkor pár mp után folyamatosan világít, jelezve, hogy üzemkész, csak aktív nyomtatás indítása után villog) Epson nyomtatónál már láttam ilyet, akkor egy belső számlálót kellett nullázni egy programmal, utána minden működött. Az lenne a kérdés, hogy van-e ilyen ehhez a nyomtatóhoz is? (eddig nem segített a google) Vagy ha nem ez a hiba oka, akkor mi?
Előre is köszi!
-
delphinium
tag
válasz
Raptor 666 #1053 üzenetére
Szia!
Ilyen havi terhelésre már a HP Color LaserJet CP2025 a megfelelő választás.
válasz
Raptor 666 #1053 üzenetére
Szia!
Ha tudsz töltetni tonert, akkor javasolnám a HP 2550n (hálós), vagy dn verziót (az már duplexes, és ha minden igaz még akciós, n árban kapod.
A tonereke kicsit húzósan kb 2000 oldalt bírnak az árban kapott teszttonerek, az új hozzá elég zúzda, de ha tudsz töltetni megéri!
Ha nem tudsz töltetni, szívesen segítek írj PÜ-t!
Van egy speckó összehasonlító táblázatom is ha érdekel elküldöm emailra. A fenntartási költségek vannak benne a színes lézerekből amik érdekesek lehetnek. Végigjártam hidd el, most vettem a cégbe. -
Raptor 666
tag
Sziasztok!
Gondoltam ebbe a topicba írok mert ez csak HP nyomtatókkal foglalkozik.
Színes lézer nyomtatót szeretnék venni, de nem ismerem a piacot, hogy melyiket lenne érdemes. A nyomtató ára az kevésbé érdekes, mint maga a fenntartási költsége. Jó lenne, ha a tonerek megütnék az olcsó kategóriát, lévén várható, hoyg akár 1-2000 lap is lesz nyomtatva havonta. Nem kell multifunkiós, csak szimplán nyomtató. Nem kép nyomtatásra lesz használva alapvetően, hanem többnyire fejlécekre, de előfordulhat, hogy 1-2 kép is belekerül. A legfontosabb az olcsó fenntartási költség.
Árkategóriában úgy 40k-80k-ig mozoghat a készülék ára.
Ha vannak ötleteitek, hogy melyik nyomtatót nézzem meg tüzetesebben, kérlek segítsetek.
Üdv,
Raptor 666
-
nevo
aktív tag
21-22xl G&G utángyártott patronokról mi a vélemény, illetve tapasztalat?
Ezeket is úgy lehet utántölteni mint a gyári patronokat, azaz ezekben is szivacsok vannak?
22ml-es kapacitás az tényleg valós, vagy csak marketing humbuk?
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest