Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Logitech Z906
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÉM
tag
válasz hfrankee #399 üzenetére
Ez nem játékgép lenne, hanem inkább tervező. (Autocad) A processzor adott, meg a legalább 1 gigás vga, e köré kéne a gépet felépíteni minőségi alkatrészekből.
Jó áron lehetne megkapni ezt a barebone-t, ezért volt a kérdésem az ,hogy elegendő e a 350 watt a processzorhoz és a videokártyához. Ahogy nézem, ebben a házban a táp nem a szabványos, így tápcserére nincs lehetőségem, max, ha az eszközöket külön veszem meg. -
hfrankee
senior tag
Tehát ez egy komplett gép,ami szabadon konfigurálható?!
Mire a kérdés,hogy elegendő e?
Tehát te választanál egy i7-et bele és egy 6670-es vga-t.
Nem tudom mire használnád a gépet,de nem egy ideális cpu-vga páros a választásod.Túl erős a cpu a vga-hoz,vagy túl gyenge a vga a cpu-hoz.
Ha a tápot is cserélhetsz,akkor szerencsésebb egy 400-450W-t választanod.
Üdv -
ÉM
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy Asus V8-P8H67E barebone elegendő e, egy i7-2600-as prockóhoz, illetve egy kb. 6670-es vga kártyához. Ahogy nézem, ennek a tápja mindössze 350w-os. A gépben optikai meghajtón és hdd-n kívül mást nem lesz.
Túl kicsi a táp? -
hfrankee
senior tag
Hali!
Még telepítés előtt kell a biosban az AHCI-t engedélyezni és ahogy mondod a cd-ről való bootolást is.Csak ne felejtsd el telepítés végén vissza állítani,vagyis megadni a helyes boot sorrendet.
A telepítésnél (ha Win7) akkor haladót választani,ott a lemezkezelést.A winnek kinézett merevlemezt,partíciót formáznod kell mindenképpen.Sok későbbi problémától kíméled meg magad.
Üdv -
Sari
tag
Sziasztok!
Most rakok majd össze egy gépet. A kérdésem az lenne hogy ha megvagyok az összeszereléssel akkor mia következő lépés?
Gondolom belépek a BIOS-ba, beállítom hogy cd-ről bootoljon. Nem tudom hogy a HDDnél be kell-e álítani vmit? AHCI-módot? Aztán be a windows telepítő és kész?Köszi
-
Baldr1
csendes tag
Sziasztok!
Nézegettem pc alkatrészeket és egy ilyen gépet szeretnék összerakni:
AMD Bulldozer x8 FX-8120 3.1GHz AM3+ 44.000 Ft
ASRock 970 Extreme3 Alaplap 22.000 Ft
Western Digital Caviar Green 1TB WD10EZRX Merevlemez 25.000 Ft
FSP Hexa 500W Active PFC 80+ 12cm PPA5003201 13.000 Ft
cd/dvd kb. 5.000 Ft
Cooler Master Elite 431 Plus 12.000 Ft
Corsair Vengeance 8GB (2x4GB) DDR3 1866MHz CMZ8GX3M2A1866C9B 20.000 Ft
VTX3D Radeon HD6670 2GB 256bit DDR3 PCI-E VX6670 2GBK3-H 20.000Szerintetek így minden rendben lenne? vagy valami helyett érdemesebb mást beletenni? Esetleg ha valamelyik elemnél lehetne spórolni az jó lenne. Esetleg hűtő nem kell még bele?
-
bocika1215
csendes tag
Sziasztok a minap vettem az egyik aukciós portálon egy
case xdl hero 25s-számítógépházat.Nagyjából sikerült rákötnöm az alaplapra.(msi-G41m-P26)
Ezen a házon van egy lcd kijelző hiába kötöm be a reset-et a gépbe ha megnyomom csak az lcd panel indul újra.Elvileg több funció is van rajta de nem találtam a netem sajnos semmit: (vagy rossz helyen kerestem.Tud valaki segíteni nekem?Segítséget előre is köszönöm -
Jim-Y
veterán
Ha jól tetted fel, akkor szabályozd le a biosban a cpu ventijét, szerintem lvl 6-ra simán visszaveheted, úgy már nem szabadna hangosnak lennie..
Keresgess BIOSban, így hirtelen nem tudom megmondani, ha nagyon nem találod, akkor megnézem a saját biosomban..
Nem kell letiltani az alaplapit, tegyed fel a vga drivert majd kösd rá a monitort.
Lehet valamit fordítva kötöttél be, de szerintem ez nem nagy probléma, max nem világít
-
holodp
aktív tag
Köszönöm!
Össze is raktam a gépet, de van három problémám.
1: A CPU hűtő olyan hangos, mint az istennyila. Most nem tudom, hogy ez azért van-e, mert a gyári alapból ilyen hangos, vagy csak mert mindig maxon jár a venti? BIOS-ban hol lehet beállítani ezt? Vagy Windowsban kell?
Gondolom ha pörög a venti, akkor nem az összerakással van baj.
2: Mikor bedugdostam a kábeleket, először a videókártya csatijára dugtam a monitort, de azon nem jött semmi kép, csak ha az alaplap csatlakozójára tettem. Csak fel kell tenni drivert, és átdughatom, vagy valahol le kell tiltani a beépített videókarit?
3: A HDD kis ledje nem működik az első panelen. Fordítsam meg a dugaszt a tüskéken? -
holodp
aktív tag
Üdv!
Most rakom össze a gépet, de a videókártya tápra szerelésénél felmerült a kérdés.
Hány pines csatival tegyem rá? A karihoz adtak 2 átalakítót (molex-ről 6 pines), a tápegység VGA kábele meg 6+2 pines (a +2 szabadon lóg a 6 mellett, de illik mellé)
Sapphire Radeon HD6950-es a kari, FSP Aurum Gold 400W a táp.
Köszönöm -
holodp
aktív tag
Hali!
Tervezem, hogy az új gépemet én fogom összerakni, de két kérdés motoszkál bennem...
2 HDD+1 BD író lesz benne, és nem tudom, hogy azokhoz alapból adnak-e SATA kábelt (házhoz, vagy alaplaphoz), vagy azt nekem kell külön megvennem?
A másik: az alaplap BIOS-án át kell állítani akármit is?
Itt a konfig, ha esetleg szükséges a válaszokhoz:
Fractal Design Arc Mini
Asrock H61M/U3S3
i5 2400
Sapphire 6950 1GBKözben egy harmadik kérdés is eszembe jutott.
Azt hiszem alapból 3 venti jár a házhoz, azokat az alaplapra kell rákötnöm, és akkor automatikusan vezérli az alaplap? Vagy a házhoz járó vezérlővel egyszerűbb beállítanom? -
Zool1981
tag
Sziasztok!Érdekelne a véleményetek a következő gépről:haverom akarja nekem eladni 150 ezerért.Tavaly nyáron rakta össze,tehát még aránylag új...
Alaplap: ASUS M5A97 PRO am3+
Cpu: AMD PHENOM II X6 1100T 6 CORE 3,3GHZ+ THERMALTAKE HÜTŐ
Vga: ASUS ATI 6870 HD 1GB RAM DDR5
Ram: GEIL 8GB DDR3 1600MHZ
Táp: CHIEFTEC 750W AKTIV TÁP
Ház: SHARKOON 9 REBEL VALUE
Dvd: pioneer ító
Hdd: 500 GB SATA IIVélemény?
[ Szerkesztve ]
-
Ult!ma
csendes tag
Köszi szépen a tippeket!
Egyébként nézegettem most a dolgokat; hozzászólások a pontjaidhoz:
- A procik között kb. 8000 Ft különbség van és állitólag az új szériás 2600k-k nem olyan jól túlhúzhatók (mondjuk csak 100 Mhz különbség van köztük); az új Sandy Bridge-Es procik meg kb. tényleg csak a grafikusoknak segít bármiféle teljesítmény szempontjából
- A videókártyából Nvidia-only; túl sokszor megszívta gyenge ATI driverekkel, de én is kb. a 7970-et ajánlottam
- A táp pedig későbbi SLI útvonalhoz van kitalálva, amennyiben vmikor befigyel még egy 580GTX és azért az eszik egy 240W-ot, ha jól tudom
- Az alaplapról meg azon kívül egy szál panaszt nem hallottam (csak dicséret szinte), hogy a csávó feje van alapvetően BIOS-háttérképként (de szerencsére le lehet cserélni)Üdv,
Ult!ma -
Jim-Y
veterán
Most, ebbe elég sok helyen bele lehetne kötni, de nem teszem, csak 1-2 helyen. Pl a 2700K-ért felesleges felárat fizetni a 2600K-hoz képest, ugyanis a 2700K gyárilag 200mhz-el emelt változata a 2600K-nak, amit bármikor 1 perc alatt megtehet a barátod, de spórol vele több 10K-et. Az alaplap nem ajánlott ha jól tudom, van nála adott áron sokkal jobb vétel. Ha a cél a játék, akkor én már nem gtx580-at vennék, hanem 7970-et, vagy abból, vagy másból kettőt, pl 6950 2gbx2, mert ha csak simán marad a gtx580 akkor a tápot t.k duplán túlméreteztétek. Tuninggal együtt is elég lenne egy 6-700W-os táp ennek a konfignak. Megint csak 30K megmaradt. Tehát kicsit össze-vissza lett összeválogatva, nem rossz, de ugyanilyet össze lehetne rakni okosabban kevesebb pénzből.
-
Ult!ma
csendes tag
Halihó,
Hát én nem értek hozzá annyira, de azért valamennyire megnéztem a cuccokat és annyira azért nem tűnik gagyinak.
Vegyük a házat:
Nyilván nem ér annyit, amennyit az ára, de elég profi megoldásokkal rendelkezik. Pl. a hot swap bay-ek, a külső porszűrők, a belső kábelmenedzsment rendszere. Na meg az egész ház alap-szellőzését alapvetően szokták dicsérni.Ott van a proci:
Jelen pillanatban nincs ennél jobb a piacon azt figyelembe véve, hogy az alaplapot ne kelljen majd lecserélni, amikor kijön majd az Ivy Bridge és a barátom cserélni akar. A jobb alatt pedig értsétek a sebességet persze, de ne felejtsétek a kompatibilitást.Egyedül a videókártyát érzem feleslegesen drágának, pláne úgy, hogy jön a 6-os széria a GTX-ből, de most tudja csak megvásárolni és később nem akar majd vele foglalkozni.
Egyébként ugyan picit off topic, de akkor már itt a teljes konfig:
Thermaltake Level 10GT *SNOW EDITION* Full Tower Wide Body Gaming Case w/ Side-Panel Window
Intel® Core™ i7-2700K 3.50 GHz 8MB Intel Smart Cache LGA1155
Noctua NH-D14
ASRock Fatal1ty Z68 Professional Gen3
Corsair Vengeance (Red) - 16GB (4GBx4) DDR3/1600MHz Dual Channel Memory
GIGABYTE GV-N580SO-15I GTX580 1536MB GDDR5 PCIE
1,050 Watts - Corsair HX1050W 80 Plus Power Supply - Quad SLI Ready
120GB Corsair Force GT Series SATA-III 6.0Gb/s SSD - 555MB/s Read & 515MB/s Write (VR Zone Editor’s Choice 10/10)
WD 1000GB Caviar Black 7200 RPM 64MB SATA3 WD1002FAEX
LG BH10LS30
Creative Labs SB X-FI Titanium HD
INTEL PRO/1000 GT Desktop LP
Chieftec CRD-501Ha belefér az off topic-ság azért szívesen meghallgatnám a véleményeteket a konfigról, hátha tudok neki egyéb tanácsokat adni. De ne felejtsétek; egyetlen célja van: hogy a következő 2 évben se okozzon gondot egy darab játék sem 1920*1200-ban. Értsd ez alatt a full, ultra, max. beállításokat (amihez valszeg. le kéne majd cserélni a vid.karit, de remélhetőleg a többit nem). Ja és persze elég csúnyán túl lesz húzva a proci, amennyiben szükséges a modern játékokhoz, de ahhoz spec. értek
Eddig is köszi mindkettőtöknek!
-
hfrankee
senior tag
Megvan minden alkatrész már?
Ha te rakod össze akkor semmit nem kell túlbonyolítani,csak körültekintőnek kell lenned.Minden egyes lépést átgondolsz a hogyan és miért.Csak annyi lehet a bonyodalom,hogy ilyen házak komoly kábelmenedzsmentre adnak lehetőséget.
Az alaplapba ugyanúgy kell berakni a cput,majd pasztázni és hűtő rá.Az alaplapot ,távtartókkal a házfalra szerelni,tápot berakni kábeleket elrendezni,memoria,vga bele,hdd-k a helyükre.Mindennek kell(ram kivételével) táp kábel a hddknek+adat kábel.Az alaplapra dugdosni a hddk adatkábeleit.Az alaplapi 24tús tápkábelt ne felejtsd,meg a cpu mellé a 4pines tápkábelt.Majd a ventiket az alaplapra dugdosni.
Nem ördöngösség.
Mondjuk ennél a háznál "problémásabbat" nem találhattatok volna és kb 10* annyiba kerül mint amennyit ér.[ Szerkesztve ]
-
Ult!ma
csendes tag
válasz hfrankee #373 üzenetére
Hali hrfrankee,
Írtam, hogy az csak néhány alkatrész, a teljes listát nem postoltam, mert gondoltam picit hosszú lenne ide.
Igazság szerint amiért szívesen összeraknám én az az, hogy a saját "szememmel" lássam az egész folyamatot.
Mert, amikor az iPont annó megkérdeztem, akkor azt mondták, hogy nem lehet ott az ügyfél, amikor ők rakják össze a gépet...
Ami valljuk be, érthető, csak sajnos pont az a lényeg, hogy így lehetne tanulni.Nem tudom mitévő legyek... Elég jó élmény lenne magam szerelni a dögöt, de nem biztos, hogy mindenre gondolok, amire gép-összeszerelésnél kell.
Arról nem is beszélve, hogy mind a ház, mind az alaplap ebben a gépben tele van mindenféle kimenettel meg extra funkciókkal, amiket még tuti nem láttam. Ugyanakkor lehet, hogy a boltban sem sűrűn találkoznak ennyire high-end configgal. Ergo, próba csesznye, eh?
Üdv,
Ult!ma -
hfrankee
senior tag
Hali!
"lesz benne egy SSD merevlemez is" az nem merevlemeznek hívják már hanem SSD-nek. Ugyanúgy kell beszerelni mint egy HDD-t csak egy átalakító kell hozzá.
Ha fenntartásaid vannak a képességeidet illetően gép összerakásban akkor inkább bízd szakemberre.Ha beviszed egy rendes üzletbe biztos segítenek.(Ipon jó)
De semmi különbség nincs olcsó és drága gép összerakásában,ugyanazok a csatolók,slotok...miazmás.Az olcsót és a drága alkatrészt ugyanúgy lehet tönkre tenni.
Táp is kellene a gépbe.Meg lehet,hogy érdemes lenne ellátogatni EBBE a topikba,mert ennyi pénzért szerintem egy modernebb gépet is össze lehet rakni.
Ha úgy döntesz te rakod össze és kérdésed lenne itt segítünk.
Üdv -
Ult!ma
csendes tag
Sziasztok!
A tanácsototokat szeretném kérni.
Már nem először írok a prohardverre és eddig mindig sikerült segítenetek, úgyhogy most is bízom a pozitív eredményben
Tehát arról lenne szó... hogy egy barátom felkért arra, hogy rakjam össze a gépét. Na most ez mind szép és jó, csakhogy a gép körülbelüli értéke olyan 620'000 Ft lesz, ergo nem épp egy olcsó darab. Az hogy miért ennyi és miért ilyen drága alkatrészek lesznek benne, az most mindegy.
A kérdés csak az, hogy szerintetek vágjak bele? Mi a vélemény a bolti gépösszerakásokról? Szerintetek profi munkát végeznek és nem teszik szépen zsebbe a megmaradt alkatrészeket?
Egyébként két bolt is felmerült, ha nem gond, akkor szívesen hallanám a véleményetek az iPon-ról és az Aqua-ról.Ami az én "szakértelmemet" illeti:
Többször szedegettem ki dolgokat a gépből; winchesteren keresztül minden másig (és egyszer pasztáztam is már újra procit), ámde egyetlen-egyszer raktam össze csont nulláról gépet és hát az is jó 4 éve volt... Akkor viszont tényleg mindent én csináltam egy minimális felügyelettel.Igazság szerint én szívesen megcsinálnám egyedül (végigolvasva kb. az összes manual-t meg mindent), csak a gép értéke picit megijesztett...
Szerintetek mit csináljak? Apropó... lesz benne egy SSD merevlemez is: azt bármennyivel is spécibb beszerelni, mint egy "normál" HDD-t?
Köszi,
Ult!maA gép néhány főbb paramétere:
- Thermaltake Level 10 GT ház
- Intel i2700k proci
- Gigabyte 580GTX SO videókártya
- Corsair Vengeance RAM kit
- Noctua NH-D14 CPU hűtő
és még lesz egy SSD meg egyéb merevlemez is... stb... -
Jim-Y
veterán
válasz nagypety #369 üzenetére
Ez a te topicod ahol segítenek abban, hogy milyen alkatrészeket válassz. Itt abban kérhetsz segítséget, hogy melyik kábelt hova dugd pl..
-
nagypety
csendes tag
válasz hfrankee #368 üzenetére
akkor bizonyára csak vmi fatális véletlen lehet a 354-355-356-os hozzászólás... elnézést félreértettem a topic címét: "Nagy gépösszerakó.." ez a "Nagy megvan minden alkatrészed csak fogalmad sincs mit csinálj vele..." topic...
na mind1, akkor kösz a semmit...
" mi ez hagymásbab? ... nem krumplis hal... "
-
nagypety
csendes tag
érdekes módon a 355-56 válaszok pont erről szólnának (ami a topic) de lehet én tévedek...
-
Ap3x89
aktív tag
sziasztok
olyan kérdésem lenne hogy van egy álló micro atx es házam. de helyhiány miatt fektetve kellene használnom lenne így valami baja a gépnek v nyugodtan használhatom úgy is?
elsősorban vinyóra gondoltam a többi résznek gondolom nem árt. dvd írót nem használok.Xbox 360 slim --- Gamertag: apatizs
-
nagypety
csendes tag
Szevasztok Mesterek!
Kérdés/Kérés:
Mit ajánlotok:
ezekre lenne szükségem:
4 magos proci
4 Gb Ram
1 Gb videókártya
alaplap - ????
ház - ?????
táp - ?????merevlemez és DVD író megvan előző konfigból illetve bill. egér monitor szintén... a fentiek-re 120 mátyásom (120.000 HUF) lenne... megoldható? ....
Előre is köszi az ötleteket...
-
sulyoktom
csendes tag
Sziasztok!
Kéne nekem pár alkatrész, kb 60-70 ezer forintért.
alaplap, processzor, hűtő, memória, táp,VGAÁr érték arányban melyik lene a legjobb konfiguráció?
Köszönöm
-
C0d3r
addikt
Alaplap: ASROCK H61M/U3S3 ~16k
Processzor: INTEL Core i3-2100 3.10GHz 1155 BOX ~25k
Memória: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz ~8k
Videokártya: VVTX3D VX6850 1GBD5-DH PCIE ~37k
Merevlemez: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ ~9k
Optikai meghajtó: NEC AD-7260S Fekete ~5k
Ház: COOLERMASTER Elite 330 ~8k
Tápegység: FSP Hexa 400W ~8kÖsszesen: ~116.000 Ft
USB3 és SATA3-mal ellátott alaplap, erősebb videokártya, gyors és megbízható merevlemez, végül az egyik legfontosabb: minőségi tápegység.
Ez FullHD felbontáson történő játszásra is megfelel, ha kisebb felbontású monitorral rendelkezel (és nem tervezed lecserélni), akkor olcsóbban is kijön.
[ Szerkesztve ]
-
balunso
csendes tag
Nem igazán értek hozzá amolyan autodidakta módon tanulom az egészet,a mostani gépemnek szeretnék egy nagy tesót.Ha tudnál küldeni egy komoly listát azért hálás lennék!!!
-
C0d3r
addikt
Szia!
Core i3 2120-ért fölösleges kiadni a plusz felárat, ámbár nem tudom mennyiért vennéd. LC Power pedig veszélyes tápegység, nagyon nem ajánlott megvenni.
Javaslom, hogy látogass el a "Milyen asztali gépet vegyek?" topikba, olvasd el az első hozzászólást, és segítünk összeállítani a megfelelő gépet. -
balunso
csendes tag
S1155 Asus P8H61 R3.0
S1155 Intel Core i3-2120 3,30GH/3MB Box
LG H22NS Black DVD
Asus GTX550 TI
Power Case-Pro 906B
Sata2 AADS 500GB
DD3 Kingmax 4GB 1333
Power PSU-Lc 6600 600W
Játékgépnek szeretném összerakni.A véleményeteket szeretném megtudni,hogy ez így jó vagy nem. -
csimpok
aktív tag
Sziasztok,
Most szerelem össze a gépem, és egy Asrock P67 Pro3-asra próbálok feltenni egy Xigmatek Gaia hűtőt. Van hozzá egy "backplate", aminek nyilván azt az oldalát kell az alaplaphoz érinteni, ahol a kiálló gumírozott rész van. Az lenne a kérdésem, hogy az normális, hogy ez a gumi rész nem fekszik fel rendesen az alaplapra, hanem egyik oldalon az alaplapból kiálló fémtüskéknek ütközik? Ha meghúzom a hűtő csavarjait, nem fog sérülni az alaplap?
Előre is köszi a segítséget.
-
rolixyz
tag
Sziasztok, kis ségítséget szeretnék kérni, az alábbi alkatrészeket válogattam össze, ezek elméletileg jók lesznek így, igaz? Ha esetleg van valami javaslat, szívesen hallgatom, de összességében drágább már semmiképp se legyen.
táp: FSP 400-60APN
alaplap: ASUS P8H61-M R3.0
ram: Kingston 2GB 1066MHz DDR3
proci: Intel Core i3-2120 3.3GHz
vga: Gigabyte HD6850 OC (GV-R685OC-1GD) 1GBElőre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
ronyhun
csendes tag
Próbálgattam összerakni egy gépet.Ilyen lett,szerintetek jó,és mőködőképes?Gamer gépnek lenne.
Alaplap
Asus P8H67-M PRO R3.0Processzor
Intel Core i3-2100 3.1GHz BoxVideokártya
Asus ENGTX460 DC/2DI/1GB - GTX460 1GBMemória
Kingston DDR3 1333MHz 4GB CL9 KVR1333D3N9/4GBelső HDD
Samsung EcoGreen F2 1TB HD103SIHűtők
Cooler Master Hyper TX3Tápegység
FSP 400W FSP400-60GHN Active PFCSzámítógép ház
Cooler Master Elite 430 Black RC-430-KWN1-GPOptikai meghajtó
Asus PATA-22B3L Fekete Dobozosára:
157.880,- -
Eagl3
veterán
válasz maxfischer #344 üzenetére
Az a paszta, ami a hűtő alján van. Ha nem kented szét nagyon, csak épphogy hozzáértél, akkor jó lesz az. Próbáld úgy felrakni a hűtőt, hogy nem kened össze-vissza a pasztát minden felé.
-
maxfischer
csendes tag
Sziasztok!
Processzor "összeszerelés" kapcsán szeretnék kérdezni valamit. Azt olvastam valahol, hogy a procit le kell kenni valami pasztával (Thermal interface material), amit elvileg a proci mellé adnak, és azután kell rárakni a hűtőt. Na most nekem van egy AMD Athlon II X3 445 processzorom, és nem adtak hozzá ilyesmit, viszont azt írja a leírása, hogy a hűtő, amit hozzá kaptam, el van ezzel látva (nem vagyok perfekt angolból, ez ugye azt jelent: "The heat skin/fan provided with your retail AMD processor has pre-applied thermal interface material."?). Szóval akkor nem kell lekennem ezen felül semmivel, vagy szereznem kell ilyen cuccot?
Valamint véletlenül egy kicsit belenyúltam ebbe a cuccba a hűtő alján, mielőtt elolvastam volna a leírást (én barom). Lett benne egy icipici ujjlenyomat. Ez mennyire gond?
-
k.rudolf
tag
Sziasztok !
/* Főleg játék-ra szeretném */
Remélem jó helyre irok mivel kezdő vagyok ilyen gépösszerakásokból igy inkább leirom hogy amit ugyahogy összeraktam az jól viselkedne
Tehát :
Alaplap : ASUS P7H55 M LX SI
Doboz : Thermaltake V4 Black Edition VM30001W2Z
Ram : 4GB DDR3-1333MHz Kingston CL9 kit 2x2GB
CPU : CPU INTEL Core i5-760 BOX (2.80GHz, LGA 1156)
VGA : Sapphire HD 6870 1Gb DDR5
Táp : Seasonic 500WSzerintetek ebben van valami hiba ? a VGA-t és a Táp-ot már megvettem csak a régi procim Q8200 gyenge a grafhoz és viszafogja nagyon ezért cserélném a dolgokat
Köszi előre is !
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
-
C0d3r
addikt
Szia!
Megfelelő topik: Milyen asztali gépet vegyek?
-
infakt
csendes tag
Sziasztok!
Összeraknátok nekem egy teljes configot ? A keret 243,000 HUF .
Csak annyi kikötésem van hogy a VGA minimum egy GTX560 vagy egy HD6950 legyen .
A configban a következők szerepeljenek :Alaplap , HDD , RAM , CPU , VGA , DVD író , táp , ház , egér , billyentyűzet , képernyő , WIFI
Előre is köszi .
-
hfrankee
senior tag
Elméletileg a dvd-ről való bootolást kell,meg majd a telepítésnél az újra indításnál a hdd-ről bootolást.
Az energia gazdálkodási fícsöröket automatikusan beállítja,meg az összes egyéb lényegeset.
Az előlapi csatiknál meg rá van írva a drótra meg az alaplapi csatiknál,hogy mit hova.Azt bogarászni kell.
Elméletileg kettő vagy egy kis pöckös baszások vannak ma lapon,és lehet,hogy rövidítve. -
zenwalk
senior tag
akkor BIOSban semmit se kell állítani?
-
Tgdt159
tag
Üdv Mindenkinek!
Remélem jó helyre írok, de ha nem akkor is válaszoljatok.. köszi.
Tehát az a helyzet hogy új gépet szeretnék venni. Ami fix: játékra akarom használni, van már gépház.Amit én kinéztem az 2 összeállítás, de van 2 dolog amibe nem vagyok biztos... a proci, és a videókártya...
proci: Intel Core2Duo E7500 vagy AMD Phenom X2 555
ram: Kingmax 4gb (2*2)/1600Mhz DDR3 ram
alaplap: ez igazából mind1... igen csak 1 ár kategória bármilyet választok...
videókártya: Geforce GT 430 1Gb vagy Geforce GTS 250 1Gb
táp: CHIEFTEC CTG-500-80P 500WTehát a kérdés lényege: melyik proci lenne jobb játékra (és miért), és melyik videókártya (és miért)?
Igazából videókártya terén ati-t nem szívesen vennék, mert bár jó kártya meg minden, de ati-val már volt problémám - geforce-al még nem... De ha tudtok valami nagyon tuti ati kártyát ebben az árkategóriában (30k), ami veri ezeket a geforce-kat, akkor írjátok...
Ennyi lenne, köszi előre is a válaszokat...
-
zenwalk
senior tag
válasz hfrankee #324 üzenetére
a kártyán rajta maradt 1 ilyen védő fólia a szerintem crossfire csatlakozón. maradhat rajta? Meg az előlapi csatlakozókat nem is tudom, hogy hogy kéne bekötni. a system panel headerbe kell ugye? alaplap könyve csak ennyit ír, és fogalmam sincs, hogy hogy is kéne ezeket rákötni
-
-
hfrankee
senior tag
Elméletileg az oprendszer telepítéskor minden drivert felrak,tehát neked semmi dolgod nem lesz vele.Mármint a biossal.
Gondolom Win lesz az.
A ventik szabályzása végett,előfordulhat,hogy be kell kukkantani a biosba.
Meg persze ha tuningolni akarsz...
Milyen memória lesz/van hozzá? -
gombcomp
senior tag
válasz bedohazi #306 üzenetére
Na akkor sorjában:
1. Audio kábel az optikai meghajtó (CD,DVD) felöl,az alaplapi hangkártyára.
2. A "hangszóró" csatlakozó kábele,ami itt piezzo csipogó.(beeper,vagy speaker)
3. Az előlapi USB kivezetések kábelei,ha itt nem tudod mi-micsoda,súlyos károkat
okozhat a később csatlakoztatott USB-s eszközben (pl.PenDrive)
4. Az előlapi audio kivezetések kábelei,amik nincsenek bekötve
5. Azok a kábelek amik az előlapra mennek,power,reset.power-led,hdd-led
Van még mit tanulni...[ Szerkesztve ]
"Ha őseink is elszaladtak volna, valahányszor nehéz idők jöttek, ma üres lenne ez az ország." - Wass Albert
-
zenwalk
senior tag
válasz hfrankee #314 üzenetére
holnap/holnapután jön vga. ha azt beraktam mindent bekötök, aztán hétvége fele pedig megpróbálom a biost amúgy Asrock H67M Intel core i5-2400 és SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ biosban sok dolgot kell állítani? Az is meg tudja csinálni aki sose rakott össze gépet, vagy inkább vigyem el egy hozzáértőhöz?: D
-
hfrankee
senior tag
Na igen.
Az alaplapba rakd be először a cpu-t,ramot,cpu hűtöt.
Ha csak egy HDD lesz a gépben akkor általában a déli hídhoz legközelebbi sata csatoló lesz a device0 master.Az oprendszeres hdd-t rakd oda.A kábelezés pedig tök egyszerű,mivel minden alkatrésznek kell egy táp és egy adat kábel.(vgat kivéve,mert az a pcie buszon keresztül kommunikál,de táp annak is kell.
A túl hosszú vga-n csak egy nagyobb ház vagy egy kissebb vga segít.
A bios beállításokhoz meg szükség lenne az alaplap,cpu,hdd pontos típusára és a telepíteni kivánt op rendszerre. -
zenwalk
senior tag
válasz hfrankee #308 üzenetére
hogy rakjam össze a gépemet? HDD-nél kell valamit állítani? Master, slave? Milyen sorrendbe rakjam be a házba az alkatrészeket? cpu-t ramot még azelőtt rakjam rá az alaplapra mielőtt beraknám az alaplapot? mATX-es alaplapom van ami elég kicsi és a VGA ami viszont elég hosszú (HD6950) nagyon közel lesz a ODD-hez.és nem tudom, hogy hova rakjam az első ventit. Meg a kábelezéstől félek. BIOS-ban kell valamit állítani?
-
zenwalk
senior tag
sziasztok
Gép összerakásában tud valaki segíteni? -
bedohazi
aktív tag
Itt van egy kep, rairtam a kabelekre egy- egy szamot, es kernelek titekt hogy mondjatok meg melyik mi az.
2,3,4 mind az elolapi usbetol jon valahonnan.
Amelyekre a 5-van irva azok mind feulrol jonnek le, a power gombtol es ledektol.
Meg annyi, hogy a 2-os ahol csatlakozik az alplapba, a vegen van egy lapos muanyg lemez, az megy az alaplapba es irja rajta hogy sound. -
gaben75
tag
Sziasztok!
Lenne a mesterekhez egy kérdésem,!
Mégpedig hogy most raktam össze egy gépet, amd athlon II 640 proci
gigabyte am3-as alaplap 8 pines csatlakozóval, videokártya stb, a lényeg az lenne hogy van egy chieftec tápom is ami viszont csak 4 pines?
Ebből lehet valami gondom hogy a táp csak 4 pines vagy vegyek átalakítót amivel 8 pinest csinálok belőle?a válaszokat előre is köszönöm
Intel i5-3570 @3,4 GHz,8 GB DDR3 MEMORY,SHUTTLE XPC, SAMSUNG 840 120 GB SSD, SAMSUNG HD103SJ SATA, HKC 24"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Eladó Gamer PC! ROG RTX 3060 12GB/RYZEN 5 5600/32GB RAM/500GB SSD
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest