- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauddip
aktív tag
Ellenőrizni a fesz értékeket pl amit alaplap ad le az egyes egységeknek, és persze a tápegységet is jó lenne tudni, h minden rendben van-e vele, az se ad pl túlfeszt a dolgoknak.
Jelenleg nincs rá pénzem, másik topicban írta a srác, h neki 2-3 hónap után adta meg megát, ha annyit kibír, akkor már lehet tudnék annyit félrerakni, h vegyek másikat, esetleg inkább már egy új gépet. Csak hát jó lenne tudni, h pl ebből akkor nyugodt szívvel pakolhatom át a tápot, nem fogja-e azt is tönkrevágni, ha épp az a rossz.Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Mauddip
aktív tag
Köszönöm a válaszodat!
Időközben lakótársam gépébe átraktuk a vga-t, ugyanígy indult el a gépe neki is, tehát videókari lesz sajnos.
Azt vettem észre , h mikor win-ben jelentkezik ez a grafikai hiba, teljesen minden belassul, egér mozgása is szakadozik, valamint már nem tudok sehova kattintani, reset gombbal oldódik csak meg.
Azt szeretném kérdezni, h okozhatja-e ezt a meghibásodást az alaplap, vagy a tápegység? Tehát ha veszek egy másikat, akkor azt is elronthatja-e, vagy szokványos esetről van szó?
És persze ezt hogy érdemes ellenőrizni AIDA-n belül, vagy egyáltalán lehet-e?Másik kérdésem, h meddig "húzhatom" még ezzel a videókártyával? Mert most is 2-3 alkalommal így indult, majd kikapcsolt állapotban megmozgattam egy kicsit, és mintha semmi baja se lenne most. Tehát később ez rosszabbodni fog? Esetleg lehet-e enyhíteni a sok fagyást valami módon? (fesz csökkentés, stb.)
[ Szerkesztve ]
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Mauddip
aktív tag
válasz Franklin #3827 üzenetére
Máshol nem is fordul elő a hibajelenség/fagyás, csak windowsba szoktam hülyeskedni, és változó, h éppen mikor adja meg magát.
Havonta szoktam tisztítani, nem poros, forog is rendesen.Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Mauddip
aktív tag
Sajnos ma este már csinált egy érdekes dolgot, amit eddig soha...
Videó is van róla! Végét várjátok meg!
Azon agyalok, h bootolásnál nem sok köze van hozzá a winyónak, inkább alaplap vagy videókártya is lehet, nem?
Ma 10-10 percet nyomattam egyébként Aidában amiket írtál, én is megtaláltam szerencsére, de ott semminél nem jött elő még hasonló sem. Általában netezek pl. elkezd ugrálni a kép (videó/pixelesedési hiba), majd egyszer csak restartolja magát, vagy épp se kép, se hang.
Holnap lehet a másik winyómra visszarakom a win-t, ezt meg addig ki is húzom teljesen, hogy akkor előfordul-e. Utána szerintem lakótársamnak odaadom a videókártyát, nézze már meg, h az csinál.e hasonlót. Ha az sem, akkor lehet alaplap lesz.[ Szerkesztve ]
Nikon D5300 | Gigabyte-Z490 GamingX | i5-10600K | GIGABYTE RTX 4070 Gaming OC | G.Skill DDR4 16GB/3200 TridentZ | LG 50" 4K Tv
-
Mauddip
aktív tag
Sziasztok,
érdeklődnék, hogy esetleg az Aida tud-e valamiféle stressz-tesztet végezni a teljes gépen? Vagy ha nem, akkor mivel érdemes próbálgatni?Az a bajom, hogy szerintem a 3 winyóm közül az egyik (amin épp van a win is, wd black szériás), folyton kék halált dobál, képernyő illesztő összeomlik, vagy csak épp egyszerűen fekete képernyő, és néha még el se akar indulni a gép, ha rá van dugva az alaplapra. Régebben már elvittem úgy a gépem egy szervízbe, hogy ezt és egy másik winyómat nem adtam hozzá. A legrégebbi Seagate winyómon volt egy szűz windows, és 24 órás teszt alatt egy hibajelenséget se sikerült csinálni. Ezek után visszaraktam a wd blacket elsődlegesnek, és ismét jelentkeztek a gondok. Közel fél évig a Seagate winyót használtam, semmi probléma nem volt a géppel, viszont annak kb 38 ms az elérési ideje, wd blacknek meg 10-15, így visszaraktam most egy hete, és ismét elkezdődtek a különféle gondok. HD Sentinel nem talál semmit, csak simán a kondícóra 97%-ot ír, de semmi mást.
Ezért szeretném leellenőrizni az egész masinát, táp jó feszkókat ad-e, alaplap, proci, memóriák rendben vannak-e, stb.?!
Remélem érthetően írtam le, kicsit bonyolult a helyzetem, és ki szeretném küszöbölni a hibát, anélkül, h megint 1 hétig ne legyen gépem a szervíz miatt...Köszönöm előre is a válaszokat, üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest