Hirdetés
- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Micro Four Thirds
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
urbanjozsi #36904 üzenetére
18-135, szerintem is.
Láttam már 18-200-at, és annyira, de annyira minden gyújtótávon kompromisszumoktól hemzseg az az ojjektív, hogy ihaj. Egyszerű a dolog, ekkora üvegfelületeket képtelenség úgy összehozni, hogy 18mm-en, és 200-on is jó legyen. A 18-135 sem tökéletes, de mindenütt sokkal jobb, mint a másik. Igaz, nekem 18-135 IS STM van.
-
PuMbA
titán
válasz
urbanjozsi #36904 üzenetére
Első, nem kérdés
-
Morgal
aktív tag
válasz
urbanjozsi #16969 üzenetére
"Ha nem elég jók a képeid, nem voltál elég közel." - Robert Capa
-
copass
veterán
válasz
urbanjozsi #16929 üzenetére
biztos elmondták már, középre kell helyezni a fókuszpontot, ne a váz keresgélje + emelni az iso-t.
55-250 IS II nekem volt szerettem is, de eladtam mert alig használtam. ár/teljesítményben a legjobb.
a képstabija nagyon remek.
a linkelt tesztekkel kapcsolatban:
egy 60k-s obit ne hasonlítsunk már össze egy 400k-ssal, főleg nem egy L-essel. -
fulton
addikt
válasz
urbanjozsi #16943 üzenetére
Íme egy nagyon jó kis teszt amiből szemmel láthatod amit:
[link] -
_seth_
veterán
válasz
Én a 18-55 IS II kitobi mellé vettem egy 55-250 IS obit, a kettőt lehetne egy szettnek nevezni, mivel a nagyobbik ott folytatja ahol a vége van a 18-55-nek tehát amikor a 55-250 van felrakva akkor azon a legkisebb állás egyezik a 18-55 legnagyobb zoomjával, és persze zoomolva messze túl is mutat rajta az 55-250. Minőségben talán az első szériás 55-250 még jobb is mint az alap obi. Nekem azért kellett mert a kitobi elég csekély zoom képességekkel rendelkezik és makrózni is jobban lehet az 55-250-essel:
(még kezdő vagyok, kéretik figyelembe vennikicsit magasabbról lett volna jó fotózni de csak egy gagyi állvány volt nálam, holnap majd megpróbálom a rendes állványommal is)
Neten is sok teszt van róla és mindenhol jókat írnak, persze figyelembe kell venni, hogy nem egy 200 ezres darab így a képminőség is elmarad ugyanakkor induláshoz tökéletes. Stabi van benne, a kitobira való szűrők is jók rá, használtan 45 körül be lehet szerezni. Amit hátrányként tudnék említeni: hangos AF, ami fotózáshoz mind1 de videónál hallani a felvételben valamint végállásban sötétedéskor már lassan dolgozik az AF. Kézzel viszont egész kellemes lehet zoomolni is és a fókuszgyűrű is nagyon széles. -
fulton
addikt
válasz
szerintem sok különbséged nem lenne a 2 obi között. Ahhoz hogy szemmel látható különbség legyen már majd 100e ugrás kellene. Annyira nem ismerem a tamront (meghogy stabis-e), én canon os vagyok. Bár nem tudom arra mennyi garancia jár...az is hasznos tud lenni Egyébként a házbeli, családi stb fotókat felejtsd el akár meilyk obit veszed, mivel igen szük lesz. (Számodra talán egy 15-85 obi jó lenne, mind minőségben, szép az indulója, és szép a vége. Sok helyzetben használhatod. Ekv: 24-135mm obi. én nagyon szerettem csakhát a fényerő...)
-
Zozzer888
addikt
válasz
Vedd meg használtan az 55-250et
Amúgy igen, a stabi sokat tud számítani ilyen helyzetekben.
-
Zozzer888
addikt
válasz
urbanjozsi #16941 üzenetére
Igen, közelebb
Jóval közelebb
Ráadásul a stabi miatt még az 1/80-as záridő is belefért volna ugyanúgy akár 200mmen is
-
Zozzer888
addikt
válasz
urbanjozsi #16935 üzenetére
Nem Igen Nem
-Nem előre lépés kérdése, "messzebb lát".Ennyit tud egy teleobi. Ezért van. Ha szükséged lenne erre, akkor vegyél,de ne a 18-55 helyett, hanem mellé
Amúgy az 55-250 IS jó kis üveg.
-Be persze, van rá külön gomb, de a használatiban megtalálod pontosan hogy kell
-Nem...az ISO elég magas volt így is. -
Fandango
veterán
válasz
Nem lennel elorebb kepminosegben 55-250-el, mert kb ugyanazt tudja, ahogy mar mondtak, inkabb a 18-55 melle jo kiegeszitesnek.
A fokuszpontot a gepen tudod allitani termeszetesen.
A keped alapjan szerintem ilyen fenyviszonyok mellett nem kell magasabb ISO. Ennel feljebb az ISO-t akkor csavard, ha zarido nem lenne eleg es bemozdulna a kep.Ezt automata modba fotoztad egyebkent?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Hogy is mondta ezt nekem valaki? Van optikailag nagyon jó objektív és nagy zoom átfogású is, de a kettő együtt nagyon ritkán sikerül.
Igen, be tudod állítani.
Nem annyira a termen van a hangsúly, mint inkább a gyengébb fényviszonyokon. -
sellerbuyer
őstag
válasz
Ott van az élesség tökéletesen, csakhogy a háttérben lévő kék székeken.
Ahogy itt a kolléga írta, tanácsosabb egyetlen (jellemzően a középső) fókuszpont használata, mert a több fókuszpontnál az automatika csak butaságokat csinál. Persze a legjobb a manuális fókuszálás.
Egy pont használata esetén előbb a (középső) pontot oda helyezed, ahová az élességet szeretnéd állítani (magyarán amit élesnek szeretnél a képen látni majd), aztán ha már rögzítette a fókuszt, utána komponálhatsz, ahogy szeretnél. Ez egyedül gyorsan mozgó témánál nem működik ugye. Olyankor lehet több zónát használni. Viszont a legjobb sztem mindig a manuális fókusz és kész, azzal nincs gond, max. ha rossz a szeme vkinek.
-
Zozzer888
addikt
válasz
Éles ez.Kit obi ennyit tud, na meg az ISO 1600 miatt is zűrös picit.
-
fulton
addikt
válasz
Sztem nincs ezzel a képpel semmi, ez az obi + magasabb ISO eredményezi a képet, magyarán hogy "nem éles" De a másik dolog (ezen gépeknél), tanácsosabb egy adott fókuszpontot használni, mint hogy az össze be legyen aktiválva. Az is okozhat éltelen (helytelen fókusz) képet...sőt.
(megj: Egyébként mintha a háttére fókuszáltál volna...) -
Zozzer888
addikt
válasz
urbanjozsi #16926 üzenetére
Élesség problémák távoli fényképezésnél?Akkor rossz az obid.
-
fulton
addikt
válasz
urbanjozsi #16926 üzenetére
Szia
Én inkább azt mondanám kb egy szintű(minőségbeli). a 18-55 mellé kéne inkább, (mivel egyik Alapzom másik telezom obi). Bár attól függ milyen témában fotózol. Viszont véleményem, szerint jobban járnál egy 70-200 f4 obival, ha már minőségbeli ugrást szeretnél. De "alapobinak" sztem azért tartsd meghacsak nem veszel helyette egy másik "alap" obit. -
copass
veterán
válasz
urbanjozsi #16473 üzenetére
55-250 IS II, az ára se rossz én szeretem, csak nem használtam ki igazán.eladtam 50k asszem fél év garival,napellenzővel.
-
Zozzer888
addikt
válasz
urbanjozsi #16473 üzenetére
vaku: Én azt nem venném meg,nincs rajta manuális állítási lehetőség.
obi:Majd mindjárt beírják hogy az egy rakás f*s, kerüld, dobd ki, stb.Nekem olyan van, szeretem, 200ig szépen rajzol eléggé és ott még 4.5ös vagy 5 ös (most megnem mondom biztosan) rekeszt tudsz használni.Vele készült képet tudok küldeni (vagy mutatni) ha szeretnéd.DE, ha nem olyan témát fotóznál vele,ahol amúgyse kell stabi (én motorsportot fotózok vele nagyrészt, oda nem kell) akkor NE vedd meg!
Ha úgy érzed hogy a 18-55 ben is hasznodra van a stabid, akkor 55-250 IS-t vegyél
-
Fandango
veterán
válasz
urbanjozsi #16378 üzenetére
Gratula hozza, szep fenyeket es jo szorakozast hozza!
-
matyi012345
őstag
válasz
urbanjozsi #16313 üzenetére
Nincs konkrét tapasztalatom a DCIII-al, de a kitobik közül mindenki az IS1-et javasolja. Ha kicsivel többet szánsz rá akkor meg Tamron 17-50/2,8. Én mondjuk kellemesen csalódtam a Sigma 18-50 2,8-4,5 DC OS HSM-ben is, de a Tamron (kicsivel több pénzért) jobb nála.
obiválasztáshoz ezek az oldalak nagyon jók : The-Digital-Picture , és a [link]
azt javaslom, hogy nézz meg többet is és a saját szemed alapján válaszd ki a megfelelőt.
Amúgy ha egyszer kipróbálsz egy tamron 17-50-et, vagy egy komolyabb Sigmát, hányingered lesz a kitobitól ezt garantálom, hiába IS1úgyhogy jól gondold meg érdemes-e éveket lehúzni vele, vagy esetleg most veszel egy nagy levegőt és túl lépsz a kit optikákon.
-
zolka78
senior tag
válasz
urbanjozsi #16313 üzenetére
Azért azt vedd figyelembe, hogy nem csak az IS lesz előny. Igen, lehet élni a régi 18-55 DC obikkal is, sőt képeket is lehet vele csinálni gyönyörűeket. De az IS verziós 18-55 kitobik lekörözik a régebbi 18-55 kitobikat képminőséget illetően. Pedig még ez is csak az elfogatható kategória. Egy kis olvasni való.
-
matyi012345
őstag
válasz
urbanjozsi #16303 üzenetére
Nem olyan rossz az a DCIII, de azért az IS jól tud jönni sokszor. Én egy DCII-vel kezdtem amibe nincs stabi, és most hogy stabis optikám van, többször is kisegített már a stabi és meglepődtem hogy ilyen jó eredményt el lehet vele érni.
szerk: Mondjuk azt nem tudom, hogy a Canon IS I obija hány FÉ-t tud, amit én használok (Sigma 18-50 2,8-4,5 dc os hsm) az az én kezemben 3-3,3FÉ-t hoz a reciprokhoz képest.
-
Zozzer888
addikt
válasz
urbanjozsi #16303 üzenetére
-
zolka78
senior tag
válasz
urbanjozsi #16299 üzenetére
A DC III obit viszont cseréld le legalább egy 18-55 IS re. Jobban jársz, és nem is egy nagy befektetés. Persze nem egy megváltás de ha nem akarsz vagyonokat költeni kezdésnek jobb.
-
Gulyopapa
addikt
válasz
urbanjozsi #16297 üzenetére
Ég és föld ...
-
Zozzer888
addikt
válasz
urbanjozsi #15847 üzenetére
Igen, jóval.Egyik ismerősöm nem rég vett ezzel a DCIII-as obival 1100D-t teljesen jó tanulni.A képminőség is oké.Annyira nem rossz, mint amennyire fikázzák.Nekem a DCII-es van az 1000Dhez (mondjuk már nyugdíjaztam) de tanulni tökéletes volt és képminőségben az SXhez képest így is keményen ütni fog
-
Zozzer888
addikt
válasz
urbanjozsi #15843 üzenetére
78ért bitang vétel.Ha az a 78 nem brutto 78, akkor inkább brutto 97ért egy stabis kit-et
-
Fandango
veterán
válasz
urbanjozsi #15843 üzenetére
-
cattus
addikt
válasz
urbanjozsi #15841 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak nem a DC obit veszed, hanem az IS-est. Jobb a képminősége és még stabi is van benne. Egy picit drágább, de megéri.
Az 1100D meg hobbi célra szerintem megfelel, nekem is ilyenem van. Mennyi pénzt szánsz rá?
-
Pityu.
nagyúr
válasz
urbanjozsi #11428 üzenetére
Helyedben a canon 1100d-t venném én azt használok lassan egy éve,érdemes pl a 220volt-nál meg venni mert 2 év garanciát adnak és ez nem mindenhol van,olvasgattam a 3 számjegyű canonokról,de szerintem nem olyan jók,pl az 550d nél sokan szenvednek a nagyon zajosodástól.
elcsesztem bocsánat hogy 5 percben nem szerkesztettem a hozzászólásom
-
*Ropi*
félisten
válasz
urbanjozsi #11428 üzenetére
Családi fotózásokhoz jó az 1100D, és akkor még garanciád is van rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest