- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
irányjelzős? valami használtcuccos topic jöhetne nekem is, (ahol értelmesek a hírdetések és nem két éves szinten adják fel a hírdetéseket) (gondolom index, de konrkét link az adásvételre, mert sosem találtam meg)
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
M_o_g_y_i
őstag
Sok év óta "Canon-b.zi" vagyok, utóbbi időben hajlottam el a Nikon felé... Főleg a D7000 miatt.
Canon gépeknél ez aszemétvaku-villogtatás ne lenne!
Miért nem rendesen, segédfénnyel oldják meg?
Megnézem az oldalt, amit javasoltál.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
*Ropi*
félisten
válasz M_o_g_y_i #6305 üzenetére
A D7000 tény, hogy nagyon jó szenzorral rendelkezik, de kevés fénynél meghal benne az AF.
Ezt én sem tudom, miért a vakut stroboszkópoztatják (bár egy tippem van: hogy jóval erősebb fénye van mint egy lednek, amit be tudnának építeni AF segédfényként). Kollégám D700-ában egy átlag zseblámpa fényerejét nem éri el az AF segédfény (max., ha lemerült az eleme ).
Mondjuk én kb. egyszer nyitottam fel a 40D vakuját, akkor is csak azért, hogy az esővizet kitörölgessem belőle. Külső vaku segédfényét kell használni, az a tuti.
[ Szerkesztve ]
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Az lenne a fura, ha más ERR-t dobna.
A szigszalag a fotós nagy barátja...Sajtós kolléga agyonragasztgatta a 2.8-as 70-200-át, hogy rendezvényeken nehezebben tudják felismerni. Az 1Ds Mk III is elég érdekesen néz ki az ő verziójában: az az alap, hogy Nikon szíja van.
-
cOxeR
Ármester
(#6307) gzola szép megoldás...
(#6308) *Ropi* a 2.8-as 70-200 így is úgy is kirí a tömegből... de azért lehet próbálkozni kevésbé feltűnővé tenni. -
adamka16
őstag
Még korábban kérdeztem itt a fórumon, hogy ki milyen vakut tudna ajánlani.
[link]
Külső gyártót érdemes venni? pl Metz, Nissin.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
Páran eljátszottunk a gondolattal régebben, hogy kicseréljük az 580EX II-ben lézerre az AF segédfényt, de hamar letettünk róla: egyrészt szembe jutva nagyon kellemetlen (az AF a vörös fényre harap, viszont a vörös lézer többet sugároz infra tartományban, mint a láthatóban, így jóval nagyobb károsodást tud okozni a retina járulékos felmelegítésével még ilyen kis teljesítményeken is), nem mutatna jól a képen, ha mindenki hunyorogna, vagy az arcát takarná. A másik fele, hogy a videósok meg gutaütést kapnának mellettünk, mert folyamatosan elvinné a fénymérésüket...
Egyébként egy egyszerű "kici ócó" kínai bugylilézerrel kipróbáltuk egy fotós bandázáson: Tiszaőrsön éjjel a kilométerekre lévő domboldal fáit világítottuk meg (igaz, az zöld lézer volt, de nagyon bika ) és "fogcsattogtatva" harapott rá az AF. Mondjuk könnyű dolga volt, mert nagy feketeség közepén egy fényes pont...
-
pcMANiac
aktív tag
Szóval akkor Budapesten egy azaz egy hely van, ahol kitakarítanak egy obit és mindezt 1 hónapos határidővel, jó drágán? Következő vállalkozásom akkor egy objektív szerviz lesz, mert úgy látom monopól helyzetben van a kamera kft.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
*Ropi*
félisten
válasz adamka16 #6322 üzenetére
Elég hamar rájönnél, hogy nem sok érte, mert
- pontos expozíciót lő, nem alá vagy fölé, mint a 3rd party cuccok,
- a váz menüjéből állíthatod a funkcióit,
- gyorsan és halkan tölt
- pontosan akkora területet világít ki, amekkorát kell: ezáltal spórol az akkukkal,
- stb...Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
HSM
félisten
Te szívesen szaladgálnál emberek közt egy "egymillió forint lóg a nyakamba + még fél a táskámban" táblával? Lehet, én vagyok paranoiás, de én nem.
Egy avatott kéz simán kipakolja a fél táskád, egy szempillantás alatt, amíg te a fotózásra koncentrálsz.
Pláne a hófehér L-es canonok, km-ekről kiszúrja az avatott szem... Fel nem raknám ilyen fehéren a gépemre. Így is néha egy nagyobb obival túlzott feltűnést kelt, hátha még hófehér lenne. (De az 5D Mark2 nyakpántot, meg hasonlókat se venném fel... Az EOS Digital még éppen elmegy, ami a mostanihoz járt.)(#6332) *Ropi*: Igen, ez meg a másik fele a dolognak.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
A 2.8-as se nem az én árfekvésem, se a képe nem jön be úgy, mint az F4-esé. A Mark2 már faja, de az meg árban, áhh. Gondolom, a fekete kiadás ha limitált, jóval drágább is. Ja, és nem kapom meg használtan "olcsóért".
Ilyenkor jön nagyon jól, hogy jól tudok bánni a szigetelőszalaggal. -
Dictator^
veterán
Canon-nál, 60D-nél, hogy lővőm be, ha belehet, hogy éjszaka az autofocus menjen, azaz, hogy állítom be a felbukkanó vakut úgy, hogy csak fokuszmérésre villanjon?
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
-
HSM
félisten
Nem azt mondtam, hogy nem jó a rajzolata, hanem hogy az F4-esé jobban bejön.
Az F4-es meg a 2.8 mark2 amit láttam tesztfotókat, instant get, a sima 2.8-ban viszont nem volt nekem az a wow-faktor. Nyilván nem véletlen jött ki a mark2 se. De persze itt az egyéni preferencia is játszik, kinek mi és hogy tetszik jobban, meg kinek mennyi pénze van a mókára, milyen fényerőre van szüksége, stb...[ Szerkesztve ]
-
gzola
tag
igazából én annyira nem értem ezt az "icipicit szebb a képe" faszverést, már bocsánat. A 70-200 meg egy 135/2 között látom a különbséget, de két L-es zoom között...
sose értettem miért kell ennyire a minőségre fókuszálni, annyi szar képet látok ami tök csodálatosan tündököl, de kicseszettül nulla értéke van a képnek és mégis csomó olyan képet látok ami tele van színzajjal meg egyéb "optikai" hibákkal és mégis álleesős képek.
bocs, de ezt ki kellett fejtenem, mert már zavart.
-
HSM
félisten
Tökéletesen egyetértek veled. Egy alap szinten felül már nem a felszerelésen múlik a jó kép, hanem a fotóson, kis szerencsével még egy normális kamerás mobillal is lehet maradandót alkotni.
Nekem csak annyi a problémám a 2.8-as 70-200-al, hogy azért az árért én sokkal többet várnék. Nekem nem létszükség egyenlőre a 2.8-as fényerő, így nálam KO-val győzött az F4-es.
Én ha 3 kilót otthagynék a boltban egy obiért, akkor azért legalább annyit elvárnék, hogy a fele árú kistesó képminőségét érjük már el, fényerő ide vagy oda. Persze, ha jó minőségben kéne a 2.8 fényerős telezoom ebben a tartományban, nem nagyon lenne más választásom, de nem lenne makulátlan a szájízem utána.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Nekem az a fajta lágyság, amit a 2.8-as képein látok (nem csak 2.8-on), nagyon nem jön be. Nekem ez a gyengém, és az F4 pont itt jobb. Itt szépen látszik, de máshol is hasonló eredmények voltak. [link]
Nem olyan hűha de nagy különbség, sőt, de 300 000Ft-ért én ennél sokkal többet várnék egy L-es csúcs-üvegtől. Az 5000Ft-os ősrégi 58mm/F2-es M42-es obimnál nem zavar, hogy pl. csúnyán taknyol a képszélen nyitva APS-C-n is, de egy ilyen drága motyónál már mások az elvárásaim, ennyi pénzért már elvárom, hogy maximálisan elégedett legyek. Persze, lehet nekem túlzóak az elvárásaim, benne van a pakliban, de ettől nem lesz szimpatikusabb nekem a 2.8-as. -
HSM
félisten
Félre ne érts, nem akarlak meggyőzni semmiről. Arra voltál kíváncsi mi nem tetszik a 2.8-asban, megmondtam.
Ha van valós tapasztalatod mindkét említett obival, szívesen meghallgatom, de komolyan. Nekem sajnos eddig nem adatott meg (és szerintem nem is nagyon fog), hogy sajátkezűleg tegyem őket próbára, ezért vagyok kénytelen tesztképeket böngészni, és ez alapján véleményt alkotni. -
gzola
tag
nah tényleg nem akartam ennyire bunkózni, csak nagyon fel tud húzni amikor annyira minimális képminőségbeli különbség miatt ennyit bele tudtok magyarázni. teljesen felesleges, én pl. 2.8-assal dolgozom (nem azért védem), de érdekes módon a kollégáimnak is sikerül pl. a régi 16-35-össel (FF gépen is) pályázatnyertes képeket alkotni.
egy fotónál akkor kell elővenni a minőségbeli faszverést, ha amúgy témájában egy nagy szar lenne. (ne keverjük ide most a modellfotózást)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest