- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- OLED TV topic
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
HSM
félisten
válasz kiskornel #6542 üzenetére
Milyen M42 50-esed van? Rekeszelés nélkül éles a képszéleken is? Nekem van egy CZJ Biotar 58/F2-m, amit amúgy imádok, de rekeszelés nélkül elég életlen a kép külső 1/3-adán, F5.6 alatt... A szovjet kopi, Helios 44-2-m ugyanez a mese...
A leírt fénymérés szvsz felesleges hercehurca, mind a csipes, mind a csipnélküli adapterrel röhögve mér fényt a váz rekeszelve is. Csipes adapterrel annyi a trükk, hogy a legkisebb beállítható rekeszen hagyod. Így az Exif hamis lesz, de nem kell külön belőnöd a megfelelő rekeszt a gépen is. Így simán tudsz fotózni, hogy tág rekesszel fókusz, rekeszelsz, fénytmérsz, és kép. -
kiskornel
addikt
Helios 44-em van, azt tényleg rekeszelni kell, mert az a kép közepén is homályos (pixelkukkolva).
Egyébként a Pancolar 50-esről beszéltem. Képszéleken nem nézegettem (illetve igen, mikor tájfotóztam, de ott illik amúgy is rendesen lerekeszelni).
450D-n nekem még sose jött be a fénymérés vele. Csak saccolni tudtam a fénymérő alapján, és mindig 2, 3 expot kellett készítenem.
Ha chippes, akkor mindig el van tólva valamennyivel a fénymérője. kb. -1,1/3 nál volt helyes expon, erre emléxem.Nagyon néha max szembefordítva használom az obit a 100/2,8 macro előtt. Egyszer tartottam egy összehasonlítást (normál alkalmazás), és a 17-55-höz képest nem volt látható különbség. Az meg minden szempontból kényelmes, elektroinkával kiszolgál. Szvsz kettővel-hárommal visszalépés lenne számomra az M42-vel a további erölködés.
[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
Beleczkil
tag
Lenne egy láma kérdésem - amatőr szinten fotózok csak, gép: EOS 500D -, érdemes portré markolatra beruházni ? Magamfajta amatőr számára van értelme, előnye? Ha van, mi szól mellette?
"10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem"
-
-
.DLL
veterán
válasz Beleczkil #6557 üzenetére
Mekkora kezed van?
Ha nagy, akkor nem árt, bár írt a fórumra egy igen nagy kezű felhasználó, akinek a kisujja már kényelmesen lelógott a markolatról, és a gépet alulról támasztotta.Amatőr szinten is adódhat hosszabb kirándulás több napos túra, nem biztosított hálózati feszültséggel, ilyenkor a dupla akkumlátor jól jöhet, főleg, ha videózni is fogsz.
Én is hasonló cipőben járok, szerencsére alsó-középkategóriás kezem van, és még az 550D-t is kényelmesen fogom, telével is, úgyhogy nekem nem kell a markolat. A 20D-nél pedig egy percig nem fordult meg a fejemben, hogy portrémarkolatot vegyek. Inkább pótakksim és egyel több obim van most.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Beleczkil
tag
válasz Gondwana #6562 üzenetére
Akkor rosszul fogalmaztam, nem a kézremegésre gondoltam, hanem a nagyobb objektívek "ellensúlyozására", de közben eldőlt a kérdés, meg van a markolat és első próbálkozásra tetszik a változás. Köszi a helpeket.
"10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem"
-
hattorihanzo
aktív tag
Ha valakit érdekel esetleg, az erzsébeti interspárban láttam egy 350D-t 59.900 Ft kitobival.
Tegnap még megvolt. -
-
zolka78
senior tag
Volt szerencsém sokat lőni 1-2 lövész fegyverrel, így ezt az állításodat nem tudom komolyan venni, főleg ezt nem: mennyi párhuzam van a lövészet meg a fényképezőgép kezelés között. Ez így szerintem nem állja meg a helyét. Az egyértelmű, hogy stabil fogással kell az exponálást végrehajtani, mág a nagyon rövid záridőnél is. De ezek az állítások majdnem olyanok minha legalább egy jóga tanfolyamra kellene beíratkozni, hogy az 1/15 zárídőt valaki ki tudja tartani.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
HSM
félisten
válasz zolka78 #6568 üzenetére
"De ezek az állítások majdnem olyanok minha legalább egy jóga tanfolyamra kellene beíratkozni, hogy az 1/15 zárídőt valaki ki tudja tartani."
Az 1/15 záridőnél az se mellékes, milyen gyújtótáv mellett. Mondjuk egy stabilizálatlan 300-as tele kitartása 1/15-ig még egy profi jógást is zavarba hozna szvsz. -
Dictator^
veterán
szerk. megvan.
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
zolka78
senior tag
Ez bizony így van, nem is írtam konkrétumokat. És aki fényképezőgépet vesz a kezébe az már azért elvárható, hogy tudja mihez kell nyúlnia, hogy ne mozduljon be 300mm-nél. Vagy ha nem tudja és segítséget kér, akkor sem a megfelelő légzésről kezdenek el neki beszélni. A nagy kezű embereknek meg inkább grip mint légző tanfolyam.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
-
adamka16
őstag
Ötleteket várok mattüveg tisztításához. akadt egy sötét valami piszok majdnem a kör mellett és eléggé idegesítő tud lenni fotózáskor. Mi a megoldás?
-
kiskornel
addikt
válasz adamka16 #6576 üzenetére
Csak szakszervíz. Esetleg befújhatsz a tükörakánába blowerrel, de énnálam felesleges volt. Szokj hozzá, vagy szakszervíz.
Megj.: a 60D-nek cserélhető a mattüvegje. Múltkor olvastam a leírást, hogy különleges csipesszel kell, érintés nélkül, gyorsan cserélni, meg hasonlók... Pedig az cserélhetőre lett tervezve!
Szóval én nem ajánlom, hogy egyedül csesztesd. Ha mégis, akkor a Google a barátod alapon csak találsz leírást hogy kell. Esetleg a youtube... De szerintem ezzel ugrik a garid![link] ez alapján az 550D-nek nem cserélhető a mattüvegje...
[ Szerkesztve ]
-
kiskornel
addikt
válasz adamka16 #6578 üzenetére
??? a mattüveg az a focusing screen. Az fent van a toronyba a pentatükör mögött (ami a pentaprizma helyett van belépő szintű gépekbe). Nekem az koszolódott be.
De ha te mikroszálas kendő + ujjal akarod tisztítani, akkor sztem te a félig áteresztő tükörre gondolsz. Mondjuk azt sem ajánlatos csesztetni...
Mikroszálast amúgy sem ajánlom. A szemüvegek tsztítására adnak kis kendőket. Egy bontatlan sterillel legfeljebb...[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
persze. elég könnyen ment a dolog. multiméter mérőtüskéjével kipattintottam azt a kis fém keretet egy csipesszel kivettem, bedugtam a mikroszálas kendőt a féligáteresztő tükörhöz majd arra szépen rápottyant, onnan meg csipesszel már ki tudtam venni. ráfújtam egyet és már ment is vissza a helyére. AF pontos ugyan úgy mint előtte. pár nagyon apró porszem maradt rajt, de az már egyáltalán nem zavaró, meg azok valszeg a lenspen ecsettel kerültek rá az érdes felére. ráfújtam pumpával+3-4 bar levegővel és most egész korrekt, legalábbis így már nekem nagyon megfelel. Nem nagy ördöngösség amúgy kivenni. 1 perc alatt megvan vele az ember pedig én se pormentes szobában csináltam.
Már az érzékelő is makulátlan pedig nagyon sajnáltam a pénzt ezekre a tisztító cuccokra. vettem egy giottos rakétát, lenspen-t objektívhez, lenspent a szenzorhoz, aztán 10e huf. de legalább ingyen kihozták a extreme d.-ek az újságoshoz.
mellesleg még egy kis off, de mennyiért tisztítanak egy teljes gépbelsőt?[ Szerkesztve ]
-
BLOODSHOT
senior tag
Nem lennék képes, csak kérdeztem valamit.
Nem használok vakut, mert aki esküvőn vakuzik az szerintem a legnagyobb hibát követi el amit csak lehet. Ugyanis egy ETTL vakunak a szar műfénye lesz mindenhol + egyből észrevehető leszel, bárhol is vagy.
Persze vannak szintek, ki hogy fotózik. Nagy fényerejű optikákat kell venni, nem a vakut villogtatni mint egy partyfotós.
Erről igazából eldiskurálhatnánk napokat, de feleslegesDehogy visszatérjünk a témára.
A tegnapi esküvőt, 2 5D mark II-vel toltam végig, az egyiken 50 1.2L, a másikon 24 1.4L II.
Végig lehet tolni egy esküvőt ezzel a két optikával, meggyőződésem.
Most hogy egy egész nap az 50 1.2 vel fotóztam, nekem is az a véleményem, hogy ég és föld az 1.4-hez képest. Gyakorlatilag az 1.4 a legrosszabb választás a 3 50mm canon közül.
1.8 alatt nincs éles képe. és 100.000 Forint Az 1.2-nek, 1.4-1.6-on már penge képe van. Legalább is a modellnek ami nálam van.
A 50 1.8 ami 1/5öd anyniba kerül, mint az 1.4-es, jobban megéri szvsz, mert majdnem hozza azt a szintent.Volt 100-as macrom. Én nem szoktam részleteket fotózni, sem nagyon beállított dolgokat.
70-200-at nem szoktam esküvőn használni, maximum beszédeknél, vagy olyan életképeknél ahol szükséges, ami az esetek 5%-ban fordul elő.
Megtartom a 24-70-et a modellfrissítésig és megpróbálok kifogni egy jó 50 1.2-t a 220 voltnál.[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
BLOODSHOT
senior tag
Mögöttem senki nem volt...
lényeg h megveszem az 50 1.2-t. Szerelmes vagyok belé. Mindenkinek aki hezitál, ajánlom.
Amit meg mégjobban imádok az a 24 1.4L II. 24-70-re már rá sem nézek
[ Szerkesztve ]
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest