- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
Pont akartam is írni, hogy ez szerintem csak marketing-duma, hogy azokat a tehetősebb, ámde hozzá nem értő vevőket (pl. gazdag turista fotósok) a drágább váz felé csábítsák...
Szerintem.Jáájjj, és még mindig nem tudom, milyen gépet is vegyek...
[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok!
Tudom nem feltétlenül ide vág, de itt mégiscsak fotósok vannak!
Az lenen a kérdésem, hogy ti hogy tároljátok a PSD fileokat?
Én a RAW-kat Aperture-be, onnan kiexportálom TIFF-be, aztán a layerekkel együtt elmentem a képet, amelyik kell, PSD-be. Ezt szimpla folderekbe tárolom, de gondolom van rá valami elegánsabb megoldás is.
Tudtok erre valamit?
A Brige ezt szolgálja?
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
-
BLOODSHOT
senior tag
-
*Ropi*
félisten
válasz BLOODSHOT #6412 üzenetére
Nincs, mivel mostanság már különválasztották a két termékvonalat, csak megmaradt az átjárhatóság köztük. A .psd (PhotoShop Document) kifejezetten a PS fájlja, a Lightroom csak mint kimeneti formátumot állítja elő. Mondjuk kezeli ugyanúgy, mint a többi képfájlt, de felesleges azért egy külön katalógust létrehozni a .psd-knek (szerintem). Miért nem teszed át őket egy külön mappába? Egy mappa .cr2, egy mappa .psd, egy mappa .jpg...
Egy dolgot várok nagyon: hogy végre a Lightroomba is beletegyék a monitor színkezelést (mármint softproof), mert így tök jó kis programocska, csak éppen a lényege nincs meg, hogy ellenőrizni tudd a végleges színeket, amik nyomtatásra vagy webre kerülnek. Az meg nem buli, hogy minden egyes képet PS-ben kell proofolni, mielőtt kiadom a kezeim közül...
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
pcMANiac
aktív tag
-
*Ropi*
félisten
válasz radi8tor #6425 üzenetére
Persze, ennek tudatában döntöttem a RAID tömb mellett, mert kell a sebesség az SSD mellé. A nem prioritásos feladatok ramdrive-on meg sima hdd-ken futnak, mindennek megvan a maga helye.
A dvd / bd / stb. lemezes archiválást nem tartom jó megoldásnak, teljesen leálltam róla. Van nem egy olyan lemezem, ami még nincsen 1 éves és már eltűnt róla az adat... Üzembizonytalan technológia. Minden winchestereken van, 2 TB-ra sokminden ráfér. Évente 1x meg kell forgatni rajta az adatokat, akkor nincs gond. Lassan már ott tartok, hogy a BD írót is kidobom a gépből, csak azért tartottam meg, mert a kész anyagokat azon kérik...
Pl. oprendszert telepíteni is sokkal gyorsabb pendrive-ról vagy memóriakártyáról, mint dvd-ről.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
Akkor elég rossz DVD-t használhattál, ha eltűnt róla az adat. Másik, hogy nem szabad 8x, 16x sebességgel írni, mert az sokkal "vékonyabban" írja fel az adatot.
De ez már egy másik téma.
Én maradok szerintem a HDD-k könyvespolcon tárolása mellett, mivel SATA port alkalmas a Hot swap-ra.⭐ Stella
-
*Ropi*
félisten
-
*Ropi*
félisten
válasz adamka16 #6431 üzenetére
De a te megoldásod sem életbiztosítás, mert mi van, ha bevág a villám és végigtarol a konnektorokon? Akkor az összes eszköz, ami be van dugva, az megy a levesbe. Az asztalom alól 3 szünetmentes táp pislog kifelé: egy 1 kVA a gépnek, egy 500 VA a monitoroknak és egy másik 500 VA a maradéknak. Így egy negyedórás áramszünetet is végig tudok dolgozni, ha kell, meg a RAID tömb sem esik szét atomtámadás esetén sem.
-
cOxeR
Ármester
De jól szétbombáztam a Canon totyikot, egy ártatlanka kérdéssel.
-
adamka16
őstag
a notebook sosincs bedugva, mivel itthon nem használom szinte soha. mivel a netem nem adsl hanem wifi-n jön, így az antennát külön földeltem és nem az villamos hálózatba. van egy APC ilyen 1 konnektoros túlfesz védőm igaz, eddig arra volt dugva a gépem, de most kicsit költözködtem de majd visszakerül nemsokára.. meg ugye vihar esetén nem igazán szoktam bedugva hagyni a gépem, max a routert.
mikor suliba vagyok, akkor meg cirka 40 km-el messzebb van a noti a gépemtől. 1 másolatom mindig marad még így is... szerencsére errefelé nem túl sűrű a villámcsapás házakba.. nemrégiben volt hogy a szomszéd utcában több wifi vevőbe belecsapott a villám, azóta földeltem le az antennát, és azóta csak wifi-t használok házon belül így tavasz-tól őszig.[ Szerkesztve ]
-
pcMANiac
aktív tag
100%-os védelem nincs, főleg villám ellen. Viszont a több, földrajzilag is különálló helyen szinkronizált tárolás nagyon jó megoldás.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
BLOODSHOT
senior tag
Gondolom az 50 1.2L vs 50 1.4 vita már itt is, mint más forumokon is, ezerszer lezajlott, viszont én komolyan nem tudok dönteni.
Dokumentarista eküvőfotókat csinálok. Kell a fényerő, mert vakut egyáltalán nem használok.
Volt nálam 50 1.2L, ami tetszik: - éles f/ 1.2-n, gyönyörű színek és tónusok, kontraszt 1.2-n is.
Viszont úgy CA-zik mint a rohadás és kib@szott drága.Volt nálam 50 1.4-is. Ami tetszik: ahhoz képest h 100.000 forint (ami nem pénz egy üvegért), viszonlag szép képe van. Olcsó kevésbé CA-zik mint az 1.2.
Viszont: életlen 1.4-en, kb 1.6-1.8 tól van éles képe, szar a felépítése.
Hallottam hogy az 1.2 hajlamos fokus shiftingelni, ami nálam szóba nem jöhet. Vagy ez csak a régebbi modellekre igaz?
Lehetőleg olyanok írjanak akik használták és az alapján van tapasztalatuk. A netet, ahol valaki az egekbe dícséri és az 1.4 hez mérve, ég és föld ként emlegeti, én is el tudom olvasni. Ugyan úyg azt is, ahol fikázzák.
Vennék: Régi deszkás polókat, pulcsikat: Hook Ups, Flip, Birdhouse, Alien Workshop, Blind, World Industries.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs